Cok kötüyüm! Hamilemiyim?

belki çok kaderci bi tutum olarak algılarsınız ama bir yıl boyunca karın ağrısı çekip spirali çıkarmanız, üstüne korunmanız, eşinizin de dikkat etmesi ve iki haftad yalnız iki kez ilişkiye girmiş olmak... ve tüm bunlara rağmen zaten tutturmak çok zorken-ki insanlar bazen aylarca uğraşır sorun yokken bile doğru zamanı yakalıyıp hamile kalmak için- hamile kalmak... bence bu çocuğu aldırmamalısınız. rızkı veren Allah... tüm bu önlemlere rağmen size bi güzellik nasip ettiyse vardır bi hayır deyip tevekkül edin bence..

Hay agziniza saglik be kardesim, Beni anladin ya sen! Allah senden razi olsun!

Hadis-i şeriflerde Peygamberimiz çocuğun anne karnında oluşumunu anlatırken farklı ifadeler kullanmıştır. Bazı hadisler çocuğun 120 günlük iken canlandığı imajını verirken, bazı hadisler de 40 günlükken canlandığı açıklamasını yapıyor. Hadisi 120 gün olarak yorumlayan alimlerimiz ilk 4 ay dolmadan kürtaj yapmanın haram olmadığını ancak 4 ay dolduktan sonra kürtajın haram olduğunu söylemişlerdir.

alıntıdır !!

tam bir bilgi yok 40 gün yada 120 gün ama hangisi doğru Allah bilir...

Hay agziniza saglik be kardesim, Beni anladin ya sen! Allah senden razi olsun!

amin... bu arada bir şey paylaşmak istiyorum, eskiden kürtaj yasakmış bildiğiniz gibi, anneannem 7. çocuğuna hamile kalınca yani teyzeme, içine kaz tüyü sokmuş, ağlamış, sandıklara çıkıp atlamış, halılar çırpmış, ama düşmemiş çocuk. velhasılı teyzem şu an 45 yaşında ve evlenmedi anneannemle yaşıyo ve onun eli ayağı oldu. bunu şu yüzdden paylaştım. sorunlu ilişkide dikkat etmek tabi ki gerekir ama her şeye rağmen bi can nasip ettiyse rabbim onun size ne gibi hayırlar getireceğini de bilemezsiniz... inşallah yuvanıza huzur, evinize bereket olur 4. yavrunuz. sevgiler...

bilip bilmeden değil söylüyorum işte allahh allahhh..... Gidip açıp okuyun...

çok fevri yorumlar yazıyorsunuz
Allahtan başka kimsenin tam bilemeyeceğini söylüyorum
sizse kendi kendinize hüküm veriyorsunuz ...
tamam oralarda öyle yazabilir ama en iyisini Allah bilir buna neden kızıyorsunuz
ve o haram değildir diyen alimler çok olağanüstü hamilelikler için yorumlamışlardır
yani anneye bir zarar gelecekse ...

kadro bence hamile olsanız bile bu bebeği aldırmayacaksınız,siz iyi bi annesiniz çünkü.bütün zorluklara göğüs gerip yine de bebeğinize kıymayacaksınız.yazdıklarınızdan bunu anlıyorum ben.. :16:

kadro bence hamile olsanız bile bu bebeği aldırmayacaksınız,siz iyi bi annesiniz çünkü.bütün zorluklara göğüs gerip yine de bebeğinize kıymayacaksınız.yazdıklarınızdan bunu anlıyorum ben.. :16:

Sanırım biraz cesarete ihtiyacı vardı.

bebeği olmasını çokisteyen bir arkadaşım idrartestlerinde bika kez çift çizgiyi görmesine rağmen hamile değildi yani eğer öyleyse boşuna umutlandırmak istemem ama kesin değil o 3 -5 liralık testler

kürta yasaklanmalı tartışmalarında bir din adamını dinlemiştim, çok zorunlu hallerde, kişinin başka seçeneği yoksa, islamda ruh üflenmeden aldırılabilirmiş, ruhta 120. günde üfleniyormuş buda yasal sınır zaten, tıptada 120. günden sonra can, birey olarak kabul edilip alınmıyor. ilk günden itibaren canlı olabilir ama birey değildir. din adamı spermlerde canlıdır o zaman erkekler hiç dışarı bırakmasınlar diye de bir yorum yapmıştı. Bana mantıklı geldi doğrusu. Ama iyi düşünün çok zor durumda kalmayacaksanız aldırmayın.

