çok acı çekiyorum yardım edin!

ilk aylarda oluyor canım herkeze ben doktora gitmiştim bebantenin kremini vermişti.bebantenin bide su geçirmeyeni var geçmesine yardımcı olur.geçicek ve bidaha olmuycak merak etme ama çocuğun ağzı pamukçuk olmuş olabilir ağzı acıdığı için beslenemiyordur.ağzına bak yada anlayan yaşlı deneyimli birine göster var derse doktora götür damla veriyorlar.hatta sen kimseye sorma büyük ihtimalle pamukcuktur doktora götür canım.göğsünü temiz tut ve kremsiz bırakma. geçmiş olsun.

valla benim velet 5 aylık olucak ama hala acıyor emzirirken. ben bepanten merhem (krem değil kremin bir faydası olamdı) ve göğüs kalkanıyla rahatladım birazcık. eğer denemediysen dene derim. emzirip bepanten sürüyordum sonra göğüs kalkanıyla kapatıp emziriceğim zaman ıslak mendille silip zeytinyağı sürüyordum..

canım karışmak istemem ama yardım etmeden de duramıycam ıslak havlu yüzünden yaraların geçmiyor olabilir onun yerine kaynamış ılınmış suya pamuk sürüp silsen daha faydasını görürsün.kızımdan biliyorum poposu pişik olunca doktor ıslak havluyu kaldırmıştı dahada azdırıyormuş pişiği.onun yerine ya yıkayın yada dediğim gibi peçeteyi ıslatıp silin demişti.umarım geçer.

Ben de aynı sorunu yasamıstım. Cok gecmis olsun. Acısı hicbirseye benzemez.
Bir de krem de sürsen az sonra ya camasırını giymek zorundasın yada bebeği emzirmen gerekir krem pek kalamadıgı icin iyi de gelmez.
Ben de o zaman bebekkokusuna yazmıs ve cesitli öneriler almıstım.
En cok isime yarayan ve ve yaramı iyilestiren cozumu yazayım.
Hani bu göğüs kalkanları oluyor ya avent'in falan.
onlardan aldım. ve Emzirmedigim zamanlarda, gögsümü önce karbonatlı su ile temizleyip
sonra bepantene Merhem sürüp, kalkanı takıyordum ve üzerine de camasırımı giyiyordum.
Böylece emzirmedigim ve sagmadıgım zamanlarda gögsümde krem kalıyordu ve 1-2 günde gecti bu sayede. Yalnız muhakkak Bepanthene merhem al. daha yaglı oldugu icin daha cabuk etki ediyor.

bende bu yaralardan müzdaribimm çok canım acıyor gerçekten emzirmekten nefret ettim desem yeri var..lansinohh aldımm daha beter olduu.. bepanten hiçbi işe yaramadı bide temizleyeyim derken daha fena oluyor.. hamaten başlarda fayda etti sonra gene aynıı.. hemşire yanında emzirdim yanlış mı emiyor acaba diye tamam budur doğrusu deedi ama geçmiyor geçmiyor geçmiyorrr. deli olacağım bebeğm altı aylık olsa inanın vazgeçebilirim emzirme işinden o derece acı çekiyorum.. sonra gögüs koruyucu aldımm onunla emzirmek rahat ama emme sürelerini uzatıyor ve bir kere takmayınca eski haline dönüyor yaralarr.. kesn bi çözümü yok mu bunun yaa..

arkadaşlar ben doğum yapmadan bu konuda tavsiyeler almıştım ve bu yüzden doğumdan sonra hastanede emzirmeye baslar baslamaz tavsiye edilen kremi sürmeye basladım kremin adı lansinoh lanolin inanın ne meme ucumda bahsettiğiniz gibi yaralar ne de baska bi acım oldu tavsiye ederim kullanın tamamen bitkisel bu yüzden sürdükden sonra gönül rahatlığıyla emzirebilirsiniz hemen düzelirsiniz. umarım şifa olur

