Çok kötüyüm, fikirlere ihtiyacım var

Lorriene

Teacher of german language
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
67
50
Herkese teşekkür ederim ilgi ve alakanız için, içeriği kaldırmak istedim, umarım yanlış birşey yapmamışımdır. Verdiğiniz fikirleri uygulayacağım, tekrar teşekkürler :KK16:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, derdimi anlatabileceğim tek yer burası.
Ben 21 yaşındayım ve bu yaşta salaklıklarım yüzünden tonla borca battım.
Öncelikle eski sevgilimin üstüne bana telefon aldık. 3300 oldu krediyle aldık. Günü gününe ödüyorum ayda 150 lira. Ama onla irtibatımız yok. Ben onun üstüne borcum kalmasını istemiyorum. 2500 kaldı şuan. Ama bana çok yük. Yarın birgün bir arıza çıkarmayacağı ne malum?
O yetmedi, ev arkadaşlarımla anlaşamadık, bende saf gibi interneti üzerime yaptım hiçbirşeyi üstlenmediler. İlk üniversite deneyimleri diyelim. İnternet üzerime olduğu için 1 yıllık sözleşmesi vardı. 4 aydır İstanbul'a döndüm okul bittiği için. Maddi sıkıntımdan dolayı ödeyemedim oldu mu sana 400 lira fatura faizleriyle birlikte.
Kredi kartı çıkarttım, (ayrı bi salaklığım) 1000 lira borç ettim. İdari takibe girince taksitlendirdim.
İki ayını ödedim, şuan 830 kaldı.
Şuan çalışıyorum borçları ödemek için ama Eylül'de döneceğim okula. Ailem bilmiyor. Babam çok beter. Asla söyleyemem bunları. Bugün yatan devlet bursumun tamamını İnternete verdim. 330 tl. Kaldı 70 lira daha borcum. Ayrıca Eylül'de gelecek bir fatura daha. Olacak 150. Eylülde sözleşme bitiyor ancak o zaman kapatabilirim. Ailem de para nereye gidiyor diyor. İnterneti söyledim sadece. Ona bile kıyamet koptu.
Telefon aldığımı biliyorlar ama arkadaşımdan aldım dedim senenin başında. 1500 dedim ayda 150 ödüyorum dedim. Bu ayki maaşımın 500 ünü ona vericem dedim kapatcam dedim. Kapandı biliyorlar. Oysaki ben az az diğer borçları ödedim.
Şuan yaklaşık 3.300 falan borcum var. Eylülde gidecegim okula ve babam hiç para vermeyecek. maaşımla gidiyorum sanacak. Yeni eve çıkacağım çünkü. Bi ton para gerek. Maaşımı karta versem beş parasızım. Eylülde telefonun diğer taksidi geliyor, kart taksidi ve internet. Bursumdan beş kuruş kalmıyor. Anlayacağınız çok çıkmazdayım. Bankadan kredi almaya calıstım en azından bunların hepsini kapatırım ayda 140 bankaya öderim daha rahat olur diye. Kredide vermiyorlar. Uzun yazdım biraz ama çok yardıma ihtiyacım var. Psikolojim çok bozuldu.:KK14::KK61:

Aynı durumları bende yaşadım o yüzden seni çok iyi anlıyorum canım zor bi durum insan köşeye sıkışmış gibi hissediyor. Bence mümkünse konuyu bir şekilde annene aç o sana yardımcı olur bi şekilde gibi geldi bana.
Bir de yeni eve çıkmak çok masraf istiyor eşyasıydı faturasıydı alışverişiydi derken çok sıkıntı çekersin.

Aynı durumları bende yaşadım o yüzden seni çok iyi anlıyorum canım zor bi durum insan köşeye sıkışmış gibi hissediyor. Bence mümkünse konuyu bir şekilde annene aç o sana yardımcı olur bi şekilde gibi geldi bana.
Bir de yeni eve çıkmak çok masraf istiyor eşyasıydı faturasıydı alışverişiydi derken çok sıkıntı çekersin.

