Çok acil!!! Kızlık soyadı hakkında.

avare34

Bal oğlum abi oluyor
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
618
103
123
34
merhaba bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Hem kızlık s.adımı hemde eşimin s.adını kullanıyorum.fakat bazi problemler çıktı kızlık s.adımı sildirmek istiyorum.ne yapılması gerekiyo.bilgi verirmsnz.

merhaba bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Hem kızlık s.adımı hemde eşimin s.adını kullanıyorum.fakat bazi problemler çıktı kızlık s.adımı sildirmek istiyorum.ne yapılması gerekiyo.bilgi verirmsnz.

Bunun için evlilik cüzdanın ve nufus kagıdınla nufus idaresine gitmen yeterli bildiğim kadarıyla.

peki ben de yeri gelmişken sorayım. başlangıçta iki soyadını da kullanmak istediğin hangi aşamada ve hangi kurumla hallettin? nikahtan önce mi sonra mahkemeyle falan mı?

peki ben de yeri gelmişken sorayım. başlangıçta iki soyadını da kullanmak istediğin hangi aşamada ve hangi kurumla hallettin? nikahtan önce mi sonra mahkemeyle falan mı?

evlendikten sonra eklettirdm nüfus müdürlüğüne gidiyosun kimliğin ve 2 fotonla.dilekçe veriyolar dolduruyosun ve yenisini çıkartıyolar.

Bunun için evlilik cüzdanın ve nufus kagıdınla nufus idaresine gitmen yeterli bildiğim kadarıyla.

eminmsn.ben eklettirmeye gittiğim zmn memur eminmsn dedi.sildirmeye kalksan mahkeme kararı çıkarttırman gerekiyo dedi.

Şimdi şöyle,
Ben ilk nufus cuzdanımı alırken hangi soyadını kullanacaksın dediler. Bende ikisini de kullanmak istiyorum dedim.
Oradaki kadın çok problem oluyor sonra iki soyisim , bize değiştirmeye gelen çok oluyor dedi. Sonra sende gelirsin eşimin soyadın istiyorum diye dedi.
Bende kocamın soyadını alıverdim :)

O yüzden sanırım nufusa gitmek yeterli. AMa sen yine de bi internetten bak en iyisi.

Şimdi şöyle,
Ben ilk nufus cuzdanımı alırken hangi soyadını kullanacaksın dediler. Bende ikisini de kullanmak istiyorum dedim.
Oradaki kadın çok problem oluyor sonra iki soyisim , bize değiştirmeye gelen çok oluyor dedi. Sonra sende gelirsin eşimin soyadın istiyorum diye dedi.
Bende kocamın soyadını alıverdim :)

O yüzden sanırım nufusa gitmek yeterli. AMa sen yine de bi internetten bak en iyisi.

aynı muhabbet bende de geçti.memur söledi.eminmsn dedi.ztn kendi s.adında eşininkide çok uzun (ikiside 9 haneli ) ztn bi avantajı yok.bence kalsın dedi.sildirmeye kalksan mahkemeden karar çıkartman lazm dedi.bende bunu araştırıyorum ne kararı bu bi de mahkemeyle mi uğraşcam ya :50: netten de bşy bulamadım.

Arkadaşlar bende bekarlık soyadımı eklettirmek için nüfusa sordum eklerken dilekçe, sildirirken mahkeme dedi, aslında ben imkanım olsa da hiç eşimin soyadını kullanmasam, ben onun soyu değilimki niye onun soyadını almak zorunda bırakılıyorum anlamadım, ne saçma :95: Herkes kendi soyadını kullansın çocuğumuz onun soyadından olabilir.

merhaba avukat arkadaşlar ben de konusu açılmışken birşey sormak istiyorum.Şimdi diyelimki evlendim ve eşimin soyadını kullanıyorum.Evliyken kızlık soyadımı kullanmıyor olduğum halde değiştirebilirmiyim?
Neden diye merak ederseniz,benim şuan soyismim çok gülünç.Fakat ben evlendiğimde hem eşimin hem de kendimin soyadımı kullanmak istiyorum.Bekarken değiştirmek istemiyorum,çünkü aile içinde sorun çıkmasından korkuyorum.Ben de en yisi evlendikten sonra değiştirp ekleteyim diyodum.Bu konuda bilginiz var mı? şimdiden tşkler

merhaba avukat arkadaşlar ben de konusu açılmışken birşey sormak istiyorum.Şimdi diyelimki evlendim ve eşimin soyadını kullanıyorum.Evliyken kızlık soyadımı kullanmıyor olduğum halde değiştirebilirmiyim?
Neden diye merak ederseniz,benim şuan soyismim çok gülünç.Fakat ben evlendiğimde hem eşimin hem de kendimin soyadımı kullanmak istiyorum.Bekarken değiştirmek istemiyorum,çünkü aile içinde sorun çıkmasından korkuyorum.Ben de en yisi evlendikten sonra değiştirp ekleteyim diyodum.Bu konuda bilginiz var mı? şimdiden tşkler

ne yalan sölim dediğinden bşy anlamadım.1.si evli değilsin galiba ?

2.si evlendikten sonra hem kendi hem eşinin soyadınımı kullanmak istiyosun.Yoksa sadece kızlık soyadınımı.

Bende kızlık soyadımı eşimin soy adından önce yazdırdım...Fakat şimdi sildirmek istiyorum, nüfus müdürlüğü bunun için asliye hukuk mahkemesine dava açmam gerektiğini söyledi.Bu nasıl bir süreç, sonuç alabilir miyim?

Arkadaşlar sonradan girip okuyanlar içinde bilgi olsun diye size sonuçları yazmak istedim.Öncelikle asliye hukuk mahkemesine başvuruyosunuz.Dilekçe yazıp harç yatırıyosunuz.(240 tl civarı ) Daha sonra postayla size mahkeme günü bilgileri vs geliyor.Mahkemeye çıkıyosunuz hakime anlatıyosunuz.2 Hafta sonra tekrar postayla evrak geliyor.Gazeteye yazı veriyosunuz.O gazeteden 2 ad alıp mhkemeye gidyosunuz.Paranızın bi bölümünü iade ediyolar.Böylece sonuçlanmış oluyor.Nüfustan yenisini çıkartabiliyosunuz.

Sorununuz kadınların genel sorunları arasındadır. Malesef bir kadın evlendiğinde eiğinin soyadını alıyor ve eşinin kütüğüne kaydediliyor. Burada kadın-erkek arasındaki Anayasal Eşitlik konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Sizin sorunuz ile ilgili olarak da Asliye Hukuk Mahkemesi' nde "soyadı düzeltme" davası açmanız gerekmektedir.
Av. Yeliz BOYRAZ

Back
X