Cok kötüyüm! Hamilemiyim?

Kadir Mevlam kimini doktor doktor koşturup da vermiyor, kimine de kazara üçer dörder veriyor.
Siz bilirsiniz ne yapacağınızı. Ben olsam aldırmazdım, madem oldu kısmet der yine de doğurururdum bebeğimi.
Eş çok sorumsuzsa çok daha sıkı korunurdum.Hadi bunu hallettiniz, sonra olmayacağı ne malum? Galiba çabucak hamile kalıyorsunuz. Buna kıysanız bile mutlaka iki üç korunma yöntemini birden kullanın.

"Bebeğe bakacak durumunuz yoksa sevişmeyin" nedir ya? Sizden burada tavsiye mi isteniyor, dikdatörlük mü? Kadının yatağının altında siz mi yatıyorsunuz? Bu ne ayıp, saçma, iğrenç bir düşünce böyle. O duruma düşmeyen halden anlamaz. Ben düştüm mü, hayır düşmedim henüz 18 yaşındayım ama böyle kapalı, yozlaşmış görüşlere sahip değilim en azından, bu kadar da olmaz ya. Sevişmesinlermiş, canına kıymasınmış. Yumurta da yemeyin o zaman? Cahillik mi, yobazlık mı nedir bilmiyorum ama gerçekten sinir bozucu şu söylenenler. Sevişir, sevişmez, adam sorumsuzdur yine de sevişir, adam kötüdür yine de sevişir, size ne? Bu onun kararı, bunu bile sorgulayacak kadar aşmayın kendinizi yeter.

Korunmuştur, ya da bu konuda tam olarak bilgili değildir, olmuştur bir şekilde hamile kalmıştır. Manevi destek isteyen bir insana "sevişmeyin yhaaa pffff :S:S" diyebilecek insanlar da gün gelir bu duruma düşer. İnsan kınadığını yaşamadan ölmez derler.

Eğer ki bu çocuk SANA iyi gelmeyecekse aldır ablacım. O sadece bir hücreden ibaret şu anda. Kendini düşün önce. Bir ömür o çocukla sen uğraşacaksın o kadar sorunun arasında, burda sana "sevişme yhaa hihi" diyenler değil.

Durumumu toparlarım, eşimle de düzelir diyorsan aldırma. İyi düşün, kendine en yarayacak kararı ver. Sevgiler

Ya evli barklı kadınsın,senın hamıle kalmandan daha doğal ne olabılır ki.. Rabbım ısteış olmuş neden Yaradana bırakmıyorsun?
Her şerde bı hayır vardır.

Öldürmeyın bebegınızı,lutfen!!:50:

Kadro, yorumlarınızdan zaten aldırmama düşüncenizin daha ağır bastığını anladım.
Sadece biraz destek almak için paylaşmışsınız sanki.
Hakkınızda hayırlısı olsun, güç ve sabır versin.
...

Sakın aldırmayın bebeğinizin canına kıymayın Allah hiçbir şeyi sebepsiz yaratmaz vardır o bebeğin gelmesinde de bir hayır..Okadar korunmanıza rağmen olmuş millet bebek için dört takla atıyor yine de olmuyor bu da sizin sınavınız sakın o minicik cana kıymayın derim ben..

15.-16. haftada üflenir bildiğim. ondan sonra zaten almıyorlar çocuğu yada daha sonrası için. Bu haftadan sonra aldırılmamalı zaten.

:9: Bu konuda hiç bir bilginiz ve tecrubeniz olmadığı aşikar...Bilmiyorsanız bari susun da ahkam kesip komik olmayın.....

Kalp atımı için 5-6 haftalıkken ultrasona giriyoruz ki bu da yaklaşık 1,5 aylık demek...

15-16 haftalık demek 3,5-4 aylık demek...Ceninin tüm organları oluşmuş oluyor..Cinsiyetleri öğrenmeye başlıyoruz...

Daha hangi haftaların kaçıncı aya geldiğinden bihabersiniz...Hele cenin gelişimi hakkındaki bilgileriniz tamamen yanlış........

