Cuma Zayıflama Yarışması Nedir? / Karar Defteri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ


GENEL UYARI

Bir yarışmacı, diğer yarışmacıya ve/ya takıma iğneyeleyici, hakaret içeren, küçümseyen, saygı yoksunu mesaj yazamaz. Takımlar arası bu türde tartışmalar olduğunda, ilgili kişiler site kuralları gereği ceza alır ve ilgili takımlar bir sonraki etapta yarışma dışı kalır. Yarışmaya dahil oldukları etapta, ortalamalar ikiye bölünür.
Üçüncü kez aynı sebepten yarışma dışı kalan takım üyeleri ve yönetim kadrosu diskalifiye edilerek, takım kapatılır.
Bu kural içeriğinde; sizlerden bu tür konuşmalara denk geldiğinizde bana ivedi olarak özel mesajla ilgili mesajın linkini paylaşmanızı rica ediyorum
.

KARARLAR

1. KAPTAN VE YARDIMCISI SEÇİMİ VE SORUMLULUKLAR:

Kaptan değişikliklerinde iki referans almadan önce kaptan adayını bana özel mesaj yoluyla ileteceksiniz. Kaptanın değerlendirmesini öncelikle ben yapacağım. Uygun görürsem, referans aşamasına geçilecektir.
1. Başka iki takım kaptanından referans gerekmektedir.
2. Referans metni, ilgili kaptanlarca paylaşım alanında paylaşıldıktan sonra kaptanlık talebi onaylanır:
Referans metni:
"... takım Kaptan adayı ..... kurallara vakıftır, kaptanlığı yapacak yeterliktedir, ben tanıyorum kefilim, sorun çıkarsa ben devreye gireceğim."
Takım kaptan yardımcılarının seçimi, takım kaptanlarının inisiyatifindedir.
Takım kaptanının en önemli sorumluluğu, meydana gelebilecek herhangi bir aksilikte yeni kadro oluşturmadan kaptanlık görevinden vazgeçmemesidir. Bu nedenle olası herhangi bir problemde devreye sokabileceği yeterlikte bir kaptan yardımcısı yetiştirmiş olması çok önemlidir.
Kaptan, çözemediği bir sorun ile karşılaştığında kendisine referans veren kaptanlarla durumu paylaşır, onlardan yardım ve destek alır. Kardeş takım kaptanları ile de durum değerlendirmesi yapabilir.
Sonuç olarak; yaşadığı sorunu referans ve kardeş takım kaptanları ile çözmeye çalışmalıdır. Sorun hiçbir şekilde çözülemez ise paylaşım alanında dile getirebilir.
Kaptanlık bu yarışmanın ana damarıdır.
Lütfen aldığınız sorumluluğun önemini kavrayınız.
2. TAKIM SAYISI ve TAKIM ÜYE SAYISI KURALLARI:
Takım sayısı 7 (yedi) yi geçemez.
Takımlardaki üye sayısı üst sınırında bir kısıt yoktur. Takım yönetiminin kararıdır.
Takımlardaki üye sayısı alt sınırı 3 dür. Bu sayının altında kalan takım etap dışı kalır.
3. ETAP ve SONUÇ LİSTELERİNİN BİLDİRİM ZAMANI KURALLARI:
Takımlarda bulunan üyelerin kilolarını fotoğraf ekleyerek bildirmeleri zorunludur. Kullanıcı adı ve tarihin yazıldığı bir kağıt, tartının yanına konulmalı ve fotoğraf bu şekilde çekilmelidir. Geçici bir nedenle farklı tartı kullanılmak zorunda kalındığında, sonuç listesinde bu durum mutlaka belirtilmelidir.
Her takım etap listesini, Cuma günü en geç 20:00 ye kadar paylaşım alanında yayımlayacaktır.
Listelerde yapılacak değişiklikler için de süre Cuma günü 20:00 de sona ermektedir. Bu saatten sonra listelerde hiçbir şekilde (yazım hatası dahil) değişiklik yapılamaz, değişiklik yapması için sonuç listesi hazırlayacak olan kaptana istekte bulunulamaz. Bulunulursa da görmezden gelinmelidir.
Öncelikle sonuç listesi hazırlanır.
Sonuç listesine dayanarak etap raporu yayımlanır.
Herhangi bir hatasını fark eden takım olursa, paylaşıma yazar. Duruma göre değerlendirmesini yaparım.
Takım etap listelerinin sıralanması ve derecelerin belirlenmesi işi takımlarca sırayla ve Cumartesi günü en geç 18:00 e kadar yapılacaktır.

4. ETAP RAPORU ve ETAP RAPORU CEZASI NEDİR?
Her etap bitimini takiben, en geç Pazartesi günü olmak kaydı ile yayımladığım, ilgili etap bildirimlerinin yarışma kurallarına uyumlarının denetlendiği rapordur. Etap mezunlarının karneleri de yine tarafımdan en geç Perşembe günü hazırlanmış olacaktır.
Etap raporuna ilişkin 528. etap itibari ile ceza sistemi başlatılmıştır.
Ceza sistemi iki ayrı başlıktan oluşur ve birbirinden bağımsız işler.
1- Görünmezlik Ceza Puanı:
Raporda açıklama istenmiş takımların, cevaplarını en geç Perşembe gününe kadar paylaşım alanmızda yayımlamaları şarttır.
Etap birincisi uyguladığı diyet yöntemini, etap sonuncusu da hangi sebeple kilo aldığını ve bir adet sağlıklı yemek tarifini yazmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülükler en geç Perşembe gününe kadar yerine getirilmelidir. Her iki bireysel sorumluluğun elde olmayan sebeplerle zamanında yetiştirilmesinin denetimi takım kaptanına aittir, yetişmemesi durumunda sebebini en geç Perşembe günü paylaşması gerekmektedir.
İlgili süre içinde cevap verilmemesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda, takım 1 ceza puanı alır. Toplam 3 ceza puanı alan takımın güncel üyeleri mezun olduklarında karne alamayacak ve aylık olarak hazırladığım bireysel sıralama listesinde hiçbir zaman yer alamayacaklardır.
Görünmezlik Ceza Puanı AlanTakımlar (2021):

Not: Her yıl sonunda cezalar sıfırlanacaktır.
2- Yeni Üye Geçmiş Kontrolüne Yönelik Ceza:
Takım yönetimleri, yeni üyeleri için geçmiş bilgisini mutlaka kontrol etmelidir. Bu kontrol öncelikle diskalifiye listesi, sonrasında da sonuç listeleri üzerinden yapılarak; yarışmacının daha önce yarışıp yarışmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Eğer yarıştı ise ve bilgileri dağınıksa (örneğin; yarışmaya birkaç kez giriş çıkış yapmış olabilir veya nick değiştirmiş olabilir vs) emin olmak ve güncel bilgiyi benden istemek üzere paylaşım alanında sorabilirler. Bu işlemler, üyenin deneme süresinde mutlaka yapılmalı ve son ana yani etap listesine girdiği güne bırakılmamalıdır. "Üye yeni söyledi" mazereti kabul edilemez, siz yönetim kadrosu olarak üyeyi davet ettiğinizde bu bilgileri mutlaka sormalı ve mutlaka kendi kontrolünüzü yapmalısınız.
Bu işlemlerin yapılmamış olduğu tespitinde takım, bir sonraki haftanın sonuç listelerini hazırlamakla yükümlü olacaktır.
5. ÜYE İZİN HAKLARI:
1) Cuma Zayıflama Yarışması Takımlarına yeni katılan üyeler (ayrıldıktan veya mezun olduktan sonra dönüş yapan üyeler de kapsama dahil), takım listesine girdikleri tarihten itibaren 2 ay süre ile izin kullanamaz.
Ancak belirtilen süre içerisinde üyenin hamile kalması veya sağlık sorunu yaşaması veya bakmakla yükümlü olduğu bir yakının sağlık sorunu yaşaması, doğal olarak izne ayrılmasını gerektirecektir.
İlgili etap bildiriminde üyenin hamilelik veya sağlık sorunu gerekçesi ile izne ayrıldığı belirtilmelidir.
2) Üyenin izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Ancak üyenin izne çıkış sebebi sağlık sorunları kaynaklı ise dönüş için 2 hafta geçmesini beklemesi gerekmeyecektir.
3)Üyeler izne ayrıldıkları etabı takip eden 2 etap boyunca listeye dahil olamaz.
(1.etap izinli yazıldı .2. etap liste dışı izinli.3. etap liste dışı izinli.4. etap listeye dönebilir.)
4)Her üyenin yılda 2 kez izin kullanma hakkı vardır.
Ancak üyenin öngörülemeyen sağlık sorunları yaşaması olasılığı da düşünülerek yıllık izin sayısı 2+1 yani yılda 3 kez olarak kabul edilmiştir.

6. HATALI BİLGİ VERME DURUMU ve YAPTIRIM
1. Üyeler herhangi bir nedenle kilo aldıklarında/tartılamadıklarında bunu bildirmek yerine saklama yoluna gidiyorsa ve kilo bildirimlerini fotoğraf ile yapmıyorlarsa durumun tespiti halinde geri alınmamak şartı ile diskalifiye edileceklerdir.
2. Üyelerin kilo almaları, tartılamamaları durumunda takım yönetimi ile anlaşmalı olarak etap listesine "kilosu sabit" şeklinde yazılması durumunda hem üye geri alınmamak şartı ile diskalifiye edilecek hem de ilgili takımın kaptanının kaptanlığı düşürülecektir. Yeni bir kaptan bulunamaması durumunda takım üyeleri karşılıklı anlaşma ilkesi ile diğer takımlarda yarışmaya devam edebileceklerdir.
7. KARDEŞ TAKIM NEDİR?
Her takım etap listesini hazırladıktan sonra, kardeş takımına kontrol etmesi için listeyi iletir. Kontrolden geçen liste paylaşım alanında yayımlanır. Kardeş takımlar, herhangi bir aksama durumunda mutlaka devreye girmelidir.
Kardeş Takım listemiz şu şekildedir:
4. Takım => 13. Takım
5. Takım => 10. Takım
6. Takım =>
9. Takım =>
10. Takım => 5. Takım
13. Takım => 4. Takım
8. DİSKALİFİYE EDİLEN ÜYENİN DURUMU
Takım kaptanı üyeyi aşağıdaki sebeplere dayanarak diskalifiye etme kararını alabilir.
* Üyenin üç kez üst üste kilo bildirmemesi
* Üyenin takım kurallarına uygun davranmaması
* Üyenin yeterli paylaşımda bulunmaması
Diskalifiye kararını, gerekçesi ve gerekli ise görselleri ile birlikte bana özel mesajla iletmeli ve onay sürecini beklemelidir.
Diskalifiye edilmiş olan üye, istisnai durum haricinde bir daha yarışamaz.
İstisnai durumda uygulama şu şekilde işler:
Kaptan üyenin mazeretini açıkladığı bir oylama metni hazırlayarak paylaşım alanında sunar. Yapılan oylamanın oy çokluğu ile sonuçlanması durumunda üye takım listesine alınır ve yeni üye kurallarınca bildirim yapılır.
9. HEDEF KİLO BELİRLENMESİ ve MEZUNİYET KARNESİNE HAK KAZANMA
Yeni üyenin hedef kilosu yarışmaya giriş yaptığı etap listesinde belirtilir.
Hedef kilo ve buna bağlı olarak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulları aşağıda belirtilmiştir:
1) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilo ve üstünde ise; hedefi, giriş kilosunun minimum %15 i olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %80 ine ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=80
Minimum hedef=80x0.15= 12 kilo (Yani hedefi minimum 68 olabilecek)
Mezun olma koşulu=12x0.80= 9,6 kilo vermek (Yani 70,4 kiloya inince mezun olabilecek)
2) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilonun altında ise; hedefi giriş kilosunun minimum %10 u olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %90 ına ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=70
Minimum hedef=70x0.10= 7 kilo (Yani hedefi minimum 63 olabilecek)
Mezun olma koşulu=7x0.90= 6,3 kilo vermek (Yani 63,7 kiloya inince mezun olabilecek)
Kaptanlar gerek hedef kilo gerekse mezuniyet karnesine hak kazanma koşullarını kontrol etmekle yükümlüdürler.
Önemli Notlar:
- Hedef kilosu belirtilmemiş yarışmacı karne alamaz.
- Kayıt kilosu: Yarışmacının, Cuma Zayıflama Yarışması'na İLK giriş tarihindeki kilosu.
- Mezun olduktan sonra dönüş yapan yarışmacılarımızın yeni hedeflerinin belirlenmesinde esas alınacak kayıt kilosu, dönüş yaptıkları tarihteki kiloları olacaktır.
- Mezuniyet sonrası dönen üyemiz eğer mezun olduğu kilonun altında dönüş yaptı ise; hedef kilo sınırı uygulanmayacaktır. Ancak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulu yine yukarıda belirtildiği gibi işleyecektir.
1 Ağustos 2019 tarihi itibari ile, ilk mezuniyetten sonraki mezuniyetler için de karne hazırlanacaktır.
- Kuralımız 634. itibari ile güncellenmiştir. Bu tarihten önce yarışmaya katılmış üyelerimiz için doğal olarak hedef kilo alt limiti geriye dönük uygulanamayacaktır. Ancak sözkonusu üyelerimiz mezuniyet talep ettiklerinde, kayıt kilolarına göre hedefe ulaşma oranı kuralına tabi olacaklardır. Yani üyemizin kayıt kilosu 80'in altında ise hedef kilosunun %90 ını, kayıt kilosu 80 kilo ve 80'nin üstünde ise hedef kilosunun %80 ini yakalamış olmalıdır.
Mezuniyet Karnesine Tekrar Hak Kazanma Koşulları:
İlk mezuniyetinden sonra tekrar yarışmaya katılarak karne talep eden yarışmacının aşağıdaki koşulları sağlıyor olması gerekmektedir.
- Güncel mezuniyet kilosu, daha önceki mezuniyet karnesi ve/ya karnelerinde yer alan mezuniyet kilosundan daha aşağıda olmalıdır.
- Aynı kişiye, aynı yıl içinde tekrar karne hazırlanmayacaktır.
10. ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durumlar:
1) Üyenin izin döneminde kilo alma nedeni hamilelik veya sağlık sorunu ise aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır.
2) 3 aydan daha uzun süreli izin döneminden VE kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen üyenin aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır. Burada önemli olan hem zaman hem de alınan kilo yüzdesi koşulunun birlikte sağlanıyor olmasıdır.
Yukarıdaki iki ekstem durumdan birinin kapsamına giren üyenin izin döneminde aldığı kilo b maddesindeki gibi hesaplanır.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : İzne ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki farkın yüzdesi alınır ve bulunan yüzde, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünür.
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örnek:
Etap sayısı hesabı, üyenin izne ayrıldığı hafta bildirim yapıp yapmamasına göre değişir.
260.etapta, bildirim yaparak izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5
260.etapta, bildirim yapmadan izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5 + 1 = 6
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren 6 ay yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Ekstrem Durum: Mezun olarak ayrılan üye, yeniden yarışmak istediğinde; eğer güncel kilosu, mezun olduğu kilonun altındaysa , istediği zaman yarışmaya katılabilir.
Bu ekstrem durum dahilinde yarışmaya dönüşler için uygulanacak bildirimde liste açıklamasında "mezuniyet kilosunun altında" yazılmalıdır.
Bildirim şekli:
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Mezuniyet kilosu
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Kilolar arasındaki fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünecektir. Eğer üyeye deneme süresi uygulanacaksa, bu deneme süresi de yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına eklenecektir.
3) Deneme Süresi
Mezun olarak ayrılan üye geri döndüğünde deneme süresi uygulamak kaptanın inisiyatifindedir.
Kendi isteğiyle ayrılan üyeye, aynı yeni üyeye uygulandığı gibi deneme süresi uygulanacaktır.
Not: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya giriş yaptıkları ilk kiloyla yer alırlar.

11. KİLO VERME ÜST LİMİTİ:
Yarışmamızın amacı dayanışma ortamında kilo vermekten ziyade, sağlıklı kilo verilmesini teşvik etmektir.
Bu amaçla üyenin bir haftalık sürede vereceği kilo kaybı için %4 üst limit konumuştur. Üyenin kilo kaybı bu limitin üzerinde olursa, ilgili etap bildiriminde kaybettiği kilo %4 olarak yer alacaktır.
Örnek:
Etap başı kilosu: 66
Etap sonu kilosu: 61
66 / 61 / 5 / 7,58%
Üye bu şekilde listeye giremez.
Listeye girebileceği üst limit 4,00% dır.
Bildirim şu şekilde yapılacaktır:
66 / 61 / 5 / 4,00% -üst limit kuralı-
* Uygulama 586. etap (7 Eylül 2018) itibari ile geçerlidir.
* Bildirim şekline yönelik güncelleme 640. etap (21 Eylül 2019) itibari ile geçerlidir.

12. ETAP BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN TAKIMIN DURUMU:
Bildirimde bulunmayan takım, ilgili hafta etap dışı kalır ve sonuncu ilan edilir.
Bildirimde bulunulmayan etap için, performans uygulaması kapsamında takım nota alır.
Bir sonraki etapta takım üyelerinin kilo bildirimleri ikiye bölünür. Bu durumda aynı kilo bildirmeyen üyeler için uygulanan işlem uygulanır: Kilo verdi ise etap sayısına bölünür, kilo aldı ise böllünmez.
13. YENİ ÜYENİN DENEME SÜRESİ UYGULAMASI:
Yeni üyenin deneme süresi EN AZ İKİ haftadır.
En az iki hafta olması gereken deneme süresi bitiminde, üye takıma kabul edildi ise, takıma giriş tarihinden itibaren üçüncü cumaya denk gelen etapta takım listesine dahil olur ve normal yüzde hesaplama prosedürü uygulanır.
Bir önceki Cuma günkü kilosu ile listeye girdiği günkü kilosu yazılarak, yüzdesi hesaplanır.
Açıklama kısmına da üye ile ilgili başlangıç bilgileri yazılır:
X üye (Bir önceki Cuma günü kilosu / bu Cuma günkü kilosu / fark / yüzde) - Yeni üye / yarışma giriş kilosu / yarışma giriş tarihi / hedef kilo
14. OYLAMA KURALLARI:
Karar defterinde yer alan kararlar, yarışmanın başlangıcından bu yana sisteme dahil olmuş üyelerin, kararın niteliğine göre oybirliği ve/ya oyçokluğu ile alınmış kararlardır.
Her yarışmacının; kararları oylamaya sunarak değiştrme hakkı vardır.
İstisnalar: Etap raporu ceza puanı, aylık sıralama listesi formatı ve mezuniyet karnesi koşulları oylamaya tabii değildir. Ayrıca 3. madde, 6. madde ve 8. madde içeriği oylamaya tabii değildir.
Oylama metni aşağıda yer almaktadır:
OYLAMA
(Oylanacak kararın metni / sorunun teşhisi)
ÖNERİ
(Önerilen ve oylamaya sunulan fikir ve detayları)
x. TAKIM : EVET / HAYIR (bütün takımlar için yazılacaktır)
OYLAMA KOŞULLARI
  • Oylama için son gün _00/00/0000 günüdür.
  • Oy birliği veya oy çokluğu esastır.
  • İlginize şimdiden teşekkür ederim.
15. TAKIMLAR ARASI TRANSFER
Transfer olan üye, ayrıldığı takımın bildirim listesinde son kez yer almayacak. Transfer olduğu takıma geçtiği an itibariyle yeni takımın listesinde olacak ve "x takımdan transfer oldu" notu yazılacak.
Üye aynı etapta, birden fazla takım listesinde yer alamaz.
İlgili işleyiş sadece aktif üyeleri kapsar. İzinli üyeler, izin dönüşlerinde istedikleri takımdan devam edebilirler.

