cok mutsuzum, hic birseyden zevk alamiyorum

HeavyRain

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2015
19
4
33
merhaba kizlar,

kisa süre icinde yeni bi tane konu....
hemen gecmek istiyorum sorunuma....

yaklasik 2 haftadir cok ama cok mutsuzum, nedenini bilmiyorum. hic biseyden zevk alamiyorum. ise ölü gibi gidip geliyorum, suratim sürekli asik. is yerine vardigim an vaktimi saate bakmakla geciriyorum, zaman gecsinde eve gideyim diye. ne zamandir böyleyim, ev is ev is, hic disari cikasim yok, kimseyi göresim yok. hayattan bezmisim gibi.
evdede kimseyle pek iyi anlasamiyorum, annemlerle kaliyorum ama hic konusmuyoruz, herkes kendi halinde.
her an aglayabilirim, hatta hüngür hüngür aglamak istiyorum ama o da bir cözüm degilki...

napabilirim, nasil yeniden hayata baglanabilirim bilmiyorum.
esimden senenin basinda ayrildim. o degil mutsuzlugumun sebebi. bayadir ayrilmak istiyordum ve ayrildiktan sonra zaten hafiledigimi hissettim. eski esimi bir dk bile düsünmüyorum ama yinede icimde bir bosluk var.
diger konumu okuduysaniz bilirsiniz. birisiyle iletisimdeydim, o da kesilince iyice kötü oldum.
sanki illaki hayatimda birilerinin olmasi gerekiyor, sanki onlar hayatima anlam ve heycan katiyor ama ne kadar sacma bisey böyle seylere bagli olmak. bunu nasil yenebilirim. nasil üstünden gelebilirim. hic bi fikrim yok.
kendimi cok aptal cok salak buluyorum. bir cikmazin icindeyim. acaba doktora mi görünsem napsam.....

taslayin beni de aklim basima gelsin :KK43:

Her zaman bu psikolojide deilsen aman dikkat et mutsuzluk keyf almama uzun sure devam edince huy oluyor sonra huzur bile huzursuz ediyor ayni dertten muzdaribim ordan biliyorum sen biran once kafani dagitip kendine ugras bul kendini dinleme bu durumu kisa tutmaya bak yoksa sonra benim gibi hayati kendinede cevrendekilere de zehir edersin

ben de bu durum üzerinde çalışıyorum. zaman zaman çok özgür, iyi ve hafiflemiş hissetsem de ağlama krizlerim geliyor, aşırı duygusal oluyorum, çok boş ve anlamsız geliyor hayat. kendimi değersiz hissediyorum. kötü giden bir ilişkimi bitirdim ben de. mutlu olmam için illa ki hayatımda bir erkeğin mi olması gerekiyor yani. neden kendi kendime yetemiyorum, özsevgim neden yaşamı güzel bulmam için yeterli değil vs.. vs.. sorguluyorum, üzerine gidiyorum..

ben de bu durum üzerinde çalışıyorum. zaman zaman çok özgür, iyi ve hafiflemiş hissetsem de ağlama krizlerim geliyor, aşırı duygusal oluyorum, çok boş ve anlamsız geliyor hayat. kendimi değersiz hissediyorum. kötü giden bir ilişkimi bitirdim ben de. mutlu olmam için illa ki hayatımda bir erkeğin mi olması gerekiyor yani. neden kendi kendime yetemiyorum, özsevgim neden yaşamı güzel bulmam için yeterli değil vs.. vs.. sorguluyorum, üzerine gidiyorum..

aynisi bende de var....cok sacma aslinda. ne kadar mutlu olursan, hayat o kadar güzel gelir insana.
sen yine iyisin, türkiyedesin. ben almanyadayim. ama herkesin dedigi gibi davulun sesi uzaktan hos gelir...

Sizi cok iyi anlıyorum, her ne kadar sebeplerimiz farklı olsa da (Sınav senemdi) ben de aynı duyguları yaşadım.

Psikiyatriste gittim, antidepresan verdi, kullandım, ise yaradı gibi. Ama çok bilinçli kullanmak lazım, ben öncesinde internette çokça araştırma yaptım.

