• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum bir şey mi anlatmak istiyor?

Laale

Aşikârdır Zat-ı Hak
Pro Üye
13 Nisan 2007
34.099
104.435
1.123
46
Hepimize iyi geceler olsun inşallah.:KK37:

Yaklaşık 2 ay sonra 4 yaşına girecek bir minik kızımız var Allahım tüm evlatlarımızı bağışlasın inşallah.:KK73:

Genel olarak iletişimimiz iyidir,birbirimize düşkünüzdür. Korktuğu,üzüldüğü,mutlu olduğu her şeyi anlatır hatta her ikimizin de çenesi fazla düşüktür. Zavallı kocam.:KK31:

Her neyse…

Son bir haftadır tuvaletten çıkınca yıkayıp sildiği halde “ıslak kaldı” diye ağlamalar başladı. Önce geçici diye düşünüp üzerine düşmedik,sonra tuvalete girmemeye başladı,nitekim altına kaçırdı bir iki defa. Cidden ıslandı yani. Maalesef çok çok çok ağladı.:KK42:

Gece uykudan “ıslaklık var” diye ağlayınca doktordan randevu aldık,tüm tahlilleri yapıldı,temiz çıktı.:KK36:

Şimdi de yatmadan önce tuvalete girmeyi reddetti,uyumadan kıvrandığını hissedince ikna edip tuvalete soktum,ağlaya ağlaya “ıslak” demeye başladı. :KK64:

“Yeni bir doktor randevusu alalım” deyince “kurudu” demeye başladı. Doktorla korkutma gibi bir niyetim yoktu,bu doktorun atladığı bir şey mi var acaba diye düşündüm? Yoksa çocuk psikoloğundan randevu mu alalım? Acaba bir şeye tepki mi veriyor?:emir_bebek:

Yarabbim çocuk büyütmek ne kadar zormuş!

Son 5 senede ömrümden kaç sene gitti bilmiyorum…:KK42:

Allahım hepimize yardım etsin inşallah.:KK37:

bunu sormanın daha doğru ve kolay bir yolu var mı bilmiyorum ama kızınız sizin dışınızda herhangi biriyle yalnız kaldı mı?
Ne demek istediğinizi anlıyorum.

İnanın ben de bunu bir şekilde çözmeye çalışıyorum.

Öğleye kadar okulda. Her gün yaptıklarını anlatıyor. Okula koşa koşa gitmiyor ağlamıyor da öyle orta şekerli durumu…

Okul dışında sadece benimle ve çok az bir zaman dilimi babayla beraber. Bazı günler babayı görmediği bile oluyor.

Ne demek istediğinizi anlıyorum.

İnanın ben de bunu bir şekilde çözmeye çalışıyorum.

Öğleye kadar okulda. Her gün yaptıklarını anlatıyor. Okula koşa koşa gitmiyor ağlamıyor da öyle orta şekerli durumu…

Okul dışında sadece benimle ve çok az bir zaman dilimi babayla beraber. Bazı günler babayı görmediği bile oluyor.
Enfeksiyon durumunda tahlillerde kesin çıkardı sürekli ıslaklık hissettirecek derece ilerlemiş bir enfeksiyon kaçamazdı yani sonuçlardan. Buna sebep olabilecek başka fiziksel bir hastalık bilmiyorum açıkçası vakit kaybetmeden bir psikoloğa götürmeniz en doğrusu. Çocuklarda da görülebilen okb olabilir, belki arkadaşları tarafından uğrayıp size anlatamadığı bir zorbalık olabilir çok etkenli bir durum yani direkt kötü ihtimalleri düşünmeyelim ama çok üzülerek söylüyorum ki bunu da değerlendirmekte fayda var

Enfeksiyon durumunda tahlillerde kesin çıkardı sürekli ıslaklık hissettirecek derece ilerlemiş bir enfeksiyon kaçamazdı yani sonuçlardan. Buna sebep olabilecek başka fiziksel bir hastalık bilmiyorum açıkçası vakit kaybetmeden bir psikoloğa götürmeniz en doğrusu. Çocuklarda da görülebilen okb olabilir, belki arkadaşları tarafından uğrayıp size anlatamadığı bir zorbalık olabilir çok etkenli bir durum yani direkt kötü ihtimalleri düşünmeyelim ama çok üzülerek söylüyorum ki bunu da değerlendirmekte fayda var
Çok çok teşekkür ederim desteğiniz için…

Maalesef ben de benzer duyguları yaşıyorum.

