Bebek Çocuk Odası Dekorasyonu Çocuk ve Bebek Odası Modelleri ve Aksesuarları

monii

mutluluk gülü..
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2007
195
0
38
TEMA

Her konuda hep vurguluyoruz, bir konseptiniz ya da temanız olsun... Bu yola çıkış noktanız renk ve desen seçiminizi anlamlı kılar ve bütünlük yaratır. Evet temanız olsun ancak sözkonusu tekstil ürünleri olduğunda bunu çok abartmamaya özen gösterin.
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Odanın her yeri bordürler, örtüler, perdeler araba, çiçek ya da ayıcık desenleri ile dolmaya başlarsa hem sizin için hem de miniğiniz için çok yorucu olabilir. Temayı oluşturan desenleri ahenk oluşturacak şekilde tekrarlamaya özen gösterin. Ünlü bir mimarın unutulmaz sözü: ‘’Az çoktur’’.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

DESEN VE RENK SEÇİMLERİNDE ALTIN KURALLAR

Desen ve renk bolluğu ile her şey, her şeyle güzel duruyor. Ayiciklar, kuzucuklar, denizaltı, uzay, orman, araba, uçak masal temaları… Cesurum ama yine de kuralları bilmeliyim diyorsanız, işte desen kullanma sanatından bazı ipuçları. Bu sezon desen ve renk cümbüşü var. Renklerdeki özgürlük, desen seçimine ve kombinasyonlara da yansıyor.

Basit gibi görünen pek çok desen, aslında kontrol edilmesi çok zor bir simetri ve ritim taşıyor. Desen seçiminde ve kullanımında profesyonellerin önerdiği bazı altın kurallar var:

• Çok fazla çiçekli deseni bir arada kullanmak tehlikeli olabilir. İki büyük desenli kumaş arasında biraz mesafe bırakmak gerekir. Büyük ve vurgulu desenleri yatak örtüsünde kullanmayı arzu ediyorsanız parçalı olarak yastıklarda ya da puflarda kullanabilirsiniz.


Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

• Desenleri ve renkleri puf, yastık, abajur ya da çerçeve gibi aksesuarlar ile tamamlayabilirsiniz.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

• Baskılı kumaşları, tıpkı kıyafetlerinizdeki gibi bol desenli bir eteği düz bir üst ve sade aksesuarlarla birleştiriyorsanız, göz alıcı desenlerdeki bir duvar kağıdını veya halıyı da natürel mobilya, daha düz renkli örtüler ve objelerle daha da dikkat çekici duruma getirebilirsiniz.


Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!


• Aynı mekanda birden fazla farklı desen kullanacaksanız (örneğin ekose, çiçekli ve çizgili), renkleri doğru seçmelisiniz. Renk tonları ve yoğunlukları birbirini tutuyorsa keşmekeş yaratmaktan kurtulursunuz. Farklı desenlerde aynı renklerin devam etmesi de önemli. Yine de maksimum etki sağlayabilmek için tek bir cesur desen tercih etmekte yarar var. Özellikle dar mekanlarda, desenli mobilyanın arkasına beyaz ya da pastel tonlarda bir duvarı fon yapmak hem deseni daha çok ortaya çıkartır, hem de odayı küçültme etkisinden kurtarır.


Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Özellikle genç odalarında parlak renklerden, canlı desenlerden korkmayın, sadece iyi bir planlama yapın ve odanın diger ögelerinin mobilya, halı, koltuk vb..uyum ve dengesine özen gösterin.


Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Perdeler kullanım amacına, yaratılması planlanan atmosfere, ihtiyaca ve bütçeye göre tasarlanabilir ve bu noktada aklınızda bulunması gereken ipuçları:

• Odanızdaki pencere sayısı ve büyüklüklerine, dolayısıyla aydınlık seviyesine dikkat edin. Kuzeye bakan, daha çok aydınlık arzu edilen mekanlarda hafif tülleri, az plise hatta japon perde tarzı ile düz olarak kullabilirsiniz. Hatta tülleri şeritler halinde tasarlayıp, aralarından daha çok ışık sızmasını da öngörebilirsiniz.

• Yine aydınlık olması istenen mekanlarda tülün arkasına kumaş güneşlik ya da yanlarına pano perde koymak yerine önde hoş bir tül arkada düz, naturel bir stor perde tercih edin.