Benim bu sıkıntılarım sınav bitince geçti doğal olarak ama siz de şöyle yapsanız; arkadaşlarınızla buluşsanız mesela, ya da yeni tarifler deneyin, pastalar kekler yapın, stresi alır en azından.

Şunu sakin unutmayın, var olmak için üçüncü kişilere asla ihtiyacınız yok. Siz tek başınıza yeterince özelsiniz. Bir sure kendinizle baş başa kalın, her şey düzelecek merak etmeyin :)

Hala sıkıntılarınız devam ederse bir psikoloğa gidin bence, en azından içinizde biriktirdiklerinizi anlatıp rahatlarsiniz.

algımızı değiştirmemiz gerekiyor. kendimizi, yaşamı nasıl yorumluyoruz ? sorgulamalı, sakat tarafları düzeltmeye çalışmalıyız. bu arada türkiye'de yaşıyor olmak başlı başına mutsuzluk sebebi, beni bu berbat gündem de çok yaralıyor, ne ise bu mevzu çok derin ve başka. şu an kişisel sorunlardan söz ediyorduk.. mutsuz hissediyorsan üzerine gitmelisin, şu var bak, mutlu olmalıyım diye direttikçe daha da dibe batabiliyorsun. istek özgürlüğü yok eder. isteme. şu anki ruh halini gözlemle, bir yabancı gibi.. izle kendini.. bunu yaparken o iç sesi sustur. tarafsız olarak izle gözlemle incele tüm duygularını.. sorunun ne oldugunu o zaman anlayabilirsin. anladıktan sonraysa çözüm kolay olur.

Sizi cok iyi anlıyorum, her ne kadar sebeplerimiz farklı olsa da (Sınav senemdi) ben de aynı duyguları yaşadım.

Psikiyatriste gittim, antidepresan verdi, kullandım, ise yaradı gibi. Ama çok bilinçli kullanmak lazım, ben öncesinde internette çokça araştırma yaptım.

Benim bu sıkıntılarım sınav bitince geçti doğal olarak ama siz de şöyle yapsanız; arkadaşlarınızla buluşsanız mesela, ya da yeni tarifler deneyin, pastalar kekler yapın, stresi alır en azından.

Şunu sakin unutmayın, var olmak için üçüncü kişilere asla ihtiyacınız yok. Siz tek başınıza yeterince özelsiniz. Bir sure kendinizle baş başa kalın, her şey düzelecek merak etmeyin :)

Hala sıkıntılarınız devam ederse bir psikoloğa gidin bence, en azından içinizde biriktirdiklerinizi anlatıp rahatlarsiniz.

aslinda basarmak istedigim bisey var: kilo vermek. 10 kilo fazlaligim var....ona odaklansam? yani yememe icmeme dikkat etsem, spora baslasam....fark eder insallah

algımızı değiştirmemiz gerekiyor. kendimizi, yaşamı nasıl yorumluyoruz ? sorgulamalı, sakat tarafları düzeltmeye çalışmalıyız. bu arada türkiye'de yaşıyor olmak başlı başına mutsuzluk sebebi, beni bu berbat gündem de çok yaralıyor, ne ise bu mevzu çok derin ve başka. şu an kişisel sorunlardan söz ediyorduk.. mutsuz hissediyorsan üzerine gitmelisin, şu var bak, mutlu olmalıyım diye direttikçe daha da dibe batabiliyorsun. istek özgürlüğü yok eder. isteme. şu anki ruh halini gözlemle, bir yabancı gibi.. izle kendini.. bunu yaparken o iç sesi sustur. tarafsız olarak izle gözlemle incele tüm duygularını.. sorunun ne oldugunu o zaman anlayabilirsin. anladıktan sonraysa çözüm kolay olur.

bana göre türkiye dünyanin en güzel ülkesi...ve orda yasamak icin su an herseyi yaparim....

haklisin....belkide günlük tutsam....her gün her gün neler hissetigimi yazsam, belli bi zaman sonra tekrar okusam acaba bi degisiklik var mi diye...

