Tuvalet Eğitimi Çocukların tuvalet sıkıntısı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

blackeyes06

egeli bayaan:)
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
333
54
Merhaba oncelıkle tecrubelı annelerden yardım istıyorum daha önce bı konu açmıştım çok şükür tatıl bıttı kendı evime döndüm şu da bi gercek ınsanın ewi gibisi yok..neyse döndükten sonra evı yerlestırdım ve cocuğun çiş zamanı gelmiştı bugüne ikinci gün ama çişim var demiyor oturtursam yapıyo yaptıktan 15 dk sonra bakıyorum donu ıslak yanı kendı demıyor Kaç sefer degıstık hep aynı uyuturken bez bağlıyorum ne zaman çiş geldı der oturur o zaman uyurken bağlamam bu arada 3 yasına girecek siz bu işin üstesınden nası geldınız kaç günde alıştı bana yardım edın ya

2 aydir alisamadi benim oglum 25 aylik suanda ben bezi tamamen attim hic takmiyorum. Kendi soylemiyo ben goturuyorum tuvalrte goturmryi unutursam ustune yapiyo halilari kaldirdim oyle boyle ogrenicekler

Merhaba oncelıkle tecrubelı annelerden yardım istıyorum daha önce bı konu açmıştım çok şükür tatıl bıttı kendı evime döndüm şu da bi gercek ınsanın ewi gibisi yok..neyse döndükten sonra evı yerlestırdım ve cocuğun çiş zamanı gelmiştı bugüne ikinci gün ama çişim var demiyor oturtursam yapıyo yaptıktan 15 dk sonra bakıyorum donu ıslak yanı kendı demıyor Kaç sefer degıstık hep aynı uyuturken bez bağlıyorum ne zaman çiş geldı der oturur o zaman uyurken bağlamam bu arada 3 yasına girecek siz bu işin üstesınden nası geldınız kaç günde alıştı bana yardım edın ya
Biz bu yaz öğrendik. Kızım 23 aylıkken Ramazan'da başlamıştık. 5-6. Günden itibaren yavaştan söylemeye başlamıştı. 2. Haftasında tamamen öğrendi. Dönem dönem kaçırdığı oluyor tabi özellikle oyun oynuyorsa. Ben gelmiş olacağını tahmin ettiğimde alıp götürüyorum.

büyüdükçe öğrenmesi daha uzun sürüyor. normalde bir haftada öğrenirler çoğu çocuk. ama 3 yaşında kız yiğenim vardı 1 aydan fazla sürdü öğrenmesi. devamlı konuşman lazım ve wc ye götürmen lazım sanırım. benim çocuğum yok bu arada ben çevremden örnek verdim. inşallah tez zamanda alışır.

canim cok SIKSIK soracaksin..cis var mi? var mi? var mi? hatta bazen oduller vereceksin..benim oglumda kaciriyor arada ve geceleri aslinda baglamasam iyide geceleri nasil birakabilirim bilmiyorum.

Biz bu yaz öğrendik. Kızım 23 aylıkken Ramazan'da başlamıştık. 5-6. Günden itibaren yavaştan söylemeye başlamıştı. 2. Haftasında tamamen öğrendi. Dönem dönem kaçırdığı oluyor tabi özellikle oyun oynuyorsa. Ben gelmiş olacağını tahmin ettiğimde alıp götürüyorum.
Ne güzel hem yazın alişmaları daha ıyı olur ınsallah 5 . Günden filan der artık çok zorumş :)

canim cok SIKSIK soracaksin..cis var mi? var mi? var mi? hatta bazen oduller vereceksin..benim oglumda kaciriyor arada ve geceleri aslinda baglamasam iyide geceleri nasil birakabilirim bilmiyorum.
Bence tam gündüz alışarlarsa gece yatmadan çiş yaptırın sizde gece uyanıncada götürün sızın gündüz ne durumda bılmıyorum da ben tam alışına deyince gecede bağlamam

Bence tam gündüz alışarlarsa gece yatmadan çiş yaptırın sizde gece uyanıncada götürün sızın gündüz ne durumda bılmıyorum da ben tam alışına deyince gecede bağlamam
dogru olanda buymus zaten..geceli gunduzlu 1 kerede cikarmak...ama iste..yatak ortuleri oluyormus naylon onlardan alabiliriz aslinda ama gece uyandirmak lazim cis icin...gecede zaten 10 defa kalkiyorum aslinda ufaklik icin ama bilemedimki simdi..

Benim bebisimde tam 3 yaşında 2 ay önce başladım 2 hafta boyunca altina da kaçırdı yataginada ama şimdi gece gündüz baglamiyorum altını sabırlı olun benim avantajim 6 yaşındaki ablasiyla tuvalet yarısına girmeleri oldu eğlenceye çevirdiler başka kardeş yoksa siz beraber yapacaksınız çocuğunuza ilk kizimda öyle yaptım çünkü :KK45:

Benim oğlumda 24 aylık bir aydır çiş kaka diyor ama yaptıktan sonra söylüyordu bugun bi deneyelim dedim çiş deyince hemen götürüyorum kaka deyince e de ama yapmadı henüz bu ayı atlatayım bezi çıkarıp başlıcam bende. Allah yardımcımız olsun kızlar

Benim kızım şuan tam 2,5 yaşında. Yaklaşık iki aydır düzenli söylüyor. Ben kreşe gönderdiğim için ilk orda açmaya başladık altını, ama geceleride bez takmadım ben. Saatde 1 çişin varmı diye söyledim, lazımlığınıda isteyerek kendi aldı. Alıştırma kilodu bile kullanmadım onu bez sanıyodu anne beze yaptım diyodu. Bence bezi tamamen alın kararlı olun. Sakın pes etmeyin.