Allahım korusun inşallah bir zorbalık bile olmasa da üzüldüğü bir konu var gibime geliyor…

Hepimize iyi geceler olsun inşallah.:KK37:

Yaklaşık 2 ay sonra 4 yaşına girecek bir minik kızımız var Allahım tüm evlatlarımızı bağışlasın inşallah.:KK73:

Genel olarak iletişimimiz iyidir,birbirimize düşkünüzdür. Korktuğu,üzüldüğü,mutlu olduğu her şeyi anlatır hatta her ikimizin de çenesi fazla düşüktür. Zavallı kocam.:KK31:

Her neyse…

Son bir haftadır tuvaletten çıkınca yıkayıp sildiği halde “ıslak kaldı” diye ağlamalar başladı. Önce geçici diye düşünüp üzerine düşmedik,sonra tuvalete girmemeye başladı,nitekim altına kaçırdı bir iki defa. Cidden ıslandı yani. Maalesef çok çok çok ağladı.:KK42:

Gece uykudan “ıslaklık var” diye ağlayınca doktordan randevu aldık,tüm tahlilleri yapıldı,temiz çıktı.:KK36:

Şimdi de yatmadan önce tuvalete girmeyi reddetti,uyumadan kıvrandığını hissedince ikna edip tuvalete soktum,ağlaya ağlaya “ıslak” demeye başladı. :KK64:

“Yeni bir doktor randevusu alalım” deyince “kurudu” demeye başladı. Doktorla korkutma gibi bir niyetim yoktu,bu doktorun atladığı bir şey mi var acaba diye düşündüm? Yoksa çocuk psikoloğundan randevu mu alalım? Acaba bir şeye tepki mi veriyor?:emir_bebek:

Yarabbim çocuk büyütmek ne kadar zormuş!

Son 5 senede ömrümden kaç sene gitti bilmiyorum…:KK42:

Allahım hepimize yardım etsin inşallah.:KK37:
Acaba okulda altına kaçırdı ve arkadaşları tarafından dalga mı geçildi ıslak altın falan diye

Çok çok teşekkür ederim desteğiniz için…

Maalesef ben de benzer duyguları yaşıyorum.

Allahım korusun inşallah bir zorbalık bile olmasa da üzüldüğü bir konu var gibime geliyor…
Umarım bizler en kötüsünü düşünüyoruzdur 🙏🏻 siz sakin olun gerekirse öğretmenlerine bu durumu anlatın, onlarda gözlemlesinler gün içerisinde en kısa zamanda da bir psikoloğa mutlaka götürün

Umarım bizler en kötüsünü düşünüyoruzdur 🙏🏻 siz sakin olun gerekirse öğretmenlerine bu durumu anlatın, onlarda gözlemlesinler gün içerisinde en kısa zamanda da bir psikoloğa mutlaka götürün
Aslında öğretmenlere konuyu anlatmayı düşündüm gerçekten.

Ama her nedense bu sene istediğimiz iletişimi kuramıyoruz.

Evde ve okulda farklı iki çocukmuş gibi anlatılıyor ben de “tamam” dedim. Okulun psikoloğu da var,ama ben bağımsız bir psikolog bulmak istiyorum.

Zaten o durumda çamaşırı,kıyafeti değiştiriyor kendisi.

Ama biz kızımla birlikte geçen sene bir anlaşma yaptık eğer kıyafetinin kirlenmesinden rahatsız olmuyorsa kıyafetini değiştirmeyecek.

Genel olarak aynı elbise ile gider gelir yedek elbisesini değiştirmez.

Evde ve okulda farklı iki çocukmuş gibi anlatılıyor ben de “tamam” dedim. Okulun psikoloğu da var,ama ben bağımsız bir psikolog bulmak istiyorum.
Evde ve okulda farklı çocukmuş gibi size anlatılıyorsa bir sorun var ki size aktarılmıyor. Neticede çocuğunuz sizden uzakta tamamen yeni bi karakter olamaz. En fazla şımarır, belki biraz fazla koşar annenin yokluğunda. Okulda birşey yaşamış olabilir bunu oyun yoluyla biraz öğrenmeye çalışabilirsiniz. Ufacık çocuklar bile çok zorba ne yazık ki. Belki üstüne su içerken döktü, dalga geçildi bunun travması kaldı. Hepsi olabilir yani

Belki ben çok pimpirikli ya da pesimist biriyim bilemiyorum ama öğretmenler bazen aileler arasında çıkan çatışmada arada kalmamak için yaşanan sıkıntıları gizleyebiliyorlar.

Birebir şahit olmuşluğumda var ki durum küçük de değildi arkadaşı bir çocuğun gözünü çizmişti ve veli fark edene kadar bu durum bildirilmemişti. Aile şikayetçi olmuştu ve arada öğretmende kaynamıştı. Aslında kaynamakta değil, sorumsuz bir öğretmen olmasaydı böyle bir hadise yaşanmazdı, neyse. Uzun lafın kısası ipleri elinize alın imkan yoksa devlet psikiyatristine götürün o sizi psikoloğa yönlendirir

bana duyusal hassasiyet gibi geldi bu dönemlerde değişik takıntılar çıkıyor bizim çocuklar yaşıt bizim de oluyor bazen bazı şeylere takıntı. Kötü ihtimaller aklıma gelmedi benim en fazla okulda tuvaletini yaptıktan sonra güzelce kurulamazsan ıslak kalır gibi basit bi cümle bile tetiklemiş olabilir. Ama en doğrusunu yine uzmanlar bilir❤️