Allah'ım bu mubarek gunde bebek isteyenlere sağlıklı sihhatli hayırlı evlatlar versin.Konuyu okudum Allah bağışlarsa bir oğlum var.Olmayanların uğraslarını okuyunca üzüldüm.Benim oğlum bir kerede oldu ve 5 aylık evliydim.Şok oldum Allah biliyor istemiyordum.Ama şimdi onun için yasıyorum.Bazen diyorum cok zor buyuyor o yuzden bir kardes hiç istemiyorum.Bakıyorum kardesler bile artık düşman kesilmiş.Bazen diyorum o yalnız mı kalsın su an için tabiki benim için bunu düşünmek için erken.Ama siz sanslı olanlardansınız coğumuz tek cocukla oyle ya da boyle basedemezken 3 tane cocuk bakıyorsunuz.Ben suna da katılıyorum bakabıleceğin kadar cocuk doğur ama su an sizin aldırmanız taraftarı değilim.He deseydiniz 3 cocuğum var 4.yü yapmalımıyım o zaman farklı cevap verebilirdim.Ama su an o bebek karnınızda.Ve o bir canlı.Belki kesin sonuç belli değil diyorsunuz ama o testler coğunlukla doğru cıkıyor.Benim 1,5 aylıkken bebeğim cok acık pembe cıkmıştı cızgı.

Lütfen konuya ayetleri, ilmihalleri vs. katmayınız, unutmayınız ki sitede dini yorumlar ve ayrıca tartışmak, polemik vb. yasaktır...

Çok çok iyi tanıdığım birisi var, kocası var ama koca bile değil desem yeridir, neler çekti neler.. Allaha bin şükür 4 tane evladı var, belki görseniz dünya tatlıları, annelerine babalarına saygıda kusur etmezler.. Daha küçükler ama maşallahları var.. Allah 4 evlatla avunmayı, mutluluğu hissettirdi o kadına.. Hiç olmazsa Allaha bin şükür ki evlatları onun arkasında.. Sakın o cana kıymayın.. Kürtaj bir cinayettir.. Bir çocuğu nasıl diri diri vahşice parçalamaya gönlünüz el verebilir? Sizin canınız, kanınız, Allahın size bir lutfu.. Şu an yaşayan evlatlarınızı birisi parçalaya parçalaya öldürse ( Allah korusun ) siz milyarlarca kez parçalanırsınız.. Karnınızdaki de sizin yavrunuz tek fark sadece kucağınızda değil.. Allahın lütfu büyüktür.. Çocuk kısmetiyle gelir inşallah Allah o yavruya annesizliğin acısını yaşatmaz...

Insaallah canim.Isin tuhaf tarafi esim cok sevindi, ve hep olacakmis gibi dile getiriyordu surekli ve bende ona surekli ilk once sen bir duzel ondan sonra bebek dusun derdim ve oldu. Korkma ne olmus sanki, cocuklara kardes geliyor, evide buyuturuz, dordu beraber buyur giderler diyor. Ve sasirip kaldim. O deli adam sorumsuz adam bana neler neler cektiren adam, bosanmanin esigine geldigim adam bana bunlari soyluyor. Ya benim kafam gercekten karisti. Heralde bu gidisle bebegim varsada aldirmicam. Zorlasti benim icin........... Rabbim sen buyuksun bana dogru olani goster cocuklarimi saglikli buyutmemde yardimci ol rabbim.... :14:

her iş te vardır bir hayır...!