Aynen canım öyle aylardır ağlamaktan düşünmekten bunaldım. Berbat bi durum. Nereye dönsen çare yok. Sıkıştım kaldım. Anneme anlatsam sadece kafayı yer. Kredi kartı borcum var dedim dün 600 dedim çıldırdı. Yardımcı olamaz çalışmıyor çünkü. Sadece kafayı yer. Hani aileme söyleyemiyorum. Kafama taka taka bu yaşta dert küpü oldum. :KK61:
Belki psikolojik yardım olabilir diye buraya yazdım. benim gibi aynı dertten muzdarip ablalarımız vardır bi faydası dokunur diye

Surdan sakız al desem alamıyacak adamın elinde 3.300 liralık telefon ne arar anlamam..

Bu yorumun sence çok gerekli olduğunu düşündüğün için mi yazdın yoksa dikkat çekmek için mi? Ben zaten salaklık yaptığımı söylüyorum sıkıntımı anlatıyorum bu kibir neye?

Aynen canım öyle aylardır ağlamaktan düşünmekten bunaldım. Berbat bi durum. Nereye dönsen çare yok. Sıkıştım kaldım. Anneme anlatsam sadece kafayı yer. Kredi kartı borcum var dedim dün 600 dedim çıldırdı. Yardımcı olamaz çalışmıyor çünkü. Sadece kafayı yer. Hani aileme söyleyemiyorum. Kafama taka taka bu yaşta dert küpü oldum. :KK61:
Belki psikolojik yardım olabilir diye buraya yazdım. benim gibi aynı dertten muzdarip ablalarımız vardır bi faydası dokunur diye

Aileden güvendiğin bir yakınına söylesen kuzenin vs yardımcı olamaz mı ? Şu an baya sıkışmış durumdasın çünkü. Sana 1500 tl verse sen de her ay 150 ödesen çok da sıkıntı olmaz herhalde di mi ?

Konuyu annene açmaktan başka çare yok gibi görünüyor..

Bu yorumun sence çok gerekli olduğunu düşündüğün için mi yazdın yoksa dikkat çekmek için mi? Ben zaten salaklık yaptığımı söylüyorum sıkıntımı anlatıyorum bu kibir neye?
Kibir değil,dışarda da görüyorum..herkeste bi luks telefon alma sevdası ama evlerine ekmek goturemıyorlar..şart mıdır yani bu kadar desinlerci olmak

Aileden güvendiğin bir yakınına söylesen kuzenin vs yardımcı olamaz mı ? Şu an baya sıkışmış durumdasın çünkü. Sana 1500 tl verse sen de her ay 150 ödesen çok da sıkıntı olmaz herhalde di mi ?
Güvenebileceğim kimse yok ki, 1500 kurtarmaz çünkü. Telefonu bile kapatmama yetmiyor. 150 bi 150 bi ödersem daha kötü olur. :KK43:

Bol keseden gitmişsiniz bence dikkat et artık harcamalarına ve bu borçlar bitmeden birine beş kuruş bile verme

Kibir değil,dışarda da görüyorum..herkeste bi luks telefon alma sevdası ama evlerine ekmek goturemıyorlar..şart mıdır yani bu kadar desinlerci olmak
Evet öyle, orası doğru. Benim sırf aşırı isteklerim yüzünden başıma geldi zaten bunlar.

Öğrencisiniz, banka kredi verir mi??

3300 Tl lik telefon almışsınız. Ben 3300 tl lik bir telefon hiç duymadım..

Ailenizde derdinizi anlayacak abiniz, dayınız, amcanız varsa ona açın konuyu ve lütfen artık kendinizi durdurun.....

Bazı şeyleri böyle acı deneyimlerle öğreniyoruz da
aklıma ayfon için yapılar karikatür geldi .Cidden neden lükse bu kadar merak.
Peki telefonu satıp ordan gelecek para ile bir miktar borcu kapatmayı düsündün mü?
annenden ya da 2.el 50-100 e telefon al. borcun bitene dek işini görsün.
elindeki telefon da yarı parasına gider heralde yok yere faiz ödemektense.

Öğrencisiniz, banka kredi verir mi??

3300 Tl lik telefon almışsınız. Ben 3300 tl lik bir telefon hiç duymadım..

Ailenizde derdinizi anlayacak abiniz, dayınız, amcanız varsa ona açın konuyu ve lütfen artık kendinizi durdurun.....
Telefon 2800 dü. Kredi ile alım olduğu için faiz bindi 3300 oldu.

X