Çok istedigim okula gitmek yalnızlıgım yüzünden kabus

1.5 ayda ben okulun yolunu anca öğrendim:) şaka bi yana ilk dönem öyle olur,ikinci dönemden itibaren iyice alışırsın arkadaşında olur merak etme.hele yurtta mutlaka yakın arkadaşların olur.okuldan önce yurtta diğer odalardaki kızlarla kaynaşmaya çalış,git yanlarına konuş tanış ne olacak sanki.okuldada o şimdilik ara sıra muhabbet ettiğin kişilerle okul çıkışında filanda takılırsınız daha alışma evreleri bunlar o kadarcık olur takma kafana:34:
 
Hiiç boşuna dert etme.
Şuan çok iyi arkadaş olmuş gibi görünen insanların büyük çoğunluğu seneye birbirinin yüzüne bakmaz :)
Kafana göre birini illaki bulursun dert etme..
Ayrıca hafta sonları evine gitmemeni tavsiye ederim kesinlikle.

Bende senin gibiydim ama sonradan öyle güzel arkadaşlar buldum ki kardeşim yerindeler..
Hatta bir tanesi eşim olacak kısmetse :)
 
Güzelim daha cok yenisin okulda.hersey zamanla gelisiyor.hele ki yurtta kaliyorsun..daha kolay.diger odalardan arkadas bulursun.yemekhanelerde insanlarla konusabilirsin.televizyon odalari olur.her sy zamanala.ben 4 sene yutta kaldim.inan cok güzel bir sey.benimde evim iki saat yakindi bana.ilk zamanlar her hafta gittim.sonra bazi hafta sonlari gitmedim.yakin olmasida iyidir..ailenin..inan bana..hersey cok güzel olacak bana.4 senenin nasil gectigini bile anlamayacaksin.ben mezun olali 18 sene oldu.o günlerimi cok aryorum.en kötü üniverste yillari bile güzeldir..cünkü o senin hayatin olacak senin.hayatini iyi ve kötü yönleriyle sev canim..
 
Benim bildiğim başlangıçta arkadaşın olmadıysa sonradan herkes kendi içinde gruplaşmaya başlayacağı için zor olur.
Ben ilk gün bir sürü insanla gezmiştim. Zaten herkes bir şekilde birbirine yaklaşıyordu ki normalde sıcak da değilim ama ilk günler kimse kimseyi tanımıyor sonuçta ve kaynaşmak çok daha kolay oluyor üniversite ortamında.

Bu arada okuldan olmuyorsa yurttan olsun bari diyeceğim de o da yokmuş.
Kendini gözden geçirebilirsin. Bir şeyler yapmak lazım mutlaka.
 
Merhabalar.
Sorunum yalnızlık.Hem de çok büyük bir sorunum.Bu sene İstanbul Üniversitesi 1.sınıfım.Şehir dışından geldim bu şehre.Hani yeni bir şehre yeni insanlara alışmak zor derler ya İstanbul 2 kat zormuş bunu anladım.1,5 ay oldu tam 1,5 ay.Artık herkes yavaş yavaş arkadaş çevresini kurdu çevresi oluşmaya başladı ama benim 1 tane bile arkadaşım yok.Haftasonu evime gidiyorum 2 saat diye.Belki bu yüzden adapte olamıyorum bilmiyorum.Derslerde bir derece ama aralarda yemek saatinde tek olmak çok moralimi bozuyor artık.Bugün ağlayarak geldim yurda.
Hayatımın en güzel yılları üniversite yılları olmayacak galiba benim.Şimdiden mezun olayım kurtulayım diye aekıyorum.Böyle geçmez 4 sene biliyorum.
Çekingen biri değildim hem de hiç değildim.Çok rahat kendini ifade eden biriy(di)m.
Ailem de çok kızıyor.Hiç mi arkadaşım yok bulamadın mu koca okulda kafana 1 tane arkadaş diyorlar.
Yok işte ya bulamıyorum ya anlaşamıyorum ya bende bir sorun var.
Şu an yurttan yazıyorum.Bazen diyorum çıkar ilişkisi boşver millet mi kurtaracak seni.ÇALIŞ DERSİNE yalnızlık iyidir.
Diyorum diyorum da Ama bir arkadaş da fena olmazdı.:2:
Çok kötü yalnızlık çoook.:50:
İçimi dökmek istedim sadece
:50:

Meraba cnm, üniversitenin 1. senesinde senin gibi olan, hisseden bir sürü kişi oluyor, onun için öncelikle kafana çok takma yalnız değilsin :) Zamanla dersler sınavlar derken herkesle kaynaşıyorsun, bir de üniv.deki kulüplere üye olmanı ve kendine bir hobi edinmeni öneriyorum. Yalnız hissetmek gerçekten zor bir durum, bu durumu seni dahada güçlendirecek bir deneyim olarak gör.
 
canımmmm
üzülme sakın beterin beteri vardır derler bak ben sana vereyim örnegi
bir kız düşün ailesinin tek kızı...
Türkiyeden kalkıyor yurt dışına geliyor...
saatlerce onlarca saat süren uçak yolculuğunda bir başına..
yeterli bilmediği bir dil.. elinde sözlükle anlatmaya çalışıyor..
bu kız uçağa biniyor.. iniyor.. ne yapacak ne edecek hiç bilmezken bir şekilde tutunuyor öğrenmeye çalışıyor yapıyor..
sonra koskoca yabancı bir ülkeye tek başına ve Türk'ün olmadığı kimseyi tanımadığı bir eyalete geliyor..
burda arkadaşlıklar Türkiye'den çok farklı onun da arkadaşı yok..
ama o yabancı bir ülkede bir başına tek başına..
erkek arkadaşı vardı ama kız gidince bir ay kadar sonra erkeğin tavır değişti umursamazlık hareket artık ne aklına gelirse..
bir kere bile sormadı nasılsın nerdesin korkuyor musun... hiç birini sormadı...
bir de bu eklendi kızın yüküne...
ve o kız BENİM!! ama yılmıyorum şükürler olsun rabbime.. devlet de sağolsun bursumu da veriyor şükür...
kimseyi tanımıyorum bilmiyorum nerdeyim belki onu bile henüz anlamadım ama direniyorum zorluklara tek başıma başarmaya çalışıyorum inşAllah..
sen en azından Türkiye'desin üniversitede olmasa da başka yerdeki arkadaşlarınla iletişim kurasbilirsin..
nereden inilir nerden binilir bilirsin..
bilmesen birine sorarsın..
hiç dert etme bunları canım benim geçer gider Allah'ın izniyle bak ben de senin yerinde olmayı ne çok isterdim... Türklerin arasında olmak bir başka
...:
:46:
 
Son düzenleme:
Buradaki yorumların çoğunu dinlersen hiçbir zaman samimi arkadaş edinemeyebilirsin.

Durum şu aslında, insanların hiç biri birbirini tanımıyorken kaynaşma kolay oluyor ilk bir kaç haftada oluyor bu, 1.5 ay epey fazla bir zaman ki, neredeyse mevcut dönem yarılandı sanıyorum, yarım dönemdir hala arkadaşın yoksa sen ne kadar aksini iddea etsende sen sosyal ve arkadaş canlısı biri değilsin. Yurdunda ki kişiler olsun, okulundaki kişiler olsun üst sınıflar olsun, öğrenci klüplerindeki kişiler olsun bir kişiyle bile iletişim halinde değilsen gerçekten bir sorun var demektir.

Empati yapınca, tenefüslerde, boş derslerde kim bilir nasılda sıkılıyorsun. Üzücü bir durum. Hala geç değil. Zamanla zaten gruplaşma olur kendini tamamen yaknız hissedersin ve bir gruba girmende zorlaşır.

