Davranış Bozuklukları Çocukluk Çağı Tikleri

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Dinamiss

Guru
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
2.157
12
Merhaba arkadaşlar...Benim 5 yaşını yeni bitirmiş bir kızım var..Son bir ay içinde kaş kaldırma, öksürür gibi ses çıkarma gibi tikleri oluştu...Çevremdeki çoğu kişi ve danıştığım bir psikolog biraz beklememizi, tepki vermemizi kendiliğinden geçebileceğini söyledi..Ama elimde değil endişeleniyorum.. Aranızda bu durumu yaşayan ve de atlatan var mı ...Önerilerinizi tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar...Benim 5 yaşını yeni bitirmiş bir kızım var..Son bir ay içinde kaş kaldırma, öksürür gibi ses çıkarma gibi tikleri oluştu...Çevremdeki çoğu kişi ve danıştığım bir psikolog (kızımı götürmedim ben durumu anlattım) biraz beklememizi, tepki vermemizi kendiliğinden geçebileceğini söyledi..Ama elimde değil endişeleniyorum.. Aranızda bu durumu yaşayan var mı acaba...
Ev ortamında stresli bir şey yaşamadı ama kreşte öğretmen değişikliği oldu...Bir de çok sevdiği bir arkadaşı kreşte fazlaca uyum sorunu yaşadı...Öğretmenin dediğine göre kzıım da ona yardımcı olmak adına başka çocuklarla resmen iletişimi kesip sadece o arkadaşını teselli edip onla oynamaya çalışıyormuş...Bu durum ağır gelmiş olabilir diyor öğretmeni..Şimdi kreşteki diğer çocuklarla da oynaması gerektiğini falan anlatmaya çalışuyorum usul usul...
Görmezden gelmek gerekiyormuş bu durumu öyle de yapıyoruz..
Merak ettiğim bu durumu yaşayan ve de atlatan var mı ...Önerilerinizi tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim.
oğlumda kreş çağındaydı galiba aynı şekilde tik olacak şekilde öksürüyordu başta uyarmıştık sonradan tepki vermemeye başladık geçti. şu anda 4. sınıf ve tekrar başladı. uyarıyorum "oğlum bu tik olacak arkadaşların rahatsız olup senden uzaklaşacak, dikkat et" diyorum. ama nafile yine yapıyor. bizimkisi belki dikkat çekmeye çalışıyor . çünkü çalışıyorum evde olduğum sürede de çoğunlukla kardeşiyle ilgileniyorum. o da vakit ayırmaya çalışıyorum ama tabi ki eskisi kadar ayırmam mümkün olmuyor sonuçta diğeri daha bir yaşında. ben de öksürdüğünde oğlum üşüttün mü, gel pekmez, bal vs. vereyim diyorum. ama bundan sonra tepki vermemeye çalışacağım.

oğlumda kreş çağındaydı galiba aynı şekilde tik olacak şekilde öksürüyordu başta uyarmıştık sonradan tepki vermemeye başladık geçti. şu anda 4. sınıf ve tekrar başladı. uyarıyorum "oğlum bu tik olacak arkadaşların rahatsız olup senden uzaklaşacak, dikkat et" diyorum. ama nafile yine yapıyor. bizimkisi belki dikkat çekmeye çalışıyor . çünkü çalışıyorum evde olduğum sürede de çoğunlukla kardeşiyle ilgileniyorum. o da vakit ayırmaya çalışıyorum ama tabi ki eskisi kadar ayırmam mümkün olmuyor sonuçta diğeri daha bir yaşında. ben de öksürdüğünde oğlum üşüttün mü, gel pekmez, bal vs. vereyim diyorum. ama bundan sonra tepki vermemeye çalışacağım.

Merhaba...umarım atlatırız bu tik olayını...

Ben bir psikolog ve bi de psikiyatrist ile görüştüm bu tik olayını..ikisi de sakın ama sakın uyarmayın
görmezden gelin, sizin tepki vermeniz tikleri kalıcı hale getirir dedi.
Biz de çevremizdeki herkese durumu anlattık, görmezden gelmeye çalışıyoruz. Elbette görmek ve hiç tepki vermemek çok zor ama inşallah geçer gider...

X