Cocuk sahibi bayanlar bi bakınız!

Magnolliaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
275
325
37
Abimin eşi hamile kalamıyor evleneli 2 yıl oldu.cocuk cocuk diye ağlıyor resmen bizi de cok üzüyor.
Gecen gün test yapmış pozitif çıkmış.bizi aradı falan tüm aile sevincten uctuk.Ama kısa sürdü.ertesi gün doktora gitti.bir doktor hamilesin diyor diğeri değilsn diyor.Şaştık kaldık.bu nasıl iş..internette okudum ama bişey bulamadım.
Tecrübeli anneler bu nedir!Bi bakın.

Şimdi şöyle;
Adetinden bir gün gecinçe hemen şüphelenmiş erken gebelik testi yapmış.bişey cıkmamış ilkin.testi atmamış .5 saat sonra bi bakmış test pozitif olmuş.hafif silik diyor.
Neyse bu uçmuş tabi hamileyim diye.
Ertesi gün özel doktora gidiyor .Doktor alltan bakmış ultrasonla kese henüz oluşmamış ama hamilesin demiş.rahim duvarları falan baya kalınlaşmış demiş.kese bi kac güne oluşur demiş.
Bizimki pimpirikli başka doktora gitti ertesi gün.neden kesem yok diye.Doktor test yapmış.demiş bhcg testi 2.4 (lab referans değerleri 0ile 5 arasında) yani hamile değilsin kesinlikle.şu anda bi hamilelik yok.
Bugün hepimiz cok üzüldük neden böyle olur.idrarda da cıkmıştı. Yiyip bitiriyor beni de kendinide.sizin engin bilgilerinize havale ediyorum.
Merakla bekliyoruz yorumlarınızı.

Abimin eşi hamile kalamıyor evleneli 2 yıl oldu.cocuk cocuk diye ağlıyor resmen bizi de cok üzüyor.
Gecen gün test yapmış pozitif çıkmış.bizi aradı falan tüm aile sevincten uctuk.Ama kısa sürdü.ertesi gün doktora gitti.bir doktor hamilesin diyor diğeri değilsn diyor.Şaştık kaldık.bu nasıl iş..internette okudum ama bişey bulamadım.
Tecrübeli anneler bu nedir!Bi bakın.

Şimdi şöyle;
Adetinden bir gün gecinçe hemen şüphelenmiş erken gebelik testi yapmış.bişey cıkmamış ilkin.testi atmamış .5 saat sonra bi bakmış test pozitif olmuş.hafif silik diyor.
Neyse bu uçmuş tabi hamileyim diye.
Ertesi gün özel doktora gidiyor .Doktor alltan bakmış ultrasonla kese henüz oluşmamış ama hamilesin demiş.rahim duvarları falan baya kalınlaşmış demiş.kese bi kac güne oluşur demiş.
Bizimki pimpirikli başka doktora gitti ertesi gün.neden kesem yok diye.Doktor test yapmış.demiş bhcg testi 2.4 (lab referans değerleri 0ile 5 arasında) yani hamile değilsin kesinlikle.şu anda bi hamilelik yok.
Bugün hepimiz cok üzüldük neden böyle olur.idrarda da cıkmıştı. Yiyip bitiriyor beni de kendinide.sizin engin bilgilerinize havale ediyorum.
Merakla bekliyoruz yorumlarınızı.
İlk doktor kan testi yapmadan mı hamile olduğunu söylemiş?

Evet doktorlar gerçekten ilginç. Benim de ilk hamileliğim kan testi yapmadan keseyi görünce hamilesin haydi hayırlı olsun dedi doktor. Oysa kese boş da olabiliyormuş. Resmen baştan savar gibi muamele ediyorlar. İlgili doktor bulmak mucize.

5 saat sonra oluşan cizgi pozitif anlamına gelmez, testin uzerindede yazar muhtemelen 10 dakika vb ibare.
Sabah ilk idrarıyla yapsın tekrar bir test, net sonuç verir , regl olmadıysa tabi.

