merhaba bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Hem kızlık s.adımı hemde eşimin s.adını kullanıyorum.fakat bazi problemler çıktı kızlık s.adımı sildirmek istiyorum.ne yapılması gerekiyo.bilgi verirmsnz.
peki ben de yeri gelmişken sorayım. başlangıçta iki soyadını da kullanmak istediğin hangi aşamada ve hangi kurumla hallettin? nikahtan önce mi sonra mahkemeyle falan mı?
Bunun için evlilik cüzdanın ve nufus kagıdınla nufus idaresine gitmen yeterli bildiğim kadarıyla.
peki ben de yeri gelmişken sorayım. başlangıçta iki soyadını da kullanmak istediğin hangi aşamada ve hangi kurumla hallettin? nikahtan önce mi sonra mahkemeyle falan mı?
Şimdi şöyle,
Ben ilk nufus cuzdanımı alırken hangi soyadını kullanacaksın dediler. Bende ikisini de kullanmak istiyorum dedim.
Oradaki kadın çok problem oluyor sonra iki soyisim , bize değiştirmeye gelen çok oluyor dedi. Sonra sende gelirsin eşimin soyadın istiyorum diye dedi.
Bende kocamın soyadını alıverdim :)
O yüzden sanırım nufusa gitmek yeterli. AMa sen yine de bi internetten bak en iyisi.
merhaba avukat arkadaşlar ben de konusu açılmışken birşey sormak istiyorum.Şimdi diyelimki evlendim ve eşimin soyadını kullanıyorum.Evliyken kızlık soyadımı kullanmıyor olduğum halde değiştirebilirmiyim?
Neden diye merak ederseniz,benim şuan soyismim çok gülünç.Fakat ben evlendiğimde hem eşimin hem de kendimin soyadımı kullanmak istiyorum.Bekarken değiştirmek istemiyorum,çünkü aile içinde sorun çıkmasından korkuyorum.Ben de en yisi evlendikten sonra değiştirp ekleteyim diyodum.Bu konuda bilginiz var mı? şimdiden tşkler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?