cocugum ve vicdanim

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.753
35
6 yasinda kizim var ilk gozagrim ve birde kucuk kizim 10 aylik
Vicdanim hic rahat deil cunku bebek olali sanki daha once hic anne olmamis gibiyim tum dunyam kucuk cadi oldu kizim kiskanmasin diye onun yaninda dikkatli davrandik pedagoglardan yardim aldik saolsun oda kiskanmadi cok duskun kardesine cok anac SORUN COCUKLAR DEIL BENIM..buyuk kizima tahammul edemez oldu ne yapsa sinirleniyorum ne olsa ona kizar oldum hemen kizarkizman pisman olup gonlunu aliyorum ozur diliyorum agliyorum ama kendime hakim olamiyorum surekli didisiyoruz birbirimizi yiyoruz hep ilgiyi kucuge vermem gerekiyo kizimada dolayisiyla az vakit kaliyor ondada uykusuzluk evin isi gucu ... yani kizima haksizlik ediyorum gidin ondan gidiyor vicdanim rahat deil inanin emzirmesem sakinlestirici filan kullanicam o kadar sinirliyim ve butun bunlara ragmen kizim bana cok duskun yardim etmeye calisiyo hic kusmuyo ustume dusuyo ben onun o kucucuk kalbiyle beni gonullemesine ablayis gostermesine dayanamiyorum eziliyorum resmen hak etmiyorum belkide cocuklarimi

Evet tavrınız yanlis ama elinizde olmadan boyle hareket ediyorsunuz. Ne kendinizi ne de evladınızı daha fazla üzmemek icin en kısa zamanda bir psikologtan yardım alın. Inanin profesyonel birinin yardımı-telkini size fayda sağlar.

sizi cok iyi anliyorum...bende harfiyyen yasadim anlattiklarinizi. oglum cok zeki anlayisli bi cocuk ama cocuk oldugunu unutuyor gibiydim bazen.ufak bi yaramazlikta kaslarimi catiyordum :KK43: ama cozumu.buldum... kizmadan durup bi bakiyorum .o masum bakislari,mahcup edayi,minicik parmaklarina bakiyorum kiyamiyorum. simdi gayet iyiyiz sukur. sinirlendiginizde kizmadan once 5 sn bekleyin. hakim olmak daha kolay oluyor
kolayliklar diliyorum

İkinci bebek gelince ilk çocuğumuza büyümüş muamelesi yapıyoruz. Benimkilerin arasında 16 ay var, ben bile yaptım bu saçmalığı. Halbuki o da daha bebekti :KK43: şimdi rayına oturttuk. Darısı başınıza. Vicdan azabı çeke çeke törpülersiniz bu durumunuzu. Çok ileri sevideyse destek şart.

Bebişi arada babaya bırakıp kızınızla vakit geçirin. Ona da size de çok iyi gelecektir :KK66:

Tüm ilginizi küçüge vermek zorunda değilsiniz.
Aksine büyüğe daha fazla vakit ayırmanız gerekiyor.
Böyle yaparsanız büyük kızınızın sizden uzaklaşacağını ve ileride o mesafeyi naparsanız yapın kapatamayacağınızı aklınızdan çıkarmayın.
Lütfen o da sizinle ve evinde mutlu, huzurlu olsun.
Ergenlikte fena çıkıyor çocuklukta ebeveynlerin yaptığı yanlışlar..

Cevaplar icin tesekkurler kizlar..dun okulda en mutlu olduklari seyi sormus ogretmen her cocuk uzun uzun anlatmis kizim benimle vakit gecirmek disinda bisey dememis uzun uzun beni anlatmis onu cok sevdigimi anlayisli oldugumu sasirdim duygulandim kendime hakim olup ona asla bagirmayacagim diye soz veriyorum hergun kendime..insallah basaririm cunku gercekten o bunu hak etmiyor

Zaten birlikte vakit geciroyoruz kucukten firsat buldukca kizima vakit ayiriyorum yarim saat iyiyiz sonra kizdiriyo beni yada ben gereksiz kiziyorrum cok sabirsizim iste erken anne olmak sorumluluklar filan kaldiramadim ama bu kizimin sucu deil biliyorum ve dikkat edicem

Ne de güzel yazmış Sayın Yaşar Kuru;

CÜMLE ALEM OKUSUN

* Çocuktaki;
- Hırçınlıklar, aksilikler, yaramazlıklar, ebeveyni bunaltmalar...
- Her biri ebeveynler için birer NİMET tir.
- Allah ın çocuğa taktğı "sinyalizasyon" aletleridir...
- Bunlar gördüğünüzde;
- Yanlış yaptığınız bir şeylerin olabileceği aklınıza gelmelidir.
* Evet, siz Melek değilsizin, yanlış yapabilirsiniz...
- Ama çocuk ta Melek değil...
- Yanlışlarınıza uyarı göndermek zorunda...
* Çocuğa kızacağınız yerde;
- Onu öpün başınıza koyun...