16. BASKÜL DEĞİŞİMİNDE NE YAPILACAK?
Üyenin yeni aldığı baskül nedeniyle kilosunda meydana gelen fark bir sonraki etabın başlangıç kilosuna eklenir ve ilgili etapta bu durum belirtilir.
Örnek:
Üyenin bilinen son kilosu 58. Tartı aldı. 2 kilo fazla tartıyor. Bu durumda yeni etabın başlangıç kilısu 60 olarak kabul edilir. Fark yine rutin yönteme göre hesaplanır.
İlgili satıra da "Baskül değişiminden kaynaklanan 2 kiloluk artış eklenmiştir" açıklaması yazılır.
Not: Üyenin benim tarafımdan düzenlenecek olan kayıt bilgilerinde, baskül değişimi ile meydana gelmiş olan artış/eksilme hem üyenin giriş kilosunda hem de hedef kilosunda aynı oranda artış/eksilme meydana getirecek ve ilgili revizasyon tarafımca yapılacak ve ilgili etap raporunda bilgi aktarımı yapılacaktır.

17. HEDEF KİLO REVİZESİ
Yarışma süreci devam ederken üyeler hedeflerini revize edebilirler. İlgili revizenin takım etap bildirim listesinde belirtilmesi gerekmektedir.
Uygulama koşulları şunlardır:
1- Hedef eğer daha aşağıya çekiliyorsa herhangi bir kısıtlama yoktur.
2- Hedef eğer yukarı çekiliyorsa; yarışmacının güncel kilosu, yeni hedef kilosunun en az 5% üzerinde olmalıdır.
Örnek:
Üyemizin hedefi 60 kilo. 68 kiloya indi ve hedef kilosunu 65 olarak revize etmek istedi.
65 x 1.05 = 68.5
Güncel kilo (68), revize hedef kilonun %5 üzeri (68.5) sınırından büyük olmadığı için revize kabul edilmez.
Yarışmacının hedef kilosunu 65 olarak revize edebilmesi için güncel kilosunun en az 68.5 olması gerekmektedir.

18. KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilo bildiriminde bulunmadı" şeklinde not düşülür. Tekrarlıyorsa; "2. kez / 3. kez" şeklinde açıklanmalıdır.
Bildirimde bulunulmayan sürede üye;
1- Kilo verdiyese; fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
2- Kilo aldıysa; fark, ilgili etaba olduğu gibi yansıtılır, bölünme yapılmaz.
19. KİLOSU AYNI OLAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilosu aynı" veya "Kilosu sabit" şeklinde not düşülür.

20. ETAP LİSTESİ ORTALAMASINA KİMLER DAHİL OLUR?
İlgili etap listesini hazırlanırken, yanına HER NE NOT YAZILMIŞ OLURSA OLSUN listede adı geçen herkesin kilosu etap ortalamasına dahil edilir.
Ayrıldı, geri dönmek üzere ayrıldı, bildirimde bulunmadı, diskalifiye edildi, mezun oldu, transfer oldu v.s. gibi notlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sözkonusu bilgilendirme sadece olayın olduğu hafta için geçerlidir. Örneğin x etapta izne ayrılan üyenin durumu sadece x etapta açıklanır. İzinden dönene kadar da izinli üye, takım listesinde yer almaz.​

21. KİLO YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
1) Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61 - 60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,820
Üyenin kilo verme/alma yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olacaktır.
2) Takım toplam yüzdesinin hesabı:
Yukarıda anlatıldığı gibi hesaplanan üye yüzdeleri toplanır. Toplam yüzde, mevcut üye sayısına bölünür.
Takım toplam yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olarak yazılacaktır.
3) Yuvarlama:
Genel geçer matematik ilkesi uygulanacaktır.
Gerek üyelerin kilo hesabında, gerekse takım yüzdesinde ondalık basamağın üçüncü hanesinde yer alan sayı, dördüncü hanenin 5 ve üstündeki bir sayı olması durumunda bir üst sayıya yuvalanır:
Örnek:
0,38764 = 0,387 _ YANLIŞ
0,38764 = 0,388 _ DOĞRU
Altı beşten büyüktür. Bu nedenle de bir önceki basamakta yer alan 7 sayısını 8 e yuvarlar.


TAKIM YÖNETİM KADROLARI

4. Takım => Kaptan: Arrietty_ (referans: emnis & Zipzip-)
Kaptan Yardımcıları:
Sedulu & neutral

5. Takım => Denetçi Kaptan: emnis (referans: Zipzip- & Niran Nevra)
Kaptan Yardımcıları: yarimuhendis & hzlsel & kollontai

6. Takım => Denetçi Kaptan: Zipzip- (referans: drdotty & Hepfitim)
Kaptan Yardımcısı: Filizzz16 & MiraPham

9. Takım => Kaptan: Niran Nevra (referans: Zipzip-)
Kaptan Yardımcısı: UcanSupurge & Pnrrr-20

10. Takım => Kaptan: moni (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları:

13. Takım => Kaptan: LAydLiNe (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları: pessinus



SONUÇ LİSTESİ HAZIRLAMA PROGRAMI
739. Etap (13 Ağustos 2021) => 4. Takım
740. Etap (20 Ağustos 2021) => 5. Takım
741. Etap (27 Ağustos 2021) => 6. Takım
742. Etap (3 Eylül 2021) => 9. Takım
743. Etap (10 Eylül 2021) => 10. Takım
744. Etap (17 Eylül 2021) => 13. Takım


* Güncelleme Nedeni: Sonuç listesi hazırlama programı
 
CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ


GENEL UYARI

Bir yarışmacı, diğer yarışmacıya ve/ya takıma iğneyeleyici, hakaret içeren, küçümseyen, saygı yoksunu mesaj yazamaz. Takımlar arası bu türde tartışmalar olduğunda, ilgili kişiler site kuralları gereği ceza alır ve ilgili takımlar bir sonraki etapta yarışma dışı kalır. Yarışmaya dahil oldukları etapta, ortalamalar ikiye bölünür.
Üçüncü kez aynı sebepten yarışma dışı kalan takım üyeleri ve yönetim kadrosu diskalifiye edilerek, takım kapatılır.
Bu kural içeriğinde; sizlerden bu tür konuşmalara denk geldiğinizde bana ivedi olarak özel mesajla ilgili mesajın linkini paylaşmanızı rica ediyorum
.

KARARLAR

1. KAPTAN VE YARDIMCISI SEÇİMİ VE SORUMLULUKLAR:

Kaptan değişikliklerinde iki referans almadan önce kaptan adayını bana özel mesaj yoluyla ileteceksiniz. Kaptanın değerlendirmesini öncelikle ben yapacağım. Uygun görürsem, referans aşamasına geçilecektir.
1. Başka iki takım kaptanından referans gerekmektedir.
2. Referans metni, ilgili kaptanlarca paylaşım alanında paylaşıldıktan sonra kaptanlık talebi onaylanır:
Referans metni:
"... takım Kaptan adayı ..... kurallara vakıftır, kaptanlığı yapacak yeterliktedir, ben tanıyorum kefilim, sorun çıkarsa ben devreye gireceğim."
Takım kaptan yardımcılarının seçimi, takım kaptanlarının inisiyatifindedir.
Takım kaptanının en önemli sorumluluğu, meydana gelebilecek herhangi bir aksilikte yeni kadro oluşturmadan kaptanlık görevinden vazgeçmemesidir. Bu nedenle olası herhangi bir problemde devreye sokabileceği yeterlikte bir kaptan yardımcısı yetiştirmiş olması çok önemlidir.
Kaptan, çözemediği bir sorun ile karşılaştığında kendisine referans veren kaptanlarla durumu paylaşır, onlardan yardım ve destek alır. Kardeş takım kaptanları ile de durum değerlendirmesi yapabilir.
Sonuç olarak; yaşadığı sorunu referans ve kardeş takım kaptanları ile çözmeye çalışmalıdır. Sorun hiçbir şekilde çözülemez ise paylaşım alanında dile getirebilir.
Kaptanlık bu yarışmanın ana damarıdır.
Lütfen aldığınız sorumluluğun önemini kavrayınız.
2. TAKIM SAYISI ve TAKIM ÜYE SAYISI KURALLARI:
Takım sayısı 7 (yedi) yi geçemez.
Takımlardaki üye sayısı üst sınırında bir kısıt yoktur. Takım yönetiminin kararıdır.
Takımlardaki üye sayısı alt sınırı 3 dür. Bu sayının altında kalan takım etap dışı kalır.
3. ETAP ve SONUÇ LİSTELERİNİN BİLDİRİM ZAMANI KURALLARI:
Takımlarda bulunan üyelerin kilolarını fotoğraf ekleyerek bildirmeleri zorunludur. Kullanıcı adı ve tarihin yazıldığı bir kağıt, tartının yanına konulmalı ve fotoğraf bu şekilde çekilmelidir. Geçici bir nedenle farklı tartı kullanılmak zorunda kalındığında, sonuç listesinde bu durum mutlaka belirtilmelidir.
Her takım etap listesini, Cuma günü en geç 20:00 ye kadar paylaşım alanında yayımlayacaktır.
Listelerde yapılacak değişiklikler için de süre Cuma günü 20:00 de sona ermektedir. Bu saatten sonra listelerde hiçbir şekilde (yazım hatası dahil) değişiklik yapılamaz, değişiklik yapması için sonuç listesi hazırlayacak olan kaptana istekte bulunulamaz. Bulunulursa da görmezden gelinmelidir.
Öncelikle sonuç listesi hazırlanır.
Sonuç listesine dayanarak etap raporu yayımlanır.
Herhangi bir hatasını fark eden takım olursa, paylaşıma yazar. Duruma göre değerlendirmesini yaparım.
Takım etap listelerinin sıralanması ve derecelerin belirlenmesi işi takımlarca sırayla ve Cumartesi günü en geç 18:00 e kadar yapılacaktır.

4. ETAP RAPORU ve ETAP RAPORU CEZASI NEDİR?
Her etap bitimini takiben, en geç Pazartesi günü olmak kaydı ile yayımladığım, ilgili etap bildirimlerinin yarışma kurallarına uyumlarının denetlendiği rapordur. Etap mezunlarının karneleri de yine tarafımdan en geç Perşembe günü hazırlanmış olacaktır.
Etap raporuna ilişkin 528. etap itibari ile ceza sistemi başlatılmıştır.
Ceza sistemi iki ayrı başlıktan oluşur ve birbirinden bağımsız işler.
1- Görünmezlik Ceza Puanı:
Raporda açıklama istenmiş takımların, cevaplarını en geç Perşembe gününe kadar paylaşım alanmızda yayımlamaları şarttır.
Etap birincisi uyguladığı diyet yöntemini, etap sonuncusu da hangi sebeple kilo aldığını ve bir adet sağlıklı yemek tarifini yazmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülükler en geç Perşembe gününe kadar yerine getirilmelidir. Her iki bireysel sorumluluğun elde olmayan sebeplerle zamanında yetiştirilmesinin denetimi takım kaptanına aittir, yetişmemesi durumunda sebebini en geç Perşembe günü paylaşması gerekmektedir.
İlgili süre içinde cevap verilmemesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda, takım 1 ceza puanı alır. Toplam 3 ceza puanı alan takımın güncel üyeleri mezun olduklarında karne alamayacak ve aylık olarak hazırladığım bireysel sıralama listesinde hiçbir zaman yer alamayacaklardır.
Görünmezlik Ceza Puanı AlanTakımlar (2021):

Not: Her yıl sonunda cezalar sıfırlanacaktır.
2- Yeni Üye Geçmiş Kontrolüne Yönelik Ceza:
Takım yönetimleri, yeni üyeleri için geçmiş bilgisini mutlaka kontrol etmelidir. Bu kontrol öncelikle diskalifiye listesi, sonrasında da sonuç listeleri üzerinden yapılarak; yarışmacının daha önce yarışıp yarışmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Eğer yarıştı ise ve bilgileri dağınıksa (örneğin; yarışmaya birkaç kez giriş çıkış yapmış olabilir veya nick değiştirmiş olabilir vs) emin olmak ve güncel bilgiyi benden istemek üzere paylaşım alanında sorabilirler. Bu işlemler, üyenin deneme süresinde mutlaka yapılmalı ve son ana yani etap listesine girdiği güne bırakılmamalıdır. "Üye yeni söyledi" mazereti kabul edilemez, siz yönetim kadrosu olarak üyeyi davet ettiğinizde bu bilgileri mutlaka sormalı ve mutlaka kendi kontrolünüzü yapmalısınız.
Bu işlemlerin yapılmamış olduğu tespitinde takım, bir sonraki haftanın sonuç listelerini hazırlamakla yükümlü olacaktır.
5. ÜYE İZİN HAKLARI:
1) Cuma Zayıflama Yarışması Takımlarına yeni katılan üyeler (ayrıldıktan veya mezun olduktan sonra dönüş yapan üyeler de kapsama dahil), takım listesine girdikleri tarihten itibaren 2 ay süre ile izin kullanamaz.
Ancak belirtilen süre içerisinde üyenin hamile kalması veya sağlık sorunu yaşaması veya bakmakla yükümlü olduğu bir yakının sağlık sorunu yaşaması, doğal olarak izne ayrılmasını gerektirecektir.
İlgili etap bildiriminde üyenin hamilelik veya sağlık sorunu gerekçesi ile izne ayrıldığı belirtilmelidir.
2) Üyenin izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Ancak üyenin izne çıkış sebebi sağlık sorunları kaynaklı ise dönüş için 2 hafta geçmesini beklemesi gerekmeyecektir.
3)Üyeler izne ayrıldıkları etabı takip eden 2 etap boyunca listeye dahil olamaz.
(1.etap izinli yazıldı .2. etap liste dışı izinli.3. etap liste dışı izinli.4. etap listeye dönebilir.)
4)Her üyenin yılda 2 kez izin kullanma hakkı vardır.
Ancak üyenin öngörülemeyen sağlık sorunları yaşaması olasılığı da düşünülerek yıllık izin sayısı 2+1 yani yılda 3 kez olarak kabul edilmiştir.

6. HATALI BİLGİ VERME DURUMU ve YAPTIRIM
1. Üyeler herhangi bir nedenle kilo aldıklarında/tartılamadıklarında bunu bildirmek yerine saklama yoluna gidiyorsa ve kilo bildirimlerini fotoğraf ile yapmıyorlarsa durumun tespiti halinde geri alınmamak şartı ile diskalifiye edileceklerdir.
2. Üyelerin kilo almaları, tartılamamaları durumunda takım yönetimi ile anlaşmalı olarak etap listesine "kilosu sabit" şeklinde yazılması durumunda hem üye geri alınmamak şartı ile diskalifiye edilecek hem de ilgili takımın kaptanının kaptanlığı düşürülecektir. Yeni bir kaptan bulunamaması durumunda takım üyeleri karşılıklı anlaşma ilkesi ile diğer takımlarda yarışmaya devam edebileceklerdir.
7. KARDEŞ TAKIM NEDİR?
Her takım etap listesini hazırladıktan sonra, kardeş takımına kontrol etmesi için listeyi iletir. Kontrolden geçen liste paylaşım alanında yayımlanır. Kardeş takımlar, herhangi bir aksama durumunda mutlaka devreye girmelidir.
Kardeş Takım listemiz şu şekildedir:
4. Takım => 13. Takım
5. Takım => 10. Takım
6. Takım =>
9. Takım =>
10. Takım => 5. Takım
13. Takım => 4. Takım
8. DİSKALİFİYE EDİLEN ÜYENİN DURUMU
Takım kaptanı üyeyi aşağıdaki sebeplere dayanarak diskalifiye etme kararını alabilir.
* Üyenin üç kez üst üste kilo bildirmemesi
* Üyenin takım kurallarına uygun davranmaması
* Üyenin yeterli paylaşımda bulunmaması
Diskalifiye kararını, gerekçesi ve gerekli ise görselleri ile birlikte bana özel mesajla iletmeli ve onay sürecini beklemelidir.
Diskalifiye edilmiş olan üye, istisnai durum haricinde bir daha yarışamaz.
İstisnai durumda uygulama şu şekilde işler:
Kaptan üyenin mazeretini açıkladığı bir oylama metni hazırlayarak paylaşım alanında sunar. Yapılan oylamanın oy çokluğu ile sonuçlanması durumunda üye takım listesine alınır ve yeni üye kurallarınca bildirim yapılır.
9. HEDEF KİLO BELİRLENMESİ ve MEZUNİYET KARNESİNE HAK KAZANMA
Yeni üyenin hedef kilosu yarışmaya giriş yaptığı etap listesinde belirtilir.
Hedef kilo ve buna bağlı olarak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulları aşağıda belirtilmiştir:
1) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilo ve üstünde ise; hedefi, giriş kilosunun minimum %15 i olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %80 ine ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=80
Minimum hedef=80x0.15= 12 kilo (Yani hedefi minimum 68 olabilecek)
Mezun olma koşulu=12x0.80= 9,6 kilo vermek (Yani 70,4 kiloya inince mezun olabilecek)
2) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilonun altında ise; hedefi giriş kilosunun minimum %10 u olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %90 ına ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=70
Minimum hedef=70x0.10= 7 kilo (Yani hedefi minimum 63 olabilecek)
Mezun olma koşulu=7x0.90= 6,3 kilo vermek (Yani 63,7 kiloya inince mezun olabilecek)
Kaptanlar gerek hedef kilo gerekse mezuniyet karnesine hak kazanma koşullarını kontrol etmekle yükümlüdürler.
Önemli Notlar:
- Hedef kilosu belirtilmemiş yarışmacı karne alamaz.
- Kayıt kilosu: Yarışmacının, Cuma Zayıflama Yarışması'na İLK giriş tarihindeki kilosu.
- Mezun olduktan sonra dönüş yapan yarışmacılarımızın yeni hedeflerinin belirlenmesinde esas alınacak kayıt kilosu, dönüş yaptıkları tarihteki kiloları olacaktır.
- Mezuniyet sonrası dönen üyemiz eğer mezun olduğu kilonun altında dönüş yaptı ise; hedef kilo sınırı uygulanmayacaktır. Ancak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulu yine yukarıda belirtildiği gibi işleyecektir.
1 Ağustos 2019 tarihi itibari ile, ilk mezuniyetten sonraki mezuniyetler için de karne hazırlanacaktır.
- Kuralımız 634. itibari ile güncellenmiştir. Bu tarihten önce yarışmaya katılmış üyelerimiz için doğal olarak hedef kilo alt limiti geriye dönük uygulanamayacaktır. Ancak sözkonusu üyelerimiz mezuniyet talep ettiklerinde, kayıt kilolarına göre hedefe ulaşma oranı kuralına tabi olacaklardır. Yani üyemizin kayıt kilosu 80'in altında ise hedef kilosunun %90 ını, kayıt kilosu 80 kilo ve 80'nin üstünde ise hedef kilosunun %80 ini yakalamış olmalıdır.
Mezuniyet Karnesine Tekrar Hak Kazanma Koşulları:
İlk mezuniyetinden sonra tekrar yarışmaya katılarak karne talep eden yarışmacının aşağıdaki koşulları sağlıyor olması gerekmektedir.
- Güncel mezuniyet kilosu, daha önceki mezuniyet karnesi ve/ya karnelerinde yer alan mezuniyet kilosundan daha aşağıda olmalıdır.
- Aynı kişiye, aynı yıl içinde tekrar karne hazırlanmayacaktır.
10. ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durumlar:
1) Üyenin izin döneminde kilo alma nedeni hamilelik veya sağlık sorunu ise aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır.
2) 3 aydan daha uzun süreli izin döneminden VE kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen üyenin aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır. Burada önemli olan hem zaman hem de alınan kilo yüzdesi koşulunun birlikte sağlanıyor olmasıdır.
Yukarıdaki iki ekstem durumdan birinin kapsamına giren üyenin izin döneminde aldığı kilo b maddesindeki gibi hesaplanır.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : İzne ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki farkın yüzdesi alınır ve bulunan yüzde, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünür.
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örnek:
Etap sayısı hesabı, üyenin izne ayrıldığı hafta bildirim yapıp yapmamasına göre değişir.
260.etapta, bildirim yaparak izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5
260.etapta, bildirim yapmadan izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5 + 1 = 6
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren 6 ay yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Ekstrem Durum: Mezun olarak ayrılan üye, yeniden yarışmak istediğinde; eğer güncel kilosu, mezun olduğu kilonun altındaysa , istediği zaman yarışmaya katılabilir.
Bu ekstrem durum dahilinde yarışmaya dönüşler için uygulanacak bildirimde liste açıklamasında "mezuniyet kilosunun altında" yazılmalıdır.
Bildirim şekli:
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Mezuniyet kilosu
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Kilolar arasındaki fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünecektir. Eğer üyeye deneme süresi uygulanacaksa, bu deneme süresi de yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına eklenecektir.
3) Deneme Süresi
Mezun olarak ayrılan üye geri döndüğünde deneme süresi uygulamak kaptanın inisiyatifindedir.
Kendi isteğiyle ayrılan üyeye, aynı yeni üyeye uygulandığı gibi deneme süresi uygulanacaktır.
Not: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya giriş yaptıkları ilk kiloyla yer alırlar.

