• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk meselesi

Merhabalar

Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum

Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim 😂

Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım 😬😬

Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.

Sanırım yine derleşesim geldi.🤷‍♀️
5. Başarısızlık diye okuyunca bende olumsuz tedavileriniz oldu sandım 🤦🏻‍♀️ Tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz inşallah ama başarısızlık demek için 5 aylık deneme çok erken biraz sabır ☺️

5. Başarısızlık diye okuyunca bende olumsuz tedavileriniz oldu sandım 🤦🏻‍♀️ Tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz inşallah ama başarısızlık demek için 5 aylık deneme çok erken biraz sabır ☺️
Yok çok şükür öyle bir deneyimim olmadı henüz.
Öyle kendi kendime denemelerimden bahsettim ben.
Sağ olun iyi dilekleriniz için.
Ne bileyim millet ilk geceden ilk denemeden kazaradan filan hamile kalınca benimkinin derdi ne diye bi gıcık oldum 😬

Bu arada bana stres yapma olur diyenleri öldüresim geliyordu benim.
Yani nasıl yapmayayım bir şey yapıyorsun ve sonuç yok.
Haklılarmış.
Ha bugün ikinci çocuk diyeyim, 3 5 ay olmasın gene "eee hani?" derim.
Düşünmen çok normal.
Bana da öyle geliyor
Bazen ilişki günü takip etmesem bile her regl zamanı bi acaba oluyorum

Bana böyle iç rahatlatıcı cevaplar lazımdı sanırım. Hiç okumadım aslında yeni yeni araştırmaya başladım diyebilirim. Bilgi eksikliğim olduğu doğrudur.

Yani aslında sadece çocuk için sevişmiyoruz tabi ki ama hormonal olarak bence isteğimiz o zamanlarda daha fazla oluyor genel olarak. Son 1 2 aydır yumurtlama olayını öğrendim öyle baktım kendimce. Belki de doğru yapamadım gerçi onu da bilmiyorum.

Kafayı oldu mu olmadı mı olayından çekmek lazım onu biliyorum ama her reglim yaklaşınca niyeyse bi acaba oluyorum sonra o 1 2 gün geçmez oluyor. Öyle evde duran boş bi insan da değilim ama hedefe odaklıyım herhalde çok meşgul de olsam aklıma geliyor 🤷‍♀️
İki çocuğumu da istemeden yapmış bir insan olarak tek diyeceğim ‘ne alaka ya sevişince çocuk mu olur’ diye kafanıza kodlayın.
İnanın bir sonraki ay hamilesiniz😂
Ne kadar istemez, beyninizi aksi yöne kodlarsanız o kadar çabuk olur eğer bir sıkıntı yok ise.

Benim gibi olan varmı demişsiniz ya. Yani ooo neler var. 🤣
Tek tavsiyem eşinizin muayenesi sizden bile önce olsun. Erkek infertilitesi varsa eğer o biraz daha uğraştırıcı oluyor.
Doktor bana bakmadan ona bakar mı?
Yazarken de bi tuhaf geldi şu an. Kalıplar nasıl içimize işlediyse artık. sanki hamilelik işinden en sorumlu kadınlarmış ve ilk ondaki eksiklik tedavi edilmeliymiş gibi 🤦‍♀️

İki çocuğumu da istemeden yapmış bir insan olarak tek diyeceğim ‘ne alaka ya sevişince çocuk mu olur’ diye kafanıza kodlayın.
İnanın bir sonraki ay hamilesiniz😂
Ne kadar istemez, beyninizi aksi yöne kodlarsanız o kadar çabuk olur eğer bir sıkıntı yok ise.

Yanlışlıkla nasıl oluyor bana da söyle :D

Yanlışlıkla nasıl oluyor bana da söyle :KK70:
Çocuk mu aman aman diye tahtalara vuruyorsunuz, Allah isteyene versin bana uzak olsun diyorsunuz, üzerine hiçbir ovülasyon vs takip etmiyor ve eşiniz korunuyor ise hamile kalıyorsunuz.

Benimkiler böyle oldu, bir deneyin😂

Çocuk mu aman aman diye tahtalara vuruyorsunuz, Allah isteyene versin bana uzak olsun diyorsunuz, üzerine hiçbir ovülasyon vs takip etmiyor ve eşiniz korunuyor ise hamile kalıyorsunuz.

Bu büyük sırdan sonra kaç tane çocuk sahibi olamayan kadın size minnet duyacak bilemezsiniz 😂

Erkekleri bilirsin bazen korunmak istemiyorlar özellikle son dakikalarda :D
Tamam diyorum korunma ama yine geriye çekme yöntemini deniyor :D
Yok yani kalmadım hala :D
Gerçi ben düşünmüyorum ama olursa kazayla nasıl kalınır merak etmiyor değilim :D

Yumurta ve spermin birlesip döllenebilmesi sandigimizdan daha zor. Bu sureclerde anliyor insan. Okulunu okumus olmama ragmen isin icine kendim dahil olmayinca anlayamamisim bile. Daha 5 ay diyorsun, ve bir problemin de yokmus.
Yaş 33 , 1 senelik deneme ve polikistik overli birinden bir yorum olsun bu da :)

Back
X