çok karasızım ücretsiz izin alsam mı?

sevcanvet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
17
0
36
Osmaniye
merhabalar of anne olmak ne zor işmiş hemde daha 6 haftalık hamileyken :1: doğumdan sonra ücretsiz izin alan anneler varmı? çalışmakmı daha iyi ücretsiz izinmi? tek korkum ücretsiz izin sırasında depresyona girmem..

merhabalar of anne olmak ne zor işmiş hemde daha 6 haftalık hamileyken :1: doğumdan sonra ücretsiz izin alan anneler varmı? çalışmakmı daha iyi ücretsiz izinmi? tek korkum ücretsiz izin sırasında depresyona girmem..
endiselenmekte haksilisin. zor bir karar bu. depresif bir anne olup evde kalmaktansa calisan ama mutlu bir anne olmak daha mantikli olur. ama evde kalip yine mutluda olunabilir pekala :9:
ben bir yillik calisma hayatimi kizim dogunca sonlandirdim, simdi tam 9 aylik oldu kizim. hamile iken bir derhanede ogretmenlik yaptim. yasadigim sehirde tek bir akrabam ve komsum yok, ogretmen arkadaslar yogun calistiklari icin gorusemiyoruz. ve bazen cooooooooook bunaliyorum. tabi su aralar iyi hallerimi yasiyorum cunku alistim. dershanelerin calisma sartlari cok agir, bazi gunler 12 saat oldugu icin kizimi birakip calismaya baslamayi dusunmyorum. ama kpssye hazirlaniyorum, devlet okulu olsa calisirim. haftada 4 gun makul saatlerle calismak hem bana dolayli olarak kizimada iyi gelir diye dusunuyorum.
uzun lafin kisasi bu karari vermende arkadas, akraba cevrenin genisligi, maddi ihtiyaclar, ve calisma sattleri etkilidir diyorum. keske turkiyede part time yayginlassa.
sevgiler....

ya ben de şimdiden bunları düşünüyorum yarım gün çalışma imkanım da var ama o zaman da çocuğu bırakmak sıkıntılı çocuk için ilk 3 yıl çok önemli ben de sıkıntıya düştüm anlayacağın

ben kamudayım yeni geçtim kamuya, çok şükür kamu özel sektör kadar acımasız değil, maddi imkanlarıda düşünürsek en fazla 6 ay ücretsiz izin kullanabilirim :( sonra tıpış tıpış işime dönücem.. bakıcılara güvenmiyorum bakıcı tutmam için evin heryerine kamera koymam lazım.. sanırım fazla gerildim rüyamda erken doğum yapıyodum :18:

işinin yoğunluğuna göre karar ver ben öğretmenim ve doğum izninden sonra aldığım rapor bile bitmek bilmedi bana çalıştığım zaman çok daha mutluyum, ayrıca bebekten ne kadar erken ayrılırsan o kadar iyi oluyor benim durumumda bebeğini en fazla 6 aylık olana kadar ayırma yanından sonrasında ayrılmak çok zor oluyor

Canım iki doğum yaptım ilkinde 4 aylıkken çocuğumu bakıcıya bırakıp ağlaya ağlaya gittim işe çok zordu helede ilk çocukta. ikincisinde birazda sağlık problemlerim nedeniyle izne ayrılmışdım. herkes sıkılırsın dedi ama hiç sıkılmadım .bir yıl nasıl geçti hiç anlamdım bile..bir daha bu fırsat ele geçmiyor emeklilik yaşıda malum..Maddi sıkıntın yoksa ayrılırsın istediğin zamanda başlarsın ne olcak ..

Cevabı çok değişken bir soru. İşinin yoğunluğuna, aldığın ücrete, maddi ihtiyaçlarına, çocuğuna sen çalışırken kimin bakacağına ve hatta kişilik yapına bağlı olarak değişir.
Örneğin anne çalışırken bebeğe bakıcı bakacaksa ve aldığı maaş bakıcı parasına ancak yetecekse ücretsiz izin almak hatta bir süre işten ayrılmak daha mantıklı. Ama maddi kayıp büyük olacaksa, ailenin yaşam standardı ciddi anlamda değişecekse ücretsiz izin almamak daha iyi bir çözüm gibi. Tabi iş yoğunluğu da önemli, 5.000 lira maaş olsa bile gece 10'da işten çıkıyorsa anne ilk aylarda ücretsiz izin alması daha makul. Ve tabi annenin kendi yapısı, bebeği konusunda çok hassas, hergün işe gidişini vicdan azabı nedeni yapacak, bebeğinden ağlayarak ayrılacka bir annenin hemen işe başlaması sıkıntı olur. Aynı şekilde evde kalınca depresifleşen, iş yaşamından uzak kalınca sıkılan anneler de işten çok uzun süre uzak kalınca sıkıntı yaşacayacak ve bunu bebeğine yansıtacaktır.
Ben kendi durumumu anlatayım. Benim iyi sayılabilecek bir gelirim ve çok yoğun olmayan bir işim var. Ücretsiz izin almam durumunda maddi olarak kaybımız çok olacaktı. Bebeğime anneannesi bakıyor. ÜStelik birikmiş yıllık izinlerim ve doğum öncesinden aktardığım 5 hafta iznim de vardı. Doğum izni ile arka arkaya kullanınca 5,5 ay kadar bir süre bebeğime kendim bakabildim. Bütün bunları üst üste koyunca ücretsiz izin almamak daha mantıklıydı benim durumumda.
Siz de kendinizi tartın ona göre karar verin. Ama asla bunu ve bu tür konuları stres nedeni yapmayın. Bunlara zorluk oalrak bakmayın. Güzel şeyler bunlar. Unutmayın hamilelikte herşey mutluluk nedeni olmalı, herşey iyi, herşey güzel, herşey pozitif, zorluk filan yok.:)))) Dünya yansa dönüp bakmak yok.

