Çocuğum bir şey mi anlatmak istiyor?

Aslında oyun oynarken o beni görmeden gözlemleme şansım çok oldu.

Oyun oynarken çok eğleniyor hele bahçede çok mutlu.

Evden çok hevesli çıkmadığı için okul sağ olsun ne zaman istesem çocuğa çaktırmadan onu gösterdiler bana.

Geçen sene yemek de yerdi,bu sene hem kendi yemiyor hem de “yemek istemiyorum/beğenmiyorum” diyor.

Bide bunu denemeden önce biliyo musun küçükken benimde böyle olmuştu ben peçete koyardım böylece ıslaklık olursa peçete kuru tutardı diyin, kendi çocukluğunuzdan örnek verin mutlaka
Ben “biliyor musun bazen bana da ıslak gibime geliyor” gibi cümleler kullanıyorum.

Ben “biliyor musun bazen bana da ıslak gibime geliyor” gibi cümleler kullanıyorum.
Çocukken küçükken bende böyle hissetmiştim sonradan hatırladım sanki su geliyo gibi oluyor dimi? Bana öyle oluyodu rahatsız oluyodum diyip bi es verin, sonra peçete koyduk geçti istersen sanada deneyebiliriz bence işe yarar küçükken böyle geçti benimki diyin.
Birde bu şekilde deneyin, çocuklar biz küçükken olan şeylerden daha çok etkilenirmiş. Devam ederse uzmana götürün ama birde üstüne düşmeyin çamaşırını ıslatsa bile çok tepki vermeyin.

Mesela sordum ki “okulda ıslak kalınca ne yapıyorsun?”

“Okulda ıslak kalmıyor ki” dedi.

Eşim de senin gibi düşünüyor da ne yapayım ki ben? Çözüm nedir yani?
Chatgbt sordum çok kullanmam ama merak ettim ne dicek diye benzer şeyleri daha detaylı anlattı istersen bi yaz sende aynı bize yazdığın konuyu yapıştır oraya. Ben olsam normalleştiririm durumu bazen hafif nemli olabilir evet hepimizin öyle oluyor bu normal aaa sen yeni mi farkettin derim havalar soğudu ondan herhalde yeni hissetmeye başladın derim. Ablamın kızı bu arada 7 yaşında o da ıslak diyip diyip sürekli külot değiştiriyordu son durum ne bilmiyorum. Yani böyle takıntılar çıkıyor bu yaşlarda ben öyle bir durum yaşadığımızda normalleştiriyorum hemen benimde öyle oluyor diyorum traş olmıcam diyor beni gıdıklıyor diyo mesela babanıda gıdıklıyor erkekler böyle traş olur diyorum. Ama süreç uzarsa uzman desteği al işler zorlaşmadan ve karışmadan.

Bence bir pedagogtan destek alın. Dışarıdan bir etki veya zorbslık olmasa bile takıntı yapmış belli. Bu tarz takıntılar ileride daha farklı olabilir ya da büyüyebilir. Ayrıca takıntısı özel bölgesi ile ilgili olduğu için kendinizden örnek vermeniz durumu daha da hassaslaştırabilir.

Yani altına yaptığında tepki vermedim,olabilir dedim.

Islak olmadığı halde ıslak diye çığlık çığlığa ağlıyor sakinleştirmeye çalışıyorum komşular bir şey oluyor diyorlardır inanın.

Bana normal geldi. İkizlerim 4.5 yaşında. Nerdeyse akranlar. Bu tarz takıntıları var. Özellikle oğlumda bayadir ıslaklık takıntısı var. Üstüne bir damla su döksün çıkarmak istiyor. İkiz oldukları için nerdeyse doğduklarından beri aynı eşyaları kullandılar. Aynı kaşıktan çok yedirmisimdir. Şimdi kızımda su icerken kardeşinin kalan suyunu icmeme başladı. Bunun içinde kardeşimin tükürüğü var diyor
Okulda belki taharet musluğunu kullanmıyordur. Sadece peçete ile sildigi için kuru kalıyordur. Evde de öyle alıştığı için ıslak geliyor olabilir.

