• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum bir şey mi anlatmak istiyor?

Tuvalette hiç kimse yardımcı olmuyor. Mahremiyet için bu sene bu karar alındı.

Kirli çamaşırına aklı takılmış olabilir tabii çocuk dünyası işte.
Bi uzman görüşü alın o zaman mutlaka bi yolu vardır, siz canınızı sıkmayın, öğretmeniyle daha fazla işbirliği yapmaya çalışın. Bi değişiklik olduysa ondan bile etkilenir

Evet evet canım.
Destek alacağız en yakın zamanda inşallah.

Yakın bir arkadaşım çocuğunu psikoloğa götürdü çok memnun kalmıştı,ben bu durumdan hiç bahsetmemiştim.

Yarın sabah psikoloğun adını öğreneceğim.
İnşallah güzel şekilde atlatırsınız sizi üzecek bir durum cıkmaz altından ❤️

İçten gelen bir ıslaklık varmış.
Kuru da olsa ıslak gibi geliyormuş.

Evet tuvalet kâğıdı koyabiliriz iç çamaşırına. Bunu deneyeceğiz.
Bu bana sadece sistiti hatırlattı ya ama tahlilde de çıkardı sanırım

Anne olarak çok iyi anlıyorum insan yatıyo kalkıyo düşünüyo, öylede böylede büyüyecek geçicek, Allah dermansız dert vermesin öyle düşünün. Geçecek illa
Çok takılıyorum ben işte sürekli.
Öyle mi yapsaydım iyi mi kötü mü diye?
Eşim bana kızıyor ne bileyim bir türlü rahat edemiyorum.

Amin inşallah…

Çocukken küçükken bende böyle hissetmiştim sonradan hatırladım sanki su geliyo gibi oluyor dimi? Bana öyle oluyodu rahatsız oluyodum diyip bi es verin, sonra peçete koyduk geçti istersen sanada deneyebiliriz bence işe yarar küçükken böyle geçti benimki diyin.
Birde bu şekilde deneyin, çocuklar biz küçükken olan şeylerden daha çok etkilenirmiş. Devam ederse uzmana götürün ama birde üstüne düşmeyin çamaşırını ıslatsa bile çok tepki vermeyin.
Herkese iyi haftalar.

Günaydın.

Gece hep sayıkladı; “anneciğim ıslak” dedi. “Tuvalet kâğıdı koyalım mı?” dedim. Cevap vermedi. Uyudu gene.

Sabah uyanınca tuvalete girmek istemedi,üstelemedim. Kahvaltı sonrası tuvalete girdi,”ıslak” diye ağlamaya başladı. Temiz çamaşırla tuvalet kâğıdı getirdim. “Bak çocukken ben de böyle hissettim doktor bana da ‘iyisin ama istersen bunu koy,iyi gelir’ dedi ben de koydum iyi geldi sen de denemek ister misin?” diye sordum. “Okula böyle mi gidecem,rahatsız olurum” dedi. “Dene istersen” dedim. Denedi,”rahatsız etti beni” dedi. “Islaklığı almıştır” dedim,”bir daha sileyim” dedi “tamam” dedim,sildi “tamam” dedi.

Diğer günlere göre daha sakin bir sabahtı.

İnşallah işe yaramıştır çok teşekkür ederim.

Psikolog ismi için birazdan arkadaşımı arayacağım.

Aslında öğretmenlere konuyu anlatmayı düşündüm gerçekten.

Ama her nedense bu sene istediğimiz iletişimi kuramıyoruz.

Evde ve okulda farklı iki çocukmuş gibi anlatılıyor ben de “tamam” dedim. Okulun psikoloğu da var,ama ben bağımsız bir psikolog bulmak istiyorum.
ıslaklık konusunu bilemedim ama görünce yazmak istedim. Benim oglum da okulda ve evde iki farklı karakter. Daha doğrusu evde benimle olan ilişkisi yüzünden ben daha çok mızmız tarafını görüyorum evde -kısaca tanımlamak gerekirse-. İki farklı okula gitti, ikisinden de benzer dönüşleri aldım. Yani bahsettiğiniz durum normal olabilir.

ıslaklık konusunu bilemedim ama görünce yazmak istedim. Benim oglum da okulda ve evde iki farklı karakter. Daha doğrusu evde benimle olan ilişkisi yüzünden ben daha çok mızmız tarafını görüyorum evde -kısaca tanımlamak gerekirse-. İki farklı okula gitti, ikisinden de benzer dönüşleri aldım. Yani bahsettiğiniz durum normal olabilir.
Doğrudur.
Ben zaten hiç tecrübeli değilim. Kafaya da takıyorum işte.

Herkese iyi haftalar.

Günaydın.

Gece hep sayıkladı; “anneciğim ıslak” dedi. “Tuvalet kâğıdı koyalım mı?” dedim. Cevap vermedi. Uyudu gene.

Sabah uyanınca tuvalete girmek istemedi,üstelemedim. Kahvaltı sonrası tuvalete girdi,”ıslak” diye ağlamaya başladı. Temiz çamaşırla tuvalet kâğıdı getirdim. “Bak çocukken ben de böyle hissettim doktor bana da ‘iyisin ama istersen bunu koy,iyi gelir’ dedi ben de koydum iyi geldi sen de denemek ister misin?” diye sordum. “Okula böyle mi gidecem,rahatsız olurum” dedi. “Dene istersen” dedim. Denedi,”rahatsız etti beni” dedi. “Islaklığı almıştır” dedim,”bir daha sileyim” dedi “tamam” dedim,sildi “tamam” dedi.

Diğer günlere göre daha sakin bir sabahtı.

İnşallah işe yaramıştır çok teşekkür ederim.

Psikolog ismi için birazdan arkadaşımı arayacağım.
Tamam dedikten sonra kendi kendine ikna olup sakinleştiyse kaygısı azaldı o an için belkide, çok sevindim inşallah işe yarar, siz tavrınızı bozmayın çok rahat normal bir şeymiş gibi konuşun, belki böyle böyle kafasından atar.

Ne demek istediğinizi anlıyorum.

İnanın ben de bunu bir şekilde çözmeye çalışıyorum.

Öğleye kadar okulda. Her gün yaptıklarını anlatıyor. Okula koşa koşa gitmiyor ağlamıyor da öyle orta şekerli durumu…

Okul dışında sadece benimle ve çok az bir zaman dilimi babayla beraber. Bazı günler babayı görmediği bile oluyor.
Okulda temizliğine dikkat edilmiyor olabilir mi yıkadıktan sonra kuruma yapılmıyor olabilir, belki ondan rahatsız olmuştur bu yaşlarda bir oğlum var oda genelde birşeyden rahatsız olunca sık sık dile getirir.

Tamam dedikten sonra kendi kendine ikna olup sakinleştiyse kaygısı azaldı o an için belkide, çok sevindim inşallah işe yarar, siz tavrınızı bozmayın çok rahat normal bir şeymiş gibi konuşun, belki böyle böyle kafasından atar.
Maalesef yeniden başladı.
Hem de çok şiddetliydi bu sabah..
Bugün psikolog arayacak ön görüşme yapacağız.

Okulda temizliğine dikkat edilmiyor olabilir mi yıkadıktan sonra kuruma yapılmıyor olabilir, belki ondan rahatsız olmuştur bu yaşlarda bir oğlum var oda genelde birşeyden rahatsız olunca sık sık dile getirir.
Okulda kendi temizliğini kendi yapıyor.
Evde de kendi yapıyordu,bazen yardım isterdi.

Back
X