11. KİLO VERME ÜST LİMİTİ:
Yarışmamızın amacı dayanışma ortamında kilo vermekten ziyade, sağlıklı kilo verilmesini teşvik etmektir.
Bu amaçla üyenin bir haftalık sürede vereceği kilo kaybı için %4 üst limit konumuştur. Üyenin kilo kaybı bu limitin üzerinde olursa, ilgili etap bildiriminde kaybettiği kilo %4 olarak yer alacaktır.
Örnek:
Etap başı kilosu: 66
Etap sonu kilosu: 61
66 / 61 / 5 / 7,58%
Üye bu şekilde listeye giremez.
Listeye girebileceği üst limit 4,00% dır.
Bildirim şu şekilde yapılacaktır:
66 / 61 / 5 / 4,00% -üst limit kuralı-
* Uygulama 586. etap (7 Eylül 2018) itibari ile geçerlidir.
* Bildirim şekline yönelik güncelleme 640. etap (21 Eylül 2019) itibari ile geçerlidir.

12. ETAP BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN TAKIMIN DURUMU:
Bildirimde bulunmayan takım, ilgili hafta etap dışı kalır ve sonuncu ilan edilir.
Bildirimde bulunulmayan etap için, performans uygulaması kapsamında takım nota alır.
Bir sonraki etapta takım üyelerinin kilo bildirimleri ikiye bölünür. Bu durumda aynı kilo bildirmeyen üyeler için uygulanan işlem uygulanır: Kilo verdi ise etap sayısına bölünür, kilo aldı ise böllünmez.
13. YENİ ÜYENİN DENEME SÜRESİ UYGULAMASI:
Yeni üyenin deneme süresi EN AZ İKİ haftadır.
En az iki hafta olması gereken deneme süresi bitiminde, üye takıma kabul edildi ise, takıma giriş tarihinden itibaren üçüncü cumaya denk gelen etapta takım listesine dahil olur ve normal yüzde hesaplama prosedürü uygulanır.
Bir önceki Cuma günkü kilosu ile listeye girdiği günkü kilosu yazılarak, yüzdesi hesaplanır.
Açıklama kısmına da üye ile ilgili başlangıç bilgileri yazılır:
X üye (Bir önceki Cuma günü kilosu / bu Cuma günkü kilosu / fark / yüzde) - Yeni üye / yarışma giriş kilosu / yarışma giriş tarihi / hedef kilo
14. OYLAMA KURALLARI:
Karar defterinde yer alan kararlar, yarışmanın başlangıcından bu yana sisteme dahil olmuş üyelerin, kararın niteliğine göre oybirliği ve/ya oyçokluğu ile alınmış kararlardır.
Her yarışmacının; kararları oylamaya sunarak değiştrme hakkı vardır.
İstisnalar: Etap raporu ceza puanı, aylık sıralama listesi formatı ve mezuniyet karnesi koşulları oylamaya tabii değildir. Ayrıca 3. madde, 6. madde ve 8. madde içeriği oylamaya tabii değildir.
Oylama metni aşağıda yer almaktadır:
OYLAMA
(Oylanacak kararın metni / sorunun teşhisi)
ÖNERİ
(Önerilen ve oylamaya sunulan fikir ve detayları)
x. TAKIM : EVET / HAYIR (bütün takımlar için yazılacaktır)
OYLAMA KOŞULLARI
  • Oylama için son gün _00/00/0000 günüdür.
  • Oy birliği veya oy çokluğu esastır.
  • İlginize şimdiden teşekkür ederim.
15. TAKIMLAR ARASI TRANSFER
Transfer olan üye, ayrıldığı takımın bildirim listesinde son kez yer almayacak. Transfer olduğu takıma geçtiği an itibariyle yeni takımın listesinde olacak ve "x takımdan transfer oldu" notu yazılacak.
Üye aynı etapta, birden fazla takım listesinde yer alamaz.
İlgili işleyiş sadece aktif üyeleri kapsar. İzinli üyeler, izin dönüşlerinde istedikleri takımdan devam edebilirler.

16. BASKÜL DEĞİŞİMİNDE NE YAPILACAK?
Üyenin yeni aldığı baskül nedeniyle kilosunda meydana gelen fark bir sonraki etabın başlangıç kilosuna eklenir ve ilgili etapta bu durum belirtilir.
Örnek:
Üyenin bilinen son kilosu 58. Tartı aldı. 2 kilo fazla tartıyor. Bu durumda yeni etabın başlangıç kilısu 60 olarak kabul edilir. Fark yine rutin yönteme göre hesaplanır.
İlgili satıra da "Baskül değişiminden kaynaklanan 2 kiloluk artış eklenmiştir" açıklaması yazılır.
Not: Üyenin benim tarafımdan düzenlenecek olan kayıt bilgilerinde, baskül değişimi ile meydana gelmiş olan artış/eksilme hem üyenin giriş kilosunda hem de hedef kilosunda aynı oranda artış/eksilme meydana getirecek ve ilgili revizasyon tarafımca yapılacak ve ilgili etap raporunda bilgi aktarımı yapılacaktır.

17. HEDEF KİLO REVİZESİ
Yarışma süreci devam ederken üyeler hedeflerini revize edebilirler. İlgili revizenin takım etap bildirim listesinde belirtilmesi gerekmektedir.
Uygulama koşulları şunlardır:
1- Hedef eğer daha aşağıya çekiliyorsa herhangi bir kısıtlama yoktur.
2- Hedef eğer yukarı çekiliyorsa; yarışmacının güncel kilosu, yeni hedef kilosunun en az 5% üzerinde olmalıdır.
Örnek:
Üyemizin hedefi 60 kilo. 68 kiloya indi ve hedef kilosunu 65 olarak revize etmek istedi.
65 x 1.05 = 68.5
Güncel kilo (68), revize hedef kilonun %5 üzeri (68.5) sınırından büyük olmadığı için revize kabul edilmez.
Yarışmacının hedef kilosunu 65 olarak revize edebilmesi için güncel kilosunun en az 68.5 olması gerekmektedir.

18. KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilo bildiriminde bulunmadı" şeklinde not düşülür. Tekrarlıyorsa; "2. kez / 3. kez" şeklinde açıklanmalıdır.
Bildirimde bulunulmayan sürede üye;
1- Kilo verdiyese; fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
2- Kilo aldıysa; fark, ilgili etaba olduğu gibi yansıtılır, bölünme yapılmaz.
19. KİLOSU AYNI OLAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilosu aynı" veya "Kilosu sabit" şeklinde not düşülür.

20. ETAP LİSTESİ ORTALAMASINA KİMLER DAHİL OLUR?
İlgili etap listesini hazırlanırken, yanına HER NE NOT YAZILMIŞ OLURSA OLSUN listede adı geçen herkesin kilosu etap ortalamasına dahil edilir.
Ayrıldı, geri dönmek üzere ayrıldı, bildirimde bulunmadı, diskalifiye edildi, mezun oldu, transfer oldu v.s. gibi notlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sözkonusu bilgilendirme sadece olayın olduğu hafta için geçerlidir. Örneğin x etapta izne ayrılan üyenin durumu sadece x etapta açıklanır. İzinden dönene kadar da izinli üye, takım listesinde yer almaz.​

21. KİLO YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
1) Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61 - 60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,820
Üyenin kilo verme/alma yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olacaktır.
2) Takım toplam yüzdesinin hesabı:
Yukarıda anlatıldığı gibi hesaplanan üye yüzdeleri toplanır. Toplam yüzde, mevcut üye sayısına bölünür.
Takım toplam yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olarak yazılacaktır.
3) Yuvarlama:
Genel geçer matematik ilkesi uygulanacaktır.
Gerek üyelerin kilo hesabında, gerekse takım yüzdesinde ondalık basamağın üçüncü hanesinde yer alan sayı, dördüncü hanenin 5 ve üstündeki bir sayı olması durumunda bir üst sayıya yuvalanır:
Örnek:
0,38764 = 0,387 _ YANLIŞ
0,38764 = 0,388 _ DOĞRU
Altı beşten büyüktür. Bu nedenle de bir önceki basamakta yer alan 7 sayısını 8 e yuvarlar.


TAKIM YÖNETİM KADROLARI

4. Takım => Kaptan: Arrietty_ (referans: emnis & Zipzip-)
Kaptan Yardımcıları:
Sedulu & neutral

5. Takım => Denetçi Kaptan: emnis (referans: Zipzip- & Niran Nevra)
Kaptan Yardımcıları: yarimuhendis & hzlsel & kollontai

6. Takım => Denetçi Kaptan: Zipzip- (referans: drdotty & Hepfitim)
Kaptan Yardımcısı: Filizzz16 & MiraPham

9. Takım => Kaptan: Niran Nevra (referans: Zipzip-)
Kaptan Yardımcısı: UcanSupurge & Pnrrr-20

10. Takım => Kaptan: moni (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları:

13. Takım => Kaptan: LAydLiNe (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları: pessinus



SONUÇ LİSTESİ HAZIRLAMA PROGRAMI
740. Etap (20 Ağustos 2021) => 5. Takım
741. Etap (27 Ağustos 2021) => 6. Takım
742. Etap (3 Eylül 2021) => 9. Takım
743. Etap (10 Eylül 2021) => 10. Takım
744. Etap (17 Eylül 2021) => 13. Takım


* Güncelleme Nedeni: Sonuç listesi hazırlama programı
 
CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ


GENEL UYARI

Bir yarışmacı, diğer yarışmacıya ve/ya takıma iğneyeleyici, hakaret içeren, küçümseyen, saygı yoksunu mesaj yazamaz. Takımlar arası bu türde tartışmalar olduğunda, ilgili kişiler site kuralları gereği ceza alır ve ilgili takımlar bir sonraki etapta yarışma dışı kalır. Yarışmaya dahil oldukları etapta, ortalamalar ikiye bölünür.
Üçüncü kez aynı sebepten yarışma dışı kalan takım üyeleri ve yönetim kadrosu diskalifiye edilerek, takım kapatılır.
Bu kural içeriğinde; sizlerden bu tür konuşmalara denk geldiğinizde bana ivedi olarak özel mesajla ilgili mesajın linkini paylaşmanızı rica ediyorum
.

KARARLAR

1. KAPTAN VE YARDIMCISI SEÇİMİ VE SORUMLULUKLAR:

Kaptan değişikliklerinde iki referans almadan önce kaptan adayını bana özel mesaj yoluyla ileteceksiniz. Kaptanın değerlendirmesini öncelikle ben yapacağım. Uygun görürsem, referans aşamasına geçilecektir.
1. Başka iki takım kaptanından referans gerekmektedir.
2. Referans metni, ilgili kaptanlarca paylaşım alanında paylaşıldıktan sonra kaptanlık talebi onaylanır:
Referans metni:
"... takım Kaptan adayı ..... kurallara vakıftır, kaptanlığı yapacak yeterliktedir, ben tanıyorum kefilim, sorun çıkarsa ben devreye gireceğim."
Takım kaptan yardımcılarının seçimi, takım kaptanlarının inisiyatifindedir.
Takım kaptanının en önemli sorumluluğu, meydana gelebilecek herhangi bir aksilikte yeni kadro oluşturmadan kaptanlık görevinden vazgeçmemesidir. Bu nedenle olası herhangi bir problemde devreye sokabileceği yeterlikte bir kaptan yardımcısı yetiştirmiş olması çok önemlidir.
Kaptan, çözemediği bir sorun ile karşılaştığında kendisine referans veren kaptanlarla durumu paylaşır, onlardan yardım ve destek alır. Kardeş takım kaptanları ile de durum değerlendirmesi yapabilir.
Sonuç olarak; yaşadığı sorunu referans ve kardeş takım kaptanları ile çözmeye çalışmalıdır. Sorun hiçbir şekilde çözülemez ise paylaşım alanında dile getirebilir.
Kaptanlık bu yarışmanın ana damarıdır.
Lütfen aldığınız sorumluluğun önemini kavrayınız.
2. TAKIM SAYISI ve TAKIM ÜYE SAYISI KURALLARI:
Takım sayısı 7 (yedi) yi geçemez.
Takımlardaki üye sayısı üst sınırında bir kısıt yoktur. Takım yönetiminin kararıdır.
Takımlardaki üye sayısı alt sınırı 3 dür. Bu sayının altında kalan takım etap dışı kalır.
3. ETAP ve SONUÇ LİSTELERİNİN BİLDİRİM ZAMANI KURALLARI:
Takımlarda bulunan üyelerin kilolarını fotoğraf ekleyerek bildirmeleri zorunludur. Kullanıcı adı ve tarihin yazıldığı bir kağıt, tartının yanına konulmalı ve fotoğraf bu şekilde çekilmelidir. Geçici bir nedenle farklı tartı kullanılmak zorunda kalındığında, sonuç listesinde bu durum mutlaka belirtilmelidir.
Her takım etap listesini, Cuma günü en geç 20:00 ye kadar paylaşım alanında yayımlayacaktır.
Listelerde yapılacak değişiklikler için de süre Cuma günü 20:00 de sona ermektedir. Bu saatten sonra listelerde hiçbir şekilde (yazım hatası dahil) değişiklik yapılamaz, değişiklik yapması için sonuç listesi hazırlayacak olan kaptana istekte bulunulamaz. Bulunulursa da görmezden gelinmelidir.
Öncelikle sonuç listesi hazırlanır.
Sonuç listesine dayanarak etap raporu yayımlanır.
Herhangi bir hatasını fark eden takım olursa, paylaşıma yazar. Duruma göre değerlendirmesini yaparım.
Takım etap listelerinin sıralanması ve derecelerin belirlenmesi işi takımlarca sırayla ve Cumartesi günü en geç 18:00 e kadar yapılacaktır.

4. ETAP RAPORU ve ETAP RAPORU CEZASI NEDİR?
Her etap bitimini takiben, en geç Pazartesi günü olmak kaydı ile yayımladığım, ilgili etap bildirimlerinin yarışma kurallarına uyumlarının denetlendiği rapordur. Etap mezunlarının karneleri de yine tarafımdan en geç Perşembe günü hazırlanmış olacaktır.
Etap raporuna ilişkin 528. etap itibari ile ceza sistemi başlatılmıştır.
Ceza sistemi iki ayrı başlıktan oluşur ve birbirinden bağımsız işler.
1- Görünmezlik Ceza Puanı:
Raporda açıklama istenmiş takımların, cevaplarını en geç Perşembe gününe kadar paylaşım alanmızda yayımlamaları şarttır.
Etap birincisi uyguladığı diyet yöntemini, etap sonuncusu da hangi sebeple kilo aldığını ve bir adet sağlıklı yemek tarifini yazmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülükler en geç Perşembe gününe kadar yerine getirilmelidir. Her iki bireysel sorumluluğun elde olmayan sebeplerle zamanında yetiştirilmesinin denetimi takım kaptanına aittir, yetişmemesi durumunda sebebini en geç Perşembe günü paylaşması gerekmektedir.
İlgili süre içinde cevap verilmemesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda, takım 1 ceza puanı alır. Toplam 3 ceza puanı alan takımın güncel üyeleri mezun olduklarında karne alamayacak ve aylık olarak hazırladığım bireysel sıralama listesinde hiçbir zaman yer alamayacaklardır.
Görünmezlik Ceza Puanı AlanTakımlar (2021):
9. Takım : 1 ceza puanı (739. Etap)
Etap sonuncusu YaKaMoZz-z adlı üyenin gerekli sorumlulukları yerine getirmemiş olması.

