Çok dağınığım düzenli olamıyorum ama cok üzülüyorum lütfen tavsiye

mah_i_nur

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
130
25
38
Hanımlar ya ben bu düzen işini yapamıyorum ev işine geldi mi bir gün Hevesle topluyorum bir hafta Dağınık eve misafir gelcek diye Aklım çıkıyo misafiri istemediğinden değil ev Dağınık ve kirli olunca utandığından.calısan bir bayanım 10aylık bebeğim var annem bakıyo o da bıktı benden eşim deseniz benden daha Dağınık ama düzeni sever yine de söylenmez Sağolsun

Ya mesela nasıl yapıyorsunuz özellikle çalışan bayanlar benim bünyem Zayıf galiba hemen yoruluyorum işte çalışkanım ama evimde tembel bu durumu yaşayıp değişen var mı 4yıllık evliyim

Hanımlar ya ben bu düzen işini yapamıyorum ev işine geldi mi bir gün Hevesle topluyorum bir hafta Dağınık eve misafir gelcek diye Aklım çıkıyo misafiri istemediğinden değil ev Dağınık ve kirli olunca utandığından.calısan bir bayanım 10aylık bebeğim var annem bakıyo o da bıktı benden eşim deseniz benden daha Dağınık ama düzeni sever yine de söylenmez Sağolsun

benımd eolmuyo ama ben soyle dusunuyorum cnm..benım kız 20 aylık salon hep dagınık hep oyuncak....derlı toplu olurum ama nasıl olurum kızımın hayatından kısarak olurum.oyuncakları toplarım oynamasına ızın vermem dagıttırmam hıçbır yerı karıstırtmam...buda benım yapıma ters....kızım hayattakı en degerlı seyım ...mutlu bır bebeklık gecırsın ıstıyorum o yuzden hıçbır seyde kısamam....
benım esımde soylenmez ama içinden soylenıyodur belkıde....
yalnız tavsıye varsa bende acıgım.....çunku mesela bazı odalardada dagınıklık oluyo ıster ıstemez....utulenecek çamaşırlar duzeltılecek dolaplar..............
bebekle zor çok zor

DüZen disiplin tüyoları bekliyorum gerçekten buna canım sıkılıyo küçük işler bitmeyince büyük işlere zaman kalmıyo.her Dağınık olup misafir geldiğinde kendime kızıyorum geçenlerde cok güzel bir sal aldım bir aydır arıyorum bulamıyorum kaybettim evin içinde :KK47: sabah işe giderken bir kolye arıyorum yok bulamıyorum ne nerde her gün sm veriyorum kendime saatlerce uğraşıp düzeltiyorum hoppa 2 gün sonra aynı

biraz sabah yap işleri birazda akşam bebeğine eşin baksın 1 saat benim bebeğim yok ama bende çabuk yoruluyorum

benımd eolmuyo ama ben soyle dusunuyorum cnm..benım kız 20 aylık salon hep dagınık hep oyuncak....derlı toplu olurum ama nasıl olurum kızımın hayatından kısarak olurum.oyuncakları toplarım oynamasına ızın vermem dagıttırmam hıçbır yerı karıstırtmam...buda benım yapıma ters....kızım hayattakı en degerlı seyım ...mutlu bır bebeklık gecırsın ıstıyorum o yuzden hıçbır seyde kısamam....
benım esımde soylenmez ama içinden soylenıyodur belkıde....
yalnız tavsıye varsa bende acıgım.....çunku mesela bazı odalardada dagınıklık oluyo ıster ıstemez....utulenecek çamaşırlar duzeltılecek dolaplar..............
bebekle zor çok zor
Insallah biz de düzenli oluruz

Ya mesela nasıl yapıyorsunuz özellikle çalışan bayanlar benim bünyem Zayıf galiba hemen yoruluyorum işte çalışkanım ama evimde tembel bu durumu yaşayıp değişen var mı 4yıllık evliyim

dağınıklığı oluştuğu anda toplarsanız daha iyi olur, dağınıklığı toplayınca temizlik çok kolay göze batmaz,dağınık olduğu için temizlik zor geliyor aslında, ben hemen ortada bir şey varsa yerine kaldırmaya çalışıyorum, yada dolabım biraz dağıldıysa anında toplamaya çalışıyorum ki sonra yorucu oluyor, toz gördüğüm an hemen silmeye çalışıyorum falan,yani bekletmeden anında müdahale ederseniz zorlanmassınız

Evinizde herşeyin bir yeri olsun. Kullandığınız herşeyi işiniz bitince 'derhal' temiz pak yerine koyun. Bu konuda çaba harcayın.
Dağınık yaşam alanı, dağınık zihin ve karmaşık duygular getirir.
Savruk, dağınık bir insanın ( peşinden pisligini toplayacak biri yoksa ) sağlıklı bir ruh durumu olmasini beklemem şahsen.

