Cumhurbaşkanı: “Bu feministler filan var ya…”

renklibirnick

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.882
4.026
‘Kadın Allah’ın erkeklere bir emanetidir’ sözlerine yönelik eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu feministler filan var ya, ‘Bu bir hakarettir’ diyor. Ya senin bizim medeniyetimizle, bizim inancımızla, bizim dinimizle ilgin yok ki’ dedi.

erdogan-11.jpg

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen ikinci "Muhtarlar Toplantısı"nda konuştu.
Gündem 17 Şubat 2015
Yorum
0
Beştepe’de ikinci kez muhtarları ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde feministler vardı.

Erdoğan, dün katıldığı bir ödül töreninde Mersin’de Özgecan Aslan’ın ölümüne ilişkin yaptığı konuşmada dile getirdiği, “Kadına şiddet uygulamak, Allah’ın emanetine ihanet etmektir” sözlerine yönelik eleştirilere sert çıktı.

Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

“Ben kalkıyorum, ‘Kadının, Allah’ın erkeklere bir emaneti’ olduğunu söylüyorum, bu feministler filan var ya, bunlar da çıkıyor ‘Ne demek kadın emanetmiş’ diyor, ‘Bu bir hakarettir’ diyor. Ya senin bizim medeniyetimizle, bizim inancımızla, bizim dinimizle ilgin yok ki…”

Erdoğan geçtiğimiz yıl Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yaptığı konuşmada da, kadın erkek eşitliğinin mümkün olmadığını belirterek, “Kadın erkek eşitliği fıtrata terstir” ifadelerini kullanmıştı.

http://nediyor.com/2015/02/17/cumhurbaskani-bu-feministler-filan-var-ya/

Söyleyiş tarzı çok çirkin ve yine dini karıştırmış işin içine. Yalnız bir noktada katılıyorum, feministler iyi niyetli de olsa yanlış ifade edilmiş her söze nefret söylemiymişcesine tepki gösterdikleri sürece antipati toplamaktan ve “cırlayan birkaç kadın” olmaktan öteye geçemiyorlar, haklıyken haksız konuma düşüyorlar.

Sadece feministler değil lgbt de böyle hatta bence. Bir gecede insanların kendi içsel reformlarını yaşayıp hayata, kadın, eşcinsel ve insan haklarına farklı yaklaşacaklarını hayal ediyorlar.

''Emanet'' falan bunlar hoş kelimeler değil.
Zaten üsluba yorum bile yapmayacağım.
Alakalı alakasız her şey karışmış yine.

Haberin bütünüyle ilgili yorum yapmayacağım lakin hep dediğim gibi topluma hitap edenler bu ama siyasi olur ama bir ünlü olur, söylemlerinde özenli olmalı, birşeyleri iyi anlatmaya çalışırken peşi sıra gelen cümlelerde gruplar, topluluklar, birileri hedef seçilmemeli.

ehe ehe
dini, imanı para olan,medeniyetin ise sadece kelime anlamını bilen biriyle aynı din ve medeniyette olmak istemiyoruz zati.kalsın.

X