Çok korkuyorum yardım lütfen :(

Kedili0983

su yolunu bulur
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2014
3.916
4.814
kızlar merhaba, mobilden giriyorum o yüzden bazı yazım hatalarım olursa afedersiniz şimdiden. Ben 14. Agustosta sezeryan olucam. Birkaç gün öncesine kadar rahattım ama nedense korkmaya başladım. Bana biraz tavsiye verirmisiniz ? Ameliyattan sonra çok canım acıyacak mı? Nelere dikkat etmeliyim? Karın üstü büyük beden hamile kilodu aldım 3-4 tane başka neye ihtiyacım olur? Çok stresliyim bu ilk bebeğim çok korkuyorum :KK43:

Yaninda biri olcak mi? Annen ablan, kayinvaliden, vs. ?
Ben gecen gun yeni dogum yapmis bi arkadasi ziyaret etmistim, masallah iki gune kalmadan ayaga kalkip yurumeye bile baslamis. O da sezeryandi. Merak etme cocugunu gorunce her seyi unutucaksin zaten:emir_bebek:

Yaninda biri olcak mi? Annen ablan, kayinvaliden, vs. ?
Ben gecen gun yeni dogum yapmis bi arkadasi ziyaret etmistim, masallah iki gune kalmadan ayaga kalkip yurumeye bile baslamis. O da sezeryandi. Merak etme cocugunu gorunce her seyi unutucaksin zaten:emir_bebek:
Saol canım benim , annem teyzem kv ve kocam olucak yanımda arkadaslarımda gelicek , ne biliyim aptalca korkular içindeyim ya sütüm gelmezse? Ya ayağa kalkamazsam , ya dikişlerim tutmazsa ? Böyle aptalca saçma sapan sorular beynimde :KK43:(((

Saol canım benim , annem teyzem kv ve kocam olucak yanımda arkadaslarımda gelicek , ne biliyim aptalca korkular içindeyim ya sütüm gelmezse? Ya ayağa kalkamazsam , ya dikişlerim tutmazsa ? Böyle aptalca saçma sapan sorular beynimde :KK43:(((
Yok canim hic korkma. Artik pek olmuyor oyle dikislerden sorun falan.
Bak yaninda da bi suru insan olcakmis, korkmana ne gerek var. Uyandiginda hepsi yaninda olcak, en onemlisi de bebegin:21: sutum gelmez diye dusunme, hemsireler sana gosteriyor zaten. Bi sorun da cikarsa ona gore bi yol cizerler sana. Hic sanmiyorum sorun cikacagini. Allah evladinin hayirli gunlerini gormeyi nasip etsin..

Yok canim hic korkma. Artik pek olmuyor oyle dikislerden sorun falan.
Bak yaninda da bi suru insan olcakmis, korkmana ne gerek var. Uyandiginda hepsi yaninda olcak, en onemlisi de bebegin:21: sutum gelmez diye dusunme, hemsireler sana gosteriyor zaten. Bi sorun da cikarsa ona gore bi yol cizerler sana. Hic sanmiyorum sorun cikacagini. Allah evladinin hayirli gunlerini gormeyi nasip etsin..
Çok tesekkür ederim canım benim inşalah ya

Kız korkma ne var korkacak keyfini çıkar çok güzel telaşlar bunlar..
Keşke her ameliyat böyle güzel sonuçlu olsa..
Çantanı al yürü 2. gün çıkıyosun zaten ben ilk gün kalkıp yürümüştüm.

Kız korkma ne var korkacak keyfini çıkar çok güzel telaşlar bunlar..
Keşke her ameliyat böyle güzel sonuçlu olsa..
Çantanı al yürü 2. gün çıkıyosun zaten ben ilk gün kalkıp yürümüştüm.
İnşallah canım benimkide seninki gibi rahat geçer . Tavsiyen var mı bana? Bu hamile kilodu dışında yanıma ne almalıyım?

