Bebek Beslenmesi Çöp yeme sendromu....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
Kızım 1 yaşına girdi hala ek gıdaya tam anlamıyla geçemedik...
ve tostombik olan bebeğim zayıfladı :KK43:
size danışmak istediğim şey kızım 10 gün normal yiyor yaptıklarımı 10 gün yemiyor yani şöyle 10 gün iştahlı 10 gün iştahsız türlü yiyecek hazırlamaktan bi hal oldum...
çöpe giden yiyeceklerin haddi hesabı yok.
Bazen çok bunalıyorum çok....
kızım zaten bana yapışık 1 yaşında 1 yıldır sırtım ağrıyor çorbaları bile kucağımdayken yapıyorum...
böyle olunca o binbir zahmetle yapılan yemeği yemeğince bunalıyorum
fiziksel gelişimi ince ve kaba motor gelişimi gayet iyi kilo boy normal
bu 10-15 günlük iştahsızlık en fazla 17-10 gün süren iştah durumu belki bu bir sendromdur...
ha başlığa itafen kızım yerde çer çöp böcek bulsa yiyor buda parkta sokakta çok büyük sorun yaratıyor sürekli bişeyleri alıp hooop ağzına atıyor...
yerde peynir parçası buldu mesela suratı buruşa buruşa yedi normalde yemez çok seçicidir:KK47::KK47::emir_bebek::emir_bebek::cry::cry:

Benim konumu neden tasidibiz ki?
benim derdim de buydu!
bugun canimi sikan paylasmak istedigim konu buydu.
buradan hic cevap alamayacagimi dusunuyorum ve teessuf ediyorum :KK43:

Kızım 1 yaşına girdi hala ek gıdaya tam anlamıyla geçemedik...
ve tostombik olan bebeğim zayıfladı :KK43:
size danışmak istediğim şey kızım 10 gün normal yiyor yaptıklarımı 10 gün yemiyor yani şöyle 10 gün iştahlı 10 gün iştahsız türlü yiyecek hazırlamaktan bi hal oldum...
çöpe giden yiyeceklerin haddi hesabı yok.
Bazen çok bunalıyorum çok....
kızım zaten bana yapışık 1 yaşında 1 yıldır sırtım ağrıyor çorbaları bile kucağımdayken yapıyorum...
böyle olunca o binbir zahmetle yapılan yemeği yemeğince bunalıyorum
fiziksel gelişimi ince ve kaba motor gelişimi gayet iyi kilo boy normal
bu 10-15 günlük iştahsızlık en fazla 17-10 gün süren iştah durumu belki bu bir sendromdur...
ha başlığa itafen kızım yerde çer çöp böcek bulsa yiyor buda parkta sokakta çok büyük sorun yaratıyor sürekli bişeyleri alıp hooop ağzına atıyor...
yerde peynir parçası buldu mesela suratı buruşa buruşa yedi normalde yemez çok seçicidir:KK47::KK47::emir_bebek::emir_bebek::cry::cry:

Yerden birşeyler bulup yemesi öok noröal, dış dünyayı keşfetmeye çalılıyolar, benim yeğenlerim de böyleydi, sadece dikkatli olmanız gerekecek

Yerden birşeyler bulup yemesi öok noröal, dış dünyayı keşfetmeye çalılıyolar, benim yeğenlerim de böyleydi, sadece dikkatli olmanız gerekecek
bu oral dönem ne zmaan geçecek acaba :KK43:

Evdeki halının üstünde bulduğu şeyleri de yiyormuş ya en azından aç kalmasını önlemek ve pis yerden yemesindense siz söyle yapsanız belki daha iyi olur ve aç kalmaz halının üstüne temiz bi sofra bezi serip üstünede bi masa örtüsü serip onun üstüne peynir falan bişeyler koyup belki ordan yerse aç kalmış olmaz en azından bu dönemi atlatana kadar hem sonuçta temiz yerden alıp yiyeceği içinde aklın kalmaz bence denemekten bir zarar gelmez

Merhabalar;
Belli bir dönem bu sürüyor malesef.Benim kız da küçükken yaptığım onca bebek çorbalarını,pürelerini yemez nerde salçalı bol yağlı yemek görse yemek için can atardı.Valla açıkçası baktım yaptıklarımı yemiyor normal evde ne piştiyse ondan yedirdim.
Lakin ek gıdaya geç geçmişsiniz sanırım.Geç kalınca seçicilik çok olur demişti doktorum.Ben 3. ayın sonunda 1 tatlı kaşığı yoğurtla başladım.(erken başlamamın sebebi doktor tavsiyesi)
Birde daha çok küçükken genelde anneler yumurta,pekmez,peynir vs hepsini karıştırıp veriyorlar ya işte bu ileride çocuğun damak zevkinde olumsuz oluyormuş.Misal kahvaltıda herşeyi ayrı ayrı vermek gerekiyor.
Umarım kısa sürede çözülür bu durum.

X