Çok bunaldım lütfen akıl verin

Eda Semiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2025
8
-3
1
26
Buraya üye olup dert anlatacağım asla aklımın ucundan geçmezdi fakat kimse anlamayınca ya da yardım eden kimse olmayınca mecbur kalıyormuş insan, neyse yaklaşık 1.5 yıl önce evlendim ve 2 katlı müstakil bir evde kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum bunun bir sorun olabileceğini asla ön göremedim ahh ahh, evlendikten sonra iş yerim çok uzak olduğu için işimi bıraktım evime ve eşimle olan hayatıma alışmaya çalışıyordum, balayından geldikten sonra başladı bizimki sürekli gelmeye, sizi özledim diye 1 gün 2 gün 3 gün e yeter ama hep böyle mi olacaktı oldu da hatta günde 7-8 kere gelmeye başladı, kapıyı açmazsam camı tıklatır o da olmazsa arar asla rahat bırakmıyor ve sürekli saçma sapan bişey getirip onu bahane ederdi, eltimle beni kıyaslardı z bana bunları bunları yapıyordu sende yap gibisinden.

Allah var yapıyordum da misafiri gelir tatlısını poğaçasını kurabiyesini her şeyini ben yapardım ve emrivakiye dönmüştü artık bu durum, eşimde bende çok akraba seven insanlar değiliz onlara misafir geldiğinde çıkmayız genelde ama yardıma ihtiyacı olduğunda her şeyini hazır edip yapardım kırmadan o kırılmasın diye ben daha çok üzülüp kırıldım, evlendikten 5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim, bana sürekli sen normal doğuramazsın sezaryenle doğur mama ver gece daha uzun uyusun demeye başladı, 26. Hafta da sancılarım başladı sürekli hastaneye gidip geliyordum, bir gün hastaneden çıktım kahvaltıya çağırdı yedik allah razı olsun, misafirim gelicek bana tatlı yapıcaktın ya kurabiye de yap dedi eşim yanımda onun bir şey söylemesini bekliyorum umrunda bile değildi, ben kolay kolay hayır diyebilen biri değilim bana göre çok düşüncesiz bir hareket bu karşındakinin düşünmesi gerekir anneme anlattığımda çok kızmıştı neden yatıp dinlenmiyorsun diye, çokta haklı sürekli bir arada olalım istiyor çalışmasına rağmen evde olduğu her zaman sürekli diken üstündeyim ne zaman kapı çalacak diye.

Hamileliğimin son ayları yaza denk geldi geceleri asla uyuyamıyordum, sabah serinlikte zar zor uyuyabiliyordum 9-10 gibi kapıyı açana kadar zile basar gitmezdi, uyan artık çocuk acıkmıştır diye çocuk karnımda ya benim çıldırıyorum hatırladıkça, neyse kontrole diye gidip doğuma alındım açıklığım olduğu için hemşireler 5 dk izin verdi beni görmeleri için, yok sen hiç sancı acı çekmiyorsun demeye başladı çocuk doğdu hemen eşime benzetildi, hatta benim babama bile benzetildi ama bana asla benzetilmedi halbuki tıpatıp aynım canım kızım, hastaneden eve geldiğimizde annemin kalmasını istedim yanımda, annem bana ve çocuğa bakacakken sürekli onlara hizmet etmeye başladı turşu mu kurmadı barbunya mı ayıklamadı, kayınvalidem için e ben de dikkat etmeyince dikişlerimde açılma oldu, kaynar bişey olmaz dedi ve geçiştirdi beni, bu arada doğumdan 2 gün sonra asla acil olmamasına rağmen lazer ameliyat oldu bacağına pıhtı atmış.

