çocuğum artık odasında uyumalı mı?

balkupuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
1.561
1.417
133
Herkese iyi akşamlar diliyorum,
Benim biri 1.5 diğeri 3.5 aylık iki evladım var..
Hamileyken ilk bebeğimi odasına alıştırmıştım ağlayınca uyutuyordum yanında duruyordum bir şekilde odasında uyuyordu. Zaten emen bir bebekte değildi gece memeye kalkmıyordu yani. İkinci bebeğim doğunca diğeride yanımızda yatmaya alıştı. Lohusalık uykusuzluk iki bebeğin yükü derken hem ona hem ona kalkmak zor geldi alıştı yanımızda uyumaya.. artık cok zor olmaya basladı odasına alıştırmak istiyorum ama ikinci miniğim haliyle yatak odamdaki beşiğinde yatacak bir süre. Odasına alıştırmak istiyorum rahat etmemiz açısından ama kendini dışlanmış hisseder mi? Biz üçümüz yatak odasında yatıcaz o odasında? Haksızlık edecek miyim ona ? Onu odasına alıştırayım derken incitmekten çok korkuyorum.. sizce alıştırmalı mıyım ( alıştırmazsam çok rezillik çekiyoruz) yoksa kardeşide odasına alışacağı vakit beraber mi ayırmalıyım?

O anne yüreği diyelim bende öyleyim ama yinede odasında yatıyordu bence sen ona sen buyudün abla oldun senin odan var falan filan diye biraz simart bence kendini dislanmis degilde özel hissettin büyüdüğünü hissetsin

Henüz 17 aylık böyle anlatsam anlar mı beni? Daha konuşamıyor çünkü. Yada onunda beşiğini mi getirsem odama

Bence ikisini aynı anda ayırın hem dışlanmışlık hissi verebilir hem de kıskançlıga neden olabilir.

Neden küçük olanı da götürmüyorsunuz ki odasına ikiside diğer odada kalırsa daha iyi olur hem sizin vicdaniniz hemde büyük kızınız için
Küçük olan gece sık uyanıyor benim için yorucu olmaz mı? Bende gece ne kadar uyursam kâr. Dinlenmeliyim ki sabah cocuklarıma bakacak gücüm olsun malum iki bebiş yoruyor

Bence ikisini aynı anda ayırın hem dışlanmışlık hissi verebilir hem de kıskançlıga neden olabilir.
Değil mi bende böyle düşünüyorum. Zaten alışana kadar çok ağlayacak bi bakacak kardeşi yanımda onu dışlamış gibi.

Küçük olan gece sık uyanıyor benim için yorucu olmaz mı? Bende gece ne kadar uyursam kâr. Dinlenmeliyim ki sabah cocuklarıma bakacak gücüm olsun malum iki bebiş yoruyor
Bı sure daha idare edin o zaman bı kaç ay daha 6 aydan sonra ek gıdaya başladığınız da gece uyumadan muhallebisini yedirip yatırırsinuz tok olacağından daha az uyanır sizde çok yorulmamis olursunuz

Yer varsa büyüğün beşiğinide alın odanıza
Küçük olanın gece uyanma sıklığı azalınca ikisini birlikte yatırın odalarında

bence ikiciyi de odasına alın, uzun uzun yazamıyorum ama doktorunuza da sorsanız aynısını söyler

ikisini aynı anda ayırın bence böylece kıskançlık olmaz

Yer varsa büyüğün beşiğinide alın odanıza
Küçük olanın gece uyanma sıklığı azalınca ikisini birlikte yatırın odalarında
Odamda yer var ama büyüğün beşiği odama getirmek için söktürüp tekrar montaj ettirmem gerekiyor ek gıday geçip herkes yerinde yatsın dediğim zaman yine montaj sanırım cok uzun iş:) asıl korkum küçük olan ek gıdaya geçene kadar büyük dahada akıllanıp kendi odasını hiç kabullenmez ise korkusu

bence ikiciyi de odasına alın, uzun uzun yazamıyorum ama doktorunuza da sorsanız aynısını söyler
Küçük olan çok sık kalkıyor yoksa onuda alıştırmayı düşünüyorum ama ben çok yorulacagım. Derdim uykusuzluk değil dinlenemezsem gün içinde miniklerime yetemem

Eşinizle ilişkinizin kalitesini bozmuyorsa küçüğü altı aylık olana kadar beraber uyumaya devam edin sonra ikisini aynı anda ayırın,her türlü zor olacak ama koyun koyun uyuyun boşver :)

Eşinizle ilişkinizin kalitesini bozmuyorsa küçüğü altı aylık olana kadar beraber uyumaya devam edin sonra ikisini aynı anda ayırın,her türlü zor olacak ama koyun koyun uyuyun boşver :)
Bozuyor ne yazık ki.. ortamızda yatıyor:)

Ben adem gunes ekolunu takip ediyorum uygulamaya calisiyorum. Bir bebegim 26 Aylik digeri 10 aylik ikisi de bizim odamizda kendi yataklarinda yatiyorlar. Kendi odalarina gecmeleri icin daha vakit var.
Sabah ikisi de mutlu kalkiyor bu da bana yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…