Tuvalet Eğitimi çoook kolay ve zevkliymiş bu çiş eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

yagmur00

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2010
278
0
116
Antalya
benim kızım 26 aylık,havalar ısındığından beri çiş olayını kafamda bir türlü bitirip başlayamıyordum ta ki kızım su çiçeğine benzer bir hastalık geçirmeye başlayana dek...popsu yüzü kolları kabardı ,bu kabarıkçıklar su topladı ve popo çok vahim hal aldı ,bezlemeye kıyamadım ve geçtiğimiz pazar altını açtım kilot giydirdim ,devamlı benimle wc ye geliyordu zaten farkındaydı olayın da pratik yoktu....ilk iki saat 10 kez kıyafet değiştirdik ondan sonra kendisi oturmaya başladı lazımlığa ....ta bi ben şoktayım :)bu gün 4. günümüz bir kez kakada fire verdi başka kaza yok henüz ,çok çabuk kavraması beni çok mutlu etti ..gece de ilk gün kaldırdım çişe ama artık kaldırmıyorum ve kuru kalkıyor çok şükür ...bütün bebişler böyle kolay öğrenmesi dileğiyle ,bol şanslar annecikler

ben dün her tuvalete götürdüğümde yapıyordu bir iki fire dışında ama bugün daha iyi olur diye düşünürken bugün çişini söyledi sıpa ama ya yaptıktan hemen sonra yada söyler söylemez hemen yaptı
ağlamamak için kendimi zor tutuyorum
bi kaç defa kızdım ama pişman oldum ALLAH ım beni affet.

kızma annesi unutuyordur ,işine gelmiyordur ,daha çok yeni bu fikre alışması ve uygulaması ,benim ki gayet iyi gidiyor sadece akşam üzeri markette salıverdi ,unuttun mu söylemeyi diyorum unuttum diyor ,böyle böyle alışacaklar artık ...

güzel annelerimiz çocuğunuza kızmayın :) onun için o kadar zor bir süreç ki şu çiş eğitimi... bu eğitim sırasında vereceğiniz tepkilerin çocuğun ilerki yaşamını şekillendirdiğini biliyor musunuz? psikanalitik kuramcı Freud'un tezine mesela bu dönemde annenin çocuğuna karşı aşırı titiz ve huysuz davranması onu ilerde savurgan, cimri, inatçı, laf dinlemeyen biri haline getirebilir. tuvalet eğitimi gerçekten çok önemli... mesela ödülle bu alışkanlığı kazandırabilirsiniz. kızmak, bağırmak, ceza vermek istendik davranışı getirmez bize; geçici çözüm sağlayabilir. toplumumuzun biriciklerine biz kıyamayız ki küçük küçük ödüllendirebiliriz ancak. ağlamayın Merekila :) bu günleri çok özleyeceksiniz, çok tatlı öğrenmeler bunlar. "anne bak çiş yaptım" demesi çocuğunuzun ve onun yüzündeki başarmışlık duygusunu görmek çok çok güzeldir eminim...

buyuk oğlum 3 yasında kaksını zaten beze yapmıyor bır yıldırr ama şu çiş konusunu daha halledemedık gunduzlerı bez bağlamıyorum bır kaç kez işedi n ehalı kaldı ne koltuk ama asla kızmadım ona guvendıgımı soyledım ....daha yolkun basındayım sabır cekıyorum yaz geldı artık altına yapsada hemen sıcak su var yıkarım bır guzel enerji sayesınde

bu yaz bıraktım bıraktım bır daha valla zor kışın daha zor bebişler üşür tuvalette ev sobalıysa

valla zcık tavsıye varmı dıye bakınıyordum ama bıseyler bulamadım

kendı yöntemlerımle halleıcem artık

çok pişmanım kızdığım için yüzüne her baktığımda kızdığımı hatırlıyor mu acaba diye düşünüyorum öpüyorum sarılıyorum ama aklımdan gitmiyor
nasıl yapabildim ona bunu hala aklım almıyor.Az bir zamanım kaldı kızımın gelmesine galiba o gelmeden biran önce öğretmek isteyişimden sabırsız davrandımda yaptım ama hatamın farkındayım :26:

bir anlık sinir hepimizde olur üzülmenize gerek yok :) yapabileceğiniz en en en güzel şey onu çiş yapma girişimlerinde sürekli tebrik etmek, arada çok küçük ödüller vermek olabilir. öğrenemese, yanlış yapsa bile "bir dahakine çişimizi yapacağız anneciğim, onu biz alt edeceğiz, biz ondan daha güçlüyüz " şeklinde cesaretlendirici şeyler söylemek ve bunu sürekli bir oyuna dönüştürmek hem çocuğa güven verir hem de aranızdaki ilişkiyi daha da güçlendirir. ah bu çocuklar ne kadar tatlı ve masumlar :)

3 yaşındaysa zamanı geçmiş değildir. tam tuvalet eğitimi çağında. kolay bir şey değil elbet, çocuk yetiştirmek başlı başına bir sanat ve bu sanatı annelerimiz, sizler yaratıyorsunuz. oğlunuzla iletişiminiz çok çok önemli. büyük oğlum demişsiniz sanırım bir kardeşi var öyle mi? bu durumu daha da hassaslaştırabilir çünkü yer yer ilginin daha çok küçük çocuğunuza kaydığını anlarsa büyük oğlunuz, inat yapar ve bazen bilerek tuvalete gitmez olduğu yerde çişini yapıverir yani aklınca sizi cezalandırır. çocuklar için ilgi her şey demektir, dediğim gibi çocuğunuzla iletişiminiz çok önemli yani kardeşini kıskanmamalı şu eğitim sırasında yoksa sonra seneler boyunca tuvalet eğitimiyle uğraşabilirsiniz. çocuklar çok inatçıdır bilirsiniz.

yarın bir haftamız doluyor ve biz bu işi başardık ...ilk günler biraz kiloda kaçırdık ama artık o da tamam ,gece olayını da çıkardık aradan ,hayat varmış ...havuzun içinde oynarken bile çişini söylüyor benim akıllı kızım ,onunla gurur duyuyorum .darısı bütün bebişlerimize ,hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…