Kendi çocuğum 2 sınıfaa giderken evde altına kaçırmalar uyurken dolanmalar gün içinde yaşadıklarını uyku arasında anlatmaya başlamıştı öpretmenle sorun yaşıyormuş meğer en son karnım ağrıyor gitmicem dedi de anladım sonra öğretmen zorbalığa devam etti psikiyatriye götürdüm gayet normal bu çocuk öğretmeni değiştir demişti çocuğunuz birşey anlatıyor kesin asıl bu mesajı yazmamdaki etken öğretmenin tamamen farklı bir çocuk profili çizmesiydi gözümde çocuğum konuşmasa onu dinleyecektim resmen açıkca ağzıyla manipülatif bir çocuk bile dedi. Hiç öğretmenin dediğine bakmayın ufacık çocuk bu kadar da değişmez.

Bu yaşlarda değişik takıntılar gelişebilir çocuklarda, mesela kuzenimin kızındada iç çamaşırı lastiği dikişi değmeyecek takıntısı başlamıştı (asla giymiyordu çamaşırsız geziyordu ağlama krizleri ) bayağıda gitti araştırdılar nitekim kendi kendine geçti hiçbir şey yokken birden başlamıştı.
Siz bi uzman görüşü alın, bunun yanında bebekleri dizin bi ev bi okul oyunu kurun, sıra sıra oynar gibi öğretmen,anne, öğrenci gibi figürler olun tuvalete gitsin rol değişimi yapın oyunla anlatabilir derdini. Birde ıslak kalmasından mı korkuyosun istersen peçeye koyalım vs gibi şeyler dediniz mi? Ne diyor tam olarak

bana duyusal hassasiyet gibi geldi bu dönemlerde değişik takıntılar çıkıyor bizim çocuklar yaşıt bizim de oluyor bazen bazı şeylere takıntı. Kötü ihtimaller aklıma gelmedi benim en fazla okulda tuvaletini yaptıktan sonra güzelce kurulamazsan ıslak kalır gibi basit bi cümle bile tetiklemiş olabilir. Ama en doğrusunu yine uzmanlar bilir❤️
Mesela sordum ki “okulda ıslak kalınca ne yapıyorsun?”

“Okulda ıslak kalmıyor ki” dedi.

Eşim de senin gibi düşünüyor da ne yapayım ki ben? Çözüm nedir yani?

Evde ve okulda farklı çocukmuş gibi size anlatılıyorsa bir sorun var ki size aktarılmıyor. Neticede çocuğunuz sizden uzakta tamamen yeni bi karakter olamaz. En fazla şımarır, belki biraz fazla koşar annenin yokluğunda. Okulda birşey yaşamış olabilir bunu oyun yoluyla biraz öğrenmeye çalışabilirsiniz. Ufacık çocuklar bile çok zorba ne yazık ki. Belki üstüne su içerken döktü, dalga geçildi bunun travması kaldı. Hepsi olabilir yani
Su dökülmüş olsa eve öyle gelirdi…

Farklı karakter derken evde kendi kendine yemek yiyen çocuk okulda kendi yemek istemiyormuş. Bu sene öğretmen değişikliği oldu öğretmen kendi kendine yediğini duyunca çok şaşırdı.

Bu yaşlarda değişik takıntılar gelişebilir çocuklarda, mesela kuzenimin kızındada iç çamaşırı lastiği dikişi değmeyecek takıntısı başlamıştı (asla giymiyordu çamaşırsız geziyordu ağlama krizleri ) bayağıda gitti araştırdılar nitekim kendi kendine geçti hiçbir şey yokken birden başlamıştı.
Siz bi uzman görüşü alın, bunun yanında bebekleri dizin bi ev bi okul oyunu kurun, sıra sıra oynar gibi öğretmen,anne, öğrenci gibi figürler olun tuvalete gitsin rol değişimi yapın oyunla anlatabilir derdini. Birde ıslak kalmasından mı korkuyosun istersen peçeye koyalım vs gibi şeyler dediniz mi? Ne diyor tam olarak
İçten gelen bir ıslaklık varmış.
Kuru da olsa ıslak gibi geliyormuş.

Evet tuvalet kâğıdı koyabiliriz iç çamaşırına. Bunu deneyeceğiz.

İçten gelen bir ıslaklık varmış.
Kuru da olsa ıslak gibi geliyormuş.

Evet tuvalet kâğıdı koyabiliriz iç çamaşırına. Bunu deneyeceğiz.
Bide bunu denemeden önce biliyo musun küçükken benimde böyle olmuştu ben peçete koyardım böylece ıslaklık olursa peçete kuru tutardı diyin, kendi çocukluğunuzdan örnek verin mutlaka

Back
X