Aşağıya in çık bebeğe bakmaktan oldu dedi, ilk çocuğum çok tecrübesizim emzirirken asla baş başa kalamadık sürekli dibimdeydi, yatak odasına gidiyordum peşimden gelip burnumun dibine giriyordu bide çok emziremedim de zaten çok fazla sütüm olduğu için çocuk tıkanıyordu ve sağıp besliyordum, 2. Kez dikiş için genel anestezi aldım ve o günden sonra sütüm azalarak gitti mamayla besleniyor şu an, bana nasılsın iyi oldun mu demeyen insan sürekli emzir emiyor mu diye soruyordu anne sütü çok önemliymiş, ben bilmiyorum sanki her gün kahroldum bebeğim mama yiyor diye bana mantıklı gelmeyen hiçbir şeyi çocuğuma yapılsın istemiyorum ama bunu asla anlamıyor, neyse bebek mevlidi için bana söz vermişti daha hamileyken mekan tutarım öyle yaparız diye, ki bunu bütün akrabalarıma da söylemiş torunuma mevlit yapıcam diye mekan pahalı gelmiş kapının önünde yapıcakmışız ama bunu bana değil eşime söylüyor, ben ev varken kapının önünde olmasını soğukta insanların oturmasını istemiyorum, 4-5 kere konuştu eşimle saçma sapan fikirler sunuyor ve en sonunda bıktım beni kâl e bile alıp konuşan yoktu, annemle konuştum annem kendi evinde yapabileceğini söyledi, benim evimde olmama sebebi de sadece 1 odam var ve 60-70 kişinin geleceği söyleniyor o kadar kişi sığmaz.

Bir akşam yine bana geldi ve sonunda mevlit konusunu açtı benim evimde yapalım mı dedi olur dedim, bana benim arkadaşlarım gençler toplanır sende de yaşlılar dedim, aralıkta yapacaktık her şeyi aldım bir hevesle bugün yanına gittiğimizde temizlikle kim uğraşacak cami de yapalım dedi şok oldum, yine mi karar değiştirdin yani cami soğuk çocuk üşüyecek ve kucaktan kucağa gezmesini de istemiyorum ben bissürü şey aldım süslemek için dedim, eh bi daha düşünelim o zaman diyor şeytan diyor ki kendi annende yap mevlidini onunda misafir çağırmasına asla izin verme, boş boş söz vermeyi çok seviyor yapamıycaksan konuşmayacaksın, zaten bugüne kadar bana hiç yardımın dokunmadı torununu da mı düşünmüyorsun, çok sıkıldım bunaldım taşınmak istiyorum ama tek maaşla kiraya çıkmamıza imkan yok kızım büyüyüp kreşe gidene kadar mecbur olarak evdeyim ama artık dişimi sıkıp katlanmak istemiyorum, gece saat 11-12 olmuş bana geliyor anahtarı kapının üstünde unutmaya gelmiyor bir bakmışsın karşında evde sınır bilen biri değil ve beni çocuk olarak görüyor saf numaralarını ben yemiyorum artık, mevlit için hevesimi kursağımda bıraktı yok mu bir çözümü olan akıl verebilecek olan? Evliliğim etkileniyor eşim bir çok kez konuşup uyardı bu arada ama onu da dinlemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paragraf olusturun lutfen
Ustelik ucretsiz.

Konunuza gelince, madem mesafe koymak istiyorsunuz "mevludu annemde yapicam/kendi evimde ama az kisiyle yapicam" seklinde konusun
Yani ortalikta salgin var 60 70 kisiyi eve dolduruyorsunuz
Hem sikayet edip hem birseyler talep ediyorsunuz
Kilidinizi degistirin anahtariniz olmasin onda
Eve pat diye girilince korkuyorum dersiniz gecersiniz
Bastan koyamadiginiz sınırın üzümleri bunlar

Ortada koca yok sizin derdiniz Mevlüt mü ?
Alacaksınız kocanızı karşınıza annen bundan sonra beni aramadan gelmeyecek yoksa ben gidiyorum diyeceksiniz ve sözünüzün ardında duracaksınız . Sezin hıc size ait bir eviniz hayatınız olmamış ki siz çok farklı şeylere takılı kalmışsınız

Bu arada Annenız size kızmış yat iş yapma die hamileyken ,
dogumdan sonra gelıp kendı nie kaynananızın işlerini yaptı yetmez gibi dikişleriniz açıldı. insan kırmamak böyle bisey değil kendi kırıldığınız yerde bi karsınızdakine dur demelisiniz

Şöyle bir durum var hiçbir zaman talep eden ben olmadım kendi kendine söz verdi ve yapmasını ben istemedim. 60-70 kişi gelse bile kızımı insanların içine çıkarmayı düşünmüyorum. Anahtarım yok onlarda bazen kapının üstünde unutuyoruz eve girerken kilidi değiştirmiştim. Haklısınız keşke en başında dur deseydim

Annem konusunda haklısınız biz kendimizi kullandırıyoruz resmen.
Eşimle bir çok kez konuştuk aynı şekilde annesiyle de konuştu küsüyor 1-2 hafta sonra yine aynı kadın değişmiyor.