Bende çok acı çekmiştim bu yüzden okumadığım araştırmadığım yer kalmamıştı. Bepanten krem önerdiler bana da. Ayva çekirdeğini bir iki gün az bi suda bekletip suyun pelteleşmesini bekle sür dediler. ben herşeyi denedim. yanlış emzirdiğime karar verip emzirme yollarını araştırdım
bebek memeyi tam olarak kavrayamadığı için sadece ucunu azına aldığı için yara olduğunu anladım
Bebeğin azı ancak o kadar alabiliyodu ilk başta sonra büyüdükçe memeyi iyi kavradı ve bu sorundan kurtuldum. Bu arada memenin kuru tutulması gerekiyo. Arada hava alması gerekiyo. eğer çok acı çekiyosanız sağın bir iki gün biraz iyileştikten sonra ağzını tam olarak açtıktan sonra memeyi verim bebeğe. ınşallah geçer zor bir durum. Geçmiş olsun

canım ya çokta kötü acır benim dr bana gold lanolin isimli krem vermişti göğüs ucu kahverengi bölgeye sürülüyor çokta iyi geldi koyun yağından olan bir krem zaten koyun gibide kokuyor göğsünüzü yıkamanıza bile gerek yok tamamen doğal hiç bir yan etkisi yok direk çocuğu emzirebilirsiniz eczanade bulabilirsiniz

arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz.hani bu emzirme uçlarıyla göğüs kalkanları aynı şeymi?ben göğüs pedi kullanıyorum fakat sanırım azda olsa ıslak kalsa kötü yapıyor..bi arkadaş göğüs koruyucu filan demişde...yani göğüs kalkanı takıp öylemi dolaşmak lazım?

kizlar ben henüz anne degilim ama bi yerde okumustum,belki faydasi dokunur sizlere..
bebegi emzirmeden yaklasik 10 dakika önce kestiginiz kuru sogani gögüs uclariniza sürüyorsunuz..birde emzirdikten sonra gögsünüzün kuru olmasina dikkat ediyorsunuz...
yara yapmamasi ve catlamamasi icin iyi bir yöntemmis..a.s.

lashinosh yanlış hatırlamıyorsam göğüs ucu çatlakları kremi ben kullanmadım ama kullananlardan biliyorum çok ii geliyormuş gerilen ve çatlayan göğüs ucunu zamanla açıp rahatlatıyormuş.

10 gunluk anneyim,ben aventin gogus kalkanini ve lansinoh krem kullaniyorum,faydasi oluyor ama tam gecirmiyor, ben silikon gogus ucunu kullanmayi da beceremedim, chicconunkini var ama ucu o kadar uzunki bebek onun hepsini agzina alip ememiyor,sizin denediginiz ve memnun kaldiginiz bir gogus ucu var mi acaba?

canım ben göğüs ucu kullanmadım
soğan sürmüş ve açıkta kurutmuştum hiç yara olmadıı benim
ama teyzemin kızı bepanten vermişti doktoru iyileşmiştii
bi de kahverengi bölgenin tamamını ver sakın sadece ucunu verme o yara yapar
bebeğin çok emer de genzine kaçar diye bi arkadaşım sadece ucunu verirdi
hem yara olurdu
hem de bebek çok hava yutardı bu yüzden gazlı olurdıu

bu arada sorunun geçti mi
ocakta yazmışsın da

kızlar bebeğim 2,5 aylık oldu ama hala göğüs ucumdaki yaralar geçmedi.tam sütün geldiği yer ayrıldı emerken kanıyor.bebeğim emiyo ben ağlıyorum ve yarık yerlerden süt çok akıyo bebek te süt çok gelince genzine kaçırıyor hiç huzurlu ememiyor.bana önerileriniz var mı?ben bunun içn ne yapmalıyım ve hangi doktora gitmeliyim.lütfen yardım edin.

slm bende aynı dertten yakınıyorum benim ilk günlerde göğüslerim acıdı gold lanolin krem kullandım iyi geldi sürmeyi bıraktım bebğim 3 aylık oldu sol göğsümde yine başladı sağda hafif acıma vardı ama emzirirken acımıyordu sol göğsümü sağıordum sağ göğsümün meme ucu altından yırtıldı iyileşti şimdide içtn kanıyor bebeğim kan çekmiş hep bir kustu hep kan süt diye birşey yok nasıl üzüldm anlatamam ağrılarıda cabası ne yaptıysam yok bebek şimdi 4 aylık hala çekiyorum kendimi sıkıntıdan sigaraya verdim bebeğimi huzurlu emziremiyorum allahım böyle sıkıntı çekenlere şifa versin çok zor çokkkkkkkkkk.

Back
X