Çocuğuna mental aritmetik eğitimi aldıran var mı

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.184
823
öncelikle herkese merhabalar.ben çocuklarımı mental aritmetik kursuna göndermeye karar verdim.bulunduğumuz şehirde mega dahi çocuk ve menar mental aritmetik bayilikleri var.internetten araştırdığım kadarıyla karar veremedim.hangisini önerirsiniz

benim çocuklarım 8 ve11 yaşlarında.mental aritmetik kursları 5-12 yaş arası çocuklara veriliyor.

öncelikle herkese merhabalar.ben çocuklarımı mental aritmetik kursuna göndermeye karar verdim.bulunduğumuz şehirde mega dahi çocuk ve menar mental aritmetik bayilikleri var.internetten araştırdığım kadarıyla karar veremedim.hangisini önerirsiniz

kimsenin bir fikri yok mu??????????????????????????????

benim eşim matematik öğretmeni ayrıca abaküsle aritmetik eğitimi veriyor yararlı oldugunu ve japonların bu şekilde eğitim aldıklarından bahsetti eğer soracagınız bir şey varsa eşime sorarak yardımcı olabilirim

merhaba

ablamın 9 yaşında oğlu var. Menar da kurs görüyor. daha başlayalı 1 ay oldu. o yüzden tam bir yorum yapamayacağım.
benimde 6 yaşında oğlum var. Ekim 2012 de bende başlatmayı düşünüyorum.

yanlız Menar ın kuralları var.

2 yıl eğitim alacak. hiçbir koşulda ders kaçırmayacak. hastalık gibi durumda ders kaçırırsa telafi dersine gelecek. hergün 15 dakika ders çalışacak.
ailelere de eğitim veriyorlar.

ablamın oğlu zeki, matematikte iyi fakat disiplin sorunu var. o yüzden gönderiyor.

kızım gidiyor 1.sınıf şubatın ilk haftası başladı. keşke daha önce verseymişim. ama saatleri uymamıştı. oğlumu daha önce vericem inşallah. 5-6 haftadır gidiyor menara. ödevleride oluyor. sabahda yaptı okula gitmeden 17-18 sayfa toplama çıkarma falan. bunlar 1 haftalık ödev ama çocuğum başka ödevleri kurslarıda oluyor .ayrıca sınıflar 15 kişilik. başka sormak istediğiniz bişey varsa cevaplarım...

kızım gidiyor 1.sınıf şubatın ilk haftası başladı. keşke daha önce verseymişim. ama saatleri uymamıştı. oğlumu daha önce vericem inşallah. 5-6 haftadır gidiyor menara. ödevleride oluyor. sabahda yaptı okula gitmeden 17-18 sayfa toplama çıkarma falan. bunlar 1 haftalık ödev ama çocuğum başka ödevleri kurslarıda oluyor .ayrıca sınıflar 15 kişilik. başka sormak istediğiniz bişey varsa cevaplarım...

ilginiz için çok teşekkür ederim.bir kaç ay sonra sizi çocuğunuzdaki gelişmeleri sormak için rahatsız edebilirim

ilginiz için çok teşekkür ederim.bir kaç ay sonra sizi çocuğunuzdaki gelişmeleri sormak için rahatsız edebilirim

yazarım tekrar. ödevlerini bu hafta artık internetten yapıyorlar. günlü takip etmeleri gerekiyor. hergün yaklaşı 3 sayfa geliyor. eğer yapmazlarsa ordan takip ediliyor. ve oyunları var o sitelerinde şifre ile giriliyor onlarda takip ediliyor. oynarken çalışmış oluyorlar.ayrıca kızımın sınıfında 4 yaş bile varmış öyle söylüyor. ne kadar erken olursa o kadar iyi düşüncesindeyim hala. tabi hiç bir şey içinde geç değildir.

ben gönderdim menara 1 yıl toplama cıkarma gördüler 2. yıl gönderseydim çarpma bölmeye gececekti toplam 3 yılmış sanırım ben bir fayda göremedim benimkisi ilkokul ikiye gidiyordu belkide ondan benimde kafam pek yatmadı açıkçası okulda başka türlü ordada abaküs yöntemi bunu cocugun bence hayatı boyunca tekrarlaması lazım ki hiç unutmasın dikkati geliştirir dediler ama bilemiyorum artık kızım evde de pek ödevlerini yapmadı günü gününe belki de bu yuzden fayda göremedik ama kurs öğretmeniyle konuştuğumda formulleri öğrendiğini söyluyordu

konuyu güncele taşımış olayım:) menar hakkında ne düşünüyorsunuz? sizce faydalı mı? faydasını görenler paylaşırsa çok sevinirim :).

konuyu güncele taşımış olayım:) menar hakkında ne düşünüyorsunuz? sizce faydalı mı? faydasını görenler paylaşırsa çok sevinirim :).

merhaba..
biz 1.sınıfız kızım 2.dönemde başladı. şimdilik iyiyiz baktığında çok iyi görünüyor menar dışardan ama deniycez. sizin düşünceleriniz nedir giden çocuk varmı.

merhaba..
biz 1.sınıfız kızım 2.dönemde başladı. şimdilik iyiyiz baktığında çok iyi görünüyor menar dışardan ama deniycez. sizin düşünceleriniz nedir giden çocuk varmı.

merhaba,
biz de giden çocuk yok henüz araştırma aşamasındayız. dışardan bakınca çocukların hızlı işlem yapabilmesine çok faydası olacak gibi ama bu eğitimin ileriki yaşamlarında nasıl bir etkisi olur bilemiyoruz. matematik sadece toplama ve çıkarmadan ibaret değil. sınav dönemlerinde daha çok problem sorularıyla karşılaşacaklar ve buna katkısı olacak mı acaba? o yüzden bu eğitimle ilgisi olanların yorumunu almak için yazdım. çok teşekkürler paylaştığınız için :). ilerleyen zamanlarda kızınızın durumu hakkında da bilgi edinmeyi çok isterim :).

ben gönderdim menara 1 yıl toplama cıkarma gördüler 2. yıl gönderseydim çarpma bölmeye gececekti toplam 3 yılmış sanırım ben bir fayda göremedim benimkisi ilkokul ikiye gidiyordu belkide ondan benimde kafam pek yatmadı açıkçası okulda başka türlü ordada abaküs yöntemi bunu cocugun bence hayatı boyunca tekrarlaması lazım ki hiç unutmasın dikkati geliştirir dediler ama bilemiyorum artık kızım evde de pek ödevlerini yapmadı günü gününe belki de bu yuzden fayda göremedik ama kurs öğretmeniyle konuştuğumda formulleri öğrendiğini söyluyordu

matematik dersinde bi ilerleme gözlemlediniz mi acaba?

bende 10 yaşındaki oğlumu göndermek istiyorum,memnun kalanlar varmı bide ücretleri ne civarda kızlar...

benim eşim matematik öğretmeni ayrıca abaküsle aritmetik eğitimi veriyor yararlı oldugunu ve japonların bu şekilde eğitim aldıklarından bahsetti eğer soracagınız bir şey varsa eşime sorarak yardımcı olabilirim

bende 6.5 yaşındaki oğlumu 8 aylık kursa götürmek istiyorum bu sene 1. sınıfa başlayacak acaba ileride ne gibi yararlarını görürüz önerirmisiniz

Back
X