Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler.

08 Haziran 2017 'de sonunda cesaretimi toplayıp antalabıldım. Sayfa 128

Son düzenleme:
zor bi durum allah yardımcınız olsun. biran önce söylemelisiniz bence 5.5 yaşın ki bir çocuk bazı şeyle algılaya bilecek bir yaşta. başka birinden duyarsa daha kötü olabilir. ilk okula başlamadan yavaştan açıklayın durumu derim

bence henüz zamanı değil. bu sene yaz yada sene yaz öğrenmeli ilkokula başlayınca elbette öğretecekler onun için ilkokul öncesi tatilde öğrenmeli

zor bi durum allah yardımcınız olsun. biran önce söylemelisiniz bence 5.5 yaşın ki bir çocuk bazı şeyle algılaya bilecek bir yaşta. başka birinden duyarsa daha kötü olabilir. ilk okula başlamadan yavaştan açıklayın durumu derim
bende suanda gerek olmadıgını dusunuyorum cunku dısarıda bır hayatı yok ve dedıgım gıbı henuz anaokulu
ılkokuldan once olmalı gıbı gelıyor yanı onumuzdekı yaz ama annemlerde cok erken daha dıyorlar bılemıyorum daha sonrada ergenlık cagı fılan baslar o zaman hersey daha kotu

Bence cok erken söylemek icin.Suanki babasinin soyadini neden almiyorsunuz ikiniz? Cok benzer bir olayi benim arkadasimgil yasadi.Abisinin annesi babasini aldatmis yurtdisinda.Babasida abisini alip gelmis.Suan arkadasimin annesiyle evlenmis dugun fotograflarinda falan cocuk yanlarinda.Abisi buyumus iste.Liseli yaslarda soylemisler.Ondan once ama arkadasimin annesiyle cok iyiymis.Cocuk yurtdisina annesinin yanina gitmis suan gelmiyor yanlarina ve aralari iyi degil.Bunu neden anlattim cunku kaldiracak bir yasta degil.Lise bile erken travma yasiyorlar.Sey diyin sordugunda baban soyadini degistirdi sana yeni soyadi verdiler falan.Suan soylemek cok zararli bence

Bi tanidigimin cocuklari evlatlikti.
Kucuk yasta pedagog yardimiyla soylemisler.
Cocuk olumsuz tepki vermemis. Sadece bu evlatlik olayini kimse bilmesin demis.
Su anda 12 yasinda cok mutlu cok rahat.
Sizde 7-8 yasinda soylerseniz durumu daha rahat kavrayabilir diye dusunuyorum :)
Ama tabi illaki pedagog yardimi alin bence. :)

Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler

Bir psikologdan yardım almalısınız. Nasıl söylenmesi gerektiği konusunda daha iyi olur.

bence ne kadar erken o kadar iyi ..büyüdükçe ne kadar geç öğrenirse o kadar çok kandırılmış olacağını düşünecek ve dediğiniz gibi ilkokula başladığında soyadı yüzünden kafasında karmaşa yaşayacaktır.. bir psikologdan destek alın ne zaman ve nasıl söylemeniz gerektiği konusunda..

canım benim. o kadar masumlar ki, o kadar masumca sorular soruyorlar ki. anne bu resimde ben karnında mıydım :anneadayı:
nerden akıllarına gelir yahu. Rabbim güzel ömürler nasip etsin ona da size de inşallah.

Gönül ister ki arayıp sormayan öz babasını hiç bilmesin. ama er ya da geç usulüyle anlatılacak. zaten belli bir yaşa geldikten sonra sizin anlattıklarınız doğrultusunda parçaları iyice oturtacak ve sizi anlayacaktır diye düşünüyorum. ama şuan için net bir şey diyemiyorum yanlış yönlendirmemek için. ve hem iletişime hem de çocuğa bağlı.bazı çocuklar yaşlarından daha bi olgunlukla karşılayabiliyorlar.

Bence kesinlikle bir uzmana danış; ben şahsen ne kadar erken o kadar daha iyi diye düşünüyorum; ilkokul çağına kadar beklemek mantıklı gelmiyor.

Benzer deneyimlere şahit olmuş uzman psikolog görüşü alın.

Bence cok erken söylemek icin.Suanki babasinin soyadini neden almiyorsunuz ikiniz? Cok benzer bir olayi benim arkadasimgil yasadi.Abisinin annesi babasini aldatmis yurtdisinda.Babasida abisini alip gelmis.Suan arkadasimin annesiyle evlenmis dugun fotograflarinda falan cocuk yanlarinda.Abisi buyumus iste.Liseli yaslarda soylemisler.Ondan once ama arkadasimin annesiyle cok iyiymis.Cocuk yurtdisina annesinin yanina gitmis suan gelmiyor yanlarina ve aralari iyi degil.Bunu neden anlattim cunku kaldiracak bir yasta degil.Lise bile erken travma yasiyorlar.Sey diyin sordugunda baban soyadini degistirdi sana yeni soyadi verdiler falan.Suan soylemek cok zararli bence
yok zaten bunu soylemeye hazır oldugumda bende pedagogla gorusmeye baslacayız oncesınde bende nasıl soylenmesını cok bılemıyorum acıkası

sızın anlattıgınız durumda babayla oldugu ıcın cocuk soyadı aynı bızımde boyle bır ornegımız var cocuk hıc ogrenmedı annesının uvey oldugunu .

soyadını alabılıyoruz mahkemeyle ama hakim bıyolojık babayada fıkrını soracak fakat bızım elımızde babalık vazıfelerını yerıne getırmedıgıne daır belgeler var soyadını alırız mırastan red olur ama hıc bır zaman cocugu gorme hakkını kaybetmıyor ıste yasalar karsısında gorebılır . sımdı durup dururken sırf bu sebebten arasınlar ıstemıyorum o gayet gunluk hayatına devam ederken kendını gezdırırken elalemın adamı temızledı topladı bızı .

ote yandan soyadını almak ıcın sunuda bekleyebılır oglum ogrenır , davayı acarım soyadını alırım adam arasada oglum ıstemedıgı surece gıtmez. ben arayacaklarııcın korkuyorum cunku onu bu noktada paylasmak ıstemıyorum ne hakkı var bogazından bır lırası gecmedı ınanmak cok guc ama yazdıklarım hepsı dogru

Eğer ki bir bebek düşünüyorsanız bekleyin söylemek için, çünkü kardeşi doğmadan önce öğrenirse kıskançlığı tavan yapar ve psikolojik anlamda çok sarsılır. Hem söylemek için henüz erken, onun dünyasını hayallerini altüst edersiniz. bir okuluna başlasın, şöyle 2. sınıfa falan geçtiğinde pedegog eşliğinde söylenebilir. Eşinizde anlayışlı gibi o yüzden bebeğiniz olduğunda ayrımcılık yapmazsa bu durum oğlunuz üzerindeki psikolojiyi etkileyen asıl unsur olacaktır. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun ama fazla üzülmeyin, siz sevginizi verdiğiniz sürece oğlunuz için sonuç değişmeyecektir inşallah.

Al çocuğunu git bu ülkeden cute

Hep beraber değistirin soyadınızı

O baba müsvetteside hiç ulaşamasın size

Söylemeyin hep gercek babası bilsin

Çok mu ütopik:KK37:
Valla ne diyim ya da eks ölsün nasip olmasın ona hiçbirşey ne diyim

X