Not: Her yıl sonunda cezalar sıfırlanacaktır.
2- Yeni Üye Geçmiş Kontrolüne Yönelik Ceza:
Takım yönetimleri, yeni üyeleri için geçmiş bilgisini mutlaka kontrol etmelidir. Bu kontrol öncelikle diskalifiye listesi, sonrasında da sonuç listeleri üzerinden yapılarak; yarışmacının daha önce yarışıp yarışmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Eğer yarıştı ise ve bilgileri dağınıksa (örneğin; yarışmaya birkaç kez giriş çıkış yapmış olabilir veya nick değiştirmiş olabilir vs) emin olmak ve güncel bilgiyi benden istemek üzere paylaşım alanında sorabilirler. Bu işlemler, üyenin deneme süresinde mutlaka yapılmalı ve son ana yani etap listesine girdiği güne bırakılmamalıdır. "Üye yeni söyledi" mazereti kabul edilemez, siz yönetim kadrosu olarak üyeyi davet ettiğinizde bu bilgileri mutlaka sormalı ve mutlaka kendi kontrolünüzü yapmalısınız.
Bu işlemlerin yapılmamış olduğu tespitinde takım, bir sonraki haftanın sonuç listelerini hazırlamakla yükümlü olacaktır.
5. ÜYE İZİN HAKLARI:
1) Cuma Zayıflama Yarışması Takımlarına yeni katılan üyeler (ayrıldıktan veya mezun olduktan sonra dönüş yapan üyeler de kapsama dahil), takım listesine girdikleri tarihten itibaren 2 ay süre ile izin kullanamaz.
Ancak belirtilen süre içerisinde üyenin hamile kalması veya sağlık sorunu yaşaması veya bakmakla yükümlü olduğu bir yakının sağlık sorunu yaşaması, doğal olarak izne ayrılmasını gerektirecektir.
İlgili etap bildiriminde üyenin hamilelik veya sağlık sorunu gerekçesi ile izne ayrıldığı belirtilmelidir.
2) Üyenin izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Ancak üyenin izne çıkış sebebi sağlık sorunları kaynaklı ise dönüş için 2 hafta geçmesini beklemesi gerekmeyecektir.
3)Üyeler izne ayrıldıkları etabı takip eden 2 etap boyunca listeye dahil olamaz.
(1.etap izinli yazıldı .2. etap liste dışı izinli.3. etap liste dışı izinli.4. etap listeye dönebilir.)
4)Her üyenin yılda 2 kez izin kullanma hakkı vardır.
Ancak üyenin öngörülemeyen sağlık sorunları yaşaması olasılığı da düşünülerek yıllık izin sayısı 2+1 yani yılda 3 kez olarak kabul edilmiştir.

6. HATALI BİLGİ VERME DURUMU ve YAPTIRIM
1. Üyeler herhangi bir nedenle kilo aldıklarında/tartılamadıklarında bunu bildirmek yerine saklama yoluna gidiyorsa ve kilo bildirimlerini fotoğraf ile yapmıyorlarsa durumun tespiti halinde geri alınmamak şartı ile diskalifiye edileceklerdir.
2. Üyelerin kilo almaları, tartılamamaları durumunda takım yönetimi ile anlaşmalı olarak etap listesine "kilosu sabit" şeklinde yazılması durumunda hem üye geri alınmamak şartı ile diskalifiye edilecek hem de ilgili takımın kaptanının kaptanlığı düşürülecektir. Yeni bir kaptan bulunamaması durumunda takım üyeleri karşılıklı anlaşma ilkesi ile diğer takımlarda yarışmaya devam edebileceklerdir.
7. KARDEŞ TAKIM NEDİR?
Her takım etap listesini hazırladıktan sonra, kardeş takımına kontrol etmesi için listeyi iletir. Kontrolden geçen liste paylaşım alanında yayımlanır. Kardeş takımlar, herhangi bir aksama durumunda mutlaka devreye girmelidir.
Kardeş Takım listemiz şu şekildedir:
4. Takım => 13. Takım
5. Takım => 10. Takım
6. Takım =>
9. Takım =>
10. Takım => 5. Takım
13. Takım => 4. Takım
8. DİSKALİFİYE EDİLEN ÜYENİN DURUMU
Takım kaptanı üyeyi aşağıdaki sebeplere dayanarak diskalifiye etme kararını alabilir.
* Üyenin üç kez üst üste kilo bildirmemesi
* Üyenin takım kurallarına uygun davranmaması
* Üyenin yeterli paylaşımda bulunmaması
Diskalifiye kararını, gerekçesi ve gerekli ise görselleri ile birlikte bana özel mesajla iletmeli ve onay sürecini beklemelidir.
Diskalifiye edilmiş olan üye, istisnai durum haricinde bir daha yarışamaz.
İstisnai durumda uygulama şu şekilde işler:
Kaptan üyenin mazeretini açıkladığı bir oylama metni hazırlayarak paylaşım alanında sunar. Yapılan oylamanın oy çokluğu ile sonuçlanması durumunda üye takım listesine alınır ve yeni üye kurallarınca bildirim yapılır.
9. HEDEF KİLO BELİRLENMESİ ve MEZUNİYET KARNESİNE HAK KAZANMA
Yeni üyenin hedef kilosu yarışmaya giriş yaptığı etap listesinde belirtilir.
Hedef kilo ve buna bağlı olarak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulları aşağıda belirtilmiştir:
1) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilo ve üstünde ise; hedefi, giriş kilosunun minimum %15 i olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %80 ine ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=80
Minimum hedef=80x0.15= 12 kilo (Yani hedefi minimum 68 olabilecek)
Mezun olma koşulu=12x0.80= 9,6 kilo vermek (Yani 70,4 kiloya inince mezun olabilecek)
2) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilonun altında ise; hedefi giriş kilosunun minimum %10 u olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %90 ına ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=70
Minimum hedef=70x0.10= 7 kilo (Yani hedefi minimum 63 olabilecek)
Mezun olma koşulu=7x0.90= 6,3 kilo vermek (Yani 63,7 kiloya inince mezun olabilecek)
Kaptanlar gerek hedef kilo gerekse mezuniyet karnesine hak kazanma koşullarını kontrol etmekle yükümlüdürler.
Önemli Notlar:
- Hedef kilosu belirtilmemiş yarışmacı karne alamaz.
- Kayıt kilosu: Yarışmacının, Cuma Zayıflama Yarışması'na İLK giriş tarihindeki kilosu.
- Mezun olduktan sonra dönüş yapan yarışmacılarımızın yeni hedeflerinin belirlenmesinde esas alınacak kayıt kilosu, dönüş yaptıkları tarihteki kiloları olacaktır.
- Mezuniyet sonrası dönen üyemiz eğer mezun olduğu kilonun altında dönüş yaptı ise; hedef kilo sınırı uygulanmayacaktır. Ancak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulu yine yukarıda belirtildiği gibi işleyecektir.
1 Ağustos 2019 tarihi itibari ile, ilk mezuniyetten sonraki mezuniyetler için de karne hazırlanacaktır.
- Kuralımız 634. itibari ile güncellenmiştir. Bu tarihten önce yarışmaya katılmış üyelerimiz için doğal olarak hedef kilo alt limiti geriye dönük uygulanamayacaktır. Ancak sözkonusu üyelerimiz mezuniyet talep ettiklerinde, kayıt kilolarına göre hedefe ulaşma oranı kuralına tabi olacaklardır. Yani üyemizin kayıt kilosu 80'in altında ise hedef kilosunun %90 ını, kayıt kilosu 80 kilo ve 80'nin üstünde ise hedef kilosunun %80 ini yakalamış olmalıdır.
Mezuniyet Karnesine Tekrar Hak Kazanma Koşulları:
İlk mezuniyetinden sonra tekrar yarışmaya katılarak karne talep eden yarışmacının aşağıdaki koşulları sağlıyor olması gerekmektedir.
- Güncel mezuniyet kilosu, daha önceki mezuniyet karnesi ve/ya karnelerinde yer alan mezuniyet kilosundan daha aşağıda olmalıdır.
- Aynı kişiye, aynı yıl içinde tekrar karne hazırlanmayacaktır.
10. ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durumlar:
1) Üyenin izin döneminde kilo alma nedeni hamilelik veya sağlık sorunu ise aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır.
2) 3 aydan daha uzun süreli izin döneminden VE kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen üyenin aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır. Burada önemli olan hem zaman hem de alınan kilo yüzdesi koşulunun birlikte sağlanıyor olmasıdır.
Yukarıdaki iki ekstem durumdan birinin kapsamına giren üyenin izin döneminde aldığı kilo b maddesindeki gibi hesaplanır.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : İzne ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki farkın yüzdesi alınır ve bulunan yüzde, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünür.
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örnek:
Etap sayısı hesabı, üyenin izne ayrıldığı hafta bildirim yapıp yapmamasına göre değişir.
260.etapta, bildirim yaparak izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5
260.etapta, bildirim yapmadan izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5 + 1 = 6
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren 6 ay yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Ekstrem Durum: Mezun olarak ayrılan üye, yeniden yarışmak istediğinde; eğer güncel kilosu, mezun olduğu kilonun altındaysa , istediği zaman yarışmaya katılabilir.
Bu ekstrem durum dahilinde yarışmaya dönüşler için uygulanacak bildirimde liste açıklamasında "mezuniyet kilosunun altında" yazılmalıdır.
Bildirim şekli:
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Mezuniyet kilosu
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Kilolar arasındaki fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünecektir. Eğer üyeye deneme süresi uygulanacaksa, bu deneme süresi de yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına eklenecektir.
3) Deneme Süresi
Mezun olarak ayrılan üye geri döndüğünde deneme süresi uygulamak kaptanın inisiyatifindedir.
Kendi isteğiyle ayrılan üyeye, aynı yeni üyeye uygulandığı gibi deneme süresi uygulanacaktır.
Not: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya giriş yaptıkları ilk kiloyla yer alırlar.

11. KİLO VERME ÜST LİMİTİ:
Yarışmamızın amacı dayanışma ortamında kilo vermekten ziyade, sağlıklı kilo verilmesini teşvik etmektir.
Bu amaçla üyenin bir haftalık sürede vereceği kilo kaybı için %4 üst limit konumuştur. Üyenin kilo kaybı bu limitin üzerinde olursa, ilgili etap bildiriminde kaybettiği kilo %4 olarak yer alacaktır.
Örnek:
Etap başı kilosu: 66
Etap sonu kilosu: 61
66 / 61 / 5 / 7,58%
Üye bu şekilde listeye giremez.
Listeye girebileceği üst limit 4,00% dır.
Bildirim şu şekilde yapılacaktır:
66 / 61 / 5 / 4,00% -üst limit kuralı-
* Uygulama 586. etap (7 Eylül 2018) itibari ile geçerlidir.
* Bildirim şekline yönelik güncelleme 640. etap (21 Eylül 2019) itibari ile geçerlidir.

12. ETAP BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN TAKIMIN DURUMU:
Bildirimde bulunmayan takım, ilgili hafta etap dışı kalır ve sonuncu ilan edilir.
Bildirimde bulunulmayan etap için, performans uygulaması kapsamında takım nota alır.
Bir sonraki etapta takım üyelerinin kilo bildirimleri ikiye bölünür. Bu durumda aynı kilo bildirmeyen üyeler için uygulanan işlem uygulanır: Kilo verdi ise etap sayısına bölünür, kilo aldı ise böllünmez.
13. YENİ ÜYENİN DENEME SÜRESİ UYGULAMASI:
Yeni üyenin deneme süresi EN AZ İKİ haftadır.
En az iki hafta olması gereken deneme süresi bitiminde, üye takıma kabul edildi ise, takıma giriş tarihinden itibaren üçüncü cumaya denk gelen etapta takım listesine dahil olur ve normal yüzde hesaplama prosedürü uygulanır.
Bir önceki Cuma günkü kilosu ile listeye girdiği günkü kilosu yazılarak, yüzdesi hesaplanır.
Açıklama kısmına da üye ile ilgili başlangıç bilgileri yazılır:
X üye (Bir önceki Cuma günü kilosu / bu Cuma günkü kilosu / fark / yüzde) - Yeni üye / yarışma giriş kilosu / yarışma giriş tarihi / hedef kilo
14. OYLAMA KURALLARI:
Karar defterinde yer alan kararlar, yarışmanın başlangıcından bu yana sisteme dahil olmuş üyelerin, kararın niteliğine göre oybirliği ve/ya oyçokluğu ile alınmış kararlardır.
Her yarışmacının; kararları oylamaya sunarak değiştrme hakkı vardır.
İstisnalar: Etap raporu ceza puanı, aylık sıralama listesi formatı ve mezuniyet karnesi koşulları oylamaya tabii değildir. Ayrıca 3. madde, 6. madde ve 8. madde içeriği oylamaya tabii değildir.
Oylama metni aşağıda yer almaktadır:
OYLAMA
(Oylanacak kararın metni / sorunun teşhisi)
ÖNERİ
(Önerilen ve oylamaya sunulan fikir ve detayları)
x. TAKIM : EVET / HAYIR (bütün takımlar için yazılacaktır)
OYLAMA KOŞULLARI
  • Oylama için son gün _00/00/0000 günüdür.
  • Oy birliği veya oy çokluğu esastır.
  • İlginize şimdiden teşekkür ederim.
15. TAKIMLAR ARASI TRANSFER
Transfer olan üye, ayrıldığı takımın bildirim listesinde son kez yer almayacak. Transfer olduğu takıma geçtiği an itibariyle yeni takımın listesinde olacak ve "x takımdan transfer oldu" notu yazılacak.
Üye aynı etapta, birden fazla takım listesinde yer alamaz.
İlgili işleyiş sadece aktif üyeleri kapsar. İzinli üyeler, izin dönüşlerinde istedikleri takımdan devam edebilirler.

16. BASKÜL DEĞİŞİMİNDE NE YAPILACAK?
Üyenin yeni aldığı baskül nedeniyle kilosunda meydana gelen fark bir sonraki etabın başlangıç kilosuna eklenir ve ilgili etapta bu durum belirtilir.
Örnek:
Üyenin bilinen son kilosu 58. Tartı aldı. 2 kilo fazla tartıyor. Bu durumda yeni etabın başlangıç kilısu 60 olarak kabul edilir. Fark yine rutin yönteme göre hesaplanır.
İlgili satıra da "Baskül değişiminden kaynaklanan 2 kiloluk artış eklenmiştir" açıklaması yazılır.
Not: Üyenin benim tarafımdan düzenlenecek olan kayıt bilgilerinde, baskül değişimi ile meydana gelmiş olan artış/eksilme hem üyenin giriş kilosunda hem de hedef kilosunda aynı oranda artış/eksilme meydana getirecek ve ilgili revizasyon tarafımca yapılacak ve ilgili etap raporunda bilgi aktarımı yapılacaktır.

17. HEDEF KİLO REVİZESİ
Yarışma süreci devam ederken üyeler hedeflerini revize edebilirler. İlgili revizenin takım etap bildirim listesinde belirtilmesi gerekmektedir.
Uygulama koşulları şunlardır:
1- Hedef eğer daha aşağıya çekiliyorsa herhangi bir kısıtlama yoktur.
2- Hedef eğer yukarı çekiliyorsa; yarışmacının güncel kilosu, yeni hedef kilosunun en az 5% üzerinde olmalıdır.
Örnek:
Üyemizin hedefi 60 kilo. 68 kiloya indi ve hedef kilosunu 65 olarak revize etmek istedi.
65 x 1.05 = 68.5
Güncel kilo (68), revize hedef kilonun %5 üzeri (68.5) sınırından büyük olmadığı için revize kabul edilmez.
Yarışmacının hedef kilosunu 65 olarak revize edebilmesi için güncel kilosunun en az 68.5 olması gerekmektedir.

18. KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilo bildiriminde bulunmadı" şeklinde not düşülür. Tekrarlıyorsa; "2. kez / 3. kez" şeklinde açıklanmalıdır.
Bildirimde bulunulmayan sürede üye;
1- Kilo verdiyese; fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
2- Kilo aldıysa; fark, ilgili etaba olduğu gibi yansıtılır, bölünme yapılmaz.
19. KİLOSU AYNI OLAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilosu aynı" veya "Kilosu sabit" şeklinde not düşülür.

20. ETAP LİSTESİ ORTALAMASINA KİMLER DAHİL OLUR?
İlgili etap listesini hazırlanırken, yanına HER NE NOT YAZILMIŞ OLURSA OLSUN listede adı geçen herkesin kilosu etap ortalamasına dahil edilir.
Ayrıldı, geri dönmek üzere ayrıldı, bildirimde bulunmadı, diskalifiye edildi, mezun oldu, transfer oldu v.s. gibi notlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sözkonusu bilgilendirme sadece olayın olduğu hafta için geçerlidir. Örneğin x etapta izne ayrılan üyenin durumu sadece x etapta açıklanır. İzinden dönene kadar da izinli üye, takım listesinde yer almaz.​

21. KİLO YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
1) Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61 - 60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,820
Üyenin kilo verme/alma yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olacaktır.
2) Takım toplam yüzdesinin hesabı:
Yukarıda anlatıldığı gibi hesaplanan üye yüzdeleri toplanır. Toplam yüzde, mevcut üye sayısına bölünür.
Takım toplam yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olarak yazılacaktır.
3) Yuvarlama:
Genel geçer matematik ilkesi uygulanacaktır.
Gerek üyelerin kilo hesabında, gerekse takım yüzdesinde ondalık basamağın üçüncü hanesinde yer alan sayı, dördüncü hanenin 5 ve üstündeki bir sayı olması durumunda bir üst sayıya yuvalanır:
Örnek:
0,38764 = 0,387 _ YANLIŞ
0,38764 = 0,388 _ DOĞRU
Altı beşten büyüktür. Bu nedenle de bir önceki basamakta yer alan 7 sayısını 8 e yuvarlar.


TAKIM YÖNETİM KADROLARI

4. Takım => Kaptan: Arrietty_ (referans: emnis & Zipzip-)
Kaptan Yardımcıları:
Sedulu & neutral

5. Takım => Denetçi Kaptan: emnis (referans: Zipzip- & Niran Nevra)
Kaptan Yardımcıları: yarimuhendis & hzlsel & kollontai

6. Takım => Denetçi Kaptan: Zipzip- (referans: drdotty & Hepfitim)
Kaptan Yardımcısı: Filizzz16 & MiraPham

9. Takım => Kaptan: Niran Nevra (referans: Zipzip-)
Kaptan Yardımcısı: UcanSupurge & Pnrrr-20

10. Takım => Kaptan: moni (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları:

13. Takım => Kaptan: LAydLiNe (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları: pessinus



SONUÇ LİSTESİ HAZIRLAMA PROGRAMI
740. Etap (20 Ağustos 2021) => 5. Takım
741. Etap (27 Ağustos 2021) => 6. Takım
742. Etap (3 Eylül 2021) => 9. Takım
743. Etap (10 Eylül 2021) => 10. Takım
744. Etap (17 Eylül 2021) => 13. Takım


* Güncelleme Nedeni: 9. Takımın Görünmezlik Ceza Puanı işlenmiştir.
 
CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ


GENEL UYARI

Bir yarışmacı, diğer yarışmacıya ve/ya takıma iğneyeleyici, hakaret içeren, küçümseyen, saygı yoksunu mesaj yazamaz. Takımlar arası bu türde tartışmalar olduğunda, ilgili kişiler site kuralları gereği ceza alır ve ilgili takımlar bir sonraki etapta yarışma dışı kalır. Yarışmaya dahil oldukları etapta, ortalamalar ikiye bölünür.
Üçüncü kez aynı sebepten yarışma dışı kalan takım üyeleri ve yönetim kadrosu diskalifiye edilerek, takım kapatılır.
Bu kural içeriğinde; sizlerden bu tür konuşmalara denk geldiğinizde bana ivedi olarak özel mesajla ilgili mesajın linkini paylaşmanızı rica ediyorum
.

KARARLAR

1. KAPTAN VE YARDIMCISI SEÇİMİ VE SORUMLULUKLAR:

Kaptan değişikliklerinde iki referans almadan önce kaptan adayını bana özel mesaj yoluyla ileteceksiniz. Kaptanın değerlendirmesini öncelikle ben yapacağım. Uygun görürsem, referans aşamasına geçilecektir.
1. Başka iki takım kaptanından referans gerekmektedir.
2. Referans metni, ilgili kaptanlarca paylaşım alanında paylaşıldıktan sonra kaptanlık talebi onaylanır:
Referans metni:
"... takım Kaptan adayı ..... kurallara vakıftır, kaptanlığı yapacak yeterliktedir, ben tanıyorum kefilim, sorun çıkarsa ben devreye gireceğim."
Takım kaptan yardımcılarının seçimi, takım kaptanlarının inisiyatifindedir.
Takım kaptanının en önemli sorumluluğu, meydana gelebilecek herhangi bir aksilikte yeni kadro oluşturmadan kaptanlık görevinden vazgeçmemesidir. Bu nedenle olası herhangi bir problemde devreye sokabileceği yeterlikte bir kaptan yardımcısı yetiştirmiş olması çok önemlidir.
Kaptan, çözemediği bir sorun ile karşılaştığında kendisine referans veren kaptanlarla durumu paylaşır, onlardan yardım ve destek alır. Kardeş takım kaptanları ile de durum değerlendirmesi yapabilir.
Sonuç olarak; yaşadığı sorunu referans ve kardeş takım kaptanları ile çözmeye çalışmalıdır. Sorun hiçbir şekilde çözülemez ise paylaşım alanında dile getirebilir.
Kaptanlık bu yarışmanın ana damarıdır.
Lütfen aldığınız sorumluluğun önemini kavrayınız.
2. TAKIM SAYISI ve TAKIM ÜYE SAYISI KURALLARI:
Takım sayısı 7 (yedi) yi geçemez.
Takımlardaki üye sayısı üst sınırında bir kısıt yoktur. Takım yönetiminin kararıdır.
Takımlardaki üye sayısı alt sınırı 3 dür. Bu sayının altında kalan takım etap dışı kalır.
3. ETAP ve SONUÇ LİSTELERİNİN BİLDİRİM ZAMANI KURALLARI:
Takımlarda bulunan üyelerin kilolarını fotoğraf ekleyerek bildirmeleri zorunludur. Kullanıcı adı ve tarihin yazıldığı bir kağıt, tartının yanına konulmalı ve fotoğraf bu şekilde çekilmelidir. Geçici bir nedenle farklı tartı kullanılmak zorunda kalındığında, sonuç listesinde bu durum mutlaka belirtilmelidir.
Her takım etap listesini, Cuma günü en geç 20:00 ye kadar paylaşım alanında yayımlayacaktır.
Listelerde yapılacak değişiklikler için de süre Cuma günü 20:00 de sona ermektedir. Bu saatten sonra listelerde hiçbir şekilde (yazım hatası dahil) değişiklik yapılamaz, değişiklik yapması için sonuç listesi hazırlayacak olan kaptana istekte bulunulamaz. Bulunulursa da görmezden gelinmelidir.
Öncelikle sonuç listesi hazırlanır.
Sonuç listesine dayanarak etap raporu yayımlanır.
Herhangi bir hatasını fark eden takım olursa, paylaşıma yazar. Duruma göre değerlendirmesini yaparım.
Takım etap listelerinin sıralanması ve derecelerin belirlenmesi işi takımlarca sırayla ve Cumartesi günü en geç 18:00 e kadar yapılacaktır.

4. ETAP RAPORU ve ETAP RAPORU CEZASI NEDİR?
Her etap bitimini takiben, en geç Pazartesi günü olmak kaydı ile yayımladığım, ilgili etap bildirimlerinin yarışma kurallarına uyumlarının denetlendiği rapordur. Etap mezunlarının karneleri de yine tarafımdan en geç Perşembe günü hazırlanmış olacaktır.
Etap raporuna ilişkin 528. etap itibari ile ceza sistemi başlatılmıştır.
Ceza sistemi iki ayrı başlıktan oluşur ve birbirinden bağımsız işler.
1- Görünmezlik Ceza Puanı:
Raporda açıklama istenmiş takımların, cevaplarını en geç Perşembe gününe kadar paylaşım alanmızda yayımlamaları şarttır.
Etap birincisi uyguladığı diyet yöntemini, etap sonuncusu da hangi sebeple kilo aldığını ve bir adet sağlıklı yemek tarifini yazmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülükler en geç Perşembe gününe kadar yerine getirilmelidir. Her iki bireysel sorumluluğun elde olmayan sebeplerle zamanında yetiştirilmesinin denetimi takım kaptanına aittir, yetişmemesi durumunda sebebini en geç Perşembe günü paylaşması gerekmektedir.
İlgili süre içinde cevap verilmemesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda, takım 1 ceza puanı alır. Toplam 3 ceza puanı alan takımın güncel üyeleri mezun olduklarında karne alamayacak ve aylık olarak hazırladığım bireysel sıralama listesinde hiçbir zaman yer alamayacaklardır.
Görünmezlik Ceza Puanı AlanTakımlar (2021):
9. Takım : 1 ceza puanı (739. Etap)
Etap sonuncusu YaKaMoZz-z adlı üyenin gerekli sorumlulukları yerine getirmemiş olması.

Not: Her yıl sonunda cezalar sıfırlanacaktır.
2- Yeni Üye Geçmiş Kontrolüne Yönelik Ceza:
Takım yönetimleri, yeni üyeleri için geçmiş bilgisini mutlaka kontrol etmelidir. Bu kontrol öncelikle diskalifiye listesi, sonrasında da sonuç listeleri üzerinden yapılarak; yarışmacının daha önce yarışıp yarışmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Eğer yarıştı ise ve bilgileri dağınıksa (örneğin; yarışmaya birkaç kez giriş çıkış yapmış olabilir veya nick değiştirmiş olabilir vs) emin olmak ve güncel bilgiyi benden istemek üzere paylaşım alanında sorabilirler. Bu işlemler, üyenin deneme süresinde mutlaka yapılmalı ve son ana yani etap listesine girdiği güne bırakılmamalıdır. "Üye yeni söyledi" mazereti kabul edilemez, siz yönetim kadrosu olarak üyeyi davet ettiğinizde bu bilgileri mutlaka sormalı ve mutlaka kendi kontrolünüzü yapmalısınız.
Bu işlemlerin yapılmamış olduğu tespitinde takım, bir sonraki haftanın sonuç listelerini hazırlamakla yükümlü olacaktır.
5. ÜYE İZİN HAKLARI:
1) Cuma Zayıflama Yarışması Takımlarına yeni katılan üyeler (ayrıldıktan veya mezun olduktan sonra dönüş yapan üyeler de kapsama dahil), takım listesine girdikleri tarihten itibaren 2 ay süre ile izin kullanamaz.
Ancak belirtilen süre içerisinde üyenin hamile kalması veya sağlık sorunu yaşaması veya bakmakla yükümlü olduğu bir yakının sağlık sorunu yaşaması, doğal olarak izne ayrılmasını gerektirecektir.
İlgili etap bildiriminde üyenin hamilelik veya sağlık sorunu gerekçesi ile izne ayrıldığı belirtilmelidir.
2) Üyenin izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Ancak üyenin izne çıkış sebebi sağlık sorunları kaynaklı ise dönüş için 2 hafta geçmesini beklemesi gerekmeyecektir.
3)Üyeler izne ayrıldıkları etabı takip eden 2 etap boyunca listeye dahil olamaz.
(1.etap izinli yazıldı .2. etap liste dışı izinli.3. etap liste dışı izinli.4. etap listeye dönebilir.)
4)Her üyenin yılda 2 kez izin kullanma hakkı vardır.
Ancak üyenin öngörülemeyen sağlık sorunları yaşaması olasılığı da düşünülerek yıllık izin sayısı 2+1 yani yılda 3 kez olarak kabul edilmiştir.

6. HATALI BİLGİ VERME DURUMU ve YAPTIRIM
1. Üyeler herhangi bir nedenle kilo aldıklarında/tartılamadıklarında bunu bildirmek yerine saklama yoluna gidiyorsa ve kilo bildirimlerini fotoğraf ile yapmıyorlarsa durumun tespiti halinde geri alınmamak şartı ile diskalifiye edileceklerdir.
2. Üyelerin kilo almaları, tartılamamaları durumunda takım yönetimi ile anlaşmalı olarak etap listesine "kilosu sabit" şeklinde yazılması durumunda hem üye geri alınmamak şartı ile diskalifiye edilecek hem de ilgili takımın kaptanının kaptanlığı düşürülecektir. Yeni bir kaptan bulunamaması durumunda takım üyeleri karşılıklı anlaşma ilkesi ile diğer takımlarda yarışmaya devam edebileceklerdir.
7. KARDEŞ TAKIM NEDİR?
Her takım etap listesini hazırladıktan sonra, kardeş takımına kontrol etmesi için listeyi iletir. Kontrolden geçen liste paylaşım alanında yayımlanır. Kardeş takımlar, herhangi bir aksama durumunda mutlaka devreye girmelidir.
Kardeş Takım listemiz şu şekildedir:
4. Takım => 13. Takım
5. Takım => 10. Takım
6. Takım =>
9. Takım =>
10. Takım => 5. Takım
13. Takım => 4. Takım
8. DİSKALİFİYE EDİLEN ÜYENİN DURUMU
Takım kaptanı üyeyi aşağıdaki sebeplere dayanarak diskalifiye etme kararını alabilir.
* Üyenin üç kez üst üste kilo bildirmemesi
* Üyenin takım kurallarına uygun davranmaması
* Üyenin yeterli paylaşımda bulunmaması
Diskalifiye kararını, gerekçesi ve gerekli ise görselleri ile birlikte bana özel mesajla iletmeli ve onay sürecini beklemelidir.
Diskalifiye edilmiş olan üye, istisnai durum haricinde bir daha yarışamaz.
İstisnai durumda uygulama şu şekilde işler:
Kaptan üyenin mazeretini açıkladığı bir oylama metni hazırlayarak paylaşım alanında sunar. Yapılan oylamanın oy çokluğu ile sonuçlanması durumunda üye takım listesine alınır ve yeni üye kurallarınca bildirim yapılır.
9. HEDEF KİLO BELİRLENMESİ ve MEZUNİYET KARNESİNE HAK KAZANMA
Yeni üyenin hedef kilosu yarışmaya giriş yaptığı etap listesinde belirtilir.
Hedef kilo ve buna bağlı olarak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulları aşağıda belirtilmiştir:
1) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilo ve üstünde ise; hedefi, giriş kilosunun minimum %15 i olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %80 ine ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=80
Minimum hedef=80x0.15= 12 kilo (Yani hedefi minimum 68 olabilecek)
Mezun olma koşulu=12x0.80= 9,6 kilo vermek (Yani 70,4 kiloya inince mezun olabilecek)
2) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilonun altında ise; hedefi giriş kilosunun minimum %10 u olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %90 ına ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=70
Minimum hedef=70x0.10= 7 kilo (Yani hedefi minimum 63 olabilecek)
Mezun olma koşulu=7x0.90= 6,3 kilo vermek (Yani 63,7 kiloya inince mezun olabilecek)
Kaptanlar gerek hedef kilo gerekse mezuniyet karnesine hak kazanma koşullarını kontrol etmekle yükümlüdürler.
Önemli Notlar:
- Hedef kilosu belirtilmemiş yarışmacı karne alamaz.
- Kayıt kilosu: Yarışmacının, Cuma Zayıflama Yarışması'na İLK giriş tarihindeki kilosu.
- Mezun olduktan sonra dönüş yapan yarışmacılarımızın yeni hedeflerinin belirlenmesinde esas alınacak kayıt kilosu, dönüş yaptıkları tarihteki kiloları olacaktır.
- Mezuniyet sonrası dönen üyemiz eğer mezun olduğu kilonun altında dönüş yaptı ise; hedef kilo sınırı uygulanmayacaktır. Ancak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulu yine yukarıda belirtildiği gibi işleyecektir.
1 Ağustos 2019 tarihi itibari ile, ilk mezuniyetten sonraki mezuniyetler için de karne hazırlanacaktır.
- Kuralımız 634. itibari ile güncellenmiştir. Bu tarihten önce yarışmaya katılmış üyelerimiz için doğal olarak hedef kilo alt limiti geriye dönük uygulanamayacaktır. Ancak sözkonusu üyelerimiz mezuniyet talep ettiklerinde, kayıt kilolarına göre hedefe ulaşma oranı kuralına tabi olacaklardır. Yani üyemizin kayıt kilosu 80'in altında ise hedef kilosunun %90 ını, kayıt kilosu 80 kilo ve 80'nin üstünde ise hedef kilosunun %80 ini yakalamış olmalıdır.
Mezuniyet Karnesine Tekrar Hak Kazanma Koşulları:
İlk mezuniyetinden sonra tekrar yarışmaya katılarak karne talep eden yarışmacının aşağıdaki koşulları sağlıyor olması gerekmektedir.
- Güncel mezuniyet kilosu, daha önceki mezuniyet karnesi ve/ya karnelerinde yer alan mezuniyet kilosundan daha aşağıda olmalıdır.
- Aynı kişiye, aynı yıl içinde tekrar karne hazırlanmayacaktır.
10. ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durumlar:
1) Üyenin izin döneminde kilo alma nedeni hamilelik veya sağlık sorunu ise aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır.
2) 3 aydan daha uzun süreli izin döneminden VE kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen üyenin aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır. Burada önemli olan hem zaman hem de alınan kilo yüzdesi koşulunun birlikte sağlanıyor olmasıdır.
Yukarıdaki iki ekstem durumdan birinin kapsamına giren üyenin izin döneminde aldığı kilo b maddesindeki gibi hesaplanır.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : İzne ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki farkın yüzdesi alınır ve bulunan yüzde, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünür.
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örnek:
Etap sayısı hesabı, üyenin izne ayrıldığı hafta bildirim yapıp yapmamasına göre değişir.
260.etapta, bildirim yaparak izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5
260.etapta, bildirim yapmadan izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5 + 1 = 6
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren 6 ay yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Ekstrem Durum: Mezun olarak ayrılan üye, yeniden yarışmak istediğinde; eğer güncel kilosu, mezun olduğu kilonun altındaysa , istediği zaman yarışmaya katılabilir.
Bu ekstrem durum dahilinde yarışmaya dönüşler için uygulanacak bildirimde liste açıklamasında "mezuniyet kilosunun altında" yazılmalıdır.
Bildirim şekli:
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Mezuniyet kilosu
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Kilolar arasındaki fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünecektir. Eğer üyeye deneme süresi uygulanacaksa, bu deneme süresi de yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına eklenecektir.
3) Deneme Süresi
Mezun olarak ayrılan üye geri döndüğünde deneme süresi uygulamak kaptanın inisiyatifindedir.
Kendi isteğiyle ayrılan üyeye, aynı yeni üyeye uygulandığı gibi deneme süresi uygulanacaktır.
Not: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya giriş yaptıkları ilk kiloyla yer alırlar.

11. KİLO VERME ÜST LİMİTİ:
Yarışmamızın amacı dayanışma ortamında kilo vermekten ziyade, sağlıklı kilo verilmesini teşvik etmektir.
Bu amaçla üyenin bir haftalık sürede vereceği kilo kaybı için %4 üst limit konumuştur. Üyenin kilo kaybı bu limitin üzerinde olursa, ilgili etap bildiriminde kaybettiği kilo %4 olarak yer alacaktır.
Örnek:
Etap başı kilosu: 66
Etap sonu kilosu: 61
66 / 61 / 5 / 7,58%
Üye bu şekilde listeye giremez.
Listeye girebileceği üst limit 4,00% dır.
Bildirim şu şekilde yapılacaktır:
66 / 61 / 5 / 4,00% -üst limit kuralı-
* Uygulama 586. etap (7 Eylül 2018) itibari ile geçerlidir.
* Bildirim şekline yönelik güncelleme 640. etap (21 Eylül 2019) itibari ile geçerlidir.

12. ETAP BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN TAKIMIN DURUMU:
Bildirimde bulunmayan takım, ilgili hafta etap dışı kalır ve sonuncu ilan edilir.
Bildirimde bulunulmayan etap için, performans uygulaması kapsamında takım nota alır.
Bir sonraki etapta takım üyelerinin kilo bildirimleri ikiye bölünür. Bu durumda aynı kilo bildirmeyen üyeler için uygulanan işlem uygulanır: Kilo verdi ise etap sayısına bölünür, kilo aldı ise böllünmez.
13. YENİ ÜYENİN DENEME SÜRESİ UYGULAMASI:
Yeni üyenin deneme süresi EN AZ İKİ haftadır.
En az iki hafta olması gereken deneme süresi bitiminde, üye takıma kabul edildi ise, takıma giriş tarihinden itibaren üçüncü cumaya denk gelen etapta takım listesine dahil olur ve normal yüzde hesaplama prosedürü uygulanır.
Bir önceki Cuma günkü kilosu ile listeye girdiği günkü kilosu yazılarak, yüzdesi hesaplanır.
Açıklama kısmına da üye ile ilgili başlangıç bilgileri yazılır:
X üye (Bir önceki Cuma günü kilosu / bu Cuma günkü kilosu / fark / yüzde) - Yeni üye / yarışma giriş kilosu / yarışma giriş tarihi / hedef kilo
14. OYLAMA KURALLARI:
Karar defterinde yer alan kararlar, yarışmanın başlangıcından bu yana sisteme dahil olmuş üyelerin, kararın niteliğine göre oybirliği ve/ya oyçokluğu ile alınmış kararlardır.
Her yarışmacının; kararları oylamaya sunarak değiştrme hakkı vardır.
İstisnalar: Etap raporu ceza puanı, aylık sıralama listesi formatı ve mezuniyet karnesi koşulları oylamaya tabii değildir. Ayrıca 3. madde, 6. madde ve 8. madde içeriği oylamaya tabii değildir.
Oylama metni aşağıda yer almaktadır:
OYLAMA
(Oylanacak kararın metni / sorunun teşhisi)
ÖNERİ
(Önerilen ve oylamaya sunulan fikir ve detayları)
x. TAKIM : EVET / HAYIR (bütün takımlar için yazılacaktır)
OYLAMA KOŞULLARI
  • Oylama için son gün _00/00/0000 günüdür.
  • Oy birliği veya oy çokluğu esastır.
  • İlginize şimdiden teşekkür ederim.
15. TAKIMLAR ARASI TRANSFER
Transfer olan üye, ayrıldığı takımın bildirim listesinde son kez yer almayacak. Transfer olduğu takıma geçtiği an itibariyle yeni takımın listesinde olacak ve "x takımdan transfer oldu" notu yazılacak.
Üye aynı etapta, birden fazla takım listesinde yer alamaz.
İlgili işleyiş sadece aktif üyeleri kapsar. İzinli üyeler, izin dönüşlerinde istedikleri takımdan devam edebilirler.

