• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Çocuk Odası Dekorasyonu çocuk odalarımıza ilginç ve değişik fikirler........

dagci

bal peteklerim
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
4.295
5.168
723
merhaba arkadaşlar,oğluma ve kızıma oda tasarımı yapıyorum.
aşağı resimdekine benzer,ama beyaz.
dolabın bir tarafı ayna olacak.

Eki Görüntüle 116836

model olarak böyle,tek duvarda ve yatak yan duracak,burdaki gibi ortaya doğru değil.

sizlerden fikir almak istiyorum.

kızım 7,oğlum 2 yaşında.
2. ve 3. renkler ne olabilir,beyazın yanında
.

aksesuarlar,perde nasıl olabilir.

umarım anlatabilmişimdir.

epey geç oldu ama ancak ufak tefek eksikleri tamamladık.:)

Eki Görüntüle 714048 Eki Görüntüle 714049 Eki Görüntüle 714050 Eki Görüntüle 714051 Eki Görüntüle 714052 Eki Görüntüle 714053 Eki Görüntüle 714054

yastıkların arkasına wallpaper ve duvar kağıdımız kaldı.onları da duvarlarda özgür çalışma yapan oğlum vazgeçtiğinde yapılacak.

bu arada bu konuyu açtıktan bir ıl sonra bir kızım oldu.:)

Eklentiler

• $nilmob0100bfo6.webp
    $nilmob0100bfo6.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 435
Son düzenleme:
arkadaşlar hiç birinizin önerisi yok mu?

hadi bekliyorum,bu hafta yapımına başlanacak.
duvar rengi aksesuarlar,ya da dolap üzerinde renkler hakkında yardımınızı bekliyorum.:59:

gayet hoş duruyor yalnız yatak nasıl yan duracak onu çözemedim. dolapları öyle duvara monte olarak hazırlatıp yataıda baza olarak alabilirsin böylece istediğin şekilde yerleştirirsin. sağ tarafındaki dolap yerine bilg masası üst tarafa yine dolap uygulabilir. bl masası çapraz olabiir tabi odana göre. iiy günlerde kullansınalr

balımnur,çok teşekkür ederim canım ilgin için.
ortada modeller de çok nette.
komşumda buna benzer yaptırmıştı.

karşı duvarda sade bir çalışma masası ve duvara monte küçük kitaplık olacak.

benim tasarımımda kapaklar yere kadar ve raylı.
sağ taraf beyaz,sol taraf aynalı olacak dolap kapaklarının.

eşimin yiğeni yapacak mobilyayı.

yatak tekerlekli olacak.
altında da arkadaş yatağı olacak.

çocukların ihtiyaçlarına göre iç dizaynını tasarladık.
çekmece ve raflar,askılar var.

*kızımın odasına mor,kırmızı,gümüş rengi renkler olabilir gibi geldi.
pembe istemiyoruz artık gına geldi.:)))

*oğlumun ki de su yeşili,sarı,turkuaz renklerinden bazıları olabilir.

ama net bir bütünlük yok kafamda.

kızım perdesini gümüş ip perde olabilir belki.

farklı fikirleri bekliyorum.

bence modeli bozma çok güzel olmuş renkleride oğlununkini siyah beyaz ,kahve krem, turkuaz beyaz ,koyu gri beyaz,petrol mavisi beyaz,bej,toprak ve wenge renklerini kullanabilirsin bu renkler çok yakışır birbirlerine kızınınkini ise mor beyaz yada sade kırmızı yada mor,gül kurusu,beyaz bu renklerdede yapabilirsin ama bence kesinlikle mor duvarlarıda oğlununkini bi duvarı hangi renk kullanıcaksan o koyu renkten yapabilirsin kızınınkini ise simli duvar yağıdı kullanabilirsin avizeleri perdeleri halılarıda uyumlu olmalı oğlunun odasına daha sade ve spor avize seç kızızn kine ise taşlı kokoş olanlardan değişik aksesuarlada süsleyebilirsin ince detayları...... gözünün önüne bi getir harika olur... ve uzun süre kullanırısn modasıda geçmez büyüdüklerindede kullanabilirsin ammaaaa daha çocuksu olmasını istiyosan renkli rengarenk yapıcaksın ama ben olsam öyle yapmazdım daha sade ve modası gecmeyen leri tercih ederdim......