Ablamda 4.çocuğuna hamileydi aldıracaktı dr dan randevu aldı ama kapısından geri döndüler şimdi 6 yaşında maşşalh çok tatlı şimdi ablam iyikide doğurmuşum diyor...hamileysen eger aldırma derim ..

kürta yasaklanmalı tartışmalarında bir din adamını dinlemiştim, çok zorunlu hallerde, kişinin başka seçeneği yoksa, islamda ruh üflenmeden aldırılabilirmiş, ruhta 120. günde üfleniyormuş buda yasal sınır zaten, tıptada 120. günden sonra can, birey olarak kabul edilip alınmıyor. ilk günden itibaren canlı olabilir ama birey değildir. din adamı spermlerde canlıdır o zaman erkekler hiç dışarı bırakmasınlar diye de bir yorum yapmıştı. Bana mantıklı geldi doğrusu. Ama iyi düşünün çok zor durumda kalmayacaksanız aldırmayın.

120. günde ruh mu üfleniyormuş?:53: etmeyin eylemeyin...6. haftadan itibaren kalp atışalrı duyuluyor, görülüyor.... 120. gün yaklaşık olarak 15-16 haftalık oluyor ki 16. haftasında kızım gayet belliydi... hatta esnerken görüntülenen videosu bile var.. eğer denildiği gibi 120. günde ruh üfleniyorsa doktorum, eşim ve ben hep beraber hayal mi gördük?

konu sahibi arkadaşım , korunduğun halde olduysa mutlaka bunun bir hikmeti olduğunu düşünüyorum.... bazılarına inanılmaz geliyor ama kuzenimin yengesi 4 oğluna da korunduğu halde hamile kalmış... Rabbim "ol" deyince kim önüne geçebilir.....

cnm 3 tane büyütmüşsün buna da bakabilirsin

kesinlikle aldırma diyenlerdenim ben de

bi düşünsene onu Allah'ım yaa minnacık vücuduyla nasıl da evin neşe kaynağı olduğunu :21::21::21:

Bence aldırmayın. Her ne kadar ruh yok deseler de bırakırsanız o da diğer çocuklarınız gibi bir can olacak.Yine de karar sizin tabii ki.
Ben de hamileyim şu an. Hamileliğimin ilk günlerinde pko olduğum için bilmeden adet söktürücü kullandım. Dr. vermişti. Sonra 7 haftalıkken hamile olduğumu dr. kontrolunde öğrendim. Kalbi bile atıyordu. Hem sevindim hem üzüldüm. Çünkü o ilaçlarda hamileyken kesinlikle içilmez yazıyordu.
Değişik doktorlara gittim, çoğu bir şey olmaz dedi ama kesin söylemediler. En son gittiğim alanında ünlü bir prof."kesin bir şey söyleyemem,istersen aldır" dedi ama ben aklımdan dahi geçirmedim. Şu an 7. ayımdayım. Hamilelik boyunca yaptırdığım testlerde ve rutin kontrollerde bir sorun görünmüyor. Tabiiki yine de Allah bilir. Ama aldırmayı asla düşünmedim.
Benim annem 8 yıl çocuk sahibi olamamış. Sonra biz -4 kardeş- doğduk. Ben küçükken 5. hamile kalmıştı. Maddi durum yok diye aldırdı. Ve hala -yaklaşık 20 yılı geçti-vicdan azabı çekiyor.Keşke aldırmasaydım diyor.
İnşallah hakkında hayırlısı ne ise o olur.