Ülkemizde de 10 haftalık olana kadar kürtaj yapılabiliyor...

Konu sahibi arkadaşım bence bu bebeği doğur ve sonrasında kordonlarını bağlat bari..

Allah hayırlısını versin...

Son düzenleyen: Moderatör:
"Bebeğe bakacak durumunuz yoksa sevişmeyin" nedir ya? Sizden burada tavsiye mi isteniyor, dikdatörlük mü? Kadının yatağının altında siz mi yatıyorsunuz? Bu ne ayıp, saçma, iğrenç bir düşünce böyle. O duruma düşmeyen halden anlamaz. Ben düştüm mü, hayır düşmedim henüz 18 yaşındayım ama böyle kapalı, yozlaşmış görüşlere sahip değilim en azından, bu kadar da olmaz ya. Sevişmesinlermiş, canına kıymasınmış. Yumurta da yemeyin o zaman? Cahillik mi, yobazlık mı nedir bilmiyorum ama gerçekten sinir bozucu şu söylenenler. Sevişir, sevişmez, adam sorumsuzdur yine de sevişir, adam kötüdür yine de sevişir, size ne? Bu onun kararı, bunu bile sorgulayacak kadar aşmayın kendinizi yeter.

Korunmuştur, ya da bu konuda tam olarak bilgili değildir, olmuştur bir şekilde hamile kalmıştır. Manevi destek isteyen bir insana "sevişmeyin yhaaa pffff :S:S" diyebilecek insanlar da gün gelir bu duruma düşer. İnsan kınadığını yaşamadan ölmez derler.

Eğer ki bu çocuk SANA iyi gelmeyecekse aldır ablacım. O sadece bir hücreden ibaret şu anda. Kendini düşün önce. Bir ömür o çocukla sen uğraşacaksın o kadar sorunun arasında, burda sana "sevişme yhaa hihi" diyenler değil.

Durumumu toparlarım, eşimle de düzelir diyorsan aldırma. İyi düşün, kendine en yarayacak kararı ver. Sevgiler

başkalarının düşünceli tü kaka, "asıl benimki doğru benim kini dinle uygula ablacım" ne kadar da medeni bir görüş öyle :))))
1. si bunlarda benim fikirlerim size ne???
isteyen dinler isteyen dinlemez. başkasına yaptığım yorumu sizin eleştirmeniz de sizin haddiniz değil.....
2. si bir bebek katledilecekdse orda dur! demesini vazifem bilirim. 3 yaşındaki bebeği öldürmeye hakkımız olmadığı daha anne karnındaki 3 haftalık bebeğe de dokunmaya hakkımız yok.

hani bi ara kürtaja kısıtlama olayı getirlmesi gündemi çok meşgul etmişti.. kadınlarımız ellerinde pankartlarda 'BEDENİME DOKUNMA' die yürüyüş yapıolardı.. siz söyleyebiliosnuz, kendinizi ifade edebiliosnuz. peki karnınızda ki bebeğin tek suçu bedenime dokunma diyememesi mi?... inanın ona sorsanız, o da, bedenim benimdir, dokunma die bağıran kadınların söylediğinin aynısını sölicekti....

başkalarının düşünceli tü kaka, "asıl benimki doğru benim kini dinle uygula ablacım" ne kadar da medeni bir görüş öyle :))))
1. si bunlarda benim fikirlerim size ne???
isteyen dinler isteyen dinlemez. başkasına yaptığım yorumu sizin eleştirmeniz de sizin haddiniz değil.....
2. si bir bebek katledilecekdse orda dur! demesini vazifem bilirim. 3 yaşındaki bebeği öldürmeye hakkımız olmadığı daha anne karnındaki 3 haftalık bebeğe de dokunmaya hakkımız yok.

Ben "bunu uygula" demedim. "Aldır" ya da "aldırma" da demedim. Sana iyi gelecek olan neyse onu yap dedim. Burda düşüncelerinizi belirtmeniz çok doğal. Forum da zaten bu yüzden var. Ama tutup da "sevişme o zaman" derseniz bu insanların özel hayatına müdahale ve saygısızlık olur.

