cocuk istemiyormusun diyenlere cvp

havi1453

kocişinin bitanesi
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
1.058
253
arkadaşlar benim gibi olan bir çok arkadaşımız var ben kendime tek başıma umut olamam ama el ele verirsek eger herşeyin üstesinden gelirizzzz si ne dersiniz hadi hepimiz bişeyler yazalım ben 4 yıllık evliyim eşimi çok seviyorum çok mutluyuz şükürler olsun ama bizim bebek inatçı hala yokkk Allahın takdiri böyleymiş. Ama ben bıktım insanların bıkıp usanmadan aynı şeyleri sormasından sizce ne diyelim nasıl bir yol izleyelim bayan için neyse ama problem erkekteyse onlar daha bi hassas oluyorlar kimseye açıklamak zorunda degiliz ama bazı okumuşta cahil kalmış iş arkadaşlarımız bu konuyu kurcalamıyorlar mı? ayyyyy sinirleniyorum ben yaaaaa kime ne dimi ama :)))

ne yani siz halinizden memnunmusunuz size birileri bu soruları yöneltmiyor mu eger öyleyse söyleyinde bende oraya taşınayım o şehirde yaşayayım :confused:

arkadaşlar benim gibi olan bir çok arkadaşımız var ben kendime tek başıma umut olamam ama el ele verirsek eger herşeyin üstesinden gelirizzzz si ne dersiniz hadi hepimiz bişeyler yazalım ben 4 yıllık evliyim eşimi çok seviyorum çok mutluyuz şükürler olsun ama bizim bebek inatçı hala yokkk Allahın takdiri böyleymiş. Ama ben bıktım insanların bıkıp usanmadan aynı şeyleri sormasından sizce ne diyelim nasıl bir yol izleyelim bayan için neyse ama problem erkekteyse onlar daha bi hassas oluyorlar kimseye açıklamak zorunda degiliz ama bazı okumuşta cahil kalmış iş arkadaşlarımız bu konuyu kurcalamıyorlar mı? ayyyyy sinirleniyorum ben yaaaaa kime ne dimi ama :)))
canım mrb ınsallah bebıslerımız olur bende 3 yıllık evlıyım sorunda gecen yıl esımde cıktı....ılk evlendıgım gece dahı bebekten bahsedenler cıktı...daha uc oncesıne kadar en basından berı dusunmuyorum dedıgım ıcın dırekt pat dıe yuklenen olmadı...hele esımde sorun cıkınca gorumcelerımden ve kendı annemden baskası bılmedi...onlarda sagolsun son bır sene gencler zamanı erken vs dedıler...ama pat dıye olmuyor mu vs dıyene ben daha cocugum erken vs dedım...olmaz artık dıyene ayıp bu yaptıgınız bu bızım ozelımız dedım.rabbım olurya belkı bu duyguyu nasıp etmedı ama suan sız buyuk konusuyorsunuz dedım...arkamızdan olmuyormus olmaz dıyenlere beddua vermedım ama rabbım bılıyor...kınayanın basına gelır dıe dusundum sustum...sonuc esım gecen sene amelıyat vs oldu 3 ay once hamıle kaldım...guzel haber cabuk duyulur derler...duyuldı ama bır hafta vs once kurtajla sonlandı...sımdı nasıp ılursa hamıle kalırsam 5 ay akraba tanıdıklarla paylasmam...bu cocuk cocuk dıe basıma kalkan komsu akraba vs bırkacı varkı hamıle kalınca hayırlı bıle etmedı ve etmemıs...sonuc sen ınsanların dılıne bakma dıl baska yurek baska olabılıyormus...anladım kı moral bozmak ıcın arstırmak ıcın bebek bebek demısler

aynen canım bende aynı şeyleri yaşıyorum ve burdan belki birileri yazdıklarımızı okur da bize bu soruyu sormadan önce o taş kalbi sızlarda utanır soramaz diye bu konuyu açtım ne olur yeterrrrrr artık

sorduklarında ''yooo istemiyoruz'' deyip gülüp geçinn derim.. neticede herkes istemek zorunda değil, istemekle kalıp birde karsının moralını bozmak zorunda hiç değil.. hadlerini bilmedikleri sürece boyle cevaplar vermekten cekınmıyorum ben..
bu arada allah kalbınıze gore versın inş kısa zamanda olur bebişiniz...

sorduklarında ''yooo istemiyoruz'' deyip gülüp geçinn derim.. neticede herkes istemek zorunda değil, istemekle kalıp birde karsının moralını bozmak zorunda hiç değil.. hadlerini bilmedikleri sürece boyle cevaplar vermekten cekınmıyorum ben..
bu arada allah kalbınıze gore versın inş kısa zamanda olur bebişiniz...
inşallah canım tüm isteyenlere nasip etsin senin çoçugun var mı bilimiyorum ama inşallah seninde gönlündeki muradını versin

