• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok bagiriyorum..

Alminamelegim

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
83
120
13
30
Iyi geceler herkese,
Benim derdim bagirmam.. Esimle tartisma kavga esnasinda cok bagirip cagiriyorum. Evde disarda farketmiyo yanimizda biri oldugundada. Disardaki insanlara komsulara rezil oldum. Gecen kizim kucagimdayken kavga ediyorduk, yuksek sesle bagirdim yine bebegim kucagimdayken sakinlesince boyle yaptigim icin oturup agladim. Sonradan cok pisman oluyorum bidaha bagirmicam diyorum ama kendimi tutamiyorum.
Aslinda hic kavgaci bir insan degilimdir baska hickimseyle bu denli bagirmali bir tartisma icine girmedim. Bu tutumum sadece esime karsi sorunun kaynagi burda asil farkindayim piskin piskin konusmasi ustume gelmesi tetikliyor tahammülsüzlestim. Ofke kontrol sorunum var desem bu herkese karsi boyle olmazmiydi? Hic boyle bir insan degilim. Cok uzuluyorum kendimi o duruma dusurdgum icin. Ne yapabilrim nasil durdurabilirim kendimi?

belkin esinle ilgili sorunlarini cozmek yerine icine atiyorsun.
o anda birden hepsinin birikimi olarak patliyor olabilirsin.
eger boyleyse sorunlarini kucuk buyuk farketmez konusarak cozup icine atmayip kurtulabilirsin bu durumdan.

Iyi geceler herkese,
Benim derdim bagirmam.. Esimle tartisma kavga esnasinda cok bagirip cagiriyorum. Evde disarda farketmiyo yanimizda biri oldugundada. Disardaki insanlara komsulara rezil oldum. Gecen kizim kucagimdayken kavga ediyorduk, yuksek sesle bagirdim yine bebegim kucagimdayken sakinlesince boyle yaptigim icin oturup agladim. Sonradan cok pisman oluyorum bidaha bagirmicam diyorum ama kendimi tutamiyorum.
Aslinda hic kavgaci bir insan degilimdir baska hickimseyle bu denli bagirmali bir tartisma icine girmedim. Bu tutumum sadece esime karsi sorunun kaynagi burda asil farkindayim piskin piskin konusmasi ustume gelmesi tetikliyor tahammülsüzlestim. Ofke kontrol sorunum var desem bu herkese karsi boyle olmazmiydi? Hic boyle bir insan degilim. Cok uzuluyorum kendimi o duruma dusurdgum icin. Ne yapabilrim nasil durdurabilirim kendimi?
Eşin istemediğin şeyleri bilerek yapıyorsa bu patlama o yüzden olabilir.

sadece esine karsi olmasi aklima psikolojik olarak uygulamis oldugun bir nevi korunma Mekanizmasi olabilir diye geldi.

Esin psikolojik siddet uyguluyor mu?

Yoga ve meditasyon gibi şeyler bana iyi geldi öfke kontrolü konusunda. Tavsiye ederim. Kişisel gelişim kitaplarının da gerçekten güzel olanları var.
Anneme çok öfkelenirdim, artık alttan alabiliyorum bazı şeyleri veya bağırmadan derdimi anlatıyorum.

tartisirken esiniz tahrik ediyormu. mesela siz konusurken bön bön bakma gibi,gülmek gibi ve hi hi evet tabi moduna geciyormu. bunlarda insani bagirmaya sevkeder bence

A Alminamelegim
Birbirlerini umursamadan, eşlerin birbirlerine bağırmalarını kesinlikle yanlış buluyorum. Bu ilişkinizi ciddi anlamda zedeler. Sokakta, ailenin veya herhangi 3.kişilerin yanında bağırıp çağırmalar hoş değil. Öncelikle bunu düzeltmelisiniz. Eğer bir konuda uzlaşamıyorsanız oturup konuşmayı deneseniz? Tatlı dil herşeyin çözümüdür. Bu sorununuzla ilgili destek alın kitaplar okuyun. Inyernet elinizin altında derya deniz kaynaklar var.

bu bende herkese karşı var hatta sadece bağırmak değil mesela sevgilimse üstüne yastık filan fırlatmak,zarar veremeyeceğim yabancı biriyse kendimi tırnaklamak boyutunda. ciddi anlamda öfke kontrol problemim var. uzman desteği alıyorum. onun da tavsiyesi üzerine spor yapıyorum. yoga/meditasyon işini beceremiyorum ama pilates yapıyorum cidden çok rahatlamış oluyorum.

Bebek kucağınızdayken kocanızla basbas bağırmalı kavga mı ediyorsunuz :KK57:
Ben eşimle kimsenin içinde tartışmam, yanımızda çocuğumuz varsa aptal salak gibi kötü sözleri bile söylemeyiz içimizden çok geçse de. Ses tonumuz yükselmez sakin bir imaj çizeriz. Sonra da sinirim gidiyor nedense kızmaktan vazgeçiyorum :olamaz:
Siniriniz gelince kendinizi sakinleştirmenin yollarını arayın, bebeğin yanında asla bağırarak kavga etmeyin, ben bazen duşa giriyorum, verin bebeği kocanıza duşa atın kendinizi, bazen de spaya gittiğim oluyor al çocuğu ben dışarıda kafa dinleyeceğim diyorum.

Adamlar sinirlerimizle oyun hamuru gibi oynayınca sonuçları bu oluyor.
Sizde bir sorun yok o kendini düzelttiğinde siz de düzelirsiniz diye düşünüyorum.

Psikolojik şiddet sadece erkeklere has birşey değil yalnız. Kadınlar da psikolojik şiddet uygular. Normalde kendinizi frenleyebiliyorken partnerinize bağırmak, üstelik bunu her ortamda yapmak gayet psikolojik şiddettir. Sen şöyle şöyle davranıp beni bağırttırıyorsun ile sen şu davranışların ile beni öfkelendirdin o yüzden vurdum arasında mantık açısından hiçbir fark yok eylem farklı yalnızca.

Siz zaten davranışınız yanlış olduğunun farkındasınız, hatanın kaynağını karşı tarafta aramak yerine çözüme yönlendirilmeniz gerek. En basitinden bunu şuan konuşmayalım çünkü öfkeliyim diyip ortamdan uzaklaşabilirsiniz tartışma sırasında.

Back
X