Sınırları çizmeyi öğreneceksiniz, hayır demeyi de...ne münasebet cami de olur mu Bebek mevlidi..anne evde yapıyor musun yoksa haftaya annemde yapıyoruz de geç. Kesin konus.
Mama aldığına uzulme birçok bebek alıyor kafana takma
Her gün yüz kere gelmesine de nasıl izin veriyorsunuz ya, anne her an müsait olamıyorum de geç
Hayır demeyi ogrenemezseniz daha çok uzulursunnuz

Mevlit konusunu artık konuşmayı düşünmüyorum annemle plan yapacağım olsun bitsin çok sıkıldım artık bu konudan. İnanın o kadar surat yaptım,yanında oturmadım,eşim tersledi kaç kere sürekli gelme diye e ben torunumu özlüyorum o zaman bize götüreyim diyor kendi evine götürmesini de istemiyorum haftada 1 gün görmesi yeterli bence bu kadar bunaltmasa zaten götürürdüm ben ona. Onların himayesi altında olduğumuzu düşünüyor galiba taşınmadan rahat yok bana

aynı binada otururken ne olacağını düşündünüz ki? kime sorsanız size bunu anlatırdı zaten.

sürekli eşinizin annesini uyardığını söylemişsiniz ama sanmıyorum böyle olduğunu.

aynı binada otururken ne olacağını düşündünüz ki? kime sorsanız size bunu anlatırdı zaten.

sürekli eşinizin annesini uyardığını söylemişsiniz ama sanmıyorum böyle olduğunu.
Beni uyardılar zaten aynı binada olmaz diye ben toz pembe görmüşüm.
3-4 kere kendim duydum konuştuğunu

Paragraflara ayirirsan okuması kolay olur yarıda bıraktım.

Anneli kızlı ustunuzden geçiyorlar. Silkelen kendine gel kızını kendin gibi yetiştirme, ona böyle mi örnek olacaksın?Mevlüt ne yahu küçücük bebeyi hasta edeceksiniz kış vakti. Ama asıl sorun senin kocan, kocada iş yok hemen de bebek olmuş artık top sende herkese rest çekme zamanın gelmiş geçiyor...

Düşündüklerinizi söylemek ne kadar zor olabilir? Bu kadar pasif olmamalısınız. Bebek mevlüdü bence gereksiz ama siz istiyorsanız annemde yapıcaz haberin olsun, herkesi de çağırma yer yok deyin. Anahtarı kapıda unutsam bile pat diye dalma içeri, müsait olmayabilirim deyin. Gece geç saatte kapıyı çalıyorsa ya açmayın ya da açıp hayırdır acil bir durum mu var diye sorun her seferinde, normal olmadığını anlasın. O saatte oturmaya geldim derse de geç oldu, yatıcaz yarın görüşürüz deyip kapatın mesela. Ona misafir gelince bir şeyler hazırlamayı bırakın artık küçük çocuğunuz var. İstemediğiniz şeyleri direkt söyleyin, içten içe hayır derseniz sizi duyamaz sonuçta. Bu böyle olacak, ben böyle istiyorum bitti. Her kapıya geldiğinde açmayın, ısrar ederse açıp sinirlenmiş gibi yapıp çocuk uyurken dinleneyim diyorum iki saattir kapıya vuruyorsun, bir izin ver artık deyip bir anda kapatın suratına. Azıcık alınsın, her kapıya geldiğinde içeri alınmayabileceğini anlasın. Çocuğunuz için size ters gelen şeyler yapmak isterse, annesi benim benim istediğim olacak deyip daha da uzatmasına izin vermeyin. Buranın tapusu bende, istediğim gibi girer çıkarım düşüncesi varsa o zaman taşınırız, oğlunu torununu yılda iki kez görürsün dersiniz. Çocuğunuzun ezilmesini istemiyorsanız siz de kendinizi ezdirmeyin. Sonuçta ilk sizi örnek alacak, ona göre hareket edin.

