- 6 Şubat 2013
- 18.040
- 40.754
- Konu Sahibi cimcimegfb
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine “Evde yufka mı açacaksınız? Erdoğan’ı çağırın gelir, hiçbir açılışı kaçırmaz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yanıt verdi.Erdoğan, “Ben milletin çağırdığı her yere gittim, bundan sonra da gideceğim. Doğu’da, Güneydoğu’da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip, İstanbul’da beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Diyarbakır’da sözde bir müftü, Eskişehir’de eşcinsel aday göstermiyoruz” dedi. Erdoğan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu 6. Genel Kurulu’nda özetle şunları söyledi:
O SÖZ ARTIK ‘TEK RAKİBİM HIZLI TREN’
“Karşınızda sadece bir Cumhurbaşkanı olarak değil, aynı zamanda gençliğinde 7 yıl boyunca İETT’de çalışmış biri olarak bulunuyorum. Şoförlerin dertlerini bilirim. Bölünmüş yollar sayesinde yakıt ve işgücünden yıllık 16 milyar liraya yakın tasarruf sağlandı. Şoför arkadaşlarımızın sevdiği fakat bizlerin tehlikeli bulduğu bir söz var, ‘Tek rakibim Türk Hava Yolları’ diye. Artık ‘Tek rakibim THY ve hızlı tren’ şekline dönüştürme zamanı geldi. Bakınız eski CHP milletvekillerinden birinin kızı televizyon spikeri bir hanımefendi, bizim burada otobüsçü kardeşlerimle buluşmamızı duymuş ama içine de sindirememiş. Resmi programı almış kendince başkanlık sistemiyle, otobüsçülerle dalga geçiyor. Hatta daha da ileri gidip ‘muhtar, taksici, otobüs şoförü kutsal üçlü’ diyerek adeta kin kusuyor. Bunların sandığa, millete, demokrasiye inançları işte bu kadar. Şoför kardeşimin desteğinden hareketle başkanlık sistemini küçümsüyor.
PATİNAJ YAPIYORUZ
Kişi başına milli gelirde 3 bin 400 dolardan başladık, 10 bin 500 dolara kadar geldik ama tıkandık. Patinaj yapıyoruz. Biz patinaj yapmadan tırmanarak devam edelim istiyoruz. Bunun için de sistemde bir güncelleme gerekiyor. Bu güncellemenin adı başkanlık sistemi. Bir başkası çıkmış, ‘Cumhurbaşkanı nereye çağırılsa gidiyor. Evde konserve mi, yufka mı açacaksınız çağırın gelir’ diyor. Evet ben milletin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da gideceğim. Bu benim için ayıp değil şereflerin en büyüğü, çünkü ben zaten oralardan geldim. Doğu’da, Güneydoğu’da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip, İstanbul’da beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Diyarbakır’da sözde bir müftü, Eskişehir’de eşcinsel aday göstermiyoruz. Ege’de, İç Anadolu’da, Karadeniz’de demokrasi ve özgürlük nutukları atıp bölgede insanları tehdit etmiyoruz.
PENSİLVANYA YERİNE MEKKE’YE
Vatan toprağımızda kimse operasyon düşünmesin. Avucunu yalar. Karşısında bizi bulur. Silahlı Kuvvetlerimizi bulur. Hepsinden öte milletimiz bulur. Çıkmış bir paralel devlet. Afedersiniz taa Pensilvanya’dan bakıyorsunuz işi yönetiyor. Ya senin Pensilvanya’da ne işin var? Hani sen din adamıydın, vaizdin? Pensilvanya’ya gideceğine Mekke’ye, Medine’ye gitseydin.” Meydanlardan çıkmayacağız
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Nevşehirve Aksaray’da halkla buluşmalara katıldı ve özetle şunları söyledi: “Ne dediler? ‘Muhtar bile olamaz.’ Milletim beni başbakan, cumhurbaşkanı yapınca bu defa da Menderes’in akıbetiyle, yüzde 52’yle seçilmiş Cumhurbaşkanı’na idam başlığıyla üzerine de resmimi koydular. Bu da yetmedi. Yurtdışını devreye soktular. Biz meydanlara çıkınca da ‘Efendim Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı’. Elbette meydanlara çıkacağım. Türkiye’nin kazanımlarının göz göre göre heba edilmesine izin veremem ki. Cumhurun başkanıyım. Bunu anlatmam lazım. CHP’si, MHP’si, terör örgütünün temsilcisi parti var, o da müracaat ediyor YSK’ya. Tabii ret. Susturamazsınız. Biz bu meydanlardan geldik, bu meydanlardan çıkmayacağız. Her partiye eşit mesafedeyim ama benim de gönlümde bir aslan yatıyor. Bu sözleri ifade etmekten kimse beni alıkoyamaz.
İYİ SAZ ÇALIYORMUŞ
Kendilerine prens olarak bölücü örgütün güdümündeki partiyi seçtiler. Hep birlikte onun için çalışıyorlar. Hani ben diyorum ya bir pop star çıkardılar. İyi saz çalıyormuş. Sesi de güzelmiş, öyle diyorlar. Hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne neden olan bu değil miydi? Parti barajı aşamazsa kriz çıkarmış, erken seçime gidilirmiş. Hukuka ters hareket edenler gereğini görür.”
Erdinç ÇELİKKAN / NEVŞEHİR
http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=29136145