Cok kötüyüm! Hamilemiyim?

kusura bakma canım ama bence aldırma fikrini hiç düşünme .belki gidip bunu aldıracaksın ama öyle yada böyle yine kalırsan yine mi yapcaksın???bizde 4 kardeşiz evet büyürken zor oluyor ama şimdi iyi 4 kardeşiz diyoruz annem bile.üstelik annemde senin gibi aldırmayı düşündü.ama çok şükür aldırmadı.Rabbim korunmaya rağmen veriyorsa belki herşey daha güzel olması için vardır Rabbimizin bir bildiği.umarım bu günleri kolay atlatırsın.sen iyi bir annesin:16:

Arkadaşım sakın aldırmak gibi bir hataya düşme, evet belki zor olacak senin için ama ona kıyarsan bir ömür boyu onun vicdan azabını çekeceksin.
Acaba yaşasaydı nasıl olurdu, kime benzerdi, gözleri nasıl olurdu diyye düşüneceksin, her sene geçişinde aldırmasaydım şimdi şu yaşlarda olacaktı diyeceksin.
Bunları bebeğini aldıran çoğu insandan duydum.Şu mübarek günde rabbim o emaneti sana vermiş, tevekkül et Mevlaya vardır bir hayır.
Sıkıntıyı veren Rabbim genişliği de verir unutma...

Inairmisin bu mesajin karisinda agliyorum canim. Dua et canim benim icin ne olur..........

mrb canım kusura bakma ama bende takdiri ilahi diyorum eğer allah sana 3 çocuktan sonra bi çocuk daha vermişse var bi bildiği tabi şunuda düşünüyorum senin o aldırmak istediğin bebek benim vücudumda şekilleniyor olsaydı şuan dünyanın en mutlu insanı ben olurdum bak araf suresinde ne diyor bi oku kıyma derim o cana rızkını veren allah sonuçta ayrıca belkide hamile değilsin aldırcam falan deme şimdiden netleşsin durumun empati kurmak istiyorum ama şuanki durumum maalesef buna izin vermiyor dilerim allah yardımcın olsun seninde bizim gibi bebek isteyen din kardeşleriminde amin

Rizik endisesi hic tasimadim lakin Allahu teala onun rizkini verendir. Sikintili bir aileden gelmis bir bayanim, anneyim. Su anda evliligimdede cok sikintilarim var ve saglik problerim son senelerde tepeye tirmandi, fiziksel olsa cekilir derdim ama piskolojikmen cok cokuntuler yasadim. Ki bilerek bir cocuk yapmak ve aldirmak luksum degildir ki bugune kadar yapmadimda. Aldircam diye kararimi vermis degilim henuz, ama aldirmazsam eksi tarafi arti tarafindan dahada agir basiyor. Biliyorum ne kadar bahane bulsamda gereksizdir ve anlamsizdir ama artik takdiri Ilahimi desem.

canım bak bizim algımız, mantığımız o kadar kısıtlı ve o kadar kısır düşünüyoruz ki yaradılış itibariyle.. sana şu an eksi tarafı çok fazla görünüyormuş.. bunu bilemezsin emin ol.. hayır gördüklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır var. Ayet diyor ya: Allah bilir de siz bilmezsiniz diye. bilemiyoruz biz.Teslimiyetçi olmak gerektiğini düşünüyorum her konuda.. hele kii bizim irademiz dışında gerçekleşiyorsa bir şeyler.. tevekkül et lütfen.. dua et ve Allaha bırak.. o zaman hiç düşünemediğin güzellikler olacaki huzur bulaaksın eminim.. inşaallah

Şu kürtajı bilip bilmeden yorum yapmayın ya.. Daha o bir birey değil o bir çocuk değil.. ruh bedene inmeden aldırabilir bu varlığı.. Doğurup doğurup binler aç sefil çocuk ortaya bırakıyolar. Daha mı iyi bakacak durumu yoksa dediğim gibi bir birey olmadan aldırabilir. kimse karışamaz yargılayamaz.
Eki Görüntüle 488585

bunu hangi materyalist siteden alıntıladın öğrenebilir miyim?

hala buna inanan var mı diye düşünürdüm demek ki varmış....