Yani bu nasıl bi hayat anlamadım hamileyken sabah 9da cama vuran kaynananın 2. yapışında ağzına ederdim kendim ettim kendim buldum demişsin. Kocanda hayır yok ki sevmiyor sahiplenmiyor önemsemiyor sen korunma ne bilmiyorsun olan olmuş. Boşanma düşünmüyorsan o evden ayrıl en azından daha fazla ezilmezsin. Bu nasıl mıymıy pasiflik ya köle misin

Hatalar silsilesi

1. İş bırakılmış üstelik maddi olarak pek refah olunmadığı halde
2. Baştan kv evinde oturmak kabul edilmiş
3.İlk günden sınır çizilmemiş pasif karakter
4. 5.aydan hamile kalınmış evlilik iyi mi kötü mü denemeden
5. Ben hamileyim senle mi uğraşcam be ayarı verilmemiş
6.Lohusayım hepinizi keserim ayarı verilmemiş
7. Anne de malesef evladını koruyamamış kızını ezdirdiği yetmemiş kendisi de gelip kv ye iş yapmış

Kv yi takdir ettim gelin oğul dünür herkesi parmağında oynatıyor her işini gördürüyor valla helal olsun.
Kimsede karşısına çıkıp bir şey diyemiyor.

Sevişirken falan yakalanmıyor musunuz arkadaş? Ben olsam onun geldiğini anlayınca ahh uhh sevişme sesi çıkartırdım, kapıyı da yarı çıplak açardım.ondan sonra utanıp çat pat gelmez diye düşünüyorum.

Eşiniz nerede, konuşuyoruz küsüyor sonra tekrar devam ediyor demişsiniz. Sınırınızı net çizin, eşiniz artık kesinlikle evinize girmemesi gerektiğini söylesin. Gidin anahtarınızı değiştirin kapıyı çalarsa da açmayın. Böyle hayat mı geçer, ki yapılabilirse en iyisi taşınıp oradan gitmek ama şunu unutmayın sınır koymazsanız nereye giderseniz gidin aynı şeyleri yaşamaya devam edersiniz.

Artık bebek var zili sök bebek uyanıyor dersin
Birde ne bu yüzgözlük fedakarlık ayy ben bunaldım ..

Bu tokat gibi cevaplara ihtiyacım varmış teşekkür ederim. Ne kendimin ne de kızımın üzülmesine izin vericem bundan sonra . Büyüyünce benim gibi olmasın diye dik durup çabalayacağım. Kendimi ezdirmekten başka bir şey yapmıyorum haklısınız. Buraya ben başardım yapabildim diye yazacağım kendime söz veriyorum.

sanırım anneniz çok pasif bir insanmış siz de onu göre göre ona benzemişsiniz. nolur kızmayın ama bence berbat bir hayatınız var, hiçbir sevdiğim şöyle bir hayat yaşasın istemem. kızınızdan sizden pasiflik göre göre o da böyle bir insan olacaklar. zamanında anneniz kullanılmış, şimdi siz kullanılıyorsınuz eğer kendinizi çok acil değiştirip güçlü olmazsanız ilerde de kızınız kullanılacak böyle insanlar tarafından. çünkü kızınız da ay ben hayır diyemem tarzı bir insan olacak annesinden göre göre.

mevlüt konusuna girmiyorum bile bacım mevlüde gelene kadar yaşadığın hayata bak önce.

Bende bir çok sorun yaşamış biri olarak asla ama asla bu kadar taviz vermedim başlarda her şeyi söyleyemiyorsunuz belki ama o cinnet bir geldimi daha beni tutabilene aşk olsun ,kocaların bir çoğu zaten anne baba evliliğini benimsediği için onlara aykırı gelmiyor ve rahatsız olmuyorlar.

Açık seçik konuşacaksınız ,anne biz bir evde iki kardeş değiliz karı kocayız ve bizimde bir hayatımız var ,her an her saniye girilip çıkılmaz ,hiç bir sebep yokken bilr bugün yalnız kalmak isteyebilirim diyeceksiniz .

Torun var diye her saniye bir arada olamayız herkes torununa bu kadar yakın olmak zorunda değil,buna alışırsanız iyi olur sizin için diyeceksiniz ,yani önce güzel dil ile olmuyorsa kavga gürültü neyse ney ,sınırlarınızı çizmeyi ögrenin ve çocuğunuzun sağlık vb.tüm sorumluluğu sizde ,babanne ben yaparım ederim demesiyle ona bırakırsanız zaten tüm ipleri vermiş oluyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…