• Tülünüz ve perdenizin ikisini birden hareketli ve desenli tercih etmeyin. Biri düz ve fon yapar nitelikte olmalı.

• Çocuk odalarında sade katlamalı perdeler de kullanışlı ve zarif bir çözüm yaratır. Özellikle gündüz tül ihtiyacınız yok ise tek bir katlamalı perde çok kullanışlıdır.

• Odanın boyutlarıyla doğru orantıda olmayan pencereler için, işte bazı ipuçları...

Çok alçak veya kare pencerelerde, kornişi pencere çerçevesinin hemen üzerinden değil, biraz daha yukarısından koyarsanız, pencereniz daha yüksek duracaktır. Pencereniz çok darsa, kornişin boyunu normal ölçüden fazla tutup, perdeyi iki kanat halinde büzdürerek sorunu çözebilirsiniz. Pencereniz tavana çok yakınsa, perde uzunluğunu yere kadar tutup, bu orantısızlığı ortadan kaldırabilirsiniz.

• Perde ve tülleri sadece pencere önünde değil, mekanda basitçe bölmek istediğiniz bölümler var ise kolaylıkla kullanabilirsiniz. Örneğin giyinme ya da oynama bölümünü yatak bölümünden ayırmak isterseniz, boncuklardan ya da çiçeklerle süslenmiş serit tüllerden faydalanabilirsiniz.

CİBİNLİKLER

Cibinlikler koruyucu amaçlı kullanıldığı kadar dekoratif amaçlı da kullanılmaktadır. Özellikle bebek ve küçük çocukların yataklarında kullanılan cibinlikler; kocaman odada yaşayan çocuğun kendi ölçeğine ve boyutlarına yakın bir iç dünya yaratması açısından hoş bir çözümdür. Özellikle geniş odalarda; perdeden başka bu ölçekte kumaş hareketi mekana dinamizm katar.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!


KUMAŞ SEÇİMİ

• DÖŞEMELİK VE PERDELİK

Döşemelik ve perdelik ürünlerde pamuk, viskon, keten gibi malzemelerden yapılmış kumaşlar polyester, akrilik gibi sentetik maddelerin aksine hava aldığı için terletmez ve rahatsızlık vermez. Kumaşların leke tutmazlık, solmazlık, yanmazlık, kolay silinebilirlik ve 30 derecede yıkanabilirlik gibi ekstra özelliklere sahip olması tercih edilmelidir.

• YATAK ÖRTÜSÜ VE ÇARŞAFLAR

Yatak örtüsü ve çarşaflarda ise bebeğinizin ya da çocuğunuzun direkt teması olduğunu unutmayarak kesinlikle %100 doğal pamuklu kumaşlar kullanmaya ve bunların da boyalıları varsa gene aynı şekilde organik ürünler olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

TÜL VE PERDE BAKIMI

Makinanızın "narin yıkama" programında, soğuk su ile yıkamalısınız. Ütü gerektiren kumaşlar için, nemli olarak makinadan çıkartırsanız, ütüsü daha kolay olacaktır. Perdelerinizin renginde, yıkamanıza rağmen hala sararma varsa, küvetin içinde 1 lt. süt koyarak 1-2 saat bekletiniz. Daha sonra yıkandığında, eskisine oranla beyazladığını göreceksiniz. En önemlisi, perdelerinizin çok kirlenmesini beklemeden yıkamalısınız.

alıntıdır..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
harika çocuk odaları
 

Eklentiler

  • $TH1537_l.jpg
    $TH1537_l.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 338
  • $FX1047_l.jpg
    $FX1047_l.jpg
    72,1 KB · Görüntüleme: 234
  • $TH1060_l.jpg
    $TH1060_l.jpg
    46,6 KB · Görüntüleme: 281
  • $GJ1945_l.jpg
    $GJ1945_l.jpg
    84,2 KB · Görüntüleme: 252
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

MOBİLYALAR

Bir bebek odasında olması gerek mobilyaların başında bebek karyolası, şifoniyer, elbise dolabı, ve alt açma ünitesi gelmektedir. Bunlara ek olarak emzirme koltuğu, oyuncak sandığı, raflar vs. eklenebilir. Her zaman unutmamanız gereken konu odanın annenin, bebeğin veya çocuğun hareketlerini kısıtlamayacak kadar eşya ile dolu olmasıdır.

Mobilya seçiminde dikkat edilmesi gereken konuların başında şunlar gelmektedir ;
- Mobilyaların kaliteli ve dayanıklı malzemelerden yapılmış olması gerekir, unutmayın daha ucuz olsun diye alabileceğiniz kalitesiz malzemeler ile üretilen mobilyalar aslında size daha pahalı maliyetler açacaktır.
- Çocuğunuzun her zaman küçük kalmayacağını unutmayın ve mobilyalarınızı özellikle elbise dolabını çok küçük ölçülerde ve az derinlikte almayın.
- Mobilyaların sadece dış görüntüsüne, şekline ve güzelliğine değil, malzemesine kalitesine, içlerine, arkalarına, çekmecelerine, çekmece altlarına kadar bakın, inceleyin ve sorun.
- Bebeğin odasındaki mobilyaların ağaçtan yapılmış olması doğru bir seçimdir. Özellikle kullanılan malzemelerin kaliteli olduğundan emin olmalısınız.
- Mobilyaların köşeleri sivri olmayan yuvarlak hatlarda olmalı ve bebek veya çocuğunuzun çarpması anında kendisine zarar verecek yapıdan uzak olmalıdır.
- Kesinlikle mobilyaların herhangi bir yerinde cam kullanılmamalıdır. Mutlaka mobilyamda cam görüntüsü olsun diyorsanız bu görüntüyü kırılmaz mika ( fleksi ) ile sağlayabilirsiniz.
- Duvara monte raflar küçük odalar için çok ideal olabilir, fakat rafın yerleştirileceği yer çok önemlidir, raf; sizin odada hareket ederken çarpmayacağınız ve bebeğinizin veya çocuğunuzun kafasını vuramayacağı, tırmanıp üzerine asılamayacağı veya üzerindekileri aşağıya çekemeyeceği yerde olmalıdır.
- Tüm mobilyalar çocuğunuzun tırmanıp veya üzerine asılıp deviremeyeceği şekilde mümkünse duvara monte edilmelidir.
--------------------------------------------------------------------------------

BEBEĞİN KARYOLASI
Karyola ve parmaklıklarda keskin ve sivri olmayan yuvarlak ve bebeğinize zarar vermeyecek hatlar tercih edilmeli ve parmaklıklar inip kaldırılabilir olmalı, Fakat bu işlevi sağlayan mekanizmaların çok güvenli ve doğru uygulanması gerekir. Özellikle parmaklıkların inip kalkmasını sağlayan sustanın bebeğinizin eli ile yetişebileceği, parmaklarını sıkıştırabileceği üst kısımda bulunmaması gerekir, anne ve baba için biraz zor olsa da bu mekanizma mutlaka bebeğin erişemeyeceği alt kısımda olmalıdır.
Yatağın kenarları (korkuluklar) bebeğinizin yataktan düşmeyeceği ve atlayamayacağı kadar yükseklikte olmalıdır.
Parmaklıkların mümkün olduğu kadar sağlam olması gerekir, lake olan parmaklıkların daha zayıf olan MDF veya sunta dan değil mutlaka sağlam, birinci sınıf ve kuru ağaçtan yapılanlarını tercih edin. Parmaklık araları bebeğinizin kafasının geçmeyeceği kadar yakın fakat elini ve ayaklarını sıkıştırmayacağı kadar mesafeli olmalıdır.
Bazı bebek karyolalarının alt kısmında çekmeceler bulunmaktadır, bu çekmecelerin ilk önce dezavantajından bahsedelim, bebeğiniz büyüdüğü zaman onu biraz daha emniyete alıp yatağı aşağıya indirip, böylece korkuluk yüksekliğini arttırmak isterseniz altta bulunan çekmecelerden dolayı bunu yapamazsınız. Yine de benim bebeğimin yatağında çekmece olsun diyorsanız bir bebek karyolasının boyunca uzun tek bir çekmece yerine mutlaka sağlam bir yapıda en az iki çekmeceli olanlarını tercih etmelisiniz. Çünkü uzun çekmeceler diğerleri kadar dayanıklı ve kullanışlı değildir, açıp kaparken esneme yapabilir veya altı çıkabilir.
Genç odası olabilen takımlarda, büyüyen karyola diye tabir edilen ve karyolanın ayak ucu kısmına monte edilmiş komodinler veya şifoniyerden oluşan karyolaların ekonomiklik anlamında yararlarıyla birlikte bazı dezavantajı vardır, bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz.
İlk olarak diğer karyolalara göre görüntü kabalığı ve büyük yer işgali söz konusudur. Bebeğinizin en çok kullanacağı mobilya olduğu için muhtemelen en çok zarar vereceği mobilyada karyolası olacaktır, bu durumda bu karyola büyüdüğü zaman bir tadilat veya yeni boya gerektirecektir.
Bu tip karyolalarda ayak ucunda bulunan komodinler bebeğinizin el ve parmaklarını sıkıştırması açısından tehlike yaratacaktır. Ayrıca ayak ucunda bulunan modül diğer şifoniyerlere daha yüksekte olduğundan bebeğinizin altını değiştirirken siz alçakta kalacaksınız. Alt değişimini yapacağınız modül her iki tarafı açık olduğu için bebeğinizin kontrolü daha zor ve tehlikeli olacaktır. Bebeğiniz ayak ucundaki modüle tırmanabilir ve bu modülün çekmecelerini çekebilir, ellerini sıkıştırabilir.
Ekonomik ürün olması açısında karyoladaki yatağın uzun ve ayak ucuna kadar olması gerekir, yoksa tekrar yatak satın almanız gerekecektir, bu durumda lastikli çarşaf kullanamaz ve yatağı kolayca yerinden çıkarıp temizleyemez ve havalandıramazsınız. Bebeğinizi biraz büyüdüğü zaman daha fazla emniyete almak için karyolanın altını daha fazla indiremezsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------

BEBEK YATAĞI
Yatak seçiminde mümkünse antibakteriyel ve doğal kauçuktan imal edilmiş lateks yataklar tercih edilmelidir, fakat bu yataklar diğerlerine göre daha pahalıdır. Bunların dışında uygunu orta sertlikte bir yaylı (yarı ortopedik) yataktır. Piyasalarda 70 x 130 cm. veya 70 x 140 cm ebatlarında iki çeşit yatak bulunmaktadır, fakat bazı yatak üretici firmalar istenilen ölçüye uygun yatak üretmektedirler. Genellikle çocuğunuz bu yatakları 4 – 4,5 yaşına kadar kullanabilir. Yatak karyolaya tam oturmalı, bebeğin kolunu ya da kafasını sıkıştırabileceği boşluklar olmamalıdır.
Yatağın daha temiz kalması açısından yıkanabilir yatak koruyucu kullanabilirsiniz. Çarşaf ile yatak arasına sıvı geçirgenliğini önleyecek bir koruyucu ( alez ) takılmalıdır. Böylece kusma, çiş gibi sızıntıların oluşturacağı, temizlendiği halde oluşacak bakterilere ve kokuya engel olabiliriz.
--------------------------------------------------------------------------------

YATAK ÖRTÜLERİ VE DİĞER TEKSTİL ÜRÜNLERİ
Kolaylık açısından bebek yatarken toplanmaması için lastikli çarşaf kullanabilirsiniz, yeni doğan bebeğinizin hassas teni için çarşafınızın ve nevresim takımınızın mutlaka %100 pamuklu kumaştan olması gerekmektedir. Sentetik ürünler tercih edilmemelidir.
Fırfırlı, dantelli, fiyonklu örtüler, perdeler şık ve gösterişli durmasına karşılık, kıvrımlar arasında toz oluşacağı haşerelerin saklanabileceği ve üreyebileceği bir yer olduğu için tercih edilmemelidir. Daha sade kolay temizlenip, yıkanıp ütülenebilen yatak örtü takımları ve nevresim takımları seçmek daha yerinde olacaktır.
Yatak kenar, baş ve ayak ucu korumaları fermuarlı dışı yıkanabilen içinde tekrar kumaşla kaplanmış süngerden oluşmalıdır, maliyeti ve işçiliği daha ucuz olan içinde elyaf bulunduran korumalar zamanla kendini bırakacak ve görevlerini yerine getiremeyeceklerdir. Yatağın kenarına koyacağınız kenarlıkların bağcıklarının uzun olmamasına dikkat edin.
Alt değiştirme ünitenizde ise kumaş bir alt açma minderi; hijyen, temizlik ve kullanım açısından iyi olmayacaktır, çünkü bebeğinizin altını değiştirirken ıslanan, kirlenen alt açma minderinizi yıkadığınız zaman günde birkaç defa altını değiştireceğiniz için temizleyip, kurutup bunu tekrar kullanamayacaksınız. Bundan dolayı piyasalarda satılan temizliği ve kullanımı kolay kumaş olmayan alt açmalardan temin edebilir, bunu kullanırken üzerine pamuklu bir kumaş veya havlu koyabilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------

ALT AÇMA ÜNİTESİ VE ŞİFONİYER
Alt açma veya eğer şifoniyerinizin üzerini bu iş için kullanıyorsanız, bu üniteler bebeğinizin ilk yaşlarında sizin en çok kullanacağınız mobilyalar olacaktır. Bu ünitenin boyu mutlaka bebeğinizin altını değiştirebileceğiniz en uygun yükseklikte olmalıdır. Çekmeceleri, rafları ve üst tablası ile her bakımdan kullanışlı ve kolay temizlenebilir olmalıdır. Bazı mobilya firmalarında ilk senelerde üzerinde özel ve emniyetli alt açma modülü bulunan ve daha sonra değiştirebileceğiniz yedek üstü ile kullanabileceğiniz alt açmalı şifoniyerler bulabilirsiniz. Alt değiştirme ünitesinin yeri iyi düşünülmelidir, bebeğinizin altı değişirken hava akımının olmayacağı, ışığın sizin iyi görebileceğiniz fakat bebeğin gözlerini rahatsız etmeyecek şekilde gelmesini sağlamalısınız.
--------------------------------------------------------------------------------

ELBİSE DOLABI
Bebeğinizin her zaman küçük kalmayacağını unutmayın ve özellikle elbise dolabını büyükçe tercih edin, daha sonra odaya eklemek isteyeceğiniz bir mobilya modülü size daha masraflı olacaktır.
Belki en çok harcamayı yapacağınız bu ünite için tüm mobilyalarınızda olduğu gibi elbise dolabınızın da kalitesine dikkat ederek, özellikle kapakların ve çekmecelerin çok ağır olmamasına, rahat açılır ve kapanır olmasına, menteşelerine ve raylarına, çekmece altlarına ve dolap arkasına çok dikkat edin. Tekrar sökülüp monte edilebilmesi için dolap arkalığının çivi ile değil vida ile takılmasına özen gösterin. Tasarımı açısından görüntü güzelliğiyle birlikte kullanışlı olmasına ve sizin beklentilerinize cevap vermesi gerektiğini unutmayın, bebeğinizin odasının en düzenli şekilde kalabilmesi için çok iyi dizayn edilmiş bir elbise dolabınıza ihtiyacınız olacaktır. Bu dolabın bir kısmını çocuğunuzun oyuncaklarını muhafaza etmek içinde kullanabilirsiniz. Elbise dolabında kesinlikle camlı kapaklar tercih etmeyin, çocuğunuzun güvenliği için mutlaka bu görüntüde bir dolap istiyorsanız bunu kırılmayan mika ( fleksi ) ile sağlayabilirsiniz. Elbise dolabının önüne kesinlikle bebek karyolasını koymayın, deprem gibi doğal afetler sonucu elbise dolabınız çocuğunuzun karyolasının üzerine devrilebilir. Eğer başka türlü bir yerleştirme yapamıyorsanız, mutlaka elbise dolabını duvara monte ettiriniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
dddggew4.png


dgrgryq2.png


gdgdgdhc2.png


NASIL BİR ODA OLMALI?

htjtjtuu9.png


nfngngjlk0.png


gngngngoz3.png


Odanın görüntü güzelliği ve şıklığı ile beraber, özellikleri, yapısı ve tasarımı çok önemlidir. Bebeğin odasını hazırlarken onun rahatını sağlamak ve tehlikelerden korumak gerekir. Rahatlık ve emniyet bir bebeğin odasında olması gereken en önemli iki özelliktir.

İlk olarak evinizdeki hangi odanın bebeğiniz için en uygun oda olduğuna karar vermelisiniz. Unutmayın o sizin en değerli varlığınız, sakın onun için işte bu oda boş, onun olsun, fark etmez demeyin. Bebeğiniz için en uygun ve en kullanışlı odayı seçmeniz ve ona vermeniz gerekir.

En uygunu gürültüden rahatsız olmayacak kadar uzak, fakat kolay kontrol edilebilir bir mesafede olan odadır. Kuzey cephesine bakan odaları tercih etmeyin. Odanın kuzey cephesine bakması soğuk ve nemli bir oda olmasını sağlar, ayrıca kuzey cepheleri genellikle problemli, nem ve rutubetli cephelerdir. Odanın doğudan ışık almasını tercih edin. Yatak odalarının doğuya bakması herkes için iyidir. Güneş ışınları sabah rahat ve huzurlu uyanmamızı sağlar. Batıya bakan odalar özellikle yaz geceleri çok sıcak olur.

Bebek odasının en önemli özelliği, rahat havalandırabileceğiniz aydınlık bir oda olmasıdır. Lüzumsuz fazla eşya ile dolu bir odada, annenin hareketleri, bebeğin görüş, hareket ve oyun alanı kısıtlanır.

Odanın sıcaklığına da dikkat etmek gerekir. Bebek, soğuktan büyüklere oranla daha çok etkilendiği için, nem oranına da dikkat etmek koşulu ile, odanın ne çok sıcak nede soğuk olmaması gerekir, genel olarak 20 - 22 derecede tutulması uygun olacaktır. Yeni doğmuş bir bebeğin solunum yolları hassastır; bu yüzden ısıtıcıların ve radyatörlerin üzerine su kapları koymak gerekir.

ODANIN ZEMİNİ

Bebek odasının zemininin taş, mermer veya seramik gibi soğuk ve sert bir malzeme ile kaplı olmaması tercih edilmelidir, halı ise hijyen ve temizlik açısından toz ve mikroorganizmalar biriktirebileceği için çok uygun değildir. Ahşap veya mantar parkeler hem sıcaklık, hem yumuşaklık hem de hijyen açısından çok kullanışlıdır.

RENKLER

Bebeğinizin odasında yağlı boya yerine çabuk kuruyan, koku bırakmayan ve bakteri barındırmayan su bazlı boyaları kullanabilirsiniz. Bebeğinizin gözlerini yormayacak, olumlu etkisi ve sakinleştirici etkiye sahip olan pastel renkler kullanabilirsiniz. Koyu olan renkler odayı küçük ve kasvetli gösterirler açık renkler ise ferah gösterirler. Odaya bir hareket getirmek için aksesuarlarınızı renkli kullanabilirsiniz. Duvarlarını renkli bordürler veya duvar süsleri ile renklendirebilir, bebeğinizin ilgisini çekebilecek neşeli bir hale getirebilirsiniz. Bordürleri ve dekorları duvarda yüksek yerlere doğru yerleştirmek çocuğun bordürleri ve dekorları koparmasını engellemiş olur.

IŞIK VE AYDINLATMA

Bebeğinizin odası rahat havalandırılabilecek ve güneş ışığı alan aydınlık bir oda olmalıdır. Özellikle avizeden gelen ışığın kuvvetli bir şekilde direkt bebeğinizin gözüne gelmemesi gerekmektedir, bu onu rahatsız edecektir. Bebekler ışığa bakmayı çok severler, bundan dolayı odanın ışık kaynaklarının bebeğinizin gözünü rahatsız etmeyecek kadar kuvvette, mümkün ise ayarlı olması gerekir. Gece için de az ışık veren ve emniyetli bir yerde duran gece lambaları tercih edilmeli. Bebek odasında en güvenli ışıklandırma tavandan yani bebeğinizin ulaşamayacağı yerden yapılabilir, unutmayın kolayca kordonları çekilebilecek ve devrilecek aydınlatmalar asla kullanılmamalıdır...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BEBEK ODASI HALILARI

1 )
bebekhalimy2.jpg


2 )
bebekhali2hv3.jpg


3 )
bebekhali3vp8.jpg


4 )
bebekhali4ao9.jpg


5 )
bebekhali5cr6.jpg


6 )
bebekhali6kw4.jpg


7 )
bebekhali7wf9.jpg


8 )
bebekhali8gr0.jpg


9 )
bebekhali9ee7.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X