Böyle olduğununuzu düşünmeniz ve çocuğunuza yeterince ilgi göstermediğiniz düşünmeniz bunlara sebep. Önce inanın siz ikisinindr annesiniz. Tabi ki büyüye küçüğü kadar ilgi göstermezsiniz o büyüdü ve kendi ayaklarının üstünde küçüğe göre daha iyi duruyor. Kafanız çok dolu ve yetişmekte zorlanıyorsunuz ve bu yüzden kendinizi suçlarken çocuktan çıkıyor acısı. İlgi illa onun 7 24 oynama değildir. Bazı dönemler giydirmek yedirmek ve sağlığına dikkat etmek yeterli. En azından siz düzene girene kadar. Eminim çocuğunuzu aç bırakmıyorsunux. İlgisix anneler bunu yapar. Bize dayatılan çocukla oyna zihniyeti bizi birer ürkek anne yaptı. Ona gösterdiğiniz sevgi yeter bazı noktalarda ev dağılabilir. Eğer büyük kızınıxla sürekli yaramazlıkları anında ilgi gösterirseniz bir süre sonra bunu ilgi çekmek için yapacak. Bu gün bir yazımokudum. Çocuklar yaramazlık olsun diye birşey yapmazlar. Onlar yaramazlığın ne olduğunu bilmez. Sadece bedenlerinin gelişmek için buna ihtiyacı vardır. Adı ğstünde çocuk. Çocuklarınıca yaramaz damgasını vurmayın gibi bir yazıydı. Gönlünü ferah tut derim

Vicdanim hic rahat deil cunku bebek olali sanki daha once hic anne olmamis gibiyim tum dunyam kucuk cadi oldu kizim kiskanmasin diye onun yaninda dikkatli davrandik pedagoglardan yardim aldik saolsun oda kiskanmadi cok duskun kardesine cok anac SORUN COCUKLAR DEIL BENIM..buyuk kizima tahammul edemez oldu ne yapsa sinirleniyorum ne olsa ona kizar oldum hemen kizarkizman pisman olup gonlunu aliyorum ozur diliyorum agliyorum ama kendime hakim olamiyorum surekli didisiyoruz birbirimizi yiyoruz hep ilgiyi kucuge vermem gerekiyo kizimada dolayisiyla az vakit kaliyor ondada uykusuzluk evin isi gucu ... yani kizima haksizlik ediyorum gidin ondan gidiyor vicdanim rahat deil inanin emzirmesem sakinlestirici filan kullanicam o kadar sinirliyim ve butun bunlara ragmen kizim bana cok duskun yardim etmeye calisiyo hic kusmuyo ustume dusuyo ben onun o kucucuk kalbiyle beni gonullemesine ablayis gostermesine dayanamiyorum eziliyorum resmen hak etmiyorum belkide cocuklarimi

ben de bundan hep korktum ve 2. çocuktan kaçtım biliyorum ki zpra gelince ben de böyle bircanavara dönüşeceğim ve yavruma eziyet edeceğim.kendimden çok emindim

bu lohusalık sendromu ile başlayan bir süreç. ikinci çocukta bende çok ağır bir bunalım yaşadım. çocuklarımdan nefret etme derecesine kadar geldim. bunun anormal bir şey olmadığını zamanla anladım. çünkü hormonların değişimi, çocuklara alışmak vs pek çok sorunla baş etmek gerçekten zor. şuan üç çocuğum var ve hepsini inanılmaz seviyorum. her birini ayrı ayrı öpücük manyağı yapıyorum. kucağımdan indirmiyorum. genelde üçü kucağımda oyunlar oynuyoruz. evde halay filan çekiyoruz. kek yapıyoruz. sürekli güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz. allah kolaylık versin ama geçecek emin ol.

böyle bir şey benimde başıma gelmişti. işten geldim aşırı bir yorgunluk çömüştü üstüme. koltuğa sızmıştım. kızımda elime dokunup beni uyandırmak istiyor zannettim. gözümü açmadan ellememesi için kızdım. sonar 'ellerin çatlamış krem sürüyorum' deyince ağlamaktan perişan olmuştum. onlar güzel varlıklar. ama bizler de çok yıpranıyoruz. allah bize sabır versin. sevgimizi daha çok gösterme fırsatı versin.

