cümle kuramıyorum galiba :(

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
Evet kızlar. Kuramıyorum mesela bi olay oluyo ya da bi tarif vericem anlatıcam yok anlatamıyorum aslında anlatıyorum da akıcı güzel anlamlı olmuyo takılıyorum sürekli aslında önceden çok konuşkan insandm lise dönemlerinde sonradan bi ağırlık çöktü üstüme şimdi de bu eksikliği hissediyorum ve çok üzülüyorum bir de kalabalık insanlar varken heyecan yapıyorum konuşuyorum konuşma bittikten sonra bakıyorum ki kalbim küt küt bacaklarım titriyo bi ara sesli kitap okumaya başladım onuda bıraktım bana neler önerirsiniz nası kapatabilirm bunu yaşayan yada çözüm verebilecek kişilerden fikir bekliyorum

Bol bol pratik yaparak atlatabilirsin. Toplum önünde çok kişiye karşı konuşmak elbette herkesi heyecanlandırır. Ama alıştıkça korkun azalır.

Evet kızlar. Kuramıyorum mesela bi olay oluyo ya da bi tarif vericem anlatıcam yok anlatamıyorum aslında anlatıyorum da akıcı güzel anlamlı olmuyo takılıyorum sürekli aslında önceden çok konuşkan insandm lise dönemlerinde sonradan bi ağırlık çöktü üstüme şimdi de bu eksikliği hissediyorum ve çok üzülüyorum bir de kalabalık insanlar varken heyecan yapıyorum konuşuyorum konuşma bittikten sonra bakıyorum ki kalbim küt küt bacaklarım titriyo bi ara sesli kitap okumaya başladım onuda bıraktım bana neler önerirsiniz nası kapatabilirm bunu yaşayan yada çözüm verebilecek kişilerden fikir bekliyorum

karşındakileri fazla önemseme, bir de nasıl konuşurken nasıl konuştuğunu düşünme, kafaya taktığın için oluyor bence

sesli kitap diyecektim ki bunu yapmışsınıuz zaten devam edin ama süreklilik önemli. birde sosyal fobiniz olabilir bol bol olumlama yapın.

Daha fazla kitap oku, sesli okumana gerek yok kelime hazneni mutlaka geliştirecektir. Heyecan meselesinde de bir psikologdan yardım alabilirsin.

Doğru. Düşünmediğim zaman konuşabiliyorum ama şimdi ne diyeceğim dediğim de kelime bulamıyorum

kıyamam ya, ama kendi doktorun kendin olmalısın, ne konuşucağını düşünmemeye çalış, yani diyceğin kelimeyi düşünme acaba ne desem diye, o an sessizlikte olsa eğer sallama, yani illa bir şey konuşucam deme,kendini sıkma, ve karşındakileride çok önemseme, evde ailene nasıl rahat davranıyorsan onlara da öyle davran, hiiiç kendini kasıp sıkma yani, bir de bakmışsın zamanla unutmuşsun bu yönünü :)

Verilen tavsiyelere ek olarak...

İnternet ve televizyonu -zaten az bile olsa- daha da azaltin hayatinizda.

Faydasina inanamayacaksiniz.

Ayni anda bi kac dille felanmi mesgulsunuz?
Konusrken cumle yapisi ve kurallari istemedende olsa karistiriyorsunuzdur eger oyleyse.
Bende cok oluyor.

Kimseyi kendınden ustun gormeyerek çozebılırsın..

Hepsinin kahvaltı ederken ağzının kenarında peynir kırıntısı vardı..oyle dusun:)

kesinlikle sosyal ortamlarda çok bulunman aktif olman lazım.
asosyal biriyim diyosan kitap oku bol bol 2-3 günde bir kitap bitir. boldan kastım bu.
sevgilin var mı bilmiyorum ama kesinlikle seni güzel,başarılı vs.(pozitif)özelliklerini gösterecek birine,daha doğrusu bunları görebilecek kadar seven birine ihtiyacın var ailenin takdiri pek işe yaramıyor genelde. ama dışarıdan küçük bir iltifat insanın özgüvenini fullüyor:cool:
hiçbi şekilde olmuyorsa belki de bu da senin zaafındır herkes hatip gibi konuşacak diye birşey yok.üzülme

X