- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.827
- 348
Aynen öyle tıpda bazı konularda görüş ayrılığı fazla MalesefOfff her kafadan bir ses çıkıyor
Geçmiş olsunÖğretmeni calpol vermiş evet bende normalde hastaneye götürdüğüöfe hep calpol ve dolven dönüşümlü verin halsizlik ateş ağrı durumda derdi açıkçası bu zamana kadar bu ilaçlar ile ilgili sorun yaşamadım eve gelince calpol değil dolven verdim çünkü hafif üşüme hali vardı iç ateşten korktum ve corona olma ihtimali herşey geldi aklıma panik yaptım hemen ilacı verim babası gelince hemen çıkarız diye düşündüm çok şükür iyi şuan..
Dr ne dedi ?Öğretmeni calpol vermiş evet bende normalde hastaneye götürdüğüöfe hep calpol ve dolven dönüşümlü verin halsizlik ateş ağrı durumda derdi açıkçası bu zamana kadar bu ilaçlar ile ilgili sorun yaşamadım eve gelince calpol değil dolven verdim çünkü hafif üşüme hali vardı iç ateşten korktum ve corona olma ihtimali herşey geldi aklıma panik yaptım hemen ilacı verim babası gelince hemen çıkarız diye düşündüm çok şükür iyi şuan..
12 ayda 12 kez hasta olması çok normal birşey değilAcilde boğazdan örnek alıp viral mi bakteriyel mi diye hiç bakılmadı bize. Mesela benim kızım 12 ayda 12 kez hasta oldu. Hiçbirinde gitmedim çünkü 3 gün calpol, dolven sonrası geçti. Hepsi viraldi.
Bebekken bağışıklık düşük oluyor zaten. Komşu kızı kreşe gidiyordu, gelince kızımla oynuyordu. Ben de öğretmenim. Bizden kaptı hep.12 ayda 12 kez hasta olması çok normal birşey değil
Hiç araştırıldı mı neden bukadar sık hasta olduğu
Bağışıklığını güçlendirecek birşeyler yapıyor musunuz
Bir kez benimde başıma geldi mesela doktor viral birşey ciddi değil diyip eve yollamaya kalktı ama ben tatmin olmadım çünkü çocuğumun çok hasta olduğunu biliyordum doktor illa antibiyotik mi vereyim siz pipirikli bir annesiniz diye diyip çirkinleşti. Ben antibiyotik yanlısı pipirikli değil bilinçli bir anne olduğumu söyleyip göğüs filmi talep ettim. Doktor ben dinledim temiz demesine rağmen ısrar ettim ve sonuçta çocuğumun bronşit olduğunu gördük.demem o ki çocuğunuzda birşeylerin yolunda gitmediği aşikar hislerinize güvenin ve doktorlara gerektiğinde müdahale edin
MaşaallahBebekken bağışıklık düşük oluyor zaten. Komşu kızı kreşe gidiyordu, gelince kızımla oynuyordu. Ben de öğretmenim. Bizden kaptı hep.
İki yaşına kadar 6 ayda bir, sonrasında yılda bir kan tahlillerini hep yaptırdım. Bir sorun yok çok şükür
Hatta virüslerin bir kısmını geçirdiği için anaokuluna başlayınca hasta olmadı hiç
Götürdük cnmGoturmediniz mi hastaneye
Götürdük cnm
Boğazları tahriş olmuş dedi yine aynı şekilde dolven calpol birde antibiyotik verdi serum taktı şimdi kontrol ediyorum arada ateşiniDr ne dedi ?
Biraz daha iyi ama arada ateşi çıkıyor genel durumu iyi çok şükürValla aklım kaldı nasıl şimdi iyimi canım
Doğru cnm zaten o yüzden belirttim işte yazacaklarım bildiğim içinİyi olmasına sevindim. Siz ilk mesajda biliyordunuz anormal şeyler yazılacağını. Kafanıza takmayın
Teşekkür ederim boğazları tahriş olmuşGeçmiş olsun
Doktor ne dedi?
Balli zencefil icirin iyi gelir bogazina onunla gecmis olsun aklima neler geldi benim, soruyorum gec cevap veriyo vs diyince.Boğazları tahriş olmuş dedi yine aynı şekilde dolven calpol birde antibiyotik verdi serum taktı şimdi kontrol ediyorum arada ateşini
Görseniz bana da acırsınızMaşaallah
Ben oğluma sambucol veriyorum bir süredir, çok faydasını gördüm, doktoru sakıncası yok derse siz de verebilirsiniz bağışıklığı güçlendiriyor. Bal, pekmez filan zaten herkesin bildiği şeyler. D vitamini ve demirine de sık sık baktırmanızı öneririm. Ya yanlış anlaşılmak istemem ben de anneyim kıyamadım kızınızın bu kadar sık hastalanmasına zaten bildiğiniz şeyleri bir de ben dedim işte
Daha çok geliyor gelmekte olan aha düşecek bu çocuk korkusu benceKonuda hala anlamadigim sey neden cocuk halsiz diye calpol verildi? Calpol enerjimi veriyor?
İşte şekerli diye ilaç gibi görmüyorlar galiba. Gariban calpol❤Daha çok geliyor gelmekte olan aha düşecek bu çocuk korkusu benceÖğretmenin suçu yok aslında ,aşı vurduruyorsun ebe eve gidince calpol ver diyor. Halsiz diyorsun anne kv calpol ver diyor. Başka annelerle konuşuyorsun hasta diye aaa calpolün yok mu diyorlar. Calpol bir bağımlılık, bir gelenek, adeta bir kült. Özellikle koladan bile şekerli olmasıyla çocukta hommini içince mis, sıkıntısız. İşe yarıyor ama. Yanlışlıkla parasetamolü bulan adamlar bile anlamadı, 100 yıldır kimse anlamıyor ama işe yarıyor
Yavrumun aklı gitti uyuyamamaktTeyzem diş hekimi, diş çıkarırken çocuk da aşırı bir rahatsızlık yoksa bu konuda ağrıkesiciyi önermiyor. Vücudun bu ağrıya bağışıklık kazanması gerektiğini, vücudun ağrılara karşı olan direncini yükseleceğini söylüyor.
Kız ne diyorsun ateslenince ne yapcaz? ...İşte şekerli diye ilaç gibi görmüyorlar galiba. Gariban calpol❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?