Son düzenleme:
bence mobilyalar beyaz ya da ahşabın çok açık tonlarından seçilmeli.duvarlar da aynı şekilde beyaz olmalı.nedeni ise ; çocukların kullandıkları şahsi eşyalar,seçtikleri süslemeler,duvarlarına (özellikle ergenlikte)asmak istedikleri posterler v.s zaten o kadar renkli oluyor ki, odadaki mobilyalar da renkli olunca çok karmaşık bir görüntü oluşuyor.ayrıca ileride siz ya da çocuklarınız sıkılıp değişiklik yapmayı düşünürseniz bu değişikliği çok daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.örneğin ablam oğluna çok beğenerek aldığı gri-kırmızı tonlarındaki mobilyaya uygun parçalarla odayı döşemişti.ancak şimdi odada hiç bir değişiklik yapamadığını ve pişmanlığını dile getiriyor.:43:çok rastlanan olmaması ve çok huzur verdiğini düşündüğündüğüm için kızınız için tek bir duvara minik çiçekleri olan bir duvar kağıdı ,sarı ve çimen yeşili objeler; oğlunuz için de ,tek bir duvar için kesekağıdı rengi boya, mint yeşili ve kahverengi objeler aklıma gelenler oldu.kolay gelsin

bence modeli bozma çok güzel olmuş renkleride oğlununkini siyah beyaz ,kahve krem, turkuaz beyaz ,koyu gri beyaz,petrol mavisi beyaz,bej,toprak ve wenge renklerini kullanabilirsin bu renkler çok yakışır birbirlerine kızınınkini ise mor beyaz yada sade kırmızı yada mor,gül kurusu,beyaz bu renklerdede yapabilirsin ama bence kesinlikle mor duvarlarıda oğlununkini bi duvarı hangi renk kullanıcaksan o koyu renkten yapabilirsin kızınınkini ise simli duvar yağıdı kullanabilirsin avizeleri perdeleri halılarıda uyumlu olmalı oğlunun odasına daha sade ve spor avize seç kızızn kine ise taşlı kokoş olanlardan değişik aksesuarlada süsleyebilirsin ince detayları...... gözünün önüne bi getir harika olur... ve uzun süre kullanırısn modasıda geçmez büyüdüklerindede kullanabilirsin ammaaaa daha çocuksu olmasını istiyosan renkli rengarenk yapıcaksın ama ben olsam öyle yapmazdım daha sade ve modası gecmeyen leri tercih ederdim......

canım,yeni gördüm mesajı.
kimse ilgilenmeyince bakmamıştım.

çok güzel fikirler vermişsin.
simli duvar kağıdı ve taşlı avize ben de düşünmüştüm.
rengarenk istemiyorum.
aksesuarlarla daha çok renk vereyim diyorum.
renk seçeneklerin çok güzel.

bence mobilyalar beyaz ya da ahşabın çok açık tonlarından seçilmeli.duvarlar da aynı şekilde beyaz olmalı.nedeni ise ; çocukların kullandıkları şahsi eşyalar,seçtikleri süslemeler,duvarlarına (özellikle ergenlikte)asmak istedikleri posterler v.s zaten o kadar renkli oluyor ki, odadaki mobilyalar da renkli olunca çok karmaşık bir görüntü oluşuyor.ayrıca ileride siz ya da çocuklarınız sıkılıp değişiklik yapmayı düşünürseniz bu değişikliği çok daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.örneğin ablam oğluna çok beğenerek aldığı gri-kırmızı tonlarındaki mobilyaya uygun parçalarla odayı döşemişti.ancak şimdi odada hiç bir değişiklik yapamadığını ve pişmanlığını dile getiriyor.:43:çok rastlanan olmaması ve çok huzur verdiğini düşündüğündüğüm için kızınız için tek bir duvara minik çiçekleri olan bir duvar kağıdı ,sarı ve çimen yeşili objeler; oğlunuz için de ,tek bir duvar için kesekağıdı rengi boya, mint yeşili ve kahverengi objeler aklıma gelenler oldu.kolay gelsin

