• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu döven biri gördüğünüzde ne tepki verirsiniz?

Polis çağırırım. Polis ciddiye mi almadı, savcılığa dilekçe yazarım o zaman ciddiye almak zorunda kalırlar. Suçtur. Kendi çocuğun bile olsa hiçbir çocuğu dövem. ezsin. Sırf Doğurdu diye eşyası olmuyor o çocuk onun. Bir canlıya, özellikle çocuğa vurmak yasal suçtur. 196 ülke tarafından kabul edilen ve imza atılan UNICEF ile bu netleşmiştir. Net! Birisi hırsızlık yaptığında veya yabancı birini döverken gördüğünüzde polis çağırmaz mısınız? Kendi çocuğunu döven ebeveyn müsveddeleri için de çağırın. Doğurmuş olmak dövme hakkı vermiyor kimseyi. Sinirlendim durup dururken

Ben hic karsilasmadim ama denk gelseydimde karismadan duramazdim sonradan vicdan azabi cekerdim cunki..keske mudahale etseydiniz

Hem polise hem sosyal hizmetlere ihbar ederim, yapilan hem yasal, hem toplumsal hem de vicdani olarak agir bir suc ve asla cezasiz kalmasina goz yummazdim.

vıdeoya cekıp sıkayet etmek lazım aslında oylesını :(
cok uzucu

bütün büyükler de oradaydı
Bir tanesi de işe yarar bir hareket yapıp çocuğu elinden alamadı mı cidden?

Böyle durumlarda yapana kızdığım kadar "seyircilere" de kızıyorum.

Kalkıp bileğini tutacaksınız vurmayacak. Hayır maksimum ne yapabilir? "Saldıracaksa bana saldırsın." diye düşünürdum.

Kesinlikle olay çıkarırım. Şu yazıya bile ciğerim yandı.
Benimde 2.5 yaşında oğlum.
Ne kadar duygusal ne kadar içli dönemleri..
Ah yavrum keşke sarılabilseydim.
Orda müdahale etmeyen aile büyükleri sıfatı taşıyanlarında, onu doğuran ananında.
Babasınında elleri hayır görmez umarım

Çocuğu alır oradan uzaklaştırırdım.
Benim yanımda şiddet uygulayamaz.
Çocuk kimin olursa olsun.
Alır çocuğu oyun oynar ortamdaki kasveti dağıtırdım.
Ki benzer bir olay bayramda oldu kuzenim oğluna kızdı (tek fark vurmadı)Aldım çocuğu gel ördekleri izleyelim diye çıkardım dışarı.

Merhaba kızlar.
Bayram ziyareti için köye gitmiştik. Kuzenimin 2 yaşlarında bir oğlu var. biraz yaramaz ama kendi halinde bir çocuk çevreye zararı olmaz. Kuzenimin eşi çocuğun üstünü giydirmek istedi çocukta suda oynamak istediği için giyinmemek için diretti. Kuzenimin eşi çocuğa öyle bi vurdu ki bütün büyükler de oradaydı ne biçim vuruyorsun yazık çocuğa falan dediler ama hiç umursamadı vurmaya devam etti vurdukça ağladı çocuk. Kuzenim de orda bir şey demiyor vurmasın diye bakıyor öyle aşırı pasif eşi her şeyi eline almış. Ben de çok sinirlendim ama kadın çocuk benim sanane falan derse de ne dicem bilmiyorum. Siz böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz?
Ya maalesef karışamayız😢

Ben durakta beklerken kadın çocuk düştü diye dövdü. Carladım tabi. Sana ne benim çocuğum dedi. Polisi çağırayım elinden aldım benim çocuğumu görürsün dedim. Sana ne demeye devam etti ama sindi korktu fark ettim. Ben karışıyorum valla. Kadına vurana da çocuğa vurana da. Hayvan a şahit olmadım hiç ama olsa ona da karışırım

Back
X