Sünnet Çocuklarda sünnet ne zaman ve nasıl yapılmalı ?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Çocuklarda sünnet ne zaman ve nasıl yapılmalı?
968.jpg

Sigmund Freud tarafından ortaya atılan kastrasyon fenomeni hipotezi nedeniyle 3-6 yaş arasında çocukların sünnet edilmelerinin sakıncalı olduğu ve onların kastrasyon korku yaşayacakları düşünülürdü ve sünnetin 0-3 yaş ve 6 yaş üzerinde yapılması önerilirdi.

Ancak bir hipnoterapist ve genel cerrahi uzmanı olarak benim gözlemlerim çocukların bilinçli zihinlerinin geliştiği 9-10 yaşlarında bu işlemin yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir. Çok basit bir gözlemi hepimiz yapmışızdır. Çocuk küçük anlamaz dediğimiz bir yaşındaki bir çocuk bile, iğne yapıldığı yeri biliyor beyaz önlük gördüğünde korkuyor, ve hatta iğne yapan doktor veya hemşireyi tanıyor.

Nasıl yapılmalı?

Sünnet cerrahi bir işlemdir ve o nedenle mümkünse ameliyathane şartlarında steril olarak yapılmalıdır. Çok korkan çocuklarda sedasyon anestezisi kullanılmalıdır. 9-10 yaşlarından küçük ve sünnet olması enfeksiyon, fimozis nedeniyle mutlak gerekenler yine anestezi altında ve ameliyathanede sünnet edilmelidirler.

Op. Dr. H. Mehmet ULUSAL

Çoluğum çocuğum yok ama, sanki doğar doğmaz yapılan en kolayı gibi geliyor bana.
Yine de dediğim gibi, konuya uzağım, bilemiyiciğim. :)

Ben de ileride bir oğlum olursa doğar doğmaz yapılsın isterim. Sünnet düğünü falan da istemem, hiiiiiiiiiç hoşlanmam.

oglumun her ozel ani gibi boyle tekrari olmayacak bi gunu de degerlendirmek isterim ben. pelerinli,eglenceli,sevdiklerimizle beraber gecirip ,oglumun zihninde guzel bi ani olarak yer etmesini istedigim bi gun. paşam 6 yasinda ,onumuzdeki sene dusunuyorum insh :)

ben oğlumu doğar doğmaz sünnet ettirmek istemiştim annem ve eşim istemedi sonra 1 buçuk yaşında kasık fıtığı ve idrar yapama şikayetiyle hem ameliyat hem sünnet oldu çok korktum ama oğlum benden cesaretliydi ve hiç bir sorun yaşamadan bu dönemi atlattık

Sevgili Anneler .. Biricik oğullarımızın sünnet zamanı geldiğinde derin bir heyecan kaplar benliğimizi...Sünnet operasyonu nerede yapsak ? Biricik oğlumuzun erkekliğe ilk adımını atacak elit yer neresi ? Pasta , İçecekler , Video , Davetiyeler , Müzik , Taht ve bir çok istediğiniz harikulede şeyleri ayrı ayrı yapmak , araştırmak ne kadar zor değil mi?

Sünnet Masal Diyarı ekibi bu organizasyonu yepyeni bir farklılıkla uygun fiyatlarla sunuyor. Şöyle ki ; Biricik oğlunuzun sünnet operasyonunu tam teşekküllü hastanede Çocuk Cerrahı Uzmanına yaptırıyor... Hotel Boursier 'deki salonlarında sünnet düğününü, kınasını gerçekleştiriyor.. Salon süslemelerini de yapıp , misafirlerinize pasta ve içecekleri de sunuyor. Bu yazdıklarımı da sadece 2000 TL gibi bir tutara gerçekleştiriyor. Profesyonel ekip ; davetiyeleri istediğiniz gibi yaptırıp , video çekimini , Dj 'ini , Fotoğraf çekimini , Yeniçeri , Sünnet tahtını da hizmetlerinde ayrıca yapabilmekte...

Sünnet düğünü, kınası yemekli olsun diyorsanız ; çok ekonomik fiyatlarla da muhteşem yemekleri sizlere ve konuklarınıza sunuyor..

Biricik oğlunuzun , sizlerin , konuklarınızın ve oğlunuzun arkadaşlarıyla masal tadında yaşatacaklarından şüpheniz olmasın.. (tavsiye)

Salon Mecidiyeköy'de , Açık-Kapalı Otoparkları da mevcut... Kaliteyi rüya tadında yaşamak ve yaşatmak için iletişime geçip bilgi almanızda fayda var derim ...

Son düzenleyen: Moderatör:
X