Cümleyi bitirmeden dinlemeyi bırakan insan

Benim rahmetli annem, bana soru sorardı muhabbet ederken, mesela, nasılsın kızım, insallah iyisindir yavrum, bende ağzımı açıp cevap vermek üzereyken, kendi sorusunu kendisi cevaplandirirdi. Artık ben ona alisikimdir annemin yüzünden. Söz arasına girenler, sorusunu kendileri cevaplandiranlar, konuşurken kalkıp gidenler. Boşver.

Etkili iletişim teknikleri modunda yaşayamıyoruz maalesef

Aile ise hiç umursamam zira zaten muhabbet ediliyordur ama iş ile ilgili vs takarım ve dinletirim

Sürekli, herkese yapıyorsa huyudur. Sadece bana arada bir yapıyorsa söylediklerim onu sıkmıştır. Sürekli bana böyle davranıyorsa beni muhattap almıyordur. Açıkçası bu tarz insanlara laf anlatmaya çabalamam. Ben 2 kat görmezden gelirim

Ben de bir şey söylemem söylemedim de. Tepkiniz ne olurdan kastım sadece o an o kişiye söylenecek bir söz değil. Genel tavrınızda bir değişiklik olur mu?

Kalabalık bir ortamda biriyle konuşurken karşınızdaki kişi daha siz cümlenizi bitirmeden kafasını çevirip sizi dinlemez başka konuşulanları dinlerse tepkiniz ne olur?
o kısının yapısından kaynaklanıyor
benım kayınvalıdem boyle
bırsey konusuyoruz karsılıklı mesela sormus cevap verıyorum anlatıyorum
bır anda kalkar yan odaya gıder ya da basını cevırır televızyona dalar
o anda konusmayı bırakıyorum

bırgun esım dayanamadı anne karsında konusan var duymuyor musun ? dedı
bende onemlı degıl ya kafası dolu heralde dedım
yok 1 degıl 2 degıl bana da yapıyorsun bunu hem soz kesme huyun var hemde konusturup dınlememe bız yabancı degılız ama baskasına da yapıyorsan cok ayıp dedı

Tek bir kisiyse bu kisi dikkat eksikligi de olabilir. Ben de bazen farkinda olmadan ayni seyi yapiyorum. Biri bisey anlatirken bes dakika sonra fark ediyorum ki ucmusum dinlememisim. Bazen yanlislikla kalkip gitmisim filan. Hatta bazen mesela biri nasilsin diyor iyiyim diyorum sen nasilsin demeyi unutuyorum, baya kaba ve dusuncesiz davranislarim olabiliyo sirf bu dikkat eksikligi sebebiyle.

Ama basiniza farkli kisilerden sik sik geliyorsa bu durum, evet ozguven eksikliginden dolayi tereddutlu bir sekilde konusuyor olabilirsiniz belki. Ama takmayin yani bence cok kafaya takilacak bir durum da degil. Hatta siz bunu taktikca algida secicilik olusur ve ozguveniniz daha da duser kanimca. En ufak dalginligi kisisel alip uzulursunuz o sekilde bence.

Kayinvalidem.
Sen bisey anlatirsin dinlemez ya da lafi yarida kesip kendi anlatmaya baslar.Oyle kalakalirsin.

Ben de bir şey söylemem söylemedim de. Tepkiniz ne olurdan kastım sadece o an o kişiye söylenecek bir söz değil. Genel tavrınızda bir değişiklik olur mu?
Yooo... "Demek ki dinlemek istemiyor su an anlattığımı" derim.
Her an herkesi dinleyemeyiz ki, belki ilgisini çekmemiştir... bazen hepimiz sallariz. Çok da büyük mesele degil.
Eğer bu hareketi hep yapıyorsa bende onunla konuşma hevesi kalmaz zaten. Uzun vadede ona baka baka konuşmayı keserim.

E anlatmayın o kişiye bi şey o zaman. 1 2 3 derkem emin olduysanız kasten olduğuna siz de o kişiye anlatmayın artık. Konuşma zorunluluğunuz yoktur herhalde.

Kalabalık bir ortamda biriyle konuşurken karşınızdaki kişi daha siz cümlenizi bitirmeden kafasını çevirip sizi dinlemez başka konuşulanları dinlerse tepkiniz ne olur?
kale almam o kişiyi.. çünkü ilgisini çekmesede kibarlıktan dinlemesi lazım. benim de çevremde her anlatılan ilgimi çekmiyor ama dinliyorum. ama sinir olacağım için aynı şeyi yapardım ben de o kişiye.. fırsat kolla sana bişi anlatmaya başladığında aynısını yap.. bazen insanlar tecrübe ederek öğrenirler. belli ki arkadaş da o türden.

Bazıları o kadar uzun konuşuyor ki anlatacağı şey için doğum anından başlamadığı için şükrediyorsun bazen. En ince ayrıntısına kadar giriyor falan. Insanın dinleyesi gelmiyor ama saygısızlık da yapmak istemiyorsun. Garip bir çelişki yani. Demem o ki uzun anlatıyor olabilir misiniz?

Katılıyorum

Bende öyleyim konu ilgimi çekse de dikkatim cabuk dağılıyor hep yanlış anlaşılıyorum bu yüzden

Saygisizca bulurum
Mesela kisa anlatirsin detay vermiyorsun diye trip atar uzun anlatirsin dinlemekten sıkılır falan...
Ben de herkese ayni önemi vermem dinlemiyorsa susarim ama o kişiyle de muhatap olmamaya calisirim
Sevdigim deger verdigim biriyse kirilirim
Her halukarda saygisizlik bana gore cunku ben sıkılsam bile insanlarin sözünü kesmem.ya da dinlememezlik etmem

Hayır ne uzun konuşurum ne gereksiz. Genelde çok konuşmam zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…