Çocuğuma bunu yaşatmaya kimin hakkı var ki ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
Kızlar bugün üzgünüm.

Normalde oğlumu bir çok şeye karşı koruduğumu düşünürüm, televizyon çok seyretmemeye çalışırız , haber hele asla. Fakat artık onlarında kendilerine ait sınırlı zamanlarda ,kendi arkadaşları var. Oğlum 5.5 yaşında.

Günün belli saatlerinde basketbola gidiyorlar (babam götürüyor) sanırım oradaki arkadaşları demişler ki ,

alt caminin ortada t..... adamlar var . ne olduğunu anlıyorsunuz sanırım . Bizde şu istanbulda olayların oldugu G. mahallesine arabayla 15 dk uzaklıktayız. bizim oturduğumuz yer temiz 4 tarafı parklarla çevrili bir yer. Neyse .

Helikopter seslerini duyuyoruz ara ara , bazen sık sık .

Tam yatacağız, diyor alt caminin orada böyle böyle adamlar varmış , bomba atarlarsa polisleri öldürürler mi? bizim buraya gelirler mi? Bahsettiği cami ise bize 2 sokak uzaklıkta sadece . Yok diyorum olur mu yok orada öyle adamlar , hem olsa polisler hemen alırlar onları. Yok çocuk korkuyor . Daha sonra dedim ki o adamlar bize zarar vermez ! Onlar bizle ilgilenmiyorlar onlar devlet amca ile anlaşamıyorlar , eğer burada olsalar polisler onları alır konuşmaya giderler dedim . Hapise mi atarlar dedi ?Sen daha çok küçüksün boşver sen dedim , Hayat çok güzel dedim bir de söylediğim yalanı bir güzel süsledim.

Sonucta bilmesine gerek yok diye düşünüyorum.Uykuya zor daldı bütün gece sayıkladı , anne buraya gitmeyelim diye. Beraber uyuduk.

Ve ben çok rahatsız oldum , anlamsız bir korku düştü içime polis sireni duydukca balkona cıktım buradadamı bişey var diye . Sonra bende uyuya kalmışım.

Soruyorum bu korkuyu cocuguma yaşatmaya ne hakları var ki ? Küçüçük dünyasında t. adamlardan korkarak mı büyüyecek ..

Not : konu siyasi değil.

Hangimizin psikolojisi bozulmadı ki..

Çocukların temiz dünyasını bile ele geçirmişler..

İstersen bir sure gönderme,çocuklar kendi aralarında bunu daha çok konu yaparlar..biraz ortalık sakinleşsin..

kötü tabiki çok kötü bir durum..
sizin çocuğunuzu baz alırsak, bunada şükür demen daha doğru olur(malesef ülkede bu noktaya geldik)
doğuda köylerde yaşayan, terorist saldırısı gören, evine pat diye gören teroristler var.. sizin çocuğunuzun onların varlığından haberdan oldu diye üzülüyorsunuz.. bunları gören silahlarını gören çocuklar var..

Hangimizin psikolojisi bozulmadı ki..

Çocukların temiz dünyasını bile ele geçirmişler..

İstersen bir sure gönderme,çocuklar kendi aralarında bunu daha çok konu yaparlar..biraz ortalık sakinleşsin..
Bir yandan seviniyorum şimdi tatilde olacağız başka bir şehire gideceğiz 15 gün yokuz .Yani şöyle söyliyim gece yatarken sabah herşeyi bırakıp parasınıda pulununda canı cehennemeye . gitmeli buralardan dedim .
ama nereye gitmeli ? Sonra sabah işe geldim normal hayatıma devam ediyorum şuanda ama.

Bize bunu yapmaya ne hakları var derken t (!) adamlardan bahsediyorsunuz. Çok gürültü olduğundan korktuğundan ve arkadaşlarının da etkisinde kaldığından. Seslerle beraber huzursuz olmuş daha çok çocuğunuz ben de diyorum ki bu kadar tantanaya gerek yok helikopter , gaz bombası vs...

Sonuç olarak ben de arkadaşa katılıyorum, bir süre göndermeyin kursa... Kafası dağılır.

Ayrıca siyasi konu açmışsınız, tartışmaya açık. Terörist tanımı kişiden kişiye değişir. Tartışmaya çok müsait bir konu.

5.5 yaş küçük evet.ah canım ya o küçücük kafasında ne hayal etti acaba.
Ben kendimden düşündüm acaba böyle olaylarda ne yaptım diye...ben direkt söylüyordum sorunca.teroristse terörist...diyordum ülkemize zarar vermek için yapıyorlar diye açıkça söylüyordum ben.ama yaş aralığını tam hatırlayamadım.yani hangi yaşta sormaya başladılar bilemedim simdi.

Bize bunu yapmaya ne hakları var derken t (!) adamlardan bahsediyorsunuz. Çok gürültü olduğundan korktuğundan ve arkadaşlarının da etkisinde kaldığından. Seslerle beraber huzursuz olmuş daha çok çocuğunuz ben de diyorum ki bu kadar tantanaya gerek yok helikopter , gaz bombası vs...

