Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kenarda beklemem elbette düşünülemezdi

VEdeBU

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
6.013
10.920
Erdoğan: Kenarda beklemem elbette düşünülemezdi

8 Mayıs 2015
29213631.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Olağan Genel Kurulu Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında Başkanlık sistemi eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan "Yarın başkanlığa geçildiğinde kim ölür kim kalır. Kim başkan olur onu Rabbim bilir" dedi.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

KENARDA BEKLEMEM ELBETTE DÜŞÜNÜLEMEZDİ

7 Haziran seçimlerinde Türkiye hayati bir seçim yaşayacak. Seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
Bu süreçte bir kenarda beklemem elbette düşünülemezdi. Ülkem için görüşlerimi seçim döneminde de ifade ediyorum, etmeye de devam edeceğim.

HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİ İÇİN DEĞİL...

Herhangi bir siyasi parti için değil Türkiye için ne düşünüyorsam onu söylüyorum.
Aldığım sorumluluğun hakkını yerine getirmekle mükellefim. Milletin bana bu yetkiyi bunu için verdi.

BAŞKANLIK İHTİYAÇ

Önümüzdeki dönemin yeni Türkiye’nin inşası için önemli olduğunu düşünüyorum. Başkanlığa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yeni anayasa bir zorunluluk haline geldi

KİM BAŞKAN OLUR ONU RABBİM BİLİR

Yarın başkanlığa geçildiğinde kim ölür kim kalır. Kim başkan olur onu Rabbim bilir.
Benim sorumluluğum meselenin gündeme gelmesini ve tartışılmasını sağlamaktır.
Biz model olarak demek ki en ileri ülkeler bunu uyguluyorsa biz sistemimizi idari anlamda reforme etmek zorundayız.
Çekinmeyelim, korkmayalım bu fikirler tartışılsın.
Ama birileri başkanlığa geçildiğine biz iktidar olamayız diye başkanlığa karşı çıkıyor. Sıkıntı buradan geliyor.
Her ay zaten Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Küliyesi’nde bilim adamları, medya mensupları, STK’larla kendileriyle ilgili veya farklı konularda müzakereler yapıyoruz.
Ermeni meselesini, Çanakkale’yi konuştuk dün. Onu müzakere etik. Ne mesajlar vermeliyiz, nerelerde eksikliklerimiz var.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28949474.asp

1. Nedir Şu Başkanlık Sistemi?
Kanun yapma gücü olan yasama, toplumda bireyle diğer gerçek ve tüzel kişiler arasında oluşan ihtilafları bu kanunlara uygun olarak çözme gücünü kullanan yargı ve kanunları uygun olarak idareyi yöneten yürütme organlarının birbirinden sert ayrılığı ilkesine dayanan bir yönetim biçimidir.

Başkanlık sistemlerinde devlet başkanı yürütme organının başıdır ve belirli bir dönem için doğrudan halk tarafından seçilir. Bu dönemde Başkanı değiştirmek mümkün değildir. Başkan kabineyi halktan aldığı bu yetkiyle tek başına kurar ve Bakanlar Kurulu doğrudan kendisine bağlıdır. Başkan veya Bakanlar Kurulu üyeleri Parlamento'nun bir üyesi değildir.

Uygulamada değişiklik göstermekle birlikte Başkanlık sistemlerinde genel olarak Başkanların Meclis tarafından kabul edilen kanunları "veto" etme hakkı bulunmaktadır. Buna karşın Meclis'in de belli bir çoğunlukla "vetoyu veto etme" yetkisi bulunur

2. Hangi Ülkelerde Başkanlık Sistemi Var?

ABD, Afganistan, Angola, Arjantin, Benin, Bolivya, Brazilya, Burundi, Şili, Kolombiya, Komoros, Kongo Cumhuriyeti, Kosta Rika, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Gambiya, Gana, Guatemala, Honduras, Endonezya, Kenya, Liberya, Malavi, Maldivler, Meksika, Myanmar, Nikaragua, Nijerya, Palau, Panama, Paraguay, Filipinler, Şeyseller, Sierra Leone, Güney Sudan, Sudan, Türkmenistan, Uruguay, Venezuela, Zambiya ve Zimbabwe.

herhangi bir parti için değil derken bu cümleye kendisi hariç inananlar var ise onları buradan öpüyorum saygılar sunuyorum :KK53:
Olmaz mi, var tabii.. Baska bir baslikta bir arkadas "ben tarafsiz olamam, milletin tarafindayim" demis diye Tayyip'i "cok durust" ilan etti. Tarafsiz olsaydi acaba kimin Cumhurbaskani olacakti mechul..o_O:confused: tarafli iken milletinmis!:rolleyes:ve de baskan olmak istedigi icin de AKP'ye 400 milletvekili istemesi normalmis..:KK57:
Simdi ben bir ara dusundum cevap yazsam mi diye ama gulmekten yazamadim...:KK70: Cok durust addettigi liderinin "Bir basbakan iki Erdogan" serisine dahil videolarindan haberi yok galiba arkadasin..:rolleyes:

Akp hala "Erdoğanın partisi"olarak anılabiliyorsa...

Elbette düşünülemezdi:KK51:

Olmaz mi, var tabii.. Baska bir baslikta bir arkadas "ben tarafsiz olamam, milletin tarafindayim" demis diye Tayyip'i "cok durust" ilan etti. Tarafsiz olsaydi acaba kimin Cumhurbaskani olacakti mechul..o_O:confused: tarafli iken milletinmis!:rolleyes:ve de baskan olmak istedigi icin de AKP'ye 400 milletvekili istemesi normalmis..:KK57:
Simdi ben bir ara dusundum cevap yazsam mi diye ama gulmekten yazamadim...:KK70: Cok durust addettigi liderinin "Bir basbakan iki Erdogan" serisine dahil videolarindan haberi yok galiba arkadasin..:rolleyes:
senin yerine ben güleyim bu yorumuna sen yorulma
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Önümüzdeki dönemin yeni Türkiye’nin inşası için önemli olduğunu düşünüyorum. Başkanlığa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yeni anayasa bir zorunluluk haline geldi

Hani duyan da anayasa 50 yıl öncesine ait falan zanneder. Zaten son versiyonunu sen çıkmadın mı daha birkaç yıl önce ne ara zorunluluk haline geldi yeni anayasa?

Tarafsız olduğu için miting yapıp chp'yi eleştiriyor :KK14:

X