Doğuma Hazırlık çocuğumuza isim hikayemiz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

merve100

Melek Annesi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2015
1.653
1.917
33
henüz cinsiyeti belli değil ama biz erkenden isimlerini düşünmeye başlamıştık hamile bile değilken , ilk isim konumuz Kızımız okursa diyeydi ve imam nikahı olduğumuz gece rüyamda umre de gördüm eşimle kendimi beni bırakıp bir yere gitmişti Yanıma bir teyze gelip " nasıl süzülmüşsün sen ama üzülme bir büteyra geliyor büteyra içinde tam eşinin kalbi senin yüzünü almış " dedi karnımı okşadı ve ben bu rüyayı uzun süre gördüm sonradan araştırdım anlamı çok Hoşuma gitti elime söyledim kızımız olursa koyalım dedi oğlumuza isim bulalım dedi ben TAhir olsun dedim saf temiz anlamında o da benim ismimden birini de verelim anı kalır hep dedi Tahir Hakkı olacaktı fakat eşimle kontrole giderken yolda sorun oldu o yanımdan ayrıldı ben arabayla giderken trafik tıkanmıştı bekliyordum baktım eşim Karşıdan eşinde poşetler yanında bir amca ile geliyor amca buna evli misin Demiş o da evet yeni evlendim Demiş oğlun olucak adını Mustafa koy 20 yıl yolun acık olcak Demiş sonra eşim beni görünce amcayı bırakıp geldi Yanıma Anlattı böylelikle Tahir Hakkı , Mustafa Tahir oldu :)
Belki bi işarettir diyip kabul ettik güzel isimler ikisi de Büteyra' ya ikinci bir isim arıyorum ben beyaz tenli siyah Saçlıyım eşimde beyaz tenli Kumral beyaz olsun ismi diyor ama ben pek sıcak yaklaşamadım sizin Önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim :))

Son düzenleme:
Ne kadar güzel bir hikayeymiş, bebeğinizle musmutlu yaşarsınız umarım. İsim önerim yok açıkçası. Bence diğerini de doğduktan sonra koyun, bakın yüzüne aklınıza geleni fısıldayın kulağına :)

Sanırım isminiz Merve, ne kadar güzel ve sahibine sıkıntı çıkarmayan bir isim. Bence kızınıza Büteyra ismini koymayın, size rüyanızda gördüğünüz için çok anlamlı geliyor olabilir ama tanışırken ismini bir türlü anlatamayan kızınıza ilerde öyle gelmemesi ve kızınızın ismini beğenmemesi ihtimali çok yüksek. Çocuklar çok acımasız unutmayın, bilhassa okul döneminde çok sıkıntı yaşar kızınız. İsmin anlamından daha da önemli olan şey kulağa nasıl geldiği bence. İlk defa duydum ve merak edip anlamına baktım, Güneş demek sanırım. Rüyamın mutlaka hayırlı bir anlamı var takıntım olsaydı Güneş koyardım sanırım yerinizde olsam. Sevgiler...

Merve Burcu benim ismim ama isimlerimi ailem koymamış büteyra'yı söylemesi evet zor olucka farkındayım ikinci isminin Olmasını bu sebepten istiyorum arkadaşlar Arasında onu kullanır büyük ihtimal bende nişanlana kadar Merve'yi hiç kullanmıyordum

Elif Büteyra olabilir.. Bizim de cok erken.. Ama kiz olursa Hüma koyacagim. Ben de ikinci ismi dusunemedim daha. :) Erkek olursa hazir insallah. Yusuf Cihad. :) Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.

büteyra ne ya? çok komik, söylenmesi zor ve eminim ilkokulda ortaokulda dalga geçilecek bir isim bu.

büteyra ne ya? çok komik, söylenmesi zor ve eminim ilkokulda ortaokulda dalga geçilecek bir isim bu.

Herkesin kendi tercihi canım komikliği sana kalmış birşey değil büteyra bükeyra sahabemizden gelen bir isimdir bilmeden etmeden konuşma istersen zor olabilir evet biz farklı bişey demedik ikinci isim de arıyoruz densizlik Yaptığın

Herkesin kendi tercihi canım komikliği sana kalmış birşey değil büteyra bükeyra sahabemizden gelen bir isimdir bilmeden etmeden konuşma istersen zor olabilir evet biz farklı bişey demedik ikinci isim de arıyoruz densizlik Yaptığın
densizlik mi?
laflarınıza dikkat edin bi.
komikliği bana kalmadı, kime söyleseniz garip gelir ve komik karşılar, çocuklar dalga geçerler yalan mı?
sahabe ismi olması garip olmamasını mı gerektiriyor acaba? arapça'da normal gelebilir ama türkçe'de garip geliyo kulağa yani.
aman bana ne ya çocuk sizin çocuğunuz yani.

Yazma üslubunuza dikkat ederek Konuşun bakın sizden öncede bir hanımefendi yazdı ve gayet güzel açıklayıcı bir şekilde idi , siz ise nasıl yazdığınızı kendiniz biliyorsunuz bu ne ya çok komik bilmem ne bu Tür Şeyler hamile bir bayana denilecek hoş bir tavırda Cümleler değil.

X