Selamlar
Bu kadar panik olmana çok üzüldüm. Ben de saçlarımı koparma huyu var, tek tek tutup tutup koparıyorum çocukluğumdan beri, o yüzden çok kötü durumdalar, dönem dönem açıklıklar oluşur,sonra yeniden uzarlar,ama bir süreden sonra tabi çıkmamaya yada çok yavaş çıkmaya başlıyorlar.Yıllardır bu sorunu yaşadığım için bisürü yöntem de denedim tabi..Bence en tıbbi olanları ve de çok etkili olanları sana da iyi gelecektir diye düşünüyorum:
1) Saç mezoterapisi ve PRP: Bunların ne olduğunu google da vs aratarak detaylı öğrenebilirsin, kısaca iğne gibi bişeyle saç derine tıbbi bir takım ilaçlar enjekte ediyorlar, öyle çok acımıyor, ama ilacı yiyen saç acayip kendine geliyor, çok hızlı uzamaya başlıyor ve artık çıkmamaya başlayan bölgelerde yeniden ucunu gösteriyor. Bununla ilgili detayları araştırıp, bulunduğun şehirde bu işi ciddi yapan yerleri teleofnla arayıp fiyat sorup uygun olan bir yere yaptırabilirsin,ben İstanbul'da birden fazla yere yaptırdım. İlk yaptırdığım yer çok iyiydi ama çok pahalı olduğu için sonrasında daha ucuz yerlere yaptırdım, ilki kadar etkili olmadı yine de çok yararlıydı,sen de bi kaç yeri arayıp öyle git derim,işlemi yapan kişinin doktor yada hemşire olmasına dikkat et
2) Biotin hapı: Biçok yerde saça iyi geldiği yazıyordu, ve ben de yıllar önce kullanmaya başladım,genelde eczanelerde olan markalar yada çok çok bilindik markaları kullandım hep,hap sonuçta. ciddi bir şekilde saçı güçlendiriyor, ve uzamasını hızlandırıyor, yeniden çıkmasını sağlıyor.
3) Bunun dışında yıllardır her türlü yağ, maske vs denedim durdum...Bunların etkilerini yukarıdakiler kadar farkedemedim ama saç bakım yağları her zaman saç derimi daha iyi hissettirmiştir.Bir de mezoterapiden sonra doktorumun bir süre kullanmamı istediği bir saç dökülmesine karşı sprey vardı, reklamlarını sık sık gördüğünüz ve yıllardır piyasada olan bir ürün ama ismini yazmıyorum reklam olmasın. Bunun gibi saç dökülmesine karşı kullanılan spreyler var zaten eczanelerde, eczaneden olduğu sürece güvenilir olduklarını ve etkili olacaklarını düşünüyorum,bunlardan birini seçip kullanabilirsin.
4) Bu da benim nedense yeni aklıma gelmiş birşey, henüz yapmadım ama yapacağım en yakın sürede: iyi bir cilt doktoruna gitmek. Henüz araştırmadım ama iyi bir hastaneye de gidebilirim. Yıllardır kendi başıma bişeyler kullanıyorum, bu kez cilt doktoruna gidip bütün bu koparıp yeniden çıkan saçlar sonucu saç derim ne hale gelmiş, ne yapabilrim biraz daha desteklemek için soracağım.Sen de doktora gidebilir yada o doktor işe yaramadıysa başkasını deneyebilirsin bence.
Umarım sorunun çözülür, stres de yapma çok, saç bu, bir çaresi bulunur...