16. BASKÜL DEĞİŞİMİNDE NE YAPILACAK?
Üyenin yeni aldığı baskül nedeniyle kilosunda meydana gelen fark bir sonraki etabın başlangıç kilosuna eklenir ve ilgili etapta bu durum belirtilir.
Örnek:
Üyenin bilinen son kilosu 58. Tartı aldı. 2 kilo fazla tartıyor. Bu durumda yeni etabın başlangıç kilısu 60 olarak kabul edilir. Fark yine rutin yönteme göre hesaplanır.
İlgili satıra da "Baskül değişiminden kaynaklanan 2 kiloluk artış eklenmiştir" açıklaması yazılır.
Not: Üyenin benim tarafımdan düzenlenecek olan kayıt bilgilerinde, baskül değişimi ile meydana gelmiş olan artış/eksilme hem üyenin giriş kilosunda hem de hedef kilosunda aynı oranda artış/eksilme meydana getirecek ve ilgili revizasyon tarafımca yapılacak ve ilgili etap raporunda bilgi aktarımı yapılacaktır.

17. HEDEF KİLO REVİZESİ
Yarışma süreci devam ederken üyeler hedeflerini revize edebilirler. İlgili revizenin takım etap bildirim listesinde belirtilmesi gerekmektedir.
Uygulama koşulları şunlardır:
1- Hedef eğer daha aşağıya çekiliyorsa herhangi bir kısıtlama yoktur.
2- Hedef eğer yukarı çekiliyorsa; yarışmacının güncel kilosu, yeni hedef kilosunun en az 5% üzerinde olmalıdır.
Örnek:
Üyemizin hedefi 60 kilo. 68 kiloya indi ve hedef kilosunu 65 olarak revize etmek istedi.
65 x 1.05 = 68.5
Güncel kilo (68), revize hedef kilonun %5 üzeri (68.5) sınırından büyük olmadığı için revize kabul edilmez.
Yarışmacının hedef kilosunu 65 olarak revize edebilmesi için güncel kilosunun en az 68.5 olması gerekmektedir.

18. KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilo bildiriminde bulunmadı" şeklinde not düşülür. Tekrarlıyorsa; "2. kez / 3. kez" şeklinde açıklanmalıdır.
Bildirimde bulunulmayan sürede üye;
1- Kilo verdiyese; fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
2- Kilo aldıysa; fark, ilgili etaba olduğu gibi yansıtılır, bölünme yapılmaz.
19. KİLOSU AYNI OLAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilosu aynı" veya "Kilosu sabit" şeklinde not düşülür.

20. ETAP LİSTESİ ORTALAMASINA KİMLER DAHİL OLUR?
İlgili etap listesini hazırlanırken, yanına HER NE NOT YAZILMIŞ OLURSA OLSUN listede adı geçen herkesin kilosu etap ortalamasına dahil edilir.
Ayrıldı, geri dönmek üzere ayrıldı, bildirimde bulunmadı, diskalifiye edildi, mezun oldu, transfer oldu v.s. gibi notlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sözkonusu bilgilendirme sadece olayın olduğu hafta için geçerlidir. Örneğin x etapta izne ayrılan üyenin durumu sadece x etapta açıklanır. İzinden dönene kadar da izinli üye, takım listesinde yer almaz.​

21. KİLO YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
1) Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61 - 60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,820
Üyenin kilo verme/alma yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olacaktır.
2) Takım toplam yüzdesinin hesabı:
Yukarıda anlatıldığı gibi hesaplanan üye yüzdeleri toplanır. Toplam yüzde, mevcut üye sayısına bölünür.
Takım toplam yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olarak yazılacaktır.
3) Yuvarlama:
Genel geçer matematik ilkesi uygulanacaktır.
Gerek üyelerin kilo hesabında, gerekse takım yüzdesinde ondalık basamağın üçüncü hanesinde yer alan sayı, dördüncü hanenin 5 ve üstündeki bir sayı olması durumunda bir üst sayıya yuvalanır:
Örnek:
0,38764 = 0,387 _ YANLIŞ
0,38764 = 0,388 _ DOĞRU
Altı beşten büyüktür. Bu nedenle de bir önceki basamakta yer alan 7 sayısını 8 e yuvarlar.


TAKIM YÖNETİM KADROLARI

4. Takım => Kaptan: Arrietty_ (referans: emnis & Zipzip-)
Kaptan Yardımcıları:
Sedulu & neutral

5. Takım => Denetçi Kaptan: emnis (referans: Zipzip- & Niran Nevra)
Kaptan Yardımcıları: yarimuhendis & hzlsel & kollontai

6. Takım => Denetçi Kaptan: Zipzip- (referans: drdotty & Hepfitim)
Kaptan Yardımcısı: Filizzz16 & MiraPham

9. Takım => Kaptan: Niran Nevra (referans: Zipzip-)
Kaptan Yardımcısı: UcanSupurge & Pnrrr-20

10. Takım => Kaptan: moni (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları:

13. Takım => Kaptan: LAydLiNe (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları: pessinus



SONUÇ LİSTESİ HAZIRLAMA PROGRAMI

741. Etap (27 Ağustos 2021) => 6. Takım
742. Etap (3 Eylül 2021) => 9. Takım
743. Etap (10 Eylül 2021) => 10. Takım
744. Etap (17 Eylül 2021) => 13. Takım


* Güncelleme Nedeni: Sonuç listesi hazırlama programı güncellendi.
 
CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ


GENEL UYARI

Bir yarışmacı, diğer yarışmacıya ve/ya takıma iğneyeleyici, hakaret içeren, küçümseyen, saygı yoksunu mesaj yazamaz. Takımlar arası bu türde tartışmalar olduğunda, ilgili kişiler site kuralları gereği ceza alır ve ilgili takımlar bir sonraki etapta yarışma dışı kalır. Yarışmaya dahil oldukları etapta, ortalamalar ikiye bölünür.
Üçüncü kez aynı sebepten yarışma dışı kalan takım üyeleri ve yönetim kadrosu diskalifiye edilerek, takım kapatılır.
Bu kural içeriğinde; sizlerden bu tür konuşmalara denk geldiğinizde bana ivedi olarak özel mesajla ilgili mesajın linkini paylaşmanızı rica ediyorum
.

KARARLAR

1. KAPTAN VE YARDIMCISI SEÇİMİ VE SORUMLULUKLAR:

Kaptan değişikliklerinde iki referans almadan önce kaptan adayını bana özel mesaj yoluyla ileteceksiniz. Kaptanın değerlendirmesini öncelikle ben yapacağım. Uygun görürsem, referans aşamasına geçilecektir.
1. Başka iki takım kaptanından referans gerekmektedir.
2. Referans metni, ilgili kaptanlarca paylaşım alanında paylaşıldıktan sonra kaptanlık talebi onaylanır:
Referans metni:
"... takım Kaptan adayı ..... kurallara vakıftır, kaptanlığı yapacak yeterliktedir, ben tanıyorum kefilim, sorun çıkarsa ben devreye gireceğim."
Takım kaptan yardımcılarının seçimi, takım kaptanlarının inisiyatifindedir.
Takım kaptanının en önemli sorumluluğu, meydana gelebilecek herhangi bir aksilikte yeni kadro oluşturmadan kaptanlık görevinden vazgeçmemesidir. Bu nedenle olası herhangi bir problemde devreye sokabileceği yeterlikte bir kaptan yardımcısı yetiştirmiş olması çok önemlidir.
Kaptan, çözemediği bir sorun ile karşılaştığında kendisine referans veren kaptanlarla durumu paylaşır, onlardan yardım ve destek alır. Kardeş takım kaptanları ile de durum değerlendirmesi yapabilir.
Sonuç olarak; yaşadığı sorunu referans ve kardeş takım kaptanları ile çözmeye çalışmalıdır. Sorun hiçbir şekilde çözülemez ise paylaşım alanında dile getirebilir.
Kaptanlık bu yarışmanın ana damarıdır.
Lütfen aldığınız sorumluluğun önemini kavrayınız.
2. TAKIM SAYISI ve TAKIM ÜYE SAYISI KURALLARI:
Takım sayısı 7 (yedi) yi geçemez.
Takımlardaki üye sayısı üst sınırında bir kısıt yoktur. Takım yönetiminin kararıdır.
Takımlardaki üye sayısı alt sınırı 3 dür. Bu sayının altında kalan takım etap dışı kalır.
3. ETAP ve SONUÇ LİSTELERİNİN BİLDİRİM ZAMANI KURALLARI:
Takımlarda bulunan üyelerin kilolarını fotoğraf ekleyerek bildirmeleri zorunludur. Kullanıcı adı ve tarihin yazıldığı bir kağıt, tartının yanına konulmalı ve fotoğraf bu şekilde çekilmelidir. Geçici bir nedenle farklı tartı kullanılmak zorunda kalındığında, sonuç listesinde bu durum mutlaka belirtilmelidir.
Her takım etap listesini, Cuma günü en geç 20:00 ye kadar paylaşım alanında yayımlayacaktır.
Listelerde yapılacak değişiklikler için de süre Cuma günü 20:00 de sona ermektedir. Bu saatten sonra listelerde hiçbir şekilde (yazım hatası dahil) değişiklik yapılamaz, değişiklik yapması için sonuç listesi hazırlayacak olan kaptana istekte bulunulamaz. Bulunulursa da görmezden gelinmelidir.
Öncelikle sonuç listesi hazırlanır.
Sonuç listesine dayanarak etap raporu yayımlanır.
Herhangi bir hatasını fark eden takım olursa, paylaşıma yazar. Duruma göre değerlendirmesini yaparım.
Takım etap listelerinin sıralanması ve derecelerin belirlenmesi işi takımlarca sırayla ve Cumartesi günü en geç 18:00 e kadar yapılacaktır.

4. ETAP RAPORU ve ETAP RAPORU CEZASI NEDİR?
Her etap bitimini takiben, en geç Pazartesi günü olmak kaydı ile yayımladığım, ilgili etap bildirimlerinin yarışma kurallarına uyumlarının denetlendiği rapordur. Etap mezunlarının karneleri de yine tarafımdan en geç Perşembe günü hazırlanmış olacaktır.
Etap raporuna ilişkin 528. etap itibari ile ceza sistemi başlatılmıştır.
Ceza sistemi iki ayrı başlıktan oluşur ve birbirinden bağımsız işler.
1- Görünmezlik Ceza Puanı:
Raporda açıklama istenmiş takımların, cevaplarını en geç Perşembe gününe kadar paylaşım alanmızda yayımlamaları şarttır.
Etap birincisi uyguladığı diyet yöntemini, etap sonuncusu da hangi sebeple kilo aldığını ve bir adet sağlıklı yemek tarifini yazmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülükler en geç Perşembe gününe kadar yerine getirilmelidir. Her iki bireysel sorumluluğun elde olmayan sebeplerle zamanında yetiştirilmesinin denetimi takım kaptanına aittir, yetişmemesi durumunda sebebini en geç Perşembe günü paylaşması gerekmektedir.
İlgili süre içinde cevap verilmemesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda, takım 1 ceza puanı alır. Toplam 3 ceza puanı alan takımın güncel üyeleri mezun olduklarında karne alamayacak ve aylık olarak hazırladığım bireysel sıralama listesinde hiçbir zaman yer alamayacaklardır.
Görünmezlik Ceza Puanı AlanTakımlar (2021):
9. Takım : 1 ceza puanı (739. Etap)
Etap sonuncusu YaKaMoZz-z adlı üyenin gerekli sorumlulukları yerine getirmemiş olması.

Not: Her yıl sonunda cezalar sıfırlanacaktır.
2- Yeni Üye Geçmiş Kontrolüne Yönelik Ceza:
Takım yönetimleri, yeni üyeleri için geçmiş bilgisini mutlaka kontrol etmelidir. Bu kontrol öncelikle diskalifiye listesi, sonrasında da sonuç listeleri üzerinden yapılarak; yarışmacının daha önce yarışıp yarışmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Eğer yarıştı ise ve bilgileri dağınıksa (örneğin; yarışmaya birkaç kez giriş çıkış yapmış olabilir veya nick değiştirmiş olabilir vs) emin olmak ve güncel bilgiyi benden istemek üzere paylaşım alanında sorabilirler. Bu işlemler, üyenin deneme süresinde mutlaka yapılmalı ve son ana yani etap listesine girdiği güne bırakılmamalıdır. "Üye yeni söyledi" mazereti kabul edilemez, siz yönetim kadrosu olarak üyeyi davet ettiğinizde bu bilgileri mutlaka sormalı ve mutlaka kendi kontrolünüzü yapmalısınız.
Bu işlemlerin yapılmamış olduğu tespitinde takım, bir sonraki haftanın sonuç listelerini hazırlamakla yükümlü olacaktır.
5. ÜYE İZİN HAKLARI:
1) Cuma Zayıflama Yarışması Takımlarına yeni katılan üyeler (ayrıldıktan veya mezun olduktan sonra dönüş yapan üyeler de kapsama dahil), takım listesine girdikleri tarihten itibaren 2 ay süre ile izin kullanamaz.
Ancak belirtilen süre içerisinde üyenin hamile kalması veya sağlık sorunu yaşaması veya bakmakla yükümlü olduğu bir yakının sağlık sorunu yaşaması, doğal olarak izne ayrılmasını gerektirecektir.
İlgili etap bildiriminde üyenin hamilelik veya sağlık sorunu gerekçesi ile izne ayrıldığı belirtilmelidir.
2) Üyenin izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Ancak üyenin izne çıkış sebebi sağlık sorunları kaynaklı ise dönüş için 2 hafta geçmesini beklemesi gerekmeyecektir.
3)Üyeler izne ayrıldıkları etabı takip eden 2 etap boyunca listeye dahil olamaz.
(1.etap izinli yazıldı .2. etap liste dışı izinli.3. etap liste dışı izinli.4. etap listeye dönebilir.)
4)Her üyenin yılda 2 kez izin kullanma hakkı vardır.
Ancak üyenin öngörülemeyen sağlık sorunları yaşaması olasılığı da düşünülerek yıllık izin sayısı 2+1 yani yılda 3 kez olarak kabul edilmiştir.

6. HATALI BİLGİ VERME DURUMU ve YAPTIRIM
1. Üyeler herhangi bir nedenle kilo aldıklarında/tartılamadıklarında bunu bildirmek yerine saklama yoluna gidiyorsa ve kilo bildirimlerini fotoğraf ile yapmıyorlarsa durumun tespiti halinde geri alınmamak şartı ile diskalifiye edileceklerdir.
2. Üyelerin kilo almaları, tartılamamaları durumunda takım yönetimi ile anlaşmalı olarak etap listesine "kilosu sabit" şeklinde yazılması durumunda hem üye geri alınmamak şartı ile diskalifiye edilecek hem de ilgili takımın kaptanının kaptanlığı düşürülecektir. Yeni bir kaptan bulunamaması durumunda takım üyeleri karşılıklı anlaşma ilkesi ile diğer takımlarda yarışmaya devam edebileceklerdir.
7. KARDEŞ TAKIM NEDİR?
Her takım etap listesini hazırladıktan sonra, kardeş takımına kontrol etmesi için listeyi iletir. Kontrolden geçen liste paylaşım alanında yayımlanır. Kardeş takımlar, herhangi bir aksama durumunda mutlaka devreye girmelidir.
Kardeş Takım listemiz şu şekildedir:
4. Takım => 13. Takım
5. Takım => 10. Takım
6. Takım =>
9. Takım =>
10. Takım => 5. Takım
13. Takım => 4. Takım
8. DİSKALİFİYE EDİLEN ÜYENİN DURUMU
Takım kaptanı üyeyi aşağıdaki sebeplere dayanarak diskalifiye etme kararını alabilir.
* Üyenin üç kez üst üste kilo bildirmemesi
* Üyenin takım kurallarına uygun davranmaması
* Üyenin yeterli paylaşımda bulunmaması
Diskalifiye kararını, gerekçesi ve gerekli ise görselleri ile birlikte bana özel mesajla iletmeli ve onay sürecini beklemelidir.
Diskalifiye edilmiş olan üye, istisnai durum haricinde bir daha yarışamaz.
İstisnai durumda uygulama şu şekilde işler:
Kaptan üyenin mazeretini açıkladığı bir oylama metni hazırlayarak paylaşım alanında sunar. Yapılan oylamanın oy çokluğu ile sonuçlanması durumunda üye takım listesine alınır ve yeni üye kurallarınca bildirim yapılır.
9. HEDEF KİLO BELİRLENMESİ ve MEZUNİYET KARNESİNE HAK KAZANMA
Yeni üyenin hedef kilosu yarışmaya giriş yaptığı etap listesinde belirtilir.
Hedef kilo ve buna bağlı olarak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulları aşağıda belirtilmiştir:
1) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilo ve üstünde ise; hedefi, giriş kilosunun minimum %15 i olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %80 ine ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=80
Minimum hedef=80x0.15= 12 kilo (Yani hedefi minimum 68 olabilecek)
Mezun olma koşulu=12x0.80= 9,6 kilo vermek (Yani 70,4 kiloya inince mezun olabilecek)
2) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilonun altında ise; hedefi giriş kilosunun minimum %10 u olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %90 ına ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=70
Minimum hedef=70x0.10= 7 kilo (Yani hedefi minimum 63 olabilecek)
Mezun olma koşulu=7x0.90= 6,3 kilo vermek (Yani 63,7 kiloya inince mezun olabilecek)
Kaptanlar gerek hedef kilo gerekse mezuniyet karnesine hak kazanma koşullarını kontrol etmekle yükümlüdürler.
Önemli Notlar:
- Hedef kilosu belirtilmemiş yarışmacı karne alamaz.
- Kayıt kilosu: Yarışmacının, Cuma Zayıflama Yarışması'na İLK giriş tarihindeki kilosu.
- Mezun olduktan sonra dönüş yapan yarışmacılarımızın yeni hedeflerinin belirlenmesinde esas alınacak kayıt kilosu, dönüş yaptıkları tarihteki kiloları olacaktır.
- Mezuniyet sonrası dönen üyemiz eğer mezun olduğu kilonun altında dönüş yaptı ise; hedef kilo sınırı uygulanmayacaktır. Ancak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulu yine yukarıda belirtildiği gibi işleyecektir.
1 Ağustos 2019 tarihi itibari ile, ilk mezuniyetten sonraki mezuniyetler için de karne hazırlanacaktır.
- Kuralımız 634. itibari ile güncellenmiştir. Bu tarihten önce yarışmaya katılmış üyelerimiz için doğal olarak hedef kilo alt limiti geriye dönük uygulanamayacaktır. Ancak sözkonusu üyelerimiz mezuniyet talep ettiklerinde, kayıt kilolarına göre hedefe ulaşma oranı kuralına tabi olacaklardır. Yani üyemizin kayıt kilosu 80'in altında ise hedef kilosunun %90 ını, kayıt kilosu 80 kilo ve 80'nin üstünde ise hedef kilosunun %80 ini yakalamış olmalıdır.
Mezuniyet Karnesine Tekrar Hak Kazanma Koşulları:
İlk mezuniyetinden sonra tekrar yarışmaya katılarak karne talep eden yarışmacının aşağıdaki koşulları sağlıyor olması gerekmektedir.
- Güncel mezuniyet kilosu, daha önceki mezuniyet karnesi ve/ya karnelerinde yer alan mezuniyet kilosundan daha aşağıda olmalıdır.
- Aynı kişiye, aynı yıl içinde tekrar karne hazırlanmayacaktır.
10. ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durumlar:
1) Üyenin izin döneminde kilo alma nedeni hamilelik veya sağlık sorunu ise aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır.
2) 3 aydan daha uzun süreli izin döneminden VE kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen üyenin aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır. Burada önemli olan hem zaman hem de alınan kilo yüzdesi koşulunun birlikte sağlanıyor olmasıdır.
Yukarıdaki iki ekstem durumdan birinin kapsamına giren üyenin izin döneminde aldığı kilo b maddesindeki gibi hesaplanır.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : İzne ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki farkın yüzdesi alınır ve bulunan yüzde, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünür.
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örnek:
Etap sayısı hesabı, üyenin izne ayrıldığı hafta bildirim yapıp yapmamasına göre değişir.
260.etapta, bildirim yaparak izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5
260.etapta, bildirim yapmadan izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5 + 1 = 6
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren 6 ay yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Ekstrem Durum: Mezun olarak ayrılan üye, yeniden yarışmak istediğinde; eğer güncel kilosu, mezun olduğu kilonun altındaysa , istediği zaman yarışmaya katılabilir.
Bu ekstrem durum dahilinde yarışmaya dönüşler için uygulanacak bildirimde liste açıklamasında "mezuniyet kilosunun altında" yazılmalıdır.
Bildirim şekli:
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Mezuniyet kilosu
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Kilolar arasındaki fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünecektir. Eğer üyeye deneme süresi uygulanacaksa, bu deneme süresi de yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına eklenecektir.
3) Deneme Süresi
Mezun olarak ayrılan üye geri döndüğünde deneme süresi uygulamak kaptanın inisiyatifindedir.
Kendi isteğiyle ayrılan üyeye, aynı yeni üyeye uygulandığı gibi deneme süresi uygulanacaktır.
Not: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya giriş yaptıkları ilk kiloyla yer alırlar.