Hiç korkma tadını cıkar o anların..
Hiçbişe hissetmıyorsun..
Sonrasında ıse 5-6saate ayaklanıyorsun..
Ilk 2gun biraz acır..hapsurma veya oksurme ıstegı gelince çok zorlancaksın sadece..
Bol bol nescafe içmen söylenecek narkozdan çabuk kurtulman için..
Gecelık gıymenı tavsıye ederim..
Başka bı zorluğunu hatırlamıyorum herşey cok guzeldı benım için..
Sağlıcakla al yavrunu kucagına inşallah..
Bebegı sarılıktan korumak içinde o ilk sutunu mutlaka emmesini sağla..
Sut gelse de emzır..gelmese de..cunku bebek emmeye calıstıkca sutun gelmeye baslıyacak..

Bırde mutlaka meme ucuna surmek için merhemden al..bunu unutma sakın..ilk hafta çok acıyacak memen bebek emerken..

Dikiş tutmama gıbı bişe yok..dıkmıyorlar yapıstırıyorlar orayı artık..

2.gunu sana banyoda bandajını cıkarmanı soyluyorlar zaten..sonra orda sadece bi cızgı olduğunu görüyorsun..dikiş yok..

Hiç korkma tadını cıkar o anların..
Hiçbişe hissetmıyorsun..
Sonrasında ıse 5-6saate ayaklanıyorsun..
Ilk 2gun biraz acır..hapsurma veya oksurme ıstegı gelince çok zorlancaksın sadece..
Bol bol nescafe içmen söylenecek narkozdan çabuk kurtulman için..
Gecelık gıymenı tavsıye ederim..
Başka bı zorluğunu hatırlamıyorum herşey cok guzeldı benım için..
Sağlıcakla al yavrunu kucagına inşallah..
Bebegı sarılıktan korumak içinde o ilk sutunu mutlaka emmesini sağla..
Sut gelse de emzır..gelmese de..cunku bebek emmeye calıstıkca sutun gelmeye baslıyacak..

Bırde mutlaka meme ucuna surmek için merhemden al..bunu unutma sakın..ilk hafta çok acıyacak memen bebek emerken..
Germestan pomat aldım , 52 beden çarşaf kadar büyük pamuk bir gecelik aldım :))) , gögüs pedi aldım .. Aslında bu stresimin korkularımın çok gereksiz ve saçma olduğunun farkındayım ama neden böyle korkmaya başladım inan bilmiyorum. Kadın olmak çok zor ya :KK43:(( peki sezeryandan sonra ne zaman banyo yapabiliyorum? Birde korse taktınız mı siz? Almama gerek var mı korse?

Tavsiyelik bir şey yok ki canım..
Ben iki çocuğumu da sezeryanla doğum yaptım.. Lokal olma derim sadece tavsiye olarak.
olan arkadaşlarımdan öğrendiklerime göre.
bol bol emzir bebeğini ve asla sakın sütüm gelmicek gibi şeyler düşünme !
aklında hep " ooo benim sütüm bol bebeğim bol doyacak şimdi" diye düşün
valla ben hep öyle yaptım şişerdi göğüslerim uyansın da emsin diye gözüne bakardım kuzumun :KK36:

Germestan pomat aldım , 52 beden çarşaf kadar büyük pamuk bir gecelik aldım :))) , gögüs pedi aldım .. Aslında bu stresimin korkularımın çok gereksiz ve saçma olduğunun farkındayım ama neden böyle korkmaya başladım inan bilmiyorum. Kadın olmak çok zor ya :KK43:(( peki sezeryandan sonra ne zaman banyo yapabiliyorum? Birde korse taktınız mı siz? Almama gerek var mı korse?
Ben korseyi 1 ay sonra falan taktım..oda sırf tak dediler dıye 15 gün falan taktım..allahtan kıştı ozaman..sımdı sen nasıl takcaksın bilmiyorum..