Depresyona girmiş olabilirsin. Bu durumda ben sabah akşam papatya çayı içiyorum iyi geliyor yanlız biraz uyku yapıyor bunu da bilmek lazım. Sana iyi gelmiyorsa belki Dr a danışabilirsin

aslinda basarmak istedigim bisey var: kilo vermek. 10 kilo fazlaligim var....ona odaklansam? yani yememe icmeme dikkat etsem, spora baslasam....fark eder insallah
Bak ne güzel işte, kesinlikle baslamalisin. Hedefine ulaştığın anda her şey daha güzel olacak basarmanin verdiği mutlulukla :)

Ruhun açlık sinyali veriyor bana kalırsa...Hani bedenini doyurursun yemekle ama ruhun gıdası başka.Maneviyat eksikliği aslında herseyin temeli.Ben namaz kılmayayım hemen içim sıkılıyor ve yaşamak için neden bulamıyorum.Unutmayın kalpler yalnızca Allah'ı anmak ile tatmin olur.Benim bakış açım da böyle :)

Ruhun açlık sinyali veriyor bana kalırsa...Hani bedenini doyurursun yemekle ama ruhun gıdası başka.Maneviyat eksikliği aslında herseyin temeli.Ben namaz kılmayayım hemen içim sıkılıyor ve yaşamak için neden bulamıyorum.Unutmayın kalpler yalnızca Allah'ı anmak ile tatmin olur.Benim bakış açım da böyle :)

cok haklisin, bos hissediyorum, niye yasiyorum ki diyorum, kendimi güzel bulmuyorum, seni kim begenecek falan diyorum....zaten yarim sene önce ayrilik yasamasim, bide daha yeni basimdan yeni bi olay gecti ve beni cok üzdü, nasil toparlanmam gerektigini bilmiyorum.
bende cok dua ediyorum, icimdem sürekli sükrediyorum aklima geldikce ama o da olmuyor iste.....yalniz oldugumda yada bos oldugumda hep tekrar aklima geliyor hayatimin bos oldugu.
ne güzel isim gücüm var, kendi parami kazaniyorum, kimseye muhtac degilim...ama yok...hala bisey eksik. neden böyleyim ya :KK43:

cok haklisin, bos hissediyorum, niye yasiyorum ki diyorum, kendimi güzel bulmuyorum, seni kim begenecek falan diyorum....zaten yarim sene önce ayrilik yasamasim, bide daha yeni basimdan yeni bi olay gecti ve beni cok üzdü, nasil toparlanmam gerektigini bilmiyorum.
bende cok dua ediyorum, icimdem sürekli sükrediyorum aklima geldikce ama o da olmuyor iste.....yalniz oldugumda yada bos oldugumda hep tekrar aklima geliyor hayatimin bos oldugu.
ne güzel isim gücüm var, kendi parami kazaniyorum, kimseye muhtac degilim...ama yok...hala bisey eksik. neden böyleyim ya :KK43:
Kendini gerçekleştirmelisin!Yani bilgi birikimini,kültürünü arttırabilirsin.Bir fotoğraf makinası edinip fotograf çekebilirsin.Ya da ilgi alanına göre bir etkinlik mutlaka yapmalısın.Ben sana nedenini söyledim aslında...2 yıl önce erkek arkadasimdan ayrilinca icimin sancisina en iyi gelen sey namaz oldu.Sonra da çogu seyden uzaklastim ve icimi Kalbimin sahibine actim.Suan etki eder mi sana bilmiyorum..Ama biraz olsun iyi hissetmek istersen garantili yolu anlatiyorum;
-Öncelikle beden temizliğini tam değilse onları yap.İc camasir,banyo vb.
-Sonra yavas yavas suyun degdigi her noktanin rahatladigina inanarak abdest al.
-Bir seccade ser odana.İsik los olsun.AllahuEkber deyip dunyayi ardina al ve Rabbine yönel.
-namazın bittiğin de kendin için bir dua et.Hani arkadasina icini dokuyormus gibi Allah'a anlat kendini.İnan bana harika bir hisse kapilacaksin.Mutlaka denemelisin!Ve inan sana bu mesaji yaziyorsam sebepsiz degildir.Belki Allah senin O'na yönelmen icin beni vesile kılmıştır.Sadece 2 rekat..Lütfen?

X