böyle bir şey benimde başıma gelmişti. işten geldim aşırı bir yorgunluk çömüştü üstüme. koltuğa sızmıştım. kızımda elime dokunup beni uyandırmak istiyor zannettim. gözümü açmadan ellememesi için kızdım. sonar 'ellerin çatlamış krem sürüyorum' deyince ağlamaktan perişan olmuştum. onlar güzel varlıklar. ama bizler de çok yıpranıyoruz. allah bize sabır versin. sevgimizi daha çok gösterme fırsatı versin.
Ayyy kiyamam bende duygulandim valla gozlerim doldu
bende ayni iste kizim zaten yaramaz bi cocukta deil cok anlayisli ama tuvaletim var demesi rutin seyler istemesi bile delirtiyo beni yetemiyorum yetisemiyorum tek istegim zamani 10 yil ileri almak guclu bi yapim yok kaldiramiyorum ama kiyamiyorumda sasirdim

Ayyy kiyamam bende duygulandim valla gozlerim doldu
bende ayni iste kizim zaten yaramaz bi cocukta deil cok anlayisli ama tuvaletim var demesi rutin seyler istemesi bile delirtiyo beni yetemiyorum yetisemiyorum tek istegim zamani 10 yil ileri almak guclu bi yapim yok kaldiramiyorum ama kiyamiyorumda sasirdim
Şöyle bir şey yap ben sürekli yapıyorum. Kendine sık sık onlar benim bebeğim ve ben onları çok seviyorum de. Beyne sürekli bu talimatı verirsen kendiliğinden daha anlayışlı olmaya başlarsın. Her şey çok üstüme geliyor, ev çocuklar iş koca vs bana çok yük oluyor dersen beyin bu yönde stres yapmaya başlar. Beyni yönetmek elinde. Annannem 5 çocukla tüm hayatı tek başına yönetmiş. Dedem Almanya'da senede bir iki defa gelmiş. Kadın ödün kömürden erzağa çocukların eğitiminden faturalara tek başına halletmiş. Çamaşır elde bulaşık elde vs. Bize bak hep makina. Bir iki çocuk. Dert küpüyüz. Sorumluluk az dert çok. Güçlüyüm de. Baş edebilirim de. Kadının yapamayacağı hiç bir şey yok hayatta. Kendine İnan. Zamanla her şey yoluna girer. Çocukları erken yatır. Ben sekizde yatırıyorum. Ağlasalarda on dakika sonra uyurlar merak etme. Kendine zaman ayır. Akşamdan yemeğini çorbanı yap dolaba at. Akşamdan çamaşırını filan hallet gündüz de çocuklarla vakit geçir. Parka götür iyice yorulunca eve gelince yıkayıp yatır. Nasıl program yapacağını bilirsen hayat kolay olur. Tembellik yapma. Tembellik her şeyi çorba yapar bunalan sen olursun. Önlemini al. Ben hep öyle yapıyorum genelde rahatım. Stresi en aza indir. Allah kolaylık versin. Anne olmak zor ki cenneti bir tek annelerin ayağına sermiş yaratan hesap et işte.bu arada kocanı da çok sev.

Cok guzel yazmissin elimden geleni yapmaya bugun basladim cocuklarimiz bize allahin emaneti ve lutfu onlar mutluysa biz mutluyuz biraz pozitif yapici bi insan olursam sorun cozulcek insallah basarabilirim

A
Cok guzel yazmissin elimden geleni yapmaya bugun basladim cocuklarimiz bize allahin emaneti ve lutfu onlar mutluysa biz mutluyuz biraz pozitif yapici bi insan olursam sorun cozulcek insallah basarabilirim
Allah kolaylık versin. Hepimiz birer hürrem birer kösem Sultan olabiliriz. Diriliş erturuldaki hayme anayı iyi takip et. Kadın aslında tüm obanın reisi. Ama adamlar görünüyor genelde güçlü olarak. Kadının içinde büyük bir dünya var. Çocuklara evet kızabiliyoruz ama genel olarak mutlu ve huzurlu olursak evdeki yaşayanlarda daha iyi olurlar. Evimizde bizim obamız. Merhametli ama disiplinli olmamız gerek. Eğer çok bunalırsan tuvalete gir suyu açıp ağla. Sonra kendine komut ver. Beyin komutlarla çalışır

Bir de onları kucağına alıp komiklikler yapıp kahkahalardla Gül. Çocuklar annelerini gülerken görsün.

X