Çocukların masraf konuları

GelenKutusu

Mutlu ve 2 çocuklu bir bekar...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
8.451
29.971
Sevgili arkadaşlar,

Bazılarınız bilir, 2 kızı olan boşanmış bir anneyim. Şimdi babalarına nafaka artırım davası açacağım. Ancak avukat benden çocukların masraf kalemlerini istedi. Babaları nafaka veriyor ama onun verdiğinden daha fazlasını ben harcıyorum normal olarak.

Detayları unutmak istemiyorum, düşünüyorum bazı başlıkları buldum ama atlamak istemiyorum önemli şeyleri.

Belki sizin aklınızda önereceğiniz şeyler olabilir.

Şimdilik benim listemdekiler şunlar:

1. Özel okul ücreti
2. Giyecek (kıyafet-ayakkabı)
3. Kişisel masraflar (kuaför)
4. Okuldaki ekstra aktiviteler
5. Büyük kızımın etüdü
6. Okul kıyafeti ve defter-kitap ücreti
7. Haftasonu aktiviteleri (sinema-tiyatro)
8. Yaz tatili ücreti (otel-yol vs)
9. Okullar kapanınca bakıcı ücreti

Sizin aklınızdakiler neler?

Ben daha sonra yanına fiyatları ekleyeceğim ve ortalama aylık masraf tespit edeceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not 1: Davayı açtım ve sonuçlandı. 14. sayfada güncelleme yaptım.
Not 2: Davayı temyize götürmüş eski eşim. Güncelleme 23. sayfada

Son düzenleme:
ne kadar peki cocuklariniza harcadiginiz masraf?
epey tutuyordur.
kolay degil cocuk büyütmek, hep bi masraf cikiyor sonucta.
nafakayla asla bir degildir.

Sevgili arkadaşlar,

Bazılarınız bilir, 2 kızı olan boşanmış bir anneyim. Şimdi babalarına nafaka artırım davası açacağım. Ancak avukat benden çocukların masraf kalemlerini istedi. Babaları nafaka veriyor ama onun verdiğinden daha fazlasını ben harcıyorum normal olarak.

Detayları unutmak istemiyorum, düşünüyorum bazı başlıkları buldum ama atlamak istemiyorum önemli şeyleri.

Belki sizin aklınızda önereceğiniz şeyler olabilir.

Şimdilik benim listemdekiler şunlar:

1. Özel okul ücreti
2. Giyecek (kıyafet-ayakkabı)
3. Kişisel masraflar (kuaför)
4. Okuldaki ekstra aktiviteler
5. Büyük kızımın etüdü
6. Okul kıyafeti ve defter-kitap ücreti
7. Haftasonu aktiviteleri (sinema-tiyatro)
8. Yaz tatili ücreti (otel-yol vs)
9. Okullar kapanınca bakıcı ücreti

Sizin aklınızdakiler neler?

Ben daha sonra yanına fiyatları ekleyeceğim ve ortalama aylık masraf tespit edeceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sen kendi kızın için ne harcaması yapıyorsun

Şu anda ne kadar nafaka veriyor peki
Şu anda 500*2=1000 TL veriyor

ne kadar peki cocuklariniza harcadiginiz masraf?
epey tutuyordur.
kolay degil cocuk büyütmek, hep bi masraf cikiyor sonucta.
nafakayla asla bir degildir.
Tabi ki ufak şeyler fark edilmiyor harcanırken ama örnek vermek gerekirse arkadaşının doğum günü partisine davet ediliyor, hediye almadan gidilmiyor.
Hafatsonu sinemaya gitmek gerekse, bana da bilet alıyoruz, mısırı, içeceği derken 100 TL.

Kuaföre gidiyorlarsa telefon kullanabilecek yaştalar sanırım? Öyleyse onun da sabit faturası var,onu da ekleyebilirsiniz.
Kendi başlarına gitmiyorlar ama okul gösterilerinde saçları yapılıyor, onun dışında düzenli kesime götürüyorum. Telefonları yok, ev telefonu da kullanmıyoruz.

Okul servis ücretleri
hastane ilaç masrafı
Servis kullanmıyolar, ben bırakıp alıyorum. ama dediğiniz gibi hasta olduklarında özel hastaneye gidiyoruz, bunu da ekleyeyim. Teşekkürler.

ana kalemler,sağlık,eğitim,yiyecek,giyecek,sosyo kültürel etkinlikler,barınma,ısınma...aklıma gelen bunlar..
Sağlık konusunu unutmuşum, çok teşekkürler :)
Barınma ve ısınma yazılabilir mi emin değilim. Yani onlar olmasa ben daha küçük bir evde daha ucuza hayatımı idare ettirebilirim mantıken ama hukuken bir madde olmayabilir. Zaten daha küçük oldukları için yemek ve barınma hakları var, bundan da ben sorumluyum.

Baska ne olabilir ki? Aylik 10bin tutar bunlar sanirim.. Zaten esinizin durumu iyiydi alin alabileceginiz kadar bence. Sizden para kacirirken dusunseydi...
Evet yeni bir avukat buldum, eski dosyada mağdur olduğumu söyledi zaten. Kaçırdığı paranın izini süreceğiz.

sağlıkla ilgili birşey yazmamıssınız ilaç muayene vs. ne kadar nafaka alıyorsunuz ki bunlar çok tutar çunkü
Sağlığı ekledim kendi listeme. Hepsini nafaka ile karşılamıyorum tabi ki, babaları 1000 TL veriyor, geri kalan benim maaşımdan

Evet yeni bir avukat buldum, eski dosyada mağdur olduğumu söyledi zaten. Kaçırdığı paranın izini süreceğiz.

Sağlığı ekledim kendi listeme. Hepsini nafaka ile karşılamıyorum tabi ki, babaları 1000 TL veriyor, geri kalan benim maaşımdan

1000 mi veriyor? Allahim saka gibi. Insallah o kacirdigi paralarin izini surersiniz de alirsiniz catir catir..

ebence kuaför gibi bir madde ekelemeyin,ters algılanır..bu sefer çocukların içtiği suyun parasını bile benden alacaklar diye..
daha temek ihtiyaçlar gibi yazın..eski eşinizin durumu iyi mi maddi oalrak? yani davaya gerek kalmadan artırmaz mı?

Maddi açıdan bakınca artırabilir tabi ki
Ama onu ben boşadığım için bana feci kinli şu anda. Benim burnum sürtülsün diye yapmadığı kalmıyor. Arada çocuklar zarar görse bile umurunda değil, yeter ki ben de zarar göreyim.
Maddi durumu gayet iyi, eski para ile 2 trilyon kaçırmıştı benden. Ama başkasının adına yatırmış bankaya, arabasını filan hep başkasının üstüne almış. Mahkeme sürecinde kendi adına emekli maaşından başka şeyi yoktu.

Kuaför yerine kişisel bakım diyebilirim belki.

Maddi açıdan bakınca artırabilir tabi ki
Ama onu ben boşadığım için bana feci kinli şu anda. Benim burnum sürtülsün diye yapmadığı kalmıyor. Arada çocuklar zarar görse bile umurunda değil, yeter ki ben de zarar göreyim.
Maddi durumu gayet iyi, eski para ile 2 trilyon kaçırmıştı benden. Ama başkasının adına yatırmış bankaya, arabasını filan hep başkasının üstüne almış. Mahkeme sürecinde kendi adına emekli maaşından başka şeyi yoktu.

Çok para kaçırmış. Acımayın çocuklarını maddi yönden bari rahat ettirsin.
Her şeyin planını yapmış kaçırmış malları. En azından iyi bir nafaka ödetmelisiniz.

X