O uygulamayı kullanmadığım halde hep aynı şeyleri tekrarlıyorum. Olayı normalleştirmeye çalışıyorum.

Geçen hafta aynı günde kaç defa çamaşır değiştirdi bilmiyorum bir ara çıkardıklarını bile geri koydum,ağlaya ağlaya anlamadan onları da giydi.

Ayıptır söylemesi onu da yaptım.

Çeşmeyi kullanma dedim. Gene de ona ıslak geliyormuş…

Evet bir şeylere takılıyor aklı.

Ya ifade edemiyor ya da anlatmak istemiyor…

Kriz olmadan sakince sanki sonradan hatırlamış gibi diyin belki işe yarar, duyusal hassasiyeti olsa başka ıslak şeylerede tepkisi olurdu bence kaygı yaşıyor.
Bu arada ben işin uzmanı değilim, bahsettiğim kuzenime bu örnekleri vermişlerdi (iç çamaşır giymeme dikiş takıntısı olan)

Ayıptır söylemesi onu da yaptım.

Çeşmeyi kullanma dedim. Gene de ona ıslak geliyormuş…
Anladım inşallah geçici bir süreçtir. Arkadaşların dediği gibi okulda belki olumsuz bir şey yaşamışta olabilir. Arkadaşları tarafından özellikle. Hani bir iki damla su döküldüyse arkadaşları dalga geçmiş olabilirler. Çok hassas mıdır bu tarz konularda ?

Kriz olmadan sakince sanki sonradan hatırlamış gibi diyin belki işe yarar, duyusal hassasiyeti olsa başka ıslak şeylerede tepkisi olurdu bence kaygı yaşıyor
Banyo yapmaya,denize girmeye,balkon yıkamaya bayılır.

Bunları hatırlatınca “ama burası ıslak gibime geliyor” diyor.

Bilmem ki bir şey de demedi ki…

İnşallah olumsuz bir şey yoktur.

Banyo yapmaya,denize girmeye,balkon yıkamaya bayılır.

Bunları hatırlatınca “ama burası ıslak gibime geliyor” diyor.
Acaba çamaşırını kirlenmiş ıslak gördü de başka bi şey sanarak onu mu takıyo kafasına, yada okulda wcye yardımcı olan kişi ıslanmış falan mı dedi ki, illa bi şey tetiklemiştir zaten soyut kavramları daha yeni yeni mantığına oturttuğu yaşlar.

Tuvalette hiç kimse yardımcı olmuyor. Mahremiyet için bu sene bu karar alındı.

Kirli çamaşırına aklı takılmış olabilir tabii çocuk dünyası işte.

Evet bir şeylere takılıyor aklı.

Ya ifade edemiyor ya da anlatmak istemiyor…
O yüzden destek almanız mantıklı. Kendi kendine takıntı yaptıysa da süreci daha sakin atlatırsınız. Ama okulda öğretmenleriyle ya da arkadaşlarıyla bir sorun yaşama ihtimalini de göz ardı etmeyin lütfen. Maalesef artık her şeyi görüyoruz Allah korusun.

Çok çok haklısınız.

Sen işin içinden çıkamıyor gibi hissediyorsan destek al zaten denemişsin çoğu yöntemi. Bir süre hiç karışmamayıda deneyebilirsin külotların burada ıslak diyorsan istediğin zaman al kendin değiştir giyin yardıma ihtiyacın olursa söylersin bana diyip dikkatler üzerinden çekildiğinde sürdürecek mi ona bakabilirsin.

Evet evet canım.
Destek alacağız en yakın zamanda inşallah.

Yakın bir arkadaşım çocuğunu psikoloğa götürdü çok memnun kalmıştı,ben bu durumdan hiç bahsetmemiştim.

Yarın sabah psikoloğun adını öğreneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…