çocuk sahibi olamama korkusu :(

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
kızlar geçen hafta adet olamama sebebiyle (en son 4.ayda oldum) doktora gittim. bugün sonuçlarımı almaya gittim doktor yumurtalıklarımın yavaş çalıştığını söyledi. adet söktürücü duphaston verdi günde 1 saat yürüyüş yap iyi gelir dedi. hapı kullanıp eylülde yine gidicem. ben 1 senelik evliyim şu an çocuk düşünmesekte istediğimiz zaman olmaz diye çok korkuyorum. hayatta en çok kortuğum şeylerden biri buydu . böyle bişey yaşayıpta çocuk sahibi olan varmı aranızda nolur bişeyler söyleyin içim ferahlasın işteyim kendimi veremiyorum düşünmekten :KK43:((((

Bu korku buyuk ihtimalle herkeste vardir.
Ben daha yeni evliyim, cocuk dusunmuyorum. Yasim da cok erken cocuk icin. Oyle ki zaten cocuk da sevmem. Ama ileride yapmaya karar verdigimde "ya olmazsa, sakat olursa, olurse" korkularim var. Tetiklemek icin simdiden doktora gitmiyorum sadece.

Allah nasip ettiyse olur, tekrar doktora gidene kadar moralini yuksek tut.

Normalde de düzensizse polikistik over olabilir. Ki ben polikistik overliyim yani yumurta tembelliği ve gördüğün gibi hamileyim. Biraz uğraştırdı ama tedavisi kolay bir hastalık gebelik açısından. Spor yaparak fazla kilon varsa vererek düzene sorabilirsin en azından.
Ama bu kadar stres yapma. İlk tedavide hamile kalan ya da tedaviniz hamile kalan çok kişi var. Sonuçta adet olduğuna göre yumurtlaman da oluyor değil mi :)
Düzensizliğine takılma gebe kalmaya engel değil. Allah yardımcın olsun

Rahmetli annemde benim adima korkarmis. Bu kizin cocugu olmazsa diye.

Ben liseye yazildigim sene adet oldum. Ustelik 5, 6, 7 ayda bir adet olurdum.

Evlendim ilk geceden hamile kaldim. İyi mi :KK70:

Korkma olur.

ama daha çocuk yapmayı düşünmeden olmayacak düşüncesine kapılmışsınız. yapmayın böyle.
benim bir arkadaşım demişti, evlilikten laf açılınca. kendisi senede sayılı adet görüyormuş. doktor kontrolündeydi. evleneceğin zaman haberim olsun demiş doktoru.
şimdi Allah bağışlasın 4 aylık çok şirin bir kızı var. üstelik istediği anda vermiş Rabbim.
o yüzden lütfen kendinizi üzmeyin.

bu konuda en belirgin şey stres.
stres yapmamanız lazım.

Zamanı gelince olur. Ve evet çocuk sahibi olmak isteyen herkes de acabalar? oluyor. ya olmazsa hemen diye.

X