inşallah canım tüm isteyenlere nasip etsin senin çoçugun var mı bilimiyorum ama inşallah seninde gönlündeki muradını versin
Genelde konuşma şöyle ilerliyor...
-Eeee hadi sizdende bir çocuk haberi gelin kucaklarınız boş kalmasın, (ben bu noktada hayırlısı diyip susuyorum. Yaklaşık 2 senedir evliyiz bu arada) Devam edip -Eeee düşünmüyormusunuz yapmayı? Ben - neyi?, - Bebek canımmm, yine ben, _Neden? Bakıyorlar olmuyor, zorlamamayı seçiyorlar. :KK66: Hımm bir keresinde de çok çok zorlayan bir arkadaşa, konuyu gereksiz uzatan bir arkadaşa - siz yaptınız da ne oldu, hallerinizi görüyoruz demiştim. Der demez üzüldüm ama sonra (ertesi gün yine aynı konudan üzerime geldiğini görünce) az bile demişim dedim. Sanki üzerine dert olmuş insanların, herkesin kendi hayatı, isteyen var istemeyen var. Kimse hesap vermek zorunda değilki :KK75: Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah sizede :)

sanki her evlenen çocuk yapmalı!
insanlar çok densiz...isteyip istemediğini sormadan 'yok tıp ilerledi falan fistan'
doğurunca onları çağırıp tek tek baktırcam :KK70:
bencede canım sanki gelip onlar bakıvercek ayyy yaş geçiyo cocuk yapın falan diyorlar Allahın takdiri böyleymiş oluyoda biz mi yapmıyoruz cahilce konuşuyorlar işte

canım o soru bana yöneltilse vereceğim cevap" açıkçası biz çocuk sahibi olmayı arzuluyoruz lakin şartlar olgunaşmadan çocuğumuz dünyaya gelmeyi arzular mı işte o noktada takılıyoruz biraz daha bekleyip en doğru zamanda çocuk sahibi olmakta fayda var görmüyor musunuz hemen hamile kalanları nasıl pişmanlar " derdim:KK33:

canım sağlıklı olsun da, kaderı bahtı açık olsun da gerekirse geç olsun umarım Allah sağlıklı bir bebek nasip eder

Cnm bnm 3,5yıl olmadı ,soranlara hayırlısı falan deyıp geçiştiriyordum ...eger çok patavatsızsa ve ayrıntılı sorular soruyorsa ,bunlar ozel mevsüzular ben bu konuşarı konuşmuyorum diyordum :)ager çok çok patavatsız biriyse tersliyordum ,bu eşimle bni ilgilendiri r diyordum :)bikeresindede ;ben bebek yapamam allah verirse olur ,cahilmisin teyze demişliğimde vardır :)

canım o soru bana yöneltilse vereceğim cevap" açıkçası biz çocuk sahibi olmayı arzuluyoruz lakin şartlar olgunaşmadan çocuğumuz dünyaya gelmeyi arzular mı işte o noktada takılıyoruz biraz daha bekleyip en doğru zamanda çocuk sahibi olmakta fayda var görmüyor musunuz hemen hamile kalanları nasıl pişmanlar " derdim:KK33:
Keşke bu kadar uzun ve güzel cevabı dinlemeye zamanları olsa :)

aynen canım bende aynı şeyleri yaşıyorum ve burdan belki birileri yazdıklarımızı okur da bize bu soruyu sormadan önce o taş kalbi sızlarda utanır soramaz diye bu konuyu açtım ne olur yeterrrrrr artık
Canım bu konuda bende çok dertliyim beş yıllık evliyim daha evliligimin on beşinci gününde gorumcem çocuk çocuk dedi he öyle kolay oluyordu zaten o zaman düşünmedim bi kaç ay sonra bende istedim olmadı doktor doktor gezdim sekiz ay bişey yok dediler sonra eşim gitti ve hayatımın en kötü haberini aldım azosperm yıkıldık sonra amaliyat ve sperm bulunamadı yine bi yıkım tedavi başladı oda ise yaramadı ne buyük acı eşimi bu durum da görmek doktorların olmaz demesi boşa uğraşmayın demesi ama rabbim büyük inşalah allah hepimizin Kucağıni doldurur

maalesef ki evlenen her kadına ertesi gün sorulacak ilk soru bu: bebek düşünmüyor musunuz? :KK47: ben ilk bir yıl tayin meseleleri yüzünden eşimden ayrı yaşamak zorunda kaldım.aylarca görüşemedik. o zaman bile soruyolardı ya şaka gibi :KK53: ortada koca yok ne bebeğinden bahsediyosunuz diye kızıyodum. tabii kavuşunca daha da arttı bu söylemler.ikinci yıl bitene kadar 'biz bebek düşünmüyoruz' diye kandırdık çevreyi :) halbuki deli gibi istiyoduk :KK70: sonra benim hsg'de tüpler kapalı görününce pat diye bi laparoskopi oldum ve gerçekler ortaya çıktı :) ameliyattan 1 hafta sonra miilet yine sormaya başladı yok mu bişey diye :mad: hepimiz söyleenen saçma sözler işte... ben herkesi- kendi annemi bile- 'olunca duyarsın' diyerek tersliyorum. önceleri kibarca 'bakalım,inşallah,hayırlısı' diye atlatıyordum ama o kadar saçma insanlar var ki...istiyorum ama olmuyor desem rahatlayacaklar.ne zaman düşüneceksin diyenlere 'Allah ne zaman nasip ettiyse' diye ters bi bakışla cevap püskürüyorum :) napiym ama kızlar ben de sabır taşı değilim :KK53:

Öyle çok bilmiş patavatsızlar çok.. İşte genelde insanların hayatında doğru dürüst bi işi amacı hobisi olmayınca, dedikodu çekiştirme nasihat terörü başlıyor..

X