çocuk için nafaka almamak mantıklı mı

soguk_kis_gunu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2014
508
112
eşim ruh hastası, paramı yiyorsun meseleleri oldu,hamileyken para için beni dövdü vs...çocuğumuzun başkasından mı olduğunu merak etmişti vs
artık son dönemece girdik ve boşanacağız.benim düşüncem o ki bu adamdan çocuk için hiçbir nafaka almıyım, böylelikle yakamızdan düşer, yarın birgün çocuğu elimden almaya kalkmaz nafaka için, yani gereksiz üzülmem, bir çocuğa dabakamayacak mıyım yani
ne düşünüyorsunuz?pişman olurmuyum, yalnız protokole velayetle ilgili maddeler koydurmak istiyorum...2 aydır baba evindeyim, 1 kez çocuğu arayıpsormadı, mamasını bile göndermedi...çocukumrunda değil ama nafaka verirse umrunda olacaktır ne yapmalıyım

Şimdi istemeseniz bile ileri de muhtaç olursanız isteme imkanınız var

Şu an istemeyebilirsiniz tercih sizin

Velayete ilişkin protokol de bağlayıcı olmaz ilerde dava açmasına engel değil

Ama çocuğu hiçbir mahkeme kolay kolay anneden alıp babaya vermez

Zor şeyler yaşamışsınız. Umarım bundan sonra mutlu olursunuz.

Boşansanız da çocuğunuz babasıyla görüşecek. Bir şekilde hayatınızda olacak yani. Nafaka almamak onu hayatınızdan çıkarmayacağına göre bence alın. Çocuğunun ihtiyaçlarını karşılasın.

Ben olsam alirdim gibime geliyor cunku hic yoktan her ay nafaka parasini kenara atar cocugumun egitim parasini biriktirirdim mesela. Yani çocuğun hakkı olduğunu düşündüğüm icin alirdim tamamen. Dunya kadar da param olsa alirdim.

ama eger siz o adami tekrar ne gormek ne duymak istemiyorsanız tamamen kurtulayim diyorsaniz almayin.

Öyle aman aman bi nafaka baglamiyorlar zaten simdi cocuguna bi hayri dokunmuyorsa nafakayi hic vermez onu tahsil etmek icin surekli dava acmak zorunds kalirsiniz ki buda sizi yipratir ben sahsen baglandigi halde pesine dusmedim girdim bir ise calistim

Nafaka almazsanız babasının çocuğunuzun peşine düşmeyeceğinin garantisi var mı? Yok.

Şahsen ben boşandım. İki çocuğuma nafaka vermemek için bin takla attı. Banka hesabındaki tüm paraları başkasının üstüne yatırdı ve arabasının ruhsatını başka birinin üstüne yaptı.

Böyle şerefsiz ve karaktersiz bir kişiden ben de nafaka almasam olmazdı. Neyse ki hakim de nafaka bağladı. Kendi maaşım hepimize yetiyor Allaha şükür, almasam da olurdu. Ama hayatta en önem verdiği şey para olunca ben de burdan vurayım onu dedim, evliyken defalarca o vurdu beni sırtımdan çünkü.

Çocuklar büyüdükçe masrafları çoğalıyor. Bu açıdan da düşünün.

alın nafakanızı ,bu çocuğunuzun hakkı. atın kenara biriksin şimdi mamaydı bezdi diyorsunuz ama ilerde çocuğunuz büyüyünce inanın mama bez masrafı neymiş diyeceksiniz....

Ben olsam zamanımda bu çocuk benim değil diyen adamın parasını çocuğuma yedirmem ondan gelecek hayır Allahtan gelsin. Hiçbirşeyine tenezzül etmem.

Nafaka vermese bile , birgun kapina dayanmayacagi ne malum cocuk icin ?

Madem en onem verdigi sey para , ozaman onu onun silahiyla vur ..

ben olsam 5 kuruşunu almazdım ondan gelecek yardım allahtan gelsin derdim. işin içine para girince söz hakkı olduğunu düşünüyo insanlar. en güzeli ne parası ne kendisi. bir gün kalkıp sana nafaka veriyorum hala paramı yiyorsun vs demesin. belliki paraya önem veren biri başınıza evliyken bile kakmış boşanınca kesin kakar. aileniz veya en azından bi dostunuz arkanızdaysa her şey hallolur. allah yardımcınız olsun.

X