Bebek Beslenmesi çocuğu olan anneler sorum size

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevka ava

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2015
27
4
35
Merhaba. Benim 5 aylık bir bebeğim var, doğduğundan beri mememi emmedi ,mama verdim, şimdi ek qidaya keçmek istiyorum, sizin bildiğiniz bir bebek menyusu var mı,siz verdinizmi bebeğinize 5 aylıkken ek gida

Canım ben ilk olarak 1 tatlı kaşığı ev yapımı yoğurtla başladım.Sonra sulu püreli sadece lapa pirinç verdim az tatlandırılmış.2 hafta sonra pirince az az sebze ekledim çorbaya döndürdüm(lapadan biraz daha sulu).Meyveleri meyve filesine koyarak verdim diş kaşıntılarına da iyi geldi.

Verebilirsin canım yoğurt vermeye başka az az havuç suyu sık robotun yoksa rendele havucu biraz beklet ondan sonra elinle sık suyunu ve hafif çorbalarada baslayabilirsin yumurtayı sadece kaynamasi ile beraber 7 dk ocakta tutup sulu olan sarısını da yedirebilirsin.

benm bebegimde emmedi mamayla besledim. 4 aylıkken ek gıdaya gectim.
ek gıda dediğin zaten elma suyu ve yogurt
birde pirinç suyuna mamasını kat çok süper besler ve tok tutar.
.daha fazlasını aşamalı vereceksin..

Meme emmeyenler daha erken başlıyor

Benimki emdi ama çalıştığım için 4. ayda yoğurt ile başladık

Sade su ile pirinç unu ile devam ettik

Meyve püreleri vs

6. aydan sonra da etli çorbalar başladı; karışık çorba içinde de kendi avuç içi kadar kıyma

Yaşına kadar tuz ve şeker koymadım; salça vs vermedim.

Yaşını geçince muhallebisini sütlü yapmaya başladık; içine ceviz vs bolca koyduk çok da severdi

canım aarkadaşlarda cevap evermiş.
bir dünya bebek forumu var .oralara baksana.
dert değilki şimdi bu .herkes buraya yazar oldu
güle güle büyüt bebeğini

Merhaba. Benim 5 aylık bir bebeğim var, doğduğundan beri mememi emmedi ,mama verdim, şimdi ek qidaya keçmek istiyorum, sizin bildiğiniz bir bebek menyusu var mı,siz verdinizmi bebeğinize 5 aylıkken ek gida
eğer anne sütü almıyorsa bence sadece yoğurtla başla. ama ben 5 ay 10 günlükken başladım çok pişman oldum. anne sütüyle besliyorum bu arada. neden pişman oldum. bebeğin ek gıdaya alışması ortalama 8 ayı buluyor. beş aylıkken bağırsak düzeni çene yapısı bi çok şeyi uygun değil bence. başlamamla kesmem bir oldu. 6.5 aylık filandı tekrara başlamıştım

Iki kizimada ilk ev yapimi yogurtla basladim ek besine..ilk ek besin icin meyve olarak en uygun rahat sindirilen elma ve seftalidir bir tane cam rende edin elma ve seftaliyi cam rendede yapip verirsin istersen yogurdun icinede katarsin en buyuk tavsiyem sekerli seyler baslama tatli seyin tadini alinca bastan sebze corbasi filan yemiyor bebekler basta yogurt ve sebze corbalariyla basla tarifler icin internetten bebegimin ilk corbasi diye arama yap bi dolu tarif cikar

Verebilirsin canım yoğurt vermeye başka az az havuç suyu sık robotun yoksa rendele havucu biraz beklet ondan sonra elinle sık suyunu ve hafif çorbalarada baslayabilirsin yumurtayı sadece kaynamasi ile beraber 7 dk ocakta tutup sulu olan sarısını da yedirebilirsin.
yanlış anlamada cnm ben hastanede çalışıyorum ve yumurtayı sulu olarak yedirmenin sakıncalı olduğunu biliyorum yumurta bebeğe tam pişmiş olarak yedirilir ve 6.ayda sarının yarısı 7 aydan sonra tümü yedirilir.

Teşekkür ederim kızlar.yoğurt verdim dün :) Allah hepimizin evladını sağlıklı büyümeyi nasip etsin insAllah

yanlış anlamada cnm ben hastanede çalışıyorum ve yumurtayı sulu olarak yedirmenin sakıncalı olduğunu biliyorum yumurta bebeğe tam pişmiş olarak yedirilir ve 6.ayda sarının yarısı 7 aydan sonra tümü yedirilir.
Benim ablam iki çocuğunada 40indan sonra yedirmeye başladı benim oğlum 3 aylık bende başladım çok şükür ne yeğenlerime nede oğluma birşey olmadı.

Elmayı cam rende de rendele suyunu ver
yoğurt verebilirsin çay bardağına günlük mayala
sonrasında kahvaltı başlarsın

gebelik kısmında ay ay anne topikleri varya misal kasım annelerinde falan yemekler ile ilgili linkler var ilginizi çekebilir bakın isterseniz

Ben size sizde bunu 40ından sonra yapin demiyorum konu sahibinin çocuğu 5.5 aylık gayette yedirilir yani iyi birşey olur olmadığını size soracak değilim.
FUNDAM86post: 41601358 .!.:
sizinkine birşey olmamış ama bir başkasına olabilir iyi bişeymiş gb.anlatmayın bence

merhaba benimde 5 aylık bebeğim var ve biz ilk olarak cam rendede elma suyu rendeledik ilk önce suyunu sonra yavas yavas posasını verdik , sonrasında çok çok az tuzlu sebze çorba püresi içmeye başladı biz bu önerileri doktorumuzdan aldık, fakat yinede bir dr 'dan tavsiye almanızdan yanayım... sevgiler...

X