Yarin doktora gidecegim, kan tahlili icin. Ama olamaz diyorum yani Inanin hamile kalacak bir durumda bulunmadim cok dikkat ettim, ve dogum kontrol habina baslamistim. Kurtaji bir korunma yontemi olarak dusunmuyorum. Bu kadar sorunun icinde bogulurken bir cocuk dusunmedim, ve aldirmak hicmi bir care degildir benim icin ama bu kadar sorumsuz bir es, uc tane cocuk bu cocogu bir nevi aci cekmek icin dunyaya getirmek gibi birsey olur heralde. Ve iki hafta öncesine kadar sipralliydim.

evlisin çocuğun olduğu için kimse seni dövmez öldürmez ben bekar olduğum halde Allah korusun hamile kalırsam bi şkeilde doğururum diye düşünürüm aklımın ucuna gelmez aldırmak bu mübarek ramazanda 3 çocuğu olan bi annenin bunu düşünmemesi gerekir. seni ayıplamıyorum ama o çocuğu dünyaya getirdiğinde belki bütün acıların son bulur her çocuk kısmetiyle doğar bunu sakın unutma. ALLAH (C.C) yardımcın olsun ..

bu cocuğu doğurucakmısın doğurmayacakmsn bilmiyorum ama her iki ihtimalden sonrası içinde tüplerinin bağlatmanı öneririm.. tabi çok bi bilgim yok bu konuda ama sanrm senn için en iyisi olur..

Allah'ım bu mubarek gunde bebek isteyenlere sağlıklı sihhatli hayırlı evlatlar versin.Konuyu okudum Allah bağışlarsa bir oğlum var.Olmayanların uğraslarını okuyunca üzüldüm.Benim oğlum bir kerede oldu ve 5 aylık evliydim.Şok oldum Allah biliyor istemiyordum.Ama şimdi onun için yasıyorum.Bazen diyorum cok zor buyuyor o yuzden bir kardes hiç istemiyorum.Bakıyorum kardesler bile artık düşman kesilmiş.Bazen diyorum o yalnız mı kalsın su an için tabiki benim için bunu düşünmek için erken.Ama siz sanslı olanlardansınız coğumuz tek cocukla oyle ya da boyle basedemezken 3 tane cocuk bakıyorsunuz.Ben suna da katılıyorum bakabıleceğin kadar cocuk doğur ama su an sizin aldırmanız taraftarı değilim.He deseydiniz 3 cocuğum var 4.yü yapmalımıyım o zaman farklı cevap verebilirdim.Ama su an o bebek karnınızda.Ve o bir canlı.Belki kesin sonuç belli değil diyorsunuz ama o testler coğunlukla doğru cıkıyor.Benim 1,5 aylıkken bebeğim cok acık pembe cıkmıştı cızgı.

canım konuyla biraz alakasız olacak belki ama yazdığını görünce düşündüklerimi söylemeden edemedim. kesinlikle bebeğine kardeş yapmalısın.. hayatımdaki en değerlilerim iki kardeşim.. biz üçkızız yaşlarımız da yakın.. büyürken, hatta ilk gençliğimizde de çok kavgalar ederdik.. anneme neler çektirdik:) şimdi dönüp bakıyorum da gülüyorum sadece.. şimdi hayatta onlardan değerlisi yok.. iyi ki varlar.. keşke 5 6 kardeş olsaydık diyorum.. kardeş gibisi var mı yaa:16: ben evlendiğimde Allah nasip ederse en az 4 tane istiyorum:1:

Son düzenleme:
Hadis-i şeriflerde Peygamberimiz çocuğun anne karnında oluşumunu anlatırken farklı ifadeler kullanmıştır. Bazı hadisler çocuğun 120 günlük iken canlandığı imajını verirken, bazı hadisler de 40 günlükken canlandığı açıklamasını yapıyor. Hadisi 120 gün olarak yorumlayan alimlerimiz ilk 4 ay dolmadan kürtaj yapmanın haram olmadığını ancak 4 ay dolduktan sonra kürtajın haram olduğunu söylemişlerdir.

alıntıdır !!

4 aylıkken oynuyor artık çocuk karnında canım, ben 40 günlükken kalp atışlarını dinlemiştim...

Back
X