3 haftalık olan şey bebek değildir. Hücredir. En azından aldığım eğitimle bunu söyleyebilirim. Zaten ben bu düşünceye yorum bile yapamıyorum. "Benim bedenim benim kararım" sloganını "özgürce cinsel hayat yaşamak, sonra bebekleri katletmek!!!" diye algılayan insanlara diyebilecek bir şeyim yok. Seviyeli ve açıklayıcı eleştiriniz için teşekkür ederim.

Arkadaslar cirkinlesmenin alemi yok, arada problemler olmasa bile herkes cocuk isteyecek diye birsey yok ki, sevismeseydin ne demek? Ben korundugu halde cok cabuk hamile kalan bayanlar tanıdım en sonunda kordonlarını baglattılar. Üslup cok tuhaf olmus.. Cocuk hasretiyle yanıp tutusanlar, bide evlenip hiiiic cocuk düsünmeyenler istemeyenler var. Herkesin düsüncesi kendine.

Bir tanıdıgım var 3 cocugu olan, cok cabuk hamile kalıyormus hatta korunuyormus üstelik, sonunda kordonlarını baglattı. Esi zaten baska cocuk istemiyordu.

Ben sana burdan birsey diyemiyorum evlat hasretiyle yanıp tutusanların cevapları belli zaten, takdiri ilahi ne denir ki? Eminim zordur 4 cocuk büyütmek ama o kadar korunmanıza ragmen hamile kalmıssanız vardır bir hayır..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
di mi... 3 hafta nedir ki.. küçücük bi hücre ne de olsa..adı kürtaj mı, evet.. sonuç aynı mı, aynı... o 3 haftalık hücreye dokunmasaydınız, bebek olacakmıydı, evet... bunun haftası, ayı yok ya... içinizde ki bi canlı, ister 3. haftasında kürtaj olun, ister 3. ayında...

Valla kimse k.bakmasın
Kocasıyla tonla sorunu olup
Her pisliği olan adamla
Yoksulluk varken şiddet varken üstüne hamile kalan kadın'lara
Sevişmeyin! ozaman derim...
Öyle bir durumdayken nasıl koynuna giriyorsunuz
Bu kadar basitmi??
Kürtaj benim için cinayettir
Tabiki bu kadar irdelerim.
Hele sen bir annesin bunu sorman okadar tuhaf ve saçma ki
Çocuklarını çok düşünüyor olsaydın diğerlerini doğurmazdın
Öyle bir ailede yetiştirmezdin
Hani dedin ya bu çocuğu dünyaya getirmek ona kötülük olur diye...
Diğerlerinde düşünmemişsin bundada düşünme
Kıyma canına.
Kimse mutlu değil ki bu hayatta kimse güllük gülistanlık yaşamıyor
Hepimiz sınanmaya gelmişiz
Öyle yada böyle acı cekiyoruz.
Onun yaşama hakkını elinden almayın.

Iyi gunler arkadaslar, cocuklari doyurdum hazirladim babasiyla ciktilar, bende evi toparladim birazda hastaneye gidice. Dunku yaptigim testteki cizgi dahada belirginlesmis ve Adetlerim gelmedi. Var birseyler diyorum...... Ama hayirlisi. Kocam olsada olmasada buyuturum bu cani Insaallah, henuz ne yapacagimi bilmiyorum. Hastaneden geldikten sonra hepinize yazicam insaallah..... Hepinizi öpüyorum destekleriniz icin cok tesekkur ederim.

valla ben senin alnından öpmek istiyorum. 18 yaşında olup da böyle mantıklı ve duyarlı olduğun için.. senin gibi gençler görünce içim açılıyor..

Iyi gunler arkadaslar, cocuklari doyurdum hazirladim babasiyla ciktilar, bende evi toparladim birazda hastaneye gidice. Dunku yaptigim testteki cizgi dahada belirginlesmis ve Adetlerim gelmedi. Var birseyler diyorum...... Ama hayirlisi. Kocam olsada olmasada buyuturum bu cani Insaallah, henuz ne yapacagimi bilmiyorum. Hastaneden geldikten sonra hepinize yazicam insaallah..... Hepinizi öpüyorum destekleriniz icin cok tesekkur ederim.

bu mübarek günde en doqru kararı vermişsin canım...Rabbim herşeyinizi gönlünüze göre versin ve bu evlat size bolbol hayırlar getirsin cnm..