Sonuç olarak ben de arkadaşa katılıyorum, bir süre göndermeyin kursa... Kafası dağılır.
Hayır hayır asla çok gürültü olduğundan rahatsız oldugumdan bahsetmiyorum bile, olay olmasın istiyorum . sonucta birileri sürekli ölüyor rahatsız oluyorum . Bende üzülüyorum . oglumun onlardan korkması dogal ama bahsettiğim sey su. o mahalleye 2 sene once ılk kez gırdık yakınındakı bır pıknık alanına gıtmek ıcın gayet, güllük gülistanlık güzel yerler idi.
Sadece sürekli mesela tuvaletteyken ya da banyodayken kendim bile dikkat kesiliyorum helikopter geciyor yine diye. öyle yani insanı bi huzursuzluk

Bir yandan seviniyorum şimdi tatilde olacağız başka bir şehire gideceğiz 15 gün yokuz .Yani şöyle söyliyim gece yatarken sabah herşeyi bırakıp parasınıda pulununda canı cehennemeye . gitmeli buralardan dedim .
ama nereye gitmeli ? Sonra sabah işe geldim normal hayatıma devam ediyorum şuanda ama.
Nereye gıtceksın ki her yerdeler..

Ben karadenizdeyim..kalabalık içine girmiyorum 10 gundur..nerde ne patlıcak diye bekliyoruz..:S

Nereye gıtceksın ki her yerdeler..

Ben karadenizdeyim..kalabalık içine girmiyorum 10 gundur..nerde ne patlıcak diye bekliyoruz..:S
Gercekten millan bende öyleyim. 2 gündür avm gitmem gerekiyor , birşey alacağım . sürekli bi erteleme peşindeyim. Cocuğu semtten cıkarmıyoruz. Allah yardımcımız olsun kimse ölmesin , barış içinde yaşamak istiyorum

t.. dediğiniz terörist mi?
terörist yazmak yasak mı :/
neyse korkutmuşlar çocuğu, bence teröristin ne olduğunu vs anlayacak yaşta. hayatı süsleyip püslemek yerine uygun bir anlatımla hayatta kötü insanların da olduğunu ama iyi olmanın önemini ve korkmaması gerektiğini anlatabilirsiniz anlayabileceğini düşünüyorum

Çok kötü çoook. Geçenlerde bir arkadaş yazmıştı,o olayların tam içinde yaşıyorlarmış şehir olarak. Kızı dışarıda patlayan bombalardan çok korkuyormuş. Ona ne söyleyebilirim,nasıl kandırabilirim diye konu açmıştı.Havai fişek olduğunu filan anlatıyormuş. Allahım ne acı,ülkemiz bu pisliklerden tamamen temizlense keşke...

Bir arkadaşın yazdığı gibi birebir bu olayları yaşayan çocuklar var ülkemizde maalesef.
Ve ne yazık ki evlatlarımızı ebeveyn olarak bir yere kadar birşeylerden sakındırabiliriz.
Sen istediğin kadar tv-radyo açma. Büyüdükçe,sosyalleştikçe öğrenecek.
Bu yüzden gerçekleri anlayabilecekleri şekilde anlatmakta fayda var.
Maalesef toz pembe değil hayatlar. Bilmeye hakları var diye düşünüyorum.

Allah sonumuzu hayır etsin.

haklısınız da terörist kelimesini neden kamufle ettiniz onu çözemedim ..
yaz dönemleri hep böyle ağır geçiyor zaten halkımız her kış unutuyor muhtemelen duyarsızlığı ile..
kışın görünmeyen bir ateşkes mevcuttur malum o t adamların bi tarafları yemiyor hareketlenmeyi..
haziran ayının gelmesiyle tüm güçleriyle coşuyor pislikler maalesef..
daha iki gün önce metro hattından bomba çıkardılar..eşim polis ve metroya biniyor sadece eşim için değil tüm insanlık için üzülüyorum ve çevremdeki herkesi bir süre metroya binmemesi için uyarıyorum..
çünkğ yaşadığım büyük şehirde en büyük kaos metroyu patlatarak yaşatılır Allah korusun.

ben de 3 sene önce şu anda sık sık tv de adı geçen diyarbakır lice kulp ta çalışmaktaydım
bombaları ilk gördüğümüzde havai fişek sanmıştık
sonra bi baktık dağı bombalıyolarmış
allah oradakilere yardımcı olsun çünkü çok zor bi coğrafya
sürekli birileri kaçırılıyordu
askeröğretmen evinin orada gece devriye geziyordu bizi korumak için
zordu yani

t. diye kamufle ettim . agzıma bile almak istemiyorum parmaklarım bunu yazsın istemiyorum .

Eşim konsolosluk görevlisi ve dün onlarada bomba ihbarı yapılmış. yani kendimemi bakayım, cocugamı uzuleyım , eşimdemı kalsın aklım . diğer sevdiklerimdemi . sonucta ben saddece Allahın bana verdiği ömrü güzel yaşamk ve etrafımdakilerinde bu güzellikle yaşamasını istiyorum

çözüm basit, daha iyi çocuk yetiştirilecek bir yere taşınacaksınız
bunu düşünüyoruz. sehir dışında kalan bir yerden ev alalım diyor eşim. ben ise orada yalnzı sıkılırız diyorum .üstelik senelerdir calıstıgım ıcın cocugumla rahat rahat gecırebılecek bır fırsat sunuyorken esım bana .

ben bunu asla yapmıyorum "sen küçüksün boşver" asla demiyorum.
Anlatıyorum olduğu gibi onun anlayacağı şekilde.
Senin hatan bence korkmasın diye çok şeyi geçiştirmişsin ve olduğundan farklı anlatmışsın.
Bence onların da anlayacağı kelimelerle anlatmak lazım.
Ben de çok karşılaşıyorum buna benzer sorularla ama sakin bir odada konuşuyoruz kızımla. Hem o rahatlıyor hem de ben..

Son düzenleme:
X