Çocugum oyuncaklarıyla oynamıyor. Ne yapmalıyım !!!

ezel1907

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
9
0
Merhaba,

20 aylık bir oğlum var ne yaptıysam ilgisini çekemiyoru. Oyuncaklarıyla oynamıyor. Pastel boya aldım, parmak boyası aldım, el işi kağıtları, kartonlar, stickerler , olmuyor olmuyor. Tek başına zaten oynamıyor. Oyuncak desen hiç ilgisini çekmiyor. Bana yardım edin tek başına oynaması için ne yapmam lazım. Sürekli beni istiyor. çok yoruluyorum. Fırın açıp kapatsın elektirk süpürgesi çalıştırsın. çekmece acıp kapatsın başka bsey istemiyor. Siz evde neler yapıyorsunuz

Merhaba,

20 aylık bir oğlum var ne yaptıysam ilgisini çekemiyoru. Oyuncaklarıyla oynamıyor. Pastel boya aldım, parmak boyası aldım, el işi kağıtları, kartonlar, stickerler , olmuyor olmuyor. Tek başına zaten oynamıyor. Oyuncak desen hiç ilgisini çekmiyor. Bana yardım edin tek başına oynaması için ne yapmam lazım. Sürekli beni istiyor. çok yoruluyorum. Fırın açıp kapatsın elektirk süpürgesi çalıştırsın. çekmece acıp kapatsın başka bsey istemiyor. Siz evde neler yapıyorsunuz

bence çocuğunuz gayet güzel oynuyor kendi kendine....fırın açıp kapatoyor ses çıkartıyor.sesleri tanıyor.farklı sesleri...hoşun a gidiyor.süpürge sesi de öyle...süpürgenin parçalarıyla oynuyorsa bu da ona göre bir oyun...kendine zarar vermeyecek sivri parçaları uzak tutun.bir de temiz olsun...varsın yerleri süpürmeye çalışsın..diğer etkinlikler için erken olabilir.her çocuğun ilgi alanı farklı...

benim kızım o dönemlerde ben mutfağı toplarken o çekmeceleri boşaltır.dolabın içindeki erzak kavanozlarını çıkartır onlarla oynardı.soğan kabuklarını soymayı çok severdi...bir deneyin...belki hoşlanacaktır..hem küçük kas gelişimi açısından oldukça faydalı.

Google de 1 buçuk iki yaş çocuğun oynayabileceği oyunlar ya da etkinlikler diye bir aratın...

Çok tesekkur ederim. Ama bu benim için hic güzel bir oyun olmuyor:) mesela süpürgenin sapini verdiğim zaman TV ünitesine yada TV vurmaya çalışıyor . mutfakta çekmecelerden aldıklarını kesin biyere fırlatacak. Olmuyo olmuyor :)

X