11. KİLO VERME ÜST LİMİTİ:
Yarışmamızın amacı dayanışma ortamında kilo vermekten ziyade, sağlıklı kilo verilmesini teşvik etmektir.
Bu amaçla üyenin bir haftalık sürede vereceği kilo kaybı için %4 üst limit konumuştur. Üyenin kilo kaybı bu limitin üzerinde olursa, ilgili etap bildiriminde kaybettiği kilo %4 olarak yer alacaktır.
Örnek:
Etap başı kilosu: 66
Etap sonu kilosu: 61
66 / 61 / 5 / 7,58%
Üye bu şekilde listeye giremez.
Listeye girebileceği üst limit 4,00% dır.
Bildirim şu şekilde yapılacaktır:
66 / 61 / 5 / 4,00% -üst limit kuralı-
* Uygulama 586. etap (7 Eylül 2018) itibari ile geçerlidir.
* Bildirim şekline yönelik güncelleme 640. etap (21 Eylül 2019) itibari ile geçerlidir.

12. ETAP BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN TAKIMIN DURUMU:
Bildirimde bulunmayan takım, ilgili hafta etap dışı kalır ve sonuncu ilan edilir.
Bildirimde bulunulmayan etap için, performans uygulaması kapsamında takım nota alır.
Bir sonraki etapta takım üyelerinin kilo bildirimleri ikiye bölünür. Bu durumda aynı kilo bildirmeyen üyeler için uygulanan işlem uygulanır: Kilo verdi ise etap sayısına bölünür, kilo aldı ise böllünmez.
13. YENİ ÜYENİN DENEME SÜRESİ UYGULAMASI:
Yeni üyenin deneme süresi EN AZ İKİ haftadır.
En az iki hafta olması gereken deneme süresi bitiminde, üye takıma kabul edildi ise, takıma giriş tarihinden itibaren üçüncü cumaya denk gelen etapta takım listesine dahil olur ve normal yüzde hesaplama prosedürü uygulanır.
Bir önceki Cuma günkü kilosu ile listeye girdiği günkü kilosu yazılarak, yüzdesi hesaplanır.
Açıklama kısmına da üye ile ilgili başlangıç bilgileri yazılır:
X üye (Bir önceki Cuma günü kilosu / bu Cuma günkü kilosu / fark / yüzde) - Yeni üye / yarışma giriş kilosu / yarışma giriş tarihi / hedef kilo
14. OYLAMA KURALLARI:
Karar defterinde yer alan kararlar, yarışmanın başlangıcından bu yana sisteme dahil olmuş üyelerin, kararın niteliğine göre oybirliği ve/ya oyçokluğu ile alınmış kararlardır.
Her yarışmacının; kararları oylamaya sunarak değiştrme hakkı vardır.
İstisnalar: Etap raporu ceza puanı, aylık sıralama listesi formatı ve mezuniyet karnesi koşulları oylamaya tabii değildir. Ayrıca 3. madde, 6. madde ve 8. madde içeriği oylamaya tabii değildir.
Oylama metni aşağıda yer almaktadır:
OYLAMA
(Oylanacak kararın metni / sorunun teşhisi)
ÖNERİ
(Önerilen ve oylamaya sunulan fikir ve detayları)
x. TAKIM : EVET / HAYIR (bütün takımlar için yazılacaktır)
OYLAMA KOŞULLARI
  • Oylama için son gün _00/00/0000 günüdür.
  • Oy birliği veya oy çokluğu esastır.
  • İlginize şimdiden teşekkür ederim.
15. TAKIMLAR ARASI TRANSFER
Transfer olan üye, ayrıldığı takımın bildirim listesinde son kez yer almayacak. Transfer olduğu takıma geçtiği an itibariyle yeni takımın listesinde olacak ve "x takımdan transfer oldu" notu yazılacak.
Üye aynı etapta, birden fazla takım listesinde yer alamaz.
İlgili işleyiş sadece aktif üyeleri kapsar. İzinli üyeler, izin dönüşlerinde istedikleri takımdan devam edebilirler.

16. BASKÜL DEĞİŞİMİNDE NE YAPILACAK?
Üyenin yeni aldığı baskül nedeniyle kilosunda meydana gelen fark bir sonraki etabın başlangıç kilosuna eklenir ve ilgili etapta bu durum belirtilir.
Örnek:
Üyenin bilinen son kilosu 58. Tartı aldı. 2 kilo fazla tartıyor. Bu durumda yeni etabın başlangıç kilısu 60 olarak kabul edilir. Fark yine rutin yönteme göre hesaplanır.
İlgili satıra da "Baskül değişiminden kaynaklanan 2 kiloluk artış eklenmiştir" açıklaması yazılır.
Not: Üyenin benim tarafımdan düzenlenecek olan kayıt bilgilerinde, baskül değişimi ile meydana gelmiş olan artış/eksilme hem üyenin giriş kilosunda hem de hedef kilosunda aynı oranda artış/eksilme meydana getirecek ve ilgili revizasyon tarafımca yapılacak ve ilgili etap raporunda bilgi aktarımı yapılacaktır.

17. HEDEF KİLO REVİZESİ
Yarışma süreci devam ederken üyeler hedeflerini revize edebilirler. İlgili revizenin takım etap bildirim listesinde belirtilmesi gerekmektedir.
Uygulama koşulları şunlardır:
1- Hedef eğer daha aşağıya çekiliyorsa herhangi bir kısıtlama yoktur.
2- Hedef eğer yukarı çekiliyorsa; yarışmacının güncel kilosu, yeni hedef kilosunun en az 5% üzerinde olmalıdır.
Örnek:
Üyemizin hedefi 60 kilo. 68 kiloya indi ve hedef kilosunu 65 olarak revize etmek istedi.
65 x 1.05 = 68.5
Güncel kilo (68), revize hedef kilonun %5 üzeri (68.5) sınırından büyük olmadığı için revize kabul edilmez.
Yarışmacının hedef kilosunu 65 olarak revize edebilmesi için güncel kilosunun en az 68.5 olması gerekmektedir.

18. KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilo bildiriminde bulunmadı" şeklinde not düşülür. Tekrarlıyorsa; "2. kez / 3. kez" şeklinde açıklanmalıdır.
Bildirimde bulunulmayan sürede üye;
1- Kilo verdiyese; fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
2- Kilo aldıysa; fark, ilgili etaba olduğu gibi yansıtılır, bölünme yapılmaz.
19. KİLOSU AYNI OLAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilosu aynı" veya "Kilosu sabit" şeklinde not düşülür.

20. ETAP LİSTESİ ORTALAMASINA KİMLER DAHİL OLUR?
İlgili etap listesini hazırlanırken, yanına HER NE NOT YAZILMIŞ OLURSA OLSUN listede adı geçen herkesin kilosu etap ortalamasına dahil edilir.
Ayrıldı, geri dönmek üzere ayrıldı, bildirimde bulunmadı, diskalifiye edildi, mezun oldu, transfer oldu v.s. gibi notlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sözkonusu bilgilendirme sadece olayın olduğu hafta için geçerlidir. Örneğin x etapta izne ayrılan üyenin durumu sadece x etapta açıklanır. İzinden dönene kadar da izinli üye, takım listesinde yer almaz.​

21. KİLO YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
1) Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61 - 60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,820
Üyenin kilo verme/alma yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olacaktır.
2) Takım toplam yüzdesinin hesabı:
Yukarıda anlatıldığı gibi hesaplanan üye yüzdeleri toplanır. Toplam yüzde, mevcut üye sayısına bölünür.
Takım toplam yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olarak yazılacaktır.
3) Yuvarlama:
Genel geçer matematik ilkesi uygulanacaktır.
Gerek üyelerin kilo hesabında, gerekse takım yüzdesinde ondalık basamağın üçüncü hanesinde yer alan sayı, dördüncü hanenin 5 ve üstündeki bir sayı olması durumunda bir üst sayıya yuvalanır:
Örnek:
0,38764 = 0,387 _ YANLIŞ
0,38764 = 0,388 _ DOĞRU
Altı beşten büyüktür. Bu nedenle de bir önceki basamakta yer alan 7 sayısını 8 e yuvarlar.


TAKIM YÖNETİM KADROLARI

4. Takım => Kaptan: Arrietty_ (referans: emnis & Zipzip-)
Kaptan Yardımcıları:
Sedulu & neutral

5. Takım => Denetçi Kaptan: emnis (referans: Zipzip- & Niran Nevra)
Kaptan Yardımcıları: yarimuhendis & hzlsel & kollontai

6. Takım => Denetçi Kaptan: Zipzip- (referans: drdotty & Hepfitim)
Kaptan Yardımcısı: Filizzz16 & MiraPham

10. Takım => Kaptan: moni (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları:

13. Takım => Kaptan: LAydLiNe (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları: pessinus



SONUÇ LİSTESİ HAZIRLAMA PROGRAMI

742. Etap (3 Eylül 2021) => 10. Takım
743. Etap (10 Eylül 2021) => 13. Takım
744. Etap (17 Eylül 2021) => 4. Takım


* Güncelleme Nedeni: Sonuç listesi hazırlama programı güncellendi.
 
CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ


GENEL UYARI

Bir yarışmacı, diğer yarışmacıya ve/ya takıma iğneyeleyici, hakaret içeren, küçümseyen, saygı yoksunu mesaj yazamaz. Takımlar arası bu türde tartışmalar olduğunda, ilgili kişiler site kuralları gereği ceza alır ve ilgili takımlar bir sonraki etapta yarışma dışı kalır. Yarışmaya dahil oldukları etapta, ortalamalar ikiye bölünür.
Üçüncü kez aynı sebepten yarışma dışı kalan takım üyeleri ve yönetim kadrosu diskalifiye edilerek, takım kapatılır.
Bu kural içeriğinde; sizlerden bu tür konuşmalara denk geldiğinizde bana ivedi olarak özel mesajla ilgili mesajın linkini paylaşmanızı rica ediyorum
.

KARARLAR

1. KAPTAN VE YARDIMCISI SEÇİMİ VE SORUMLULUKLAR:

Kaptan değişikliklerinde iki referans almadan önce kaptan adayını bana özel mesaj yoluyla ileteceksiniz. Kaptanın değerlendirmesini öncelikle ben yapacağım. Uygun görürsem, referans aşamasına geçilecektir.
1. Başka iki takım kaptanından referans gerekmektedir.
2. Referans metni, ilgili kaptanlarca paylaşım alanında paylaşıldıktan sonra kaptanlık talebi onaylanır:
Referans metni:
"... takım Kaptan adayı ..... kurallara vakıftır, kaptanlığı yapacak yeterliktedir, ben tanıyorum kefilim, sorun çıkarsa ben devreye gireceğim."
Takım kaptan yardımcılarının seçimi, takım kaptanlarının inisiyatifindedir.
Takım kaptanının en önemli sorumluluğu, meydana gelebilecek herhangi bir aksilikte yeni kadro oluşturmadan kaptanlık görevinden vazgeçmemesidir. Bu nedenle olası herhangi bir problemde devreye sokabileceği yeterlikte bir kaptan yardımcısı yetiştirmiş olması çok önemlidir.
Kaptan, çözemediği bir sorun ile karşılaştığında kendisine referans veren kaptanlarla durumu paylaşır, onlardan yardım ve destek alır. Kardeş takım kaptanları ile de durum değerlendirmesi yapabilir.
Sonuç olarak; yaşadığı sorunu referans ve kardeş takım kaptanları ile çözmeye çalışmalıdır. Sorun hiçbir şekilde çözülemez ise paylaşım alanında dile getirebilir.
Kaptanlık bu yarışmanın ana damarıdır.
Lütfen aldığınız sorumluluğun önemini kavrayınız.
2. TAKIM SAYISI ve TAKIM ÜYE SAYISI KURALLARI:
Takım sayısı 7 (yedi) yi geçemez.
Takımlardaki üye sayısı üst sınırında bir kısıt yoktur. Takım yönetiminin kararıdır.
Takımlardaki üye sayısı alt sınırı 3 dür. Bu sayının altında kalan takım etap dışı kalır.
3. ETAP ve SONUÇ LİSTELERİNİN BİLDİRİM ZAMANI KURALLARI:
Takımlarda bulunan üyelerin kilolarını fotoğraf ekleyerek bildirmeleri zorunludur. Kullanıcı adı ve tarihin yazıldığı bir kağıt, tartının yanına konulmalı ve fotoğraf bu şekilde çekilmelidir. Geçici bir nedenle farklı tartı kullanılmak zorunda kalındığında, sonuç listesinde bu durum mutlaka belirtilmelidir.
Her takım etap listesini, Cuma günü en geç 20:00 ye kadar paylaşım alanında yayımlayacaktır.
Listelerde yapılacak değişiklikler için de süre Cuma günü 20:00 de sona ermektedir. Bu saatten sonra listelerde hiçbir şekilde (yazım hatası dahil) değişiklik yapılamaz, değişiklik yapması için sonuç listesi hazırlayacak olan kaptana istekte bulunulamaz. Bulunulursa da görmezden gelinmelidir.
Öncelikle sonuç listesi hazırlanır.
Sonuç listesine dayanarak etap raporu yayımlanır.
Herhangi bir hatasını fark eden takım olursa, paylaşıma yazar. Duruma göre değerlendirmesini yaparım.
Takım etap listelerinin sıralanması ve derecelerin belirlenmesi işi takımlarca sırayla ve Cumartesi günü en geç 18:00 e kadar yapılacaktır.

4. ETAP RAPORU ve ETAP RAPORU CEZASI NEDİR?
Her etap bitimini takiben, en geç Pazartesi günü olmak kaydı ile yayımladığım, ilgili etap bildirimlerinin yarışma kurallarına uyumlarının denetlendiği rapordur. Etap mezunlarının karneleri de yine tarafımdan en geç Perşembe günü hazırlanmış olacaktır.
Etap raporuna ilişkin 528. etap itibari ile ceza sistemi başlatılmıştır.
Ceza sistemi iki ayrı başlıktan oluşur ve birbirinden bağımsız işler.
1- Görünmezlik Ceza Puanı:
Raporda açıklama istenmiş takımların, cevaplarını en geç Perşembe gününe kadar paylaşım alanmızda yayımlamaları şarttır.
Etap birincisi uyguladığı diyet yöntemini, etap sonuncusu da hangi sebeple kilo aldığını ve bir adet sağlıklı yemek tarifini yazmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülükler en geç Perşembe gününe kadar yerine getirilmelidir. Her iki bireysel sorumluluğun elde olmayan sebeplerle zamanında yetiştirilmesinin denetimi takım kaptanına aittir, yetişmemesi durumunda sebebini en geç Perşembe günü paylaşması gerekmektedir.
İlgili süre içinde cevap verilmemesi ve yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda, takım 1 ceza puanı alır. Toplam 3 ceza puanı alan takımın güncel üyeleri mezun olduklarında karne alamayacak ve aylık olarak hazırladığım bireysel sıralama listesinde hiçbir zaman yer alamayacaklardır.
Görünmezlik Ceza Puanı AlanTakımlar (2021):
9. Takım : 1 ceza puanı (739. Etap)
Etap sonuncusu YaKaMoZz-z adlı üyenin gerekli sorumlulukları yerine getirmemiş olması.

