COCO STAR PASTA Malzemeler : keki için
3 yumurta bir fiske tuz
2,5 çay bardaği şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
1 çay bardağı yogurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu 4 çay bardağı un
Islatmak için:
1 çay bardağı süt arzuya göre1 tatlı kaşığ nescafe kullanabilirsiniz.
Kreması :
500 ml süt
7 kaşık irmik
150 gr tereyağ (ben 50 gr kullandım)
2 vanilya
1,5 su bardağı şeker (ben 1 bardak kullandım)
200 gr hindistan cevizi (3 su bardağı oluyor)
Öncelikle kekimizi bildigimiz usul yapıyoruz.26 cm kelepçeli kalip kullandim.Kalıbı yağlıyoruz hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz önce 20 dk 180 derece fırında daha sonra 150 dereceye düşürüp pişiriyoruz diğer tarftanda hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri koyup kremasını yapıyoruz en son piştikten sonra irmikli kremamızın içine hindistan cevizini koyup karıştırıyoruz ılınmaya bırakıyoruz.Ilıyan kekimizi önce sütle ıslatıp ılıyan kremayı döküyoruz.En son kat üzerine 150 gr sade sütlü çikolatayı benmari usulü eritip döküyoruz.Tabi bu işlemleri kalıbı açmadan yapıyoruz.Buzdolabında 4 saat beklettikten sonra servise hazırdır.Afiyet olsun
Not : pastamızı keserken ya önceden ılık bir ortama çıkartın yada bıcağınızı ısıtarak kesin çikolata donduğu için sertleşiyor.
alıntıdır
3 yumurta bir fiske tuz
2,5 çay bardaği şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
1 çay bardağı yogurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu 4 çay bardağı un
Islatmak için:
1 çay bardağı süt arzuya göre1 tatlı kaşığ nescafe kullanabilirsiniz.
Kreması :
500 ml süt
7 kaşık irmik
150 gr tereyağ (ben 50 gr kullandım)
2 vanilya
1,5 su bardağı şeker (ben 1 bardak kullandım)
200 gr hindistan cevizi (3 su bardağı oluyor)
Öncelikle kekimizi bildigimiz usul yapıyoruz.26 cm kelepçeli kalip kullandim.Kalıbı yağlıyoruz hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz önce 20 dk 180 derece fırında daha sonra 150 dereceye düşürüp pişiriyoruz diğer tarftanda hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri koyup kremasını yapıyoruz en son piştikten sonra irmikli kremamızın içine hindistan cevizini koyup karıştırıyoruz ılınmaya bırakıyoruz.Ilıyan kekimizi önce sütle ıslatıp ılıyan kremayı döküyoruz.En son kat üzerine 150 gr sade sütlü çikolatayı benmari usulü eritip döküyoruz.Tabi bu işlemleri kalıbı açmadan yapıyoruz.Buzdolabında 4 saat beklettikten sonra servise hazırdır.Afiyet olsun
Not : pastamızı keserken ya önceden ılık bir ortama çıkartın yada bıcağınızı ısıtarak kesin çikolata donduğu için sertleşiyor.
alıntıdır