Son düzenleme:
15.-16. haftada üflenir bildiğim. ondan sonra zaten almıyorlar çocuğu yada daha sonrası için. Bu haftadan sonra aldırılmamalı zaten.

benimde günüm geçti ve o testte ikinci çizginin çıkmasını saatlerce bekledim ama yok yok yok 6 senedir bu umutla yaşıyorum
Rabbim verdiyse bir hayır muhakkak ki vardır

canım bak bizim algımız, mantığımız o kadar kısıtlı ve o kadar kısır düşünüyoruz ki yaradılış itibariyle.. sana şu an eksi tarafı çok fazla görünüyormuş.. bunu bilemezsin emin ol.. hayır gördüklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır var. Ayet diyor ya: Allah bilir de siz bilmezsiniz diye. bilemiyoruz biz.Teslimiyetçi olmak gerektiğini düşünüyorum her konuda.. hele kii bizim irademiz dışında gerçekleşiyorsa bir şeyler.. tevekkül et lütfen.. dua et ve Allaha bırak.. o zaman hiç düşünemediğin güzellikler olacaki huzur bulaaksın eminim.. inşaallah

Insaallah canim.Isin tuhaf tarafi esim cok sevindi, ve hep olacakmis gibi dile getiriyordu surekli ve bende ona surekli ilk once sen bir duzel ondan sonra bebek dusun derdim ve oldu. Korkma ne olmus sanki, cocuklara kardes geliyor, evide buyuturuz, dordu beraber buyur giderler diyor. Ve sasirip kaldim. O deli adam sorumsuz adam bana neler neler cektiren adam, bosanmanin esigine geldigim adam bana bunlari soyluyor. Ya benim kafam gercekten karisti. Heralde bu gidisle bebegim varsada aldirmicam. Zorlasti benim icin........... Rabbim sen buyuksun bana dogru olani goster cocuklarimi saglikli buyutmemde yardimci ol rabbim.... :14:

neye inanan pardon !!! metaryalist derken ??? Kürtaja bende karşıyım fakat bi zamana kadar olabilir insanın kendi iradesi kendi günahı. İnsan o çocuğu yetiştiremeyecekse ne yapabilir hayat şartları zorluyor bu yollara bazılarını. Neye inanan acaba onu da açın lütfen ??

2 yıl oldu bekliyorum o güzel haberi...
Birgün önce rüyamda görmüştüm,bebeğim olacağını...
Fakat yok gelmiyor malesef...
O kadar çok istiyorum ki gelmesini meleğimin..ne hayaller kuruyorum eşimle...ama nasip işte..herkesin imtihanı farklı...
Senin şu an hamile olman öyle büyük bir mucize ki, lütfen o mucizeyi ellerinle yok etme ! :50:

Insaallah canim.Isin tuhaf tarafi esim cok sevindi, ve hep olacakmis gibi dile getiriyordu surekli ve bende ona surekli ilk once sen bir duzel ondan sonra bebek dusun derdim ve oldu. Korkma ne olmus sanki, cocuklara kardes geliyor, evide buyuturuz, dordu beraber buyur giderler diyor. Ve sasirip kaldim. O deli adam sorumsuz adam bana neler neler cektiren adam, bosanmanin esigine geldigim adam bana bunlari soyluyor. Ya benim kafam gercekten karisti. Heralde bu gidisle bebegim varsada aldirmicam. Zorlasti benim icin........... Rabbim sen buyuksun bana dogru olani goster cocuklarimi saglikli buyutmemde yardimci ol rabbim.... :14:

neye inanan pardon !!! metaryalist derken ??? Kürtaja bende karşıyım fakat bi zamana kadar olabilir insanın kendi iradesi kendi günahı. İnsan o çocuğu yetiştiremeyecekse ne yapabilir hayat şartları zorluyor bu yollara bazılarını. Neye inanan acaba onu da açın lütfen ??

15.-16. haftada üflenir bildiğim. ondan sonra zaten almıyorlar çocuğu yada daha sonrası için. Bu haftadan sonra aldırılmamalı zaten.

bilmeden konuşmayalım derim bende tam bilmiyorum
kimse tam bilmiyor sonuçta
en iyisini Allah biliyor
ve bilmediğimiz bir konuda can değilki daha ruh üflenmedi demeyelim o zaman !!!!!

kusura bakma canım ama bence aldırma fikrini hiç düşünme .belki gidip bunu aldıracaksın ama öyle yada böyle yine kalırsan yine mi yapcaksın???bizde 4 kardeşiz evet büyürken zor oluyor ama şimdi iyi 4 kardeşiz diyoruz annem bile.üstelik annemde senin gibi aldırmayı düşündü.ama çok şükür aldırmadı.Rabbim korunmaya rağmen veriyorsa belki herşey daha güzel olması için vardır Rabbimizin bir bildiği.umarım bu günleri kolay atlatırsın.sen iyi bir annesin:16:

Sagol canim Allah razi olsun, benim icin dua et olurmu...... Anneninde ellerinden öperim

bilmeden konuşmayalım derim bende tam bilmiyorum
kimse tam bilmiyor sonuçta
en iyisini Allah biliyor
ve bilmediğimiz bir konuda can değilki daha ruh üflenmedi demeyelim o zaman !!!!!

bilip bilmeden değil söylüyorum işte allahh allahhh..... Gidip açıp okuyun...

Spirali cikarttirmamdaki sebep bir senedir cektigim siddetli karin agrilariydi, ve spirali cikarttirir cikarttirmaz doktorum diane dogum kontrol habi yazdi. Ve butun bunlar iki hafta önce oldu. Ve esimle iki defa bir birlikteligimiz oldu ama korunuyordum oda dikkat ediyordu. Ya anlamiyorum bu kadar yeni spirali cikartmisken ve o kadar dikkat etmisken anlamadim yarin Insaallah doktorum birsey yok der ve ben bu caresizlikten kurtulurum.

belki çok kaderci bi tutum olarak algılarsınız ama bir yıl boyunca karın ağrısı çekip spirali çıkarmanız, üstüne korunmanız, eşinizin de dikkat etmesi ve iki haftad yalnız iki kez ilişkiye girmiş olmak... ve tüm bunlara rağmen zaten tutturmak çok zorken-ki insanlar bazen aylarca uğraşır sorun yokken bile doğru zamanı yakalıyıp hamile kalmak için- hamile kalmak... bence bu çocuğu aldırmamalısınız. rızkı veren Allah... tüm bu önlemlere rağmen size bi güzellik nasip ettiyse vardır bi hayır deyip tevekkül edin bence..

Hadis-i şeriflerde Peygamberimiz çocuğun anne karnında oluşumunu anlatırken farklı ifadeler kullanmıştır. Bazı hadisler çocuğun 120 günlük iken canlandığı imajını verirken, bazı hadisler de 40 günlükken canlandığı açıklamasını yapıyor. Hadisi 120 gün olarak yorumlayan alimlerimiz ilk 4 ay dolmadan kürtaj yapmanın haram olmadığını ancak 4 ay dolduktan sonra kürtajın haram olduğunu söylemişlerdir.

alıntıdır !!

CAN dediğiniz nedir? RUHunun olması değilmi ??? Ruh üflenmeden aldırılınca bu insanmıdır canlımıdır nedir?? bi birey değildir ama ruh üflendikten sonra aldırılmamalı o zaman cinayet olur

üflemek derken???????? ruh dedığınız ne sızın anlamıyorum cıdden.
evet söz konusu bı can :34:

hanımefendı, banane elalemın günahından sevabından onun derdınde değılım ben
dedığınız gıbı çocuğu yetıştıremeyecekse dıkkat etmek zorunda
bu kadar mı zor

baktın hap kullanıyorsun bellı bırşey 100% değıldır hıç bı yöntem
kocasıda bı zahmet kondom kullansın
madem kesınlıkle ıstemıyorlar
al sana 2 kat koruma

canım burda herkes kürtaj olma derken senin can değilki daha demen yangına körükle gitmeye benzedi
evet herkesin kendi kararı kendi günahıdır ama bu psikolojideki birinede öyle dersen oda gidip uygularsa sonra pişmanlık yaşamayacağı ne malum
yazdıklarımıza çok dikkat etmeliyiz ....

Islam ilmihaline baktim ve ruhun ufurulmesi 40.gunden sonra oluyormus. Fakat kimi mezhebe gorede ilk gunden itibaren can olarak sayiliyormus ve aldirilmasi cinayetmis. Yani Buyuk bir soru isareti. Hayirlisi bakalim yarin insaallah guzel haberlerimi iletirim sizlere. Hepinize ayri ayri tesekkur ederim yorumlariniz icin. Beni cok mutlu ettiniz paylasip yazdiginiz icin. Rabbim bebegi olmayanlarada insaallah benim gibi ansizin gebelik mujdesini nasip eder sizinde ocaginiz mutlulukla, kucaginiz cocula dolar insaallah. Amin u ecmain.....

Back
X