Karar sızın tabıykı de cocuk sahıbı olmayı ıstemek ayrı bır sorumluluk cok ıyıce dusunmesı gereken bır karar..

Ben ıkı aylıkken bebegımı bırakıp ıse başlıyamadım bır yıl ucretsız ızne ayrıldım sıkılmadım mı sıkıldım

ama buna deger..

Öğretmenım bende okul cıkısı ıkı gunde bır ıkı saat dışarda gezmezsem evde ruhum sıkılırdı

buna ragmen aldım..

Iyı dusunun

2002 yılında devlet hastanesinde doktor olarak çalışmaya başladım..2006 da uzman oldum..6.5 yıllık evliyim..geçen yıl mart ayında ikiz kızlarımı doğurdum..çok kötü ve riskli bir hamilelik geçirdim..kan pıhtılaşması olduğundan hergün kan sulandırıcı iğne oldum ve bu nedenle sık sık kanama geçirdim ve 35 haftada doğum yaptım bu yüzden gebeliğimin büyük kısmı raporlu ve yatarak geçti üstelik tüp bebekle hamile kaldım..33 yaşında anne oldum..bugüne kadar çocuk sahibi olmadan eşimle çok gezdik tozduk dilediğimiz gibi yaşadık...doktor olarak kazandığım paraya gelince çevremdeki birçok kişiden daha iyi kazandığımı inkar edemem...bir yıldır ücretsiz izindeyim ve nisan sonu iznim bitiyor..torba yasayla ücretsiz izin iki yıla çıktığından eylül ayına kadar iznimi uzatmaya karar verdim..canım eğer maddi sıkıntıya girmeyeceksen bebeğinle geçirdiğin zamanlar okadar güzelki..ben her anın tadını çıkarıyorum..bir daha bugünlere kesinlikle geri dönemeyeceğim..ben hiç sıkılmadım sabah onlarla birlikte uyanıyoruz yatakta oynuyoruz..ilklerine hep kendim şahit oldum.istediğim gibi yedirip giydiriyorum..bu arada birde yardımcım var...ben hiç sıkılmadım.ama tabiki arkadaşlarında dediği gibi bu kişiye göre değişir...bence dene sıkılırsan iznini bölüp işine geri dönersin...

2 ayı hamilelik,2 ayı doğum sonrası olmak üzere 4 aydır evdeyim.1 yıl da ücretsiz izin alıyorum.bu 4 ayda hiç sıkılmadım.bebeğimle geçireceğim 1 yıl da çok kıymetli gözümde.önümüzdeki ocak ayını düşünüp üzülüyorum nasıl bırakıp da gideceğim diye.

ben 32.hafta 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım ama allahtan son haftam bayrama denk geldi bi önceki haftada çalıştığım başkan yardımcısı yurt dışına gitti bende kendisinden sözlü izin aldım yani 35.haftada bırakmış oldum işi bu sayede doğum sonrası 13 hafta izne sahip oldum bunun yanında maddi sıkıntılar var tabiki muayene ücreti doğum parası kira faturalar vs.eşim tek maaş kredi çekip evi çevirmeye çalıştı bu esnada benim çalıştığım şirket değiştirildi ve tazminatımızı verdiler bu para hızır gibi yetişti 13 haftalık iznim bitince 1 ay daha ücretsiz izin aldım ve sigortaya analık ödemesi için başvurdum ordan da allahtan 2,500 tl aldım bütün sıkıntılarımıza ilaç oldu ve ben bebişimle 3,5 aydır birlikteyim evet çok sıkıldığım zaman oldu ama onun gözümün içine bakıp bir gülüşü dünyalara bedel 2 hafta sonra işe başlıcam ve kayınvaldemle görümcem bakıcak zaten normaldede işim olunca temizlik yemek vs. veya çok yorgun olunca bakıyorlar yan yana oturuyoruz o yüzden bi tek özlem olucak benim için işe başlayınca iş yerimdeki bi çok arkadş çoktan dönmüş işe ama ve eşim 1 ay daha sıkalım kendimizi dedik.

bende 6 ay ucretsız ızın aldım . oglum ıcın herseye deger sabah uyandıgında gerındıgını gormek bıle benı mutlu edıyor...

Bende hamileyken 3 aylik olunca baslamayi dusunuyosum ama insan yuzunu gorunve kiyamiyo 9 ay ucreysiz izin alip 1 yasina kadar cocugumu kendim buyutucem insallah

37haftayi bitirdim bende.ögretmenim simdi son.3hafta icin rapor almam gerekiyor ancak öğretmen lerin izin durumu nasil isliyor oncesindeki 5haftayi çalışır raporu aldim ve yaz tatilinde oldugum icin dogum sonrasina aktarmak istiyorum nasil olacak yardimci olur musunuz benim durumumda olan ögretmen arkadaslar var mi

Back
X