Biz de basladik çok iyi gidiyordu, hatta 6m gun cisim var diye soyluyodu. Ama 10. Gun annemlerin yazligine gittik 3-4 gunlugune bi bozuldu daha da duzelmedi malesef altina kaciriyo surekli ve cisim var demiyo çok uzuluyorum :KK43:

Offf yarama parmak bastınız bende 3 gündür cinnet geçiriyorum, bugün 4. Gün kızım 30 aylık, sırf dışarda pis tuvaletlere götürmeyeyim diye bugüne kadar erteledim bu tuvalet işini, gündüz canı isterse gidiyor kızım çok inatçı gitmeyeceğim diyor zorla götürüyorum, ama Herşeyi biliyor çişi kakayı tutmayı çünkü gece yatmadan 250 ml süt içiyor en az 8-9 saat kesintisiz uyuyor 2 aydır kupkuru Uyanıyor yani Herşeyi biliyor resmen beni oynatıyor

Sabır canım sabır. Gerçi söylemesi kolay biliyorum. Ben şanslıyım çok şükür iki çocuğumda 2-3 günde öğrendiler.

Çocuğunuzun dil Gelişimi nasıl? Benimkiler çok erken ve net konuştukları için çabuk öğrendiler belkide.

Yapsalar bir dert yapmasalar. Dışarıda tuvalete koşturmaktan,tuvalet aramaktan kilo verdim bu yaz. Parka çıkıyoruz mesela 5 dk sonra çişim geldi diyor haydaaa koş eve tuvalet için. Sonra geri çık falan Fenalık geldi.

Biz de basladik çok iyi gidiyordu, hatta 6m gun cisim var diye soyluyodu. Ama 10. Gun annemlerin yazligine gittik 3-4 gunlugune bi bozuldu daha da duzelmedi malesef altina kaciriyo surekli ve cisim var demiyo çok uzuluyorum :KK43:
Aynen tatile gitmeden halletmiştik bu işi. Hatta ben tatilden sonraya bırakacaktım, planım öyleydi, ancak baktım tutuyor çişini, dedim bıraktırayım. Ufak tefek kaçakları dışında hallettik demiştim. 15 günlük tatil sonrasında başa döndük diyebilirim :KK43:

Ben kolay bıraktıranlardanım

22 aylık falanı oğlum

Çıkardım bezi gece ve gündüz

Açtım altını ilk önce yaptı ve ne olduğunu bile anlamadı su dedi sonra anladı o çişmiş

Çişi gelince tuvalete yapılacağını vs biliyor biz yaparken görüyordu bir süre etrafa yaptı ara sıra teklif ettim ama götürüp oturtmadım zaten tuvale de hemen salonun yanında tuvalet kapısının önünde idi kendi rahatlıkla ulaşırdı

Bir kaç gün çeşitli yerlere yaptı eşim daga küçük vs dedi ama 1 haftanın sonunda alıştı

Bir yerde okumuştum sormayın hatırlatmayın sorumluluğu almayın çişini kendi takip etmenin onun yükümlülüğünde olduğunu bilsin diye o yöntemi uyguladım

Gece vs de kaldırmadım yatağa yapmadı

Alıştıktan birkaç hafta sonra tatile gittik birkaç yerde ayrı ayrı bir sıkıntı olmadı Deniz'de bile söyledi altına yapmadı

25 aylık kreşe başladı orda da söyledi kaçırdığı Nadirdir

Kolay geldin size ama umursamayın yapsın biraz bunun önemli bir şey olmadığını ilgi vs çekmediğini görmesi lazım yapınca nasihate de başlamayın yapsın değiştirin oyuna devam sonra boş vakitte nasihat

Aynen tatile gitmeden halletmiştik bu işi. Hatta ben tatilden sonraya bırakacaktım, planım öyleydi, ancak baktım tutuyor çişini, dedim bıraktırayım. Ufak tefek kaçakları dışında hallettik demiştim. 15 günlük tatil sonrasında başa döndük diyebilirim :KK43:
Ne yaptiniz canim merak ettim biz 4. Gun normale donduk yine çok sukur. Hatta gece bagliyodum ilk alistirdigim zaman dun gece onu da baglamadim uyuturken tembihledim hep bak bezin yok artik cisin gelince uyandir beni klozetimize yapalim diye iki kere kalktik gece yaptik. Darisi sizin basiniza insallah

Ne yaptiniz canim merak ettim biz 4. Gun normale donduk yine çok sukur. Hatta gece bagliyodum ilk alistirdigim zaman dun gece onu da baglamadim uyuturken tembihledim hep bak bezin yok artik cisin gelince uyandir beni klozetimize yapalim diye iki kere kalktik gece yaptik. Darisi sizin basiniza insallah

Maalesef henüz çözemedik çünkü hala eski düzenimize tam dönemedik.
Ama tatilden daha iyi durumdayız. Tatilde resmen her akşam yatağına yapıyordu, şu an baya azaldı. Ben hiç bez bağlamadım bu sürede.
Gündüz de alt ıslatıyordu tatilde, şimdi o da baya azaldı ama ağlarken falan şuan altına yapabiliyor.

X