Benim oğlumda da böle olmuşdu günüm geçince test almıştım iş yerinde yapdım biraz bekledim tek çizgi sonra müdür çağırınca atmadan çantama soktum gittim bi süre sonra arkadaşım noldu dedi kafamı aynen böle salladım:KK43: Sonra kendisi bekar merak etti testi bakimi dedi bende bakda atayım dedim verdim kıza çift çizgidemi negatif dedi yok dedim çiftçizgi pozitif eeee bu pozitif dedi ne diyon ya dedim elinde aldım bi bakdım çiftçizgi:KK45:Bazen beklemek gerekiyor kızımda da hemen çiftçizgi çıkmışdı:KK54:

Ben eczaneden alinan gebelik testlerine guvenmiyorum. Kac tane yaptiysam hic cift cizgi goremedim ama 1 dusugum var ve su an 3.5 aylik bebegim var. Yani cift cizgide guvenilir degil tek cizgide. Rahim duvarinin kalinlasmasi yakinda adet gorecegine de isaret olabilir. Degeri dusukmus. Uzmek istemem ama.buyuk ihtimalle gebe degildir. Ama adet olmazsa bi kac gun sonra tekrar kan testi yaptirsin. Deger duzenli olarak iki gunde 2 katina cikiyorsa gebelik var demektir. Insallah hamiledir..

Test 5 saat sonra doğruluğunu yitirir rahim kalınlaşması adet öncesi görüşen bişey kanama ile normale döner ya da gebelik olursa keseye yarar
İnşallah hamiledir ama kan testi 2.4 ise değil görünüyor
Inşalah en kısa zamanda ona da nasip eder Rabbim tüm dileyenlerle birlikte

Canim yengeniz eger tedavi goruyorsa yumurtA catlatma vs gibi o gibi durumlarda beta degeri yuksek cikiyor daha sonra bu deger dusuyor eger tedavi gormuyorsa 5 in altindaki degerler doktorlar icin gebelik sayilmiyor 2 gun sonra tekrar kan tahlili yaptirirsa degerlerin artmis olmasi gerekir buda gec dolenmeyi gosterir bununla beraber hic bir ilac kulanmasin tekrar test kan testi yaptirsin

Test 5 saat sonra doğruluğunu yitirir rahim kalınlaşması adet öncesi görüşen bişey kanama ile normale döner ya da gebelik olursa keseye yarar
İnşallah hamiledir ama kan testi 2.4 ise değil görünüyor
Inşalah en kısa zamanda ona da nasip eder Rabbim tüm dileyenlerle birlikte
Bak doğru diyosun adette rahim kalınlaşıyor zaten .keşke doktorlar böyle acıklasa hemen basından defediyorlar .cok saol

Evet doktorlar gerçekten ilginç. Benim de ilk hamileliğim kan testi yapmadan keseyi görünce hamilesin haydi hayırlı olsun dedi doktor. Oysa kese boş da olabiliyormuş. Resmen baştan savar gibi muamele ediyorlar. İlgili doktor bulmak mucize.
Cok haklısın insan kan testi yapar ya hamilesin ama kese yok demiş.varmı böyle havadan konuşmak.

Canim yengeniz eger tedavi goruyorsa yumurtA catlatma vs gibi o gibi durumlarda beta degeri yuksek cikiyor daha sonra bu deger dusuyor eger tedavi gormuyorsa 5 in altindaki degerler doktorlar icin gebelik sayilmiyor 2 gun sonra tekrar kan tahlili yaptirirsa degerlerin artmis olmasi gerekir buda gec dolenmeyi gosterir bununla beraber hic bir ilac kulanmasin tekrar test kan testi yaptirsin[/QUOTE

Tmm canım 2 gün sonra bakıcak tekrar cok saol.

Normalde diyor bhcg hep 0,1 cıkardı.ilk kez 2.4çıkmış.ama yeterli değil gebelik için tabi.
Hala adet olmadı 2 gün gecti.

X