Amerikada yasayan arkadsim demisti ki "burada oyle misafir gelecek fan diye kimse evini temizlemez, nasilsa oyle hiic zahmet esip toplamazlar birisi gelince eve ,kimse kimseyi de evi daginik kirli diye ayiplamaz "

Demem o ki Amerikaya ya tasinin :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

Ben de cok daginigim ve cok ozeniyorm amerikilara :KK45::KK45::KK45:

bende senin gibiydim çok düzensizdim başedemiyodum ikide çocuğum var sonunda çareyi yardımcı da buldum bi akrabamız güvendiğim sevdiğim biri anahtarımı verdim ona haftada 3 gün geliyo yemek yapıyo evi temizliyo dağınıklığımı topluyo çamaşır varsa yıkıyo kurutuyo ütülüyo. çok rahatladım böylece çocuklarımada vakit ayırmaya başladım seninde çevrende böyle güveneceğin evini emanet edebileceğin biri varsa belli bi para karşılığı konuş bence çünkü hem çalışıp hem eve hem çocuğa vakit ayırmak çok zor. resmen insanlıktan çıkıyosun..

ben de çalışan anneyim. Oğluma annem kendi evimde bakıyor. Yemeğimi yapıyor sağlosun.
Evi de toparlıyor. Ben de h. sonu c.tesi oğlumun 2 saatlik öğle uykusunda siler süpürürüm.
Cuma geceleri banyomu temizler, ütümü yapar duşumu alır yatarım.
Aldığınız şeyi mutlaka yerine koyun. Çekmece ve dolap içlerini dağınık bırakmayın. Bunlar çok önemli.
Yoksa içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

bende evliyim çalışıyorum 10 senedir
ilk yıllar eve gider yemeği koyar temizlik yapar ev süpürür yemek yenik bulaşık yıkanır (elde) sonra gardrop düzenlenir ütü yapılır bir yerler toparlanır. banyoya girilir banyo ciflenir temizlenir banyo yapılır çıkılır dıııııııı

şimdi mi aynı senin gibiyim

evi eşinizle birlikte dağıttığınıza göre birlikte toparlamalı yada toparlamıyorsanız da bundan birlikte rahatsız olmalı ya da ikiniz de kafaya takmamalısınız. dikkat edin hep 'birlikte' dedim. eşinizle evdeki işbölümünüzü bilemiyorum belki eşittir, ancak lütfen dertlenen sadece kadınlar olmasın. bırakın biraz da eşiniz rahatsız olsun çözüm üretsin, sadece söylenmemesine şükretmeyin lütfen.

Puf noktasi aksatmadan her gun yapmak bir ev hergun batiyor ev supurme bizde ufak cocuklar oldugu icin hergun. Makinam yok evde 1 kez enaz bulasik hergun. Odalar yataklar her gun banyo temizligi 2 gunde bir toz almak da. Hafta ici 1 haftasonu 1 camasir yikamak kurudumu hemen topla dur . Hersey utulenmez utulukleri ayir utule cam kapi buyuk temizlik ayda 1 dolaplar . Calisiyosan yemekleri aksamdan yap 2 gun ayni yemegi ye zorlu yemekler hamurisleri haftasonlari. Haftada 1 disarda kahvalti ve yemek de yardimci oluyo. Ben cocuklarima kendim baktim kimseden yardim almadan

Aldığınızı tekrar yerine koyarsanız bi dağınıklık olacağını sanmıyorum . Bebek iş zordur elbette. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim :)

Hepinize tesekkür ederim canlarım insallah uymaya çalışacağım tavsiyelerinize bayılıyorum temiz düzenli bayanlara nasıl imreniyorum bir bilseniz

X