Not: Her yıl sonunda cezalar sıfırlanacaktır.
2- Yeni Üye Geçmiş Kontrolüne Yönelik Ceza:
Takım yönetimleri, yeni üyeleri için geçmiş bilgisini mutlaka kontrol etmelidir. Bu kontrol öncelikle diskalifiye listesi, sonrasında da sonuç listeleri üzerinden yapılarak; yarışmacının daha önce yarışıp yarışmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Eğer yarıştı ise ve bilgileri dağınıksa (örneğin; yarışmaya birkaç kez giriş çıkış yapmış olabilir veya nick değiştirmiş olabilir vs) emin olmak ve güncel bilgiyi benden istemek üzere paylaşım alanında sorabilirler. Bu işlemler, üyenin deneme süresinde mutlaka yapılmalı ve son ana yani etap listesine girdiği güne bırakılmamalıdır. "Üye yeni söyledi" mazereti kabul edilemez, siz yönetim kadrosu olarak üyeyi davet ettiğinizde bu bilgileri mutlaka sormalı ve mutlaka kendi kontrolünüzü yapmalısınız.
Bu işlemlerin yapılmamış olduğu tespitinde takım, bir sonraki haftanın sonuç listelerini hazırlamakla yükümlü olacaktır.
5. ÜYE İZİN HAKLARI:
1) Cuma Zayıflama Yarışması Takımlarına yeni katılan üyeler (ayrıldıktan veya mezun olduktan sonra dönüş yapan üyeler de kapsama dahil), takım listesine girdikleri tarihten itibaren 2 ay süre ile izin kullanamaz.
Ancak belirtilen süre içerisinde üyenin hamile kalması veya sağlık sorunu yaşaması veya bakmakla yükümlü olduğu bir yakının sağlık sorunu yaşaması, doğal olarak izne ayrılmasını gerektirecektir.
İlgili etap bildiriminde üyenin hamilelik veya sağlık sorunu gerekçesi ile izne ayrıldığı belirtilmelidir.
2) Üyenin izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Ancak üyenin izne çıkış sebebi sağlık sorunları kaynaklı ise dönüş için 2 hafta geçmesini beklemesi gerekmeyecektir.
3)Üyeler izne ayrıldıkları etabı takip eden 2 etap boyunca listeye dahil olamaz.
(1.etap izinli yazıldı .2. etap liste dışı izinli.3. etap liste dışı izinli.4. etap listeye dönebilir.)
4)Her üyenin yılda 2 kez izin kullanma hakkı vardır.
Ancak üyenin öngörülemeyen sağlık sorunları yaşaması olasılığı da düşünülerek yıllık izin sayısı 2+1 yani yılda 3 kez olarak kabul edilmiştir.

6. HATALI BİLGİ VERME DURUMU ve YAPTIRIM
1. Üyeler herhangi bir nedenle kilo aldıklarında/tartılamadıklarında bunu bildirmek yerine saklama yoluna gidiyorsa ve kilo bildirimlerini fotoğraf ile yapmıyorlarsa durumun tespiti halinde geri alınmamak şartı ile diskalifiye edileceklerdir.
2. Üyelerin kilo almaları, tartılamamaları durumunda takım yönetimi ile anlaşmalı olarak etap listesine "kilosu sabit" şeklinde yazılması durumunda hem üye geri alınmamak şartı ile diskalifiye edilecek hem de ilgili takımın kaptanının kaptanlığı düşürülecektir. Yeni bir kaptan bulunamaması durumunda takım üyeleri karşılıklı anlaşma ilkesi ile diğer takımlarda yarışmaya devam edebileceklerdir.
7. KARDEŞ TAKIM NEDİR?
Her takım etap listesini hazırladıktan sonra, kardeş takımına kontrol etmesi için listeyi iletir. Kontrolden geçen liste paylaşım alanında yayımlanır. Kardeş takımlar, herhangi bir aksama durumunda mutlaka devreye girmelidir.
Kardeş Takım listemiz şu şekildedir:
4. Takım => 13. Takım
5. Takım => 10. Takım
6. Takım =>
9. Takım =>
10. Takım => 5. Takım
13. Takım => 4. Takım
8. DİSKALİFİYE EDİLEN ÜYENİN DURUMU
Takım kaptanı üyeyi aşağıdaki sebeplere dayanarak diskalifiye etme kararını alabilir.
* Üyenin üç kez üst üste kilo bildirmemesi
* Üyenin takım kurallarına uygun davranmaması
* Üyenin yeterli paylaşımda bulunmaması
Diskalifiye kararını, gerekçesi ve gerekli ise görselleri ile birlikte bana özel mesajla iletmeli ve onay sürecini beklemelidir.
Diskalifiye edilmiş olan üye, istisnai durum haricinde bir daha yarışamaz.
İstisnai durumda uygulama şu şekilde işler:
Kaptan üyenin mazeretini açıkladığı bir oylama metni hazırlayarak paylaşım alanında sunar. Yapılan oylamanın oy çokluğu ile sonuçlanması durumunda üye takım listesine alınır ve yeni üye kurallarınca bildirim yapılır.
9. HEDEF KİLO BELİRLENMESİ ve MEZUNİYET KARNESİNE HAK KAZANMA
Yeni üyenin hedef kilosu yarışmaya giriş yaptığı etap listesinde belirtilir.
Hedef kilo ve buna bağlı olarak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulları aşağıda belirtilmiştir:
1) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilo ve üstünde ise; hedefi, giriş kilosunun minimum %15 i olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %80 ine ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=80
Minimum hedef=80x0.15= 12 kilo (Yani hedefi minimum 68 olabilecek)
Mezun olma koşulu=12x0.80= 9,6 kilo vermek (Yani 70,4 kiloya inince mezun olabilecek)
2) Yarışmaya kayıt olan üye 80 kilonun altında ise; hedefi giriş kilosunun minimum %10 u olmalıdır. Mezuniyet hakkı elde edebilmek için hedefin minimum %90 ına ulaşmalıdır. Örneğin;
Kayıt kilosu=70
Minimum hedef=70x0.10= 7 kilo (Yani hedefi minimum 63 olabilecek)
Mezun olma koşulu=7x0.90= 6,3 kilo vermek (Yani 63,7 kiloya inince mezun olabilecek)
Kaptanlar gerek hedef kilo gerekse mezuniyet karnesine hak kazanma koşullarını kontrol etmekle yükümlüdürler.
Önemli Notlar:
- Hedef kilosu belirtilmemiş yarışmacı karne alamaz.
- Kayıt kilosu: Yarışmacının, Cuma Zayıflama Yarışması'na İLK giriş tarihindeki kilosu.
- Mezun olduktan sonra dönüş yapan yarışmacılarımızın yeni hedeflerinin belirlenmesinde esas alınacak kayıt kilosu, dönüş yaptıkları tarihteki kiloları olacaktır.
- Mezuniyet sonrası dönen üyemiz eğer mezun olduğu kilonun altında dönüş yaptı ise; hedef kilo sınırı uygulanmayacaktır. Ancak mezuniyet karnesine hak kazanma koşulu yine yukarıda belirtildiği gibi işleyecektir.
1 Ağustos 2019 tarihi itibari ile, ilk mezuniyetten sonraki mezuniyetler için de karne hazırlanacaktır.
- Kuralımız 634. itibari ile güncellenmiştir. Bu tarihten önce yarışmaya katılmış üyelerimiz için doğal olarak hedef kilo alt limiti geriye dönük uygulanamayacaktır. Ancak sözkonusu üyelerimiz mezuniyet talep ettiklerinde, kayıt kilolarına göre hedefe ulaşma oranı kuralına tabi olacaklardır. Yani üyemizin kayıt kilosu 80'in altında ise hedef kilosunun %90 ını, kayıt kilosu 80 kilo ve 80'nin üstünde ise hedef kilosunun %80 ini yakalamış olmalıdır.
Mezuniyet Karnesine Tekrar Hak Kazanma Koşulları:
İlk mezuniyetinden sonra tekrar yarışmaya katılarak karne talep eden yarışmacının aşağıdaki koşulları sağlıyor olması gerekmektedir.
- Güncel mezuniyet kilosu, daha önceki mezuniyet karnesi ve/ya karnelerinde yer alan mezuniyet kilosundan daha aşağıda olmalıdır.
- Aynı kişiye, aynı yıl içinde tekrar karne hazırlanmayacaktır.
10. ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durumlar:
1) Üyenin izin döneminde kilo alma nedeni hamilelik veya sağlık sorunu ise aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır.
2) 3 aydan daha uzun süreli izin döneminden VE kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen üyenin aldığı kiloyu vermesi beklenmeden listeye alınır. Burada önemli olan hem zaman hem de alınan kilo yüzdesi koşulunun birlikte sağlanıyor olmasıdır.
Yukarıdaki iki ekstem durumdan birinin kapsamına giren üyenin izin döneminde aldığı kilo b maddesindeki gibi hesaplanır.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : İzne ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki farkın yüzdesi alınır ve bulunan yüzde, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünür.
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örnek:
Etap sayısı hesabı, üyenin izne ayrıldığı hafta bildirim yapıp yapmamasına göre değişir.
260.etapta, bildirim yaparak izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5
260.etapta, bildirim yapmadan izne ayrıldı.
265.etapta döndü.
265 - 260 = 5 + 1 = 6
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren 6 ay yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Ekstrem Durum: Mezun olarak ayrılan üye, yeniden yarışmak istediğinde; eğer güncel kilosu, mezun olduğu kilonun altındaysa , istediği zaman yarışmaya katılabilir.
Bu ekstrem durum dahilinde yarışmaya dönüşler için uygulanacak bildirimde liste açıklamasında "mezuniyet kilosunun altında" yazılmalıdır.
Bildirim şekli:
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Mezuniyet kilosu
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Kilolar arasındaki fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünecektir. Eğer üyeye deneme süresi uygulanacaksa, bu deneme süresi de yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına eklenecektir.
3) Deneme Süresi
Mezun olarak ayrılan üye geri döndüğünde deneme süresi uygulamak kaptanın inisiyatifindedir.
Kendi isteğiyle ayrılan üyeye, aynı yeni üyeye uygulandığı gibi deneme süresi uygulanacaktır.
Not: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya giriş yaptıkları ilk kiloyla yer alırlar.

11. KİLO VERME ÜST LİMİTİ:
Yarışmamızın amacı dayanışma ortamında kilo vermekten ziyade, sağlıklı kilo verilmesini teşvik etmektir.
Bu amaçla üyenin bir haftalık sürede vereceği kilo kaybı için %4 üst limit konumuştur. Üyenin kilo kaybı bu limitin üzerinde olursa, ilgili etap bildiriminde kaybettiği kilo %4 olarak yer alacaktır.
Örnek:
Etap başı kilosu: 66
Etap sonu kilosu: 61
66 / 61 / 5 / 7,58%
Üye bu şekilde listeye giremez.
Listeye girebileceği üst limit 4,00% dır.
Bildirim şu şekilde yapılacaktır:
66 / 61 / 5 / 4,00% -üst limit kuralı-
* Uygulama 586. etap (7 Eylül 2018) itibari ile geçerlidir.
* Bildirim şekline yönelik güncelleme 640. etap (21 Eylül 2019) itibari ile geçerlidir.

12. ETAP BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN TAKIMIN DURUMU:
Bildirimde bulunmayan takım, ilgili hafta etap dışı kalır ve sonuncu ilan edilir.
Bildirimde bulunulmayan etap için, performans uygulaması kapsamında takım nota alır.
Bir sonraki etapta takım üyelerinin kilo bildirimleri ikiye bölünür. Bu durumda aynı kilo bildirmeyen üyeler için uygulanan işlem uygulanır: Kilo verdi ise etap sayısına bölünür, kilo aldı ise böllünmez.
13. YENİ ÜYENİN DENEME SÜRESİ UYGULAMASI:
Yeni üyenin deneme süresi EN AZ İKİ haftadır.
En az iki hafta olması gereken deneme süresi bitiminde, üye takıma kabul edildi ise, takıma giriş tarihinden itibaren üçüncü cumaya denk gelen etapta takım listesine dahil olur ve normal yüzde hesaplama prosedürü uygulanır.
Bir önceki Cuma günkü kilosu ile listeye girdiği günkü kilosu yazılarak, yüzdesi hesaplanır.
Açıklama kısmına da üye ile ilgili başlangıç bilgileri yazılır:
X üye (Bir önceki Cuma günü kilosu / bu Cuma günkü kilosu / fark / yüzde) - Yeni üye / yarışma giriş kilosu / yarışma giriş tarihi / hedef kilo
14. OYLAMA KURALLARI:
Karar defterinde yer alan kararlar, yarışmanın başlangıcından bu yana sisteme dahil olmuş üyelerin, kararın niteliğine göre oybirliği ve/ya oyçokluğu ile alınmış kararlardır.
Her yarışmacının; kararları oylamaya sunarak değiştrme hakkı vardır.
İstisnalar: Etap raporu ceza puanı, aylık sıralama listesi formatı ve mezuniyet karnesi koşulları oylamaya tabii değildir. Ayrıca 3. madde, 6. madde ve 8. madde içeriği oylamaya tabii değildir.
Oylama metni aşağıda yer almaktadır:
OYLAMA
(Oylanacak kararın metni / sorunun teşhisi)
ÖNERİ
(Önerilen ve oylamaya sunulan fikir ve detayları)
x. TAKIM : EVET / HAYIR (bütün takımlar için yazılacaktır)
OYLAMA KOŞULLARI
  • Oylama için son gün _00/00/0000 günüdür.
  • Oy birliği veya oy çokluğu esastır.
  • İlginize şimdiden teşekkür ederim.
15. TAKIMLAR ARASI TRANSFER
Transfer olan üye, ayrıldığı takımın bildirim listesinde son kez yer almayacak. Transfer olduğu takıma geçtiği an itibariyle yeni takımın listesinde olacak ve "x takımdan transfer oldu" notu yazılacak.
Üye aynı etapta, birden fazla takım listesinde yer alamaz.
İlgili işleyiş sadece aktif üyeleri kapsar. İzinli üyeler, izin dönüşlerinde istedikleri takımdan devam edebilirler.

16. BASKÜL DEĞİŞİMİNDE NE YAPILACAK?
Üyenin yeni aldığı baskül nedeniyle kilosunda meydana gelen fark bir sonraki etabın başlangıç kilosuna eklenir ve ilgili etapta bu durum belirtilir.
Örnek:
Üyenin bilinen son kilosu 58. Tartı aldı. 2 kilo fazla tartıyor. Bu durumda yeni etabın başlangıç kilısu 60 olarak kabul edilir. Fark yine rutin yönteme göre hesaplanır.
İlgili satıra da "Baskül değişiminden kaynaklanan 2 kiloluk artış eklenmiştir" açıklaması yazılır.
Not: Üyenin benim tarafımdan düzenlenecek olan kayıt bilgilerinde, baskül değişimi ile meydana gelmiş olan artış/eksilme hem üyenin giriş kilosunda hem de hedef kilosunda aynı oranda artış/eksilme meydana getirecek ve ilgili revizasyon tarafımca yapılacak ve ilgili etap raporunda bilgi aktarımı yapılacaktır.

17. HEDEF KİLO REVİZESİ
Yarışma süreci devam ederken üyeler hedeflerini revize edebilirler. İlgili revizenin takım etap bildirim listesinde belirtilmesi gerekmektedir.
Uygulama koşulları şunlardır:
1- Hedef eğer daha aşağıya çekiliyorsa herhangi bir kısıtlama yoktur.
2- Hedef eğer yukarı çekiliyorsa; yarışmacının güncel kilosu, yeni hedef kilosunun en az 5% üzerinde olmalıdır.
Örnek:
Üyemizin hedefi 60 kilo. 68 kiloya indi ve hedef kilosunu 65 olarak revize etmek istedi.
65 x 1.05 = 68.5
Güncel kilo (68), revize hedef kilonun %5 üzeri (68.5) sınırından büyük olmadığı için revize kabul edilmez.
Yarışmacının hedef kilosunu 65 olarak revize edebilmesi için güncel kilosunun en az 68.5 olması gerekmektedir.

18. KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilo bildiriminde bulunmadı" şeklinde not düşülür. Tekrarlıyorsa; "2. kez / 3. kez" şeklinde açıklanmalıdır.
Bildirimde bulunulmayan sürede üye;
1- Kilo verdiyese; fark, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
2- Kilo aldıysa; fark, ilgili etaba olduğu gibi yansıtılır, bölünme yapılmaz.
19. KİLOSU AYNI OLAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilosu aynı" veya "Kilosu sabit" şeklinde not düşülür.

20. ETAP LİSTESİ ORTALAMASINA KİMLER DAHİL OLUR?
İlgili etap listesini hazırlanırken, yanına HER NE NOT YAZILMIŞ OLURSA OLSUN listede adı geçen herkesin kilosu etap ortalamasına dahil edilir.
Ayrıldı, geri dönmek üzere ayrıldı, bildirimde bulunmadı, diskalifiye edildi, mezun oldu, transfer oldu v.s. gibi notlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sözkonusu bilgilendirme sadece olayın olduğu hafta için geçerlidir. Örneğin x etapta izne ayrılan üyenin durumu sadece x etapta açıklanır. İzinden dönene kadar da izinli üye, takım listesinde yer almaz.​

21. KİLO YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
1) Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61 - 60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,820
Üyenin kilo verme/alma yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olacaktır.
2) Takım toplam yüzdesinin hesabı:
Yukarıda anlatıldığı gibi hesaplanan üye yüzdeleri toplanır. Toplam yüzde, mevcut üye sayısına bölünür.
Takım toplam yüzdesinin ondalık basamağı 3 haneli olarak yazılacaktır.
3) Yuvarlama:
Genel geçer matematik ilkesi uygulanacaktır.
Gerek üyelerin kilo hesabında, gerekse takım yüzdesinde ondalık basamağın üçüncü hanesinde yer alan sayı, dördüncü hanenin 5 ve üstündeki bir sayı olması durumunda bir üst sayıya yuvalanır:
Örnek:
0,38764 = 0,387 _ YANLIŞ
0,38764 = 0,388 _ DOĞRU
Altı beşten büyüktür. Bu nedenle de bir önceki basamakta yer alan 7 sayısını 8 e yuvarlar.


TAKIM YÖNETİM KADROLARI

4. Takım => Kaptan: Arrietty_ (referans: emnis & Zipzip-)
Kaptan Yardımcıları:
Sedulu & neutral

5. Takım => Denetçi Kaptan: emnis (referans: Zipzip- & Niran Nevra)
Kaptan Yardımcıları: yarimuhendis & hzlsel & kollontai

6. Takım => Denetçi Kaptan: Zipzip- (referans: drdotty & Hepfitim)
Kaptan Yardımcısı: Filizzz16 & MiraPham

10. Takım => Kaptan: moni (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları:

13. Takım => Kaptan: LAydLiNe (teklif ve kabul)
Kaptan Yardımcıları: pessinus



SONUÇ LİSTESİ HAZIRLAMA PROGRAMI

743. Etap (10 Eylül 2021) => 13. Takım
744. Etap (17 Eylül 2021) => 4. Takım


* Güncelleme Nedeni: Sonuç listesi hazırlama programı güncellendi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X