26 kılo alıp 86 kılo ıle dogurdum..
Suan 55 kıloyum..yanı kılon kalmıyor boğazını tutarsan tabi..
Gobegımde kalmadı..sezeryanın hıcbi kotu etkısını gormedım..
Sen suan sezeryan olacağını bıldıgın ıcın gözünde büyütüyorsun..
Ben normal doğuma sartlanmışken ve sezeryandan odum koparken kendımı masada buldum:)) pek fazla kafamda kuramadım:))

Şimdi olsa kosa kosa gıderim..cok zevkli❤ sakın korkma..

Kendıne bundan al eczaneden ve doğumdan sonra içmeye basla hemen bu çayı..sutun acayip coşuyor bununla..şekerli şeyler yıyerek sut yapmaya çalışma..bol bol su iç..
wp_ss_20150731_0002.png

Bende sezeryanla dogurdum ama onceden planlanmamisti, erken dogumdu ve hayati risk vardi 5 dk icinde aldilar beni ameliyathaneye.. Bende cok korktum bebege bisey olacak diye tansiyonum cok dustu.. ama inan 25 dakikada falan bitti hic agri hissetmedim.. Daha sonra agrisi illaki oluyor gulemiyorsun karnin agriyor, yuruyemiyorsun uysuuk oldugun icin. Ama 2-3 gunde cogu sey geciyor. Kendini korkutma hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin insallah

canım hiç korkmana gerek yok.. artık çok çabuk ayağa kalkılıyor merak etme ben pazar günü öğlen 1 de doğum yaptım p.tesi sabah hastaneden çıktım.. eve gelincede ütü yaptım çabuk çabuk:))

benim sana tavsiyem mutlaka yelpaze al yanına.. yanma olmuştu bende ilk tuvalete kalktığımda ..

ben o kılotların ortasından kestım bılıyormusun yaramı bastırmasın dıye
ben genel sezeryan oldum gece 1 de, sabah 8de tuvalete kalktım. belden asagı bı tuhaf oluyor ama ben cıddı agrılara yasamadım ılk gunu atlattınmı evelallah gerısı selametle gun be gun.

Benım bandajım 4 gun kaldı acıkcası benım bebegım kuvezdeydı ondan dolayı bende hastanedeydım
buarada ılk sabah 8de kalktıgımda banyoda oldum hastanede sutum gelsın dıye.

dıkısler lazer ıleydı benım. dıkıs yerım cok kucuk 5-6 cm kadar dıyebılırım ve ızıde bellı degıl suanda

Ben doğum yapmadım ama çok yakın zamanda akrabam sezeryan oldu, ilk bebeği dünyaya geldi. Belden aşağısı uyuşuktu, sabah doğum yaptı akşam hemşireler kaldırıp yürüttüler. Süt sağma makinasını da hastaneye götürmüştü. Hem hemen sütü gelmedi hemde bebek anneyi tutamadı. Ertesi gün sütü geldi ama bu sefer bebek tutamadı, eczaneden emzirmek için plastik aparat var, ondan almışlardı. Sende hiç korkma, hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına inşallah :)

genel anesteziyle mi olacaksın yoksa epidüral mi

ben genelle olmuştum zor bir süreçti ilk 3 gün feci ağrım vardı

bir haftada tamamen olmasada büyük ölçüde toparlanıyorsun

kendi işlerinin yapacak kıvama geliyorsun

sağolsun annem bana ilk 15 gün hiç iş yaptırmadı

40 kım çıkana kadar büyük ölçüde yardımcı oldu

sütün gelmeme ihtimal,ne karşı pomba çok yardımcı oluyor benim meme ucum yoktu bebek tutamıyordı pomba sayesinde

sütüm de arttı bebeğim de tutabildi

bol bol iç çamaşırı pijama

bebeğe kıyafet bez

meme ucun yara olursa diye merhem

süt arttırıcı çay hummana stell tea

X