• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Clindoxyl kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Bende genelde cene kismimda izler var bi de bazen cogaliyo cenemde burnumun cevresinde falan izlere iyi gelir mi 3 gundur kullaniyorum soyulmuyo yuzum herjes soyuldugunu soylemis

İz için değil sivilcelerin artmasını engelliyor. Yüzü kuruttuğu için soyma yapabilir. İz için madecessol bepanthen hametan karıştırıp kullanabilirsin

Ben de clindoxyl ve acnelyse yi birlikte kullaniyorum aslinda haftada 1 gun acnelyse diger gunler clindoxyl ve doveun sabunlariyla yikiyorum yuzumu doktorun onerisi uzerine ama ne kadar gecirdigi tartisilir sanirim bu kremler roaucctone tedavisinden kacanlara veriliyormus

Ben kullandım 6 hafta, sonra 2 hafta ara verip tekrar 6 hafta kullanmıştım doktor tavsiyesiyle.. Benim minik minik sivilcelerim ve lekelerim vardı, tamamen geçirmedi lekeleri ama cildimi çok iyi yapmıştı.. Hatta tekrar kullanasım var.. Ayrıca nilera okyanus sabunu kullanmıştım beraberinde..

Arkadaslar eczaci bi arkadasim sivilce ve sivilce izlerim icin clindoxyl verdi etkili oluyor mu kullandiniz mi
Geçen yıl kullandım . Sürdüğümün ertesi günü yüzüm gözüm şiş uyandım . Kıpkırmızı surat... Galiba yanlış kullandım dedim 2 gün daha devam ettim . Deli gibi kaşıntı yaptı yüzümde . Kaşıntıdan yüzümü tırmalıyordum resmen .. Bıraktım .. Alerjim varmış . Sadece 3 gün kullanmama rağmen sivilceler yalan oldu .. Mucizevi birşey keşke alerjim olmasa da kullanabilseydim ... Aklım kaldı kışın bir kez daha aldım bi gün sürdüm yine deli gibi kaşıntı yaptı. Attım bende:) Açıldıktan sonra yanlış bilmiyorsam 2 ay sonra atılması gerekiyor

Bende aynı durumları yaşadım.Yüzüm kızardı göz kapaklarım şişti.Klindamisin'e alerjim varmış :(
Aslında baya faydasını görmeye başlamıştım.İlk başlarda etkisi böyledir diye kullanmaya devam ettim.Tüm vücudum boynum ensem kızarınca bıraktım.Farklı bir doktor benzamycin krem ve monodoks antibiyotik verdi.Oda çok etkili gerçekten.Ancak artık herhangi bir kimyasal,ilaç istemiyorum.O yüzden cildimi sabah aksam temizliyor ve evde hazırlanan kantarondan sürüyorum.Hem bebeksi yumuşak bir cildim oldu.Hemde sivilceler ciddi oranda kurudu.Devamlı kullanılması durumunda pürüzsüz bir cilde sahip olmayı hedefliyorum :)

Bende aynı durumları yaşadım.Yüzüm kızardı göz kapaklarım şişti.Klindamisin'e alerjim varmış :KK43:
Aslında baya faydasını görmeye başlamıştım.İlk başlarda etkisi böyledir diye kullanmaya devam ettim.Tüm vücudum boynum ensem kızarınca bıraktım.Farklı bir doktor benzamycin krem ve monodoks antibiyotik verdi.Oda çok etkili gerçekten.Ancak artık herhangi bir kimyasal,ilaç istemiyorum.O yüzden cildimi sabah aksam temizliyor ve evde hazırlanan kantarondan sürüyorum.Hem bebeksi yumuşak bir cildim oldu.Hemde sivilceler ciddi oranda kurudu.Devamlı kullanılması durumunda pürüzsüz bir cilde sahip olmayı hedefliyorum :)
Tarifi nasıl onun bende isterim :süslü::KK60:

Birkaç siteden topladığım bilgiler ve bende aynı şekilde uyguluyorum.
Bu arada dün bütün gün çenemde çıkmaya çalışan bir sivilce vardı.Hemen üzerine limon sürdüm.Akşam kantaron yağını sürdüm.Sabahta her ihtimale karşı bir süre buz beklettim.Şuan sivilce yok :) Hidrosfer Hidrosfer

Kantaron yağı yapımı biraz uğraştırıcı gibi görünse de hiç oyle değil.Bu bir kavanoz yaptığınız kantaronu 3 yıl kullanabilirsiniz :)

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?
Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğinden yaklaşık olarak 1 orta büyüklükte kavanoz çıkmaktadır.

Kataron Yağı Nasıl Yapılır?
Öncelikle almış olduğunuz kataron çiçeğini güzelce yıkayıp, kurutuyoruz. Çiçekleri ve sapını elimizle parçalara bölüyoruz. Ve bir kavanozun içerisine atıyoruz. Burda dikkat etmeniz gereken, asla çiçeklere makas ya da bıçak kullanmamanız olacaktır. Saf zeytin yağı kullanarak, kavanozun içini dolduruyoruz. Kavanozun ağzına bir tülbent koyuyoruz. Ve sıkıca kapatıyoruz. Kavanozun içerisinde bulunan Kataronların mayalanması için mutlaka, özlerini daha kolayca salabilmesi için 5 gün boyunca güneşte bekletiyoruz. Böylece daha kolayca özlerini zeytinyağına salacaklardır.

5 gün bitiminde, kavanozun ağzını kapak ile kapatıyoruz ve hava almamasını sağlıyoruz. 45 gün boyunca, güneşte bekletiyoruz. 45 gün bitiminde, kavanozun içerisinde bulunan zeytinyağı ve kataron çiçeği özünü salacağı için rengi koyulaşacaktır. Kırmızımsı bir renk gelene kadar güneşte bekliyoruz. Eğer yağımız kırmızımsı bir hal aldığı zaman, koyu renki bir şişeye koyuyoruz.Ve karanlık bir yerde saklamamız gerekmektedir.

CİLDE FAYDALARI VE KULLANIMI :
Kantaron yağı kırışıklık gidermenin yanı sıra cilt sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle çok fazla tercih ediliyor.

Cilt için kantaron yağı kullanımını en çok cilt lekelerini, ciltteki kızarıklıkları ve siyah noktaları gidermek için tercih ediliyor. Güneşe çıkılmayacağı zamanlarda, örneğin akşam saatlerinde veya gece yatmadan önce cildine birkaç damlalık kantaron yağı sürerek, ciltteki leke ve izlerinden büyük oranda kurtulduğuna işaret eden pek çok kişi var.

Sivilcelenme veya ciltte pullanma gibi şikayetlere neden olduğuna rastlandığından dolayı, kantaron yağının çok ince bir tabaka şeklinde, bir pamuğa sadece birkaç damla damlatılarak yüze uygulanması yeterlidir. Her tip cilt için kullanılabilir ama sorunlu ciltlerde önce azar azar uygulayarak, cildin nasıl tepki verdiğini ölçmekte fayda var.

Cildinizin hassas olduğunu düşünüyorsanız kantaron yağını her gün değil, gün aşırı veya birkaç günde bir cilde masaj yaparak kullanabilirsiniz. Hatta yağı yüzünüzde denemeden önce bilek içi gibi hassas bir bölgeye sürerek ddeneyin. Cildinizin aşırı veya alerjik bir tepki verip vermediğini bu şekilde ölçebilirsiniz.

Kantaron yağını yüzünüzde 1 saat beklettikten sonra durulayabilir ya da gece boyu yüzünüzde bırakabilirsiniz..

Back
X