Ben "bunu uygula" demedim. "Aldır" ya da "aldırma" da demedim. Sana iyi gelecek olan neyse onu yap dedim. Burda düşüncelerinizi belirtmeniz çok doğal. Forum da zaten bu yüzden var. Ama tutup da "sevişme o zaman" derseniz bu insanların özel hayatına müdahale ve saygısızlık olur.

3 haftalık olan şey bebek değildir. Hücredir. En azından aldığım eğitimle bunu söyleyebilirim. Zaten ben bu düşünceye yorum bile yapamıyorum. "Benim bedenim benim kararım" sloganını "özgürce cinsel hayat yaşamak, sonra bebekleri katletmek!!!" diye algılayan insanlara diyebilecek bir şeyim yok. Seviyeli ve açıklayıcı eleştiriniz için teşekkür ederim.

o şey bebek değildir hücredir diyorsunuz
ama unuttuğunuz birşey var
insanlar bir bebeği olsun diye senelerce ne uğraşlar veriyorlar Allah vermezse ne olursa olsun olmuyor
tıp ne kadar gelişmiş olsada çare olmuyor çare Rabbimden gelmemişse
burdanda anlaşıdığı üzere ister 1 günlük olsun ister 15 günlük ister 15 haftalık farketmez o bir CANdır

buradaki aldırın ya da aldırmayın diyen insanları gerçekten anlayamıyorum.. aldırmazsa siz mi bakacaksınız ya da aldırırsa o vicdan azabını ya da o psikolojiyi siz mi yaşayacaksınız da böyle çoook hassas bi konuda yönlendirme yapıyorsunuz? bu sorumluluğu nasıl alabiliyorsunuz?

zaten konu sahibi de anladığım kadarıyla aldırsam mı sizce diye sormuyor. sadece destek bekliyor. aldır ya da aldırma demek çok yanlış olur bence.

pardonda neyin desteği
ilk yazdığında aldırıcam demiş ona mı destek verelim ??
sadece uyarıyoruz burdaki herkes burdan okuyupmu yön veriyor hayatına
tamam burdanda fikir alır ama yinede kendi seçimini uygular

o şey bebek değildir hücredir diyorsunuz
ama unuttuğunuz birşey var
insanlar bir bebeği olsun diye senelerce ne uğraşlar veriyorlar Allah vermezse ne olursa olsun olmuyor
tıp ne kadar gelişmiş olsada çare olmuyor çare Rabbimden gelmemişse
burdanda anlaşıdığı üzere ister 1 günlük olsun ister 15 günlük ister 15 haftalık farketmez o bir CANdır

Herkesin düşüncesi kendine doğrudur canım. Ama bu düşünce sadece duygusal bir düşünce. Lütfen bari bunda hemfikir olalım. Duygusal olarak düşündüğünüzde o bir can, ama bilimsel olarak düşündüğünüzde değil. Bunu sizler de biliyorsunuz. Hepimizin elinin altında internet var, kendimizi geliştiren bilinçli kadınlarız. Siz de farkındasınız onun bir hücre olduğunun ama duygusal olarak böyle düşünüyorsunuz. Sizi de anlarım elbette.

Rabbim iste kimini varligiyla kimini yokluguyla imtihan ediyor, elinizdekinin ne kadar kiymetli oldugunu ah bir bilseniz..ah boyle gokten zembille dusmus gibi elinize gelmeseydi ve yillarca hastane yollarini asindirsaydiniz ve o minicik bedene ve kalbe sahip olmak icin ugrassaydiniz nasil olurdu acaba? Varligina degilde yokluguna isyan edesiniz gelseydi…

Tek hucre vs diyenlere katilmiyorum, ana rahmine dustugu andan itibaren Rabbim ona bir can veriyor..belki bizim idrak etmemiz guc ama oyle…

Back
X