çok sağol canım,değişik fikirler vermişsin.
ben de sticker düşündüm ama tam karar veremedim.
duvar kağıdı düşünüyorum ama henüz kataloglara bakmadım.
mobilya beyaz ve aynalı olacak.
şık ve şirin,rahat bir ortam olsun istiyorum.

Arkadaşlar dolaplar yapıldı.

Perde,halı ve aksesuarları tamamlayınca foto ekleyeceğim.

benimde 2 çocuğum var bende şu anda oda yapmayı düşünüyorum ama mobilyalar büyük ihitmal krem olacak duvarlarıda krem ve mor yapmayı düşünüyorum rengarenk olmasın fazla bence zaten süsler le illaki renkler değişecek...

arkadaşlar odalar yapıldı beyaz mobilyadan.
ama ayna,perde,sticker,halı,aksesuar türü obje vs. eksik şu an.
bittiğin de sizlerle paylaşmak istiyorum.
oldukça derli toplu ve saklama alanı açısından çok ideal oldu.

sadece kulplar hayvan figürlü,1-2 de koçtaştan renkli kutu aldım.

yatağın üzerindeki dolapların altına led ışık koyacağız.
ve hemen önünde metal bir boru olacak.
yani yatağın üstündeki dolabın önü(resimdeki şelilde daha dar ama).o metale tül takıp yatağın iki yanında toplamak üzere cibinlik gibi bişey düşünüyorum.
perdeyle aynı olacak ama.
duvarları bir tarafları farklı olacak şekilde duvar kağıdıyla kaplıyacağım inşaALLAH.

kapılarına da odadaki bir renkle aynı metal sineklik asmayı düşünüyorum,iki yanda toplanmış.

son haline ulaşırsam paylaşmak istiyorum sizlerle.

Çok merak ettim ben de. Kendi evimize geçicez yaklaşık 1,5 ay sonra, her türlü dekorasyon fikirlerine açığım, ben de yakında bu telaşın içine gireceğim, bebeğimiz henüz doğmadı, ocakta doğacak Allah nasip ederse. Yakın zamanda da hazırlamak istiyorum.

arkadaşlar kusura bakmayın.
hala eksikler var odamızda.sadece ahşap mobilyalar yapıldı.diğer şeyler beklemede şu an.
ufak ufak tamamlıyoruz mecburen.
son halini ben de bir an önce görmek istiyorum.
ilk yapacağım şey fotosunu çekmek olacak inşaALLAH.

hayırlı olsun şimdiden umarım küçük prensle prenses hep güzel şeyler yaşarlar o odalarda son halini merakla bekliyorum :)

hayırlı olsun şimdiden umarım küçük prensle prenses hep güzel şeyler yaşarlar o odalarda son halini merakla bekliyorum :)

çok teşekkür ederim arkadaşım iyi dileklerin için.
mobilyalar yapılırken bir iş değişikliği yaşadık,eşim de ufak bir kaza geçirmiş ve raporluydu.evimizin devam eden ödemeleri de olunca maddi anlamda zor aylar geçirdik.şimdi herşey daha düzene girdi.
hayrılısıyla bir an evvel son halini hep birlikte görürüz.

beklettiğim için hakkınızı helal edin arkadaşlar.:34:

yeni yeni tamamlıyoruz.
beklenmedik durumlar çıktı maalesef.
yakın zamanda bitecek ve ekliyeceğim.halısını ve perdesini yaptırıyorum.ve duvar kağıtlarını.

Back
X