Hem şunu anlamadım tanışmadan nasıl anlıyorsun sen karşındakilerin kafa dengi olup olmadıklarını?
 
Üniversiteye ilk geldiğimde ben de öyleydim.İlk senende insanlara önyargılı yaklaşma çıkar ilişkileri filan diye çok düşünme.Bazen en önyargı yaptığın insanın aslında öyle biri olmadığını farkediyorsun.Mesela bizim yurtta baya güzel bir kız vardı ben onu hep şımarıktır,bundan sıkı dost olmaz diye düşünürdüm.Şimdiyse 3 senedir çok yakın bir arkadaşım ve kesinlikle şımarık birisi değilmiş bunu farkettim.

İlk aylarda ben de kimseyle yakın bir arkadaşlık kuramamıştım fakat zamanla çorap söküğü gibi geldi her şey.Şimdi İzmiri memleketimden daha çok sever oldum.Üniversite dostlukları gerçekten farklı.Burada herkes yalnız,ailesinden uzak.O yüzden buradaki dostlar her şeyin oluyor.Dayanağın oluyor.

Biraz sabret ve insanların ilk adımı atmasını bekleme.Havadan sudan bir şey bul konuş.Senin gibi ilk senesi olanlara yaklaş.Çünkü onlar da senden farklı değiller,onlar da yeni bir şehire alışma problemi çekiyor,onlar da arkadaş edinmekten ürküyor.

Sosyal klüplere yazıl.Ben mesela ilk senemde tiyatro kursuna gitmiştim.Çevre edinmemde çok katkısı olmuştu.Orada öğrendiklerim sayesinde insanlara ilk adımı atarkenki çekingenliğimi yenmiştim.

Ayrıca diğer arkadaşların da söylediği gibi yalnızlığın tadını çıkar.Çünkü daha sonrasında istesen de yalnız kalamıyacaksın.Tek başına alışverişe filan çık,şehri dolaş.İnan bunların hepsini yaptım.Ki üniversiteye ilk geldiğimde hayatım boyunca tek başıma bir cafede bir şey yiyip,içmemiş bir insandım.Yalnız başıma bir şey yapamazdım.Ama ilk zamanlarımdaki yalnızlığım bana çok şey kazandırdı,özgüvenimi arttırdı.
 
Buradaki yorumların çoğunu dinlersen hiçbir zaman samimi arkadaş edinemeyebilirsin.

Durum şu aslında, insanların hiç biri birbirini tanımıyorken kaynaşma kolay oluyor ilk bir kaç haftada oluyor bu, 1.5 ay epey fazla bir zaman ki, neredeyse mevcut dönem yarılandı sanıyorum, yarım dönemdir hala arkadaşın yoksa sen ne kadar aksini iddea etsende sen sosyal ve arkadaş canlısı biri değilsin. Yurdunda ki kişiler olsun, okulundaki kişiler olsun üst sınıflar olsun, öğrenci klüplerindeki kişiler olsun bir kişiyle bile iletişim halinde değilsen gerçekten bir sorun var demektir.

Empati yapınca, tenefüslerde, boş derslerde kim bilir nasılda sıkılıyorsun. Üzücü bir durum. Hala geç değil. Zamanla zaten gruplaşma olur kendini tamamen yaknız hissedersin ve bir gruba girmende zorlaşır.

Hem şunu anlamadım tanışmadan nasıl anlıyorsun sen karşındakilerin kafa dengi olup olmadıklarını?

Yoo aksini iddia etmiyorum.Bulundugum şehirde arkadaşlarım çevrem vardı aktif biriydim ama oraya gidince bir çekingenlik geldi nedense.
Cevaplarınızın hepsini okuyorum ilginiz için teşşekür ederim.Sagolun hepiniz görüşlerinizi tecrübelerinizi yazmışsınız.
Anladıgım kadarıyla geçici bir süreç.
Öyle kös kös ooturmuyorum birileri gelsin benle konuşsun diye de beklemiyorum yani.Ama öyle kafama göre arkadaşım yok şimdilik.Böyle olunca da okul doşı zamanlar çok kötü geçiyor.
Okul-yurt ikilisi maalesef.
 
Normalde İstanbulluyum, ben de başka bir şehirde okudum. 3 saat uzaklıkta:)

İlk zamanlarda ben de kafama göre kimseyi bulamadım. Senin arkadaşlıktan kastın ne tam olarak? Devlet yurdunda kalıyorsan, özel yurt bile olsa, sonuçta oradaki insanlarla odadakilerle muhabbetin vardır değil mi?

Yani konuştuğun hiç kimse mi yok? Yoksa sen sana yoldaş olacak bir arkadaşım yok diye mi şikayetçisin?

Eğer ikincisi ise, çok arama diyeceğim. Üniversite arkadaşlıkları büyük oranda çıkar ilişkisi üzerine kuruludur. Benim en yakın dostum hala lisedeki dostumdur. Üniversite arkadaşlarından tek beklentin anı kurtarmak olsun. Elbetteki sağlam dostluklar edinenler de var, ŞANS İŞİ :) Kime güleceği belli olmaz..
Öyle gruplar kurulurmuş sonradan onların içine zor girilirmiş falan, yalan:)
Benim birinci sınıfta konuştuğum insanlar yurt arkadaşlarımdı, hatta yurttan bir arkadaşla aynı sınıftaydık, kafa dengi olduğumuz konular da vardı, ayrı düştüğümüz konular da ama anlaşıyorduk.
Sonra ikinci sınıfta bir grup vardı, 10 kişilik, onların arasına girdim, kaynaştım.

Üçüncü sınıfta baktım ki arkadaşlarla çok vakit harcanıyor, DOĞRU ARKADAŞ BULMAK DA ÇOK ÖNEMLİ...

Gerisin geri bıraktım:)

ikinci sınıfta yanom 2.20 idi, bir sürü arkadaşım vardı.
Son sınıfta yanlızdım, YAŞASIN, YANOM TAVAN YAPTI, iki dönem de 3.90 gördüm dönem başarısını, yüksek onur belgelerimi hala öper koklarım ;)

Başarılı olmak istiyorsan, arkadaşın fazlası da zarar, oraya gidelim buraya gidelimleri bitmez...


Bulursan kafa dengi biri ne ala
Bulamazsan da arada git, kafa dengi olmasalar da lafla insanlarla, odandakilerle yurttakilerle....vs..
 
arkadaş işleri hiç belli olmuyo ya
benim 3 yıllık can ciğer kuzu sarması arkadaşımla başkaları yüzünden kanlı bıçaklı olmuştum resmen. okuldaki grubumuza da beni kötülemişti o kızla birleşip bende de öyle çekiştirme huyu yoktur yani aynı grupta olduğum insanların arkasından konuşmam öyle kötüleme amaçlı. öyle olunca ben suçlu konuma düşüyodum kendimi savunmadığım için.
o dönem resmen kimseyle ilişki kuramıyodum yakın arkadailarımla bile bölümler farklı olduğundan çok nadir görüşüyoduk bunalıma girmiştim
ama şimdi de hem okuldaki arkadaşlarla aram düzeldi hem de odadakilerle kanka olduk benden 2-3 yaş küçük olmalarına rağmen

şimdi o kadar çok çevrem varki zaman ayıracak vaktim bile kalmıyo. hepsini aynı anda idare edemiyorum yani.

senin de bu dönem böyle olur sonra bulursun birilerini
ama önce odanı değiştir bence aralarına giremiyosan. yeni sınıfların geldiği bi odaya gidersen daha iyi kaynaşırsınız. diğerlerinin arkadaşları olur zaten sana vakit ayıramazlar büyük ihtimal
 
Normalde İstanbulluyum, ben de başka bir şehirde okudum. 3 saat uzaklıkta:)

İlk zamanlarda ben de kafama göre kimseyi bulamadım. Senin arkadaşlıktan kastın ne tam olarak? Devlet yurdunda kalıyorsan, özel yurt bile olsa, sonuçta oradaki insanlarla odadakilerle muhabbetin vardır değil mi?

Yani konuştuğun hiç kimse mi yok? Yoksa sen sana yoldaş olacak bir arkadaşım yok diye mi şikayetçisin?

Eğer ikincisi ise, çok arama diyeceğim. Üniversite arkadaşlıkları büyük oranda çıkar ilişkisi üzerine kuruludur. Benim en yakın dostum hala lisedeki dostumdur. Üniversite arkadaşlarından tek beklentin anı kurtarmak olsun. Elbetteki sağlam dostluklar edinenler de var, ŞANS İŞİ :) Kime güleceği belli olmaz..
Öyle gruplar kurulurmuş sonradan onların içine zor girilirmiş falan, yalan:)
Benim birinci sınıfta konuştuğum insanlar yurt arkadaşlarımdı, hatta yurttan bir arkadaşla aynı sınıftaydık, kafa dengi olduğumuz konular da vardı, ayrı düştüğümüz konular da ama anlaşıyorduk.
Sonra ikinci sınıfta bir grup vardı, 10 kişilik, onların arasına girdim, kaynaştım.

Üçüncü sınıfta baktım ki arkadaşlarla çok vakit harcanıyor, DOĞRU ARKADAŞ BULMAK DA ÇOK ÖNEMLİ...

Gerisin geri bıraktım:)

ikinci sınıfta yanom 2.20 idi, bir sürü arkadaşım vardı.
Son sınıfta yanlızdım, YAŞASIN, YANOM TAVAN YAPTI, iki dönem de 3.90 gördüm dönem başarısını, yüksek onur belgelerimi hala öper koklarım ;)

Başarılı olmak istiyorsan, arkadaşın fazlası da zarar, oraya gidelim buraya gidelimleri bitmez...


Bulursan kafa dengi biri ne ala
Bulamazsan da arada git, kafa dengi olmasalar da lafla insanlarla, odandakilerle yurttakilerle....vs..

Yazdıklarınız aynen yaşadıklarımı anlatıyor.Çok moral oldu çok teşekkür ederim.
Sınıfta derste muhabbet kurabiliyorum ama ders dışı zamanlarda arkadaşım yok yani deediginiz gibi anı kurtarmak için var.
Eğer dediginiz gibiyse hiç de fena değil galiba böylesi.Yalnız oldugum için ders çalışmaya verdim kendimi iyi bir ortalamam olur inşallah :16:
Çok sagolun.
Belki de ben beklentimi yüksek tuttum.Hai filmlerde sosyallik aktivit had safhada eğlenceli olur ya.Çevremde öyle bir oluşum göremedim daha adaptasyon süresini atlatana kadar kulüpler de kayıtları bitmiş zaten.
 
liseden bir arkadaşım da üniversiteye yeni başladığında her gün arkadaş bulamadığından yakınıyordu.
şimdi ise nerdeyse en çok arkadaş grubu olan kişi sınıfta.
nu işler zamanla oluyor.
sen çekingen davranma, girişken ol.
gerisi gelir.
 
liseden bir arkadaşım da üniversiteye yeni başladığında her gün arkadaş bulamadığından yakınıyordu.
şimdi ise nerdeyse en çok arkadaş grubu olan kişi sınıfta.
nu işler zamanla oluyor.
sen çekingen davranma, girişken ol.
gerisi gelir.

Hiç konuşmamak değil tabiki ama düzenli arkadaşlarım yok kim kiminle konuşursa ders arasında sadece o.
Şimdi vizeler de başladı okula sadece sınavdan snava geliyor zaten herkes.
Ben bir yerlerde eksik yapıyorum ama :50:
 

Hiç konuşmamak değil tabiki ama düzenli arkadaşlarım yok kim kiminle konuşursa ders arasında sadece o.
Şimdi vizeler de başladı okula sadece sınavdan snava geliyor zaten herkes.
Ben bir yerlerde eksik yapıyorum ama :50:

Aynen bende o durumdayım. Sınıfta kafa dengi de olmayınca okula gitmek işkence geliyor bana ama Allahtan son senem..
 
Aynen bende o durumdayım. Sınıfta kafa dengi de olmayınca okula gitmek işkence geliyor bana ama Allahtan son senem..

Ne güzel bitiriyorsunuz.Son senem olsa kafama takmazdım inanın.Ama 4 sene başka şehir başka insanlar gözümde büyüyor.Şu çekingenlik durumunu atmam lazım üzerimden.:Kişisel gelişim kitaplarına bakıyorum bir yerden başlamam lazım:50:
 
Merhabalar.
Sorunum yalnızlık.Hem de çok büyük bir sorunum.Bu sene İstanbul Üniversitesi 1.sınıfım.Şehir dışından geldim bu şehre.Hani yeni bir şehre yeni insanlara alışmak zor derler ya İstanbul 2 kat zormuş bunu anladım.1,5 ay oldu tam 1,5 ay.Artık herkes yavaş yavaş arkadaş çevresini kurdu çevresi oluşmaya başladı ama benim 1 tane bile arkadaşım yok.Haftasonu evime gidiyorum 2 saat diye.Belki bu yüzden adapte olamıyorum bilmiyorum.Derslerde bir derece ama aralarda yemek saatinde tek olmak çok moralimi bozuyor artık.Bugün ağlayarak geldim yurda.
Hayatımın en güzel yılları üniversite yılları olmayacak galiba benim.Şimdiden mezun olayım kurtulayım diye aekıyorum.Böyle geçmez 4 sene biliyorum.
Çekingen biri değildim hem de hiç değildim.Çok rahat kendini ifade eden biriy(di)m.
Ailem de çok kızıyor.Hiç mi arkadaşım yok bulamadın mu koca okulda kafana 1 tane arkadaş diyorlar.
Yok işte ya bulamıyorum ya anlaşamıyorum ya bende bir sorun var.
Şu an yurttan yazıyorum.Bazen diyorum çıkar ilişkisi boşver millet mi kurtaracak seni.ÇALIŞ DERSİNE yalnızlık iyidir.
Diyorum diyorum da Ama bir arkadaş da fena olmazdı.:2:
Çok kötü yalnızlık çoook.:50:
İçimi dökmek istedim sadece
:50:
Inanırmısın bende oleydım

Ama bu gırıskenlıkle alaklı.
Benımde ole cok samımı olddugum arkıdasım yoktu herkese ortak mesefeda olup tanısmanı onerırım
Mesela yemeknyerken okulada yemekhaneden karsında oturan bıraz tebessum edıp aafıyet olsun demkle baslıo
Ya da yemek bugun tuzlumu olmus demekle
Sınıf arkıdaslrınla yakın durup kıyafetlerını nerden aldıgını sormaklam
Ya da hangı fılme gıttını
Hafta sonları onalrın ne yaptııgnı
Derslere nasıl calıstını
Yurt arkıdaslarınla aksam fılm ızlerken tanısabılırsın yurt da dızıler mesurdur:54:
 
sen karşındakine birşey vermessen neden arkadaş olsunlarki seninle not paylaşımı yapıyormusun yada onlara bişeyler ısmarlamak istiyormusun bunları dene herzaman işe yarar özellikle notlar üniversitede önemli sınav zamanı can pazarı olur not diye
 
Back
X