çocuklar tatlı ama yorucu yardım lutfe

beyazzambak28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
175
141
38
Kızlar benim 30 aylık bir kızım 1 aylık oğlum var :nazar:ben suan izindeyim eşinde öğlene kadar çalışıyor sabah zaten gece doğru düzgün uyunamis oğlum sürekli ağlıyor bit yandan emmek istiyor sürekli. Kızıma kahvaltı istiyor derken ortalık birbirine giriyor napicagimi şaşırdım kızımı kreşe versem hem hasta olur hem hastalık getirir diye korkuyorum malum oğlan daha aşısız çok küçük. Eve bir yardımcımi alsam öğlene kadar kafam karıştı veya da sabır mi demeliyim iki küçük çocuğu olanlar tecrübeler bi akıl verin:KK43:

Kızlar benim 30 aylık bir kızım 1 aylık oğlum var :nazar:ben suan izindeyim eşinde öğlene kadar çalışıyor sabah zaten gece doğru düzgün uyunamis oğlum sürekli ağlıyor bit yandan emmek istiyor sürekli. Kızıma kahvaltı istiyor derken ortalık birbirine giriyor napicagimi şaşırdım kızımı kreşe versem hem hasta olur hem hastalık getirir diye korkuyorum malum oğlan daha aşısız çok küçük. Eve bir yardımcımi alsam öğlene kadar kafam karıştı veya da sabır mi demeliyim iki küçük çocuğu olanlar tecrübeler bi akıl verin:KK43:
Büyük yarım gün kreşe gidebilir. Babası bırakır siz de o gelene kadar işlerinizi halletmiş olursunuz. Yardımcı da mantıklı olabilir, en azından kahvaltı falan hazırlar.

kızını oyun grubuna verebilirsin eğer hastalıktan korkuyorsan nisan ayında başlat en azından kışı atlatırsın.

ya da yarım gün yardımcı birini al işe o evin işleriyle ilgilenirken sen çocuklara vakit ayırırsın.

ikisine tek başına bakma konusuna gelince önce ikiz çocuk büyütmüş sonra bunlara üçüncü bi bebiş eklenince tırlatma noktasına gelmiş bir anneyim o yüzden bilemiyorum :KK53:

Bence de öğlene kadar kreşe gidebilir,eşiniz iş dönüşü alır. Haftada bir gün de temizlik için yardımcı alabilirsiniz

Kreş en mantıklısı benim kızım 9 aylıkken kreşe başladı çok şükür öyle her zaman hastalanmaz sürekli hastalık kapmaz yani endişelenmeyin...

yığınla dosyaya bak saatlerce çalış ama bir bebeğe bakma .Çocuk kesinlikle insanı yoran bir şey .Sabredeceksiniz

3 yaşına gelmiş, yarım gün kreş için uygun bir yaş.
babası işe giderken götürüp iş çıkışı alıp getirebilir.
( aslında yeni kardeşi olmuş bir çocuğu evden kreşe göndermeyi uzmanlar doğru bulmuyorlar ama çok zorlanıyorsanız bir seçenek )

ama bebeğiniz çok küçük daha zaten ya, düzeninizi de kurarsınız gibi geliyor.
çocuklu evde her şey dört dörtlük olmaz zaten.

Kreş en mantıklısı benim kızım 9 aylıkken kreşe başladı çok şükür öyle her zaman hastalanmaz sürekli hastalık kapmaz yani endişelenmeyin...
Ya eminim bu cümleyi çok duydunuz fakat 9 aylık erken değil mi benimde altı aylık bir yavrum var o_O

Kızlar hepinize Teşekkürler kafamı kurcalayan suan kreşte çiçek salgını varmış işte 1 aylık oğlumla korkuyorum:KK43:öf öf annelik çok zor şu eylüle kadar dayanabilsem oğlumda azcık büyüse. Afedersiniz evimide resmen b...götürüyor temizlik yapmak bile büyük lüks oldu.neyse galiba lohusa depresyonu bu.bu günümüze şükür sağlıklı olsunlarda:emir_bebek:

Ya eminim bu cümleyi çok duydunuz fakat 9 aylık erken değil mi benimde altı aylık bir yavrum var o_O
Canım demek tahminimce mecbur kalmış arkadaş yoksa daha 9 aylik çok kucuk. Bizim burda 2 yasin aşağısı alınmıyor kreş lere. Ama uzmanların tavsiyesi 3 yaş. Öncesi onerilmiyor ama işte hayat sartlari:KK43:

kızını oyun grubuna verebilirsin eğer hastalıktan korkuyorsan nisan ayında başlat en azından kışı atlatırsın.

ya da yarım gün yardımcı birini al işe o evin işleriyle ilgilenirken sen çocuklara vakit ayırırsın.

ikisine tek başına bakma konusuna gelince önce ikiz çocuk büyütmüş sonra bunlara üçüncü bi bebiş eklenince tırlatma noktasına gelmiş bir anneyim o yüzden bilemiyorum :KK53:
Hem ikizler hem bebek masallah Önünüzde saygıyla egiliyorum gerçekten.cennet annelerin ayağı altında derken demekki kastedilen buymus allahım sağlık versin evlatlarimizi.

Benim çocuklarımın arasında 10 ay var. İkinci 7 aylık doğdu bakımı çok zordu. İlki dersen tam hareketli zamanı heryeri karıştırma zamanı. İkisi de bezli ikisi de yurumez. Kız gece uyumaz buyuk sabah ilgi bekler. Ayy tam bir rezaletti elimde yastık nerde fırsatını bulursam 5 dk kestirirdim. Şimdi oğlan 6 yaşında 1. Sınıfa başladı kız da iyi kotu kendini topladı rahatım. Bi şekilde düzene giriyo insan alışıyor. Allah yardımcın olsun.

bi de benim eşim takıntılı temizlik ve düzen manyağı.
dün oğlumu yıkıyalım dedim, yıkadık çıkardık bi stres bi isyan.
(banyo dağınık banyo yaptırdık, salon dağınık oyuncaklarıyla oynadı, yatak odası dağınık kıyafetlerini falan çıkarmıştık banyo öncesi) çatacak yer arıyor bizim ki, çocuk nereye ayak bassa dağılıyormuş.len çocuk bu! 4 ay sonra ikincisi gelecek bizi neler bekliyor pek bi merakla bekliyorum :KK64:

Benim çocuklarımın arasında 10 ay var. İkinci 7 aylık doğdu bakımı çok zordu. İlki dersen tam hareketli zamanı heryeri karıştırma zamanı. İkisi de bezli ikisi de yurumez. Kız gece uyumaz buyuk sabah ilgi bekler. Ayy tam bir rezaletti elimde yastık nerde fırsatını bulursam 5 dk kestirirdim. Şimdi oğlan 6 yaşında 1. Sınıfa başladı kız da iyi kotu kendini topladı rahatım. Bi şekilde düzene giriyo insan alışıyor. Allah yardımcın olsun.
Allahım çok korkuyorum.
6 yaşında anca rahata ermişsin, ben 6 yılı nasıl atlatıcam :KK17:

28 aylik oglum var. Ikinciyi dogirmayi bekliyorum son gunlerimiz. Konu ilgimi cekti acaba beni ne bekliyor diye. Ama kres dusunmuyorum ben oglum.icin. Eylulde ise baslarken dusunuyorum.

(banyo dağınık banyo yaptırdık, salon dağınık oyuncaklarıyla oynadı, yatak odası dağınık kıyafetlerini falan çıkarmıştık banyo öncesi) çatacak yer arıyor bizim ki, çocuk nereye ayak bassa dağılıyormuş.len çocuk bu! 4 ay sonra ikincisi gelecek bizi neler bekliyor pek bi merakla bekliyorum :KK64:
Benim eşim evi kamyona yükleyip goturmedikce dağınıgi filan anlamaz bunun iyi bişey olabileceğini hiç dusunmemistim:)adamın dediği aman boşver hayatım sen yat dinlen artık bu kadarıda fazla rahatlık doğumdan sonra habire birileri geliyor hayirlamaya.mecburuz düzenli olmaya
Kız desen bildiğin Mikser. Heryerimi dağıtır bi cocuk:)neyse ya sabiir

bende eşiniz gibiyim küçük bir bebğim var ve ikinci olursa ne olur bilemiyorum kardeş olsunda istiyorum ama bu halimden korkuyorum.

Ben anasinifi ogretmeni olarak kizini krese gondermeyi onermem hemde asla. O cocugun da size ihtiyaci var ve gonderirseniz kardesten dolayi gonderildigini dusunecek.
( dusunmekten ote durum boyle oldugu icin hissedecek siz ne kadar hissettirmeyiz ayorim yapmiyoruz deseniz dikkat etseniz bile)
onun yerine zaten